HABERLER>SPOR
6 Ağustos 2014 Çarşamba - 16:38

Kulüpler Birliği’den Gümüşdağ dönemi

Kulüpler Birliği Vakfı'nın başkanlığına seçilen Göksel Gümüşdağ, "Türk futbolunun kaybolan marka değerini sadece büyük kulüpler değil futbol ailesinin tüm paydaşlarıyla ayağa kaldıracağız" dedi.

Kulüpler Birliği’den Gümüşdağ dönemi

Kulüpler Birliği Vakfı Olağan Genel Kurul toplantısı Ankara'da yapıldı. Vakfın Balgat'taki merkezinde yapılan toplantıda, Kulüpler Birliği'nin yeni başkanı seçildi. Spor Toto Süper Lig'den 12 takımın başkan düzeyinde temsil edildiği ve 1.5 saat süren toplantıya sadece Trabzonspor kulübünden katılım olmadı.
 
Genel kurulda Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş temsilcileri divan kuruluna seçildi. Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ise oybirliğiyle başkanlığa getirildi. Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Mithat Yenigün, toplantının divan kurulu başkanlığına seçilirken, başkanvekilliğine ise Eskişehir Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan seçildi.
 
Vakfın 7. başkanlığına seçilen Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Kulüpler Birliği Vakfı Yönetim Kurulu'na Akhisar Belediyespor, Mersin Büyükşehir Belediyespor, Bursaspor, Kardemir Karabükspor, Balıkesirspor, Konyaspor ve Sivasspor seçildi. Onursal Başkanımız İlhan Abi'ye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Her zaman onun duayenliğine, desteğine ihtiyacımız var. Kendisine sonsuz teşekkür ediyorum. 17 Süper Lig kulübünün bana göstermiş olduğu teveccühten dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah Türk futboluna, Kulüpler Birliği Vakfı'na hayırlı uğurlu olur."
 
"TÜRK FUTBOLUNUN MARKA DEĞERİNİ ARTIRACAĞIZ"
Gümüşdağ, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. "4 büyük kulüpten delegenin olmadığını görüyoruz. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki soru üzerine Gümüşdağ, "Özellikle onlar bu konuda tevazu gösteriyorlar. Anadolu kulüplerinden genelde olsun diyorlar. Biz de bu konuda hiçbir zaman sıkıntı yaşamadık. Kulüpler Birliği aynı ismi doğrultusunda bir birliktir. İnşallah bu dönem daha da güçlendireceğiz. Bunu devam ettireceğiz. İlhan Abi, sağ olsun birlikteliği hep sağladı. Biz de üzerine ekleyerek devam etmek istiyoruz. Türk futbolunun kaybolan marka değeri için sadece büyük kulüpler değil futbol ailesinin tüm paydaşları destek sağlamak zorunda. Gerçekten çok önemli istekler, talepler var. Kulüplerin münferit talepleri değil, genel Türk futbolunun ihtiyaçları ve projelendirilmesi gereken istekler var. Bunlarla ilgili çalışmaya hız kaybetmeden devam edeceğiz. Hepsini burada istişare edeceğiz, uzlaşmasını da vizyonunu da bu masada gerçekleştireceğiz" ifadesini kullandı.
 
"TFF ile bir görüşmeniz olacak mı" sorusuna da Gümüşdağ, "Özellikle çalışmalarımız için TFF empati içerisinde olacak. Futbol Federasyonu, bu birliğin sürekli beraber çalışması gereken en önemli kurumudur. Hepimiz TFF'nin genel kurul delegeleriyiz. TFF ile Kulüpler Birliği Vakfı'nın ortak çalışmaları daha da çoğalacak, bir araya daha da sık geleceğiz. Vakıf olarak TFF'yi ziyaret edeceğiz. TFF'nin mevcut sorunları ve ihtiyaçlarla ilgili ziyaretlerimizi yapacağız. Sadece TFF değil Gençlik ve Spor Bakanlığı'nı da ziyaret edeceğiz. Türk futbolunun sorunları fazla, bunları çözmek için gayret edeceğiz" karşılığını verdi.
 
CAVCAV'DAN 4 BÜYÜKLERE BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI
Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ise Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un 4 kulüp başkanlarının ve seyircileriyle bütünleşmesi gerektiğini belirtti.
 
Kulüpler Birliği'nin yeni başkanı Göksel Gümüşdağ'a da ricada bulunan Cavcav, "4 güzide takımımızın başkanlarını mutlaka bir araya toplayıp, birliği ve beraberliği sağlamak durumundayız" dedi.

Gümüşdağ ise, en önemli çalışmalarının birlik ve beraberliğin sağlanması olduğunu vurguladı. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de Alex Telles kuyruğu!
Galatasaraylı taraftarlar, sarı kırmızılı ekibin bu akşam İzmir Atatürk ...
Kaf-Kaf kalede Ferhat’a yöneldi
Kaleci arayışlarını sürdüren PTT 1'inci Lig takımı Karşıyaka, Mersin İdmanyurdu'ndan ...
Altay’da gündem Onur
Altay’da teknik direktör Ramazan Torunoğlu'nun ısrarla istediği Tavşanlı ...
 
Alsancak Stadı’nda deprem testi
Alsancak Stadı 2014-2015 sezonu başlamadan önce deprem testine tabi tutuldu.
Ve Altınordu Rıza’yı bitirdi
PTT 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu, geçen sezon Balıkesirspor'da forma ...
Cim-Bom Akhisar’ın yıldızı için milyonları gözden çıkardı
Galatasaray, 3 yıl önce işe yaramaz diye gönderdiği Akhisar Belediyespor'un ...
 
İzmirli İrem Türkiye'nin gururu oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcusu İrem Bekdaş, Azerbaycan’ın başkenti ...
Alaçatı'da İspanyol gecesi: La Liga'nın 85. yılı kutlandı
Galatasaray ile Soma yararına özel bir maç yapmak için İzmir'e gelen Atletico ...
Atletico Madrid Soma için 47 yıl sonra İzmir’de
İspanya 1. Ligi'nin (La Liga) son şampiyonu ve Şampiyonlar Ligi finalisti ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva