HABERLER>EKONOMİ
26 Ekim 2016 Çarşamba - 19:06

Kültürpark topuna Demirtaş da girdi: Yeşil istiyorlarsa…

İTO Başkanı Demirtaş yeni projeye destek mesajı verirken, STK’lara yüklendi. Kongre merkezi yapılmazsa oda olarak tepki göstereceklerini söyleyen Demirtaş, “Yeşili çok istiyorlarsa Kartalkaya'ya gitsinler” çıkışında bulundu.

Kültürpark topuna Demirtaş da girdi: Yeşil istiyorlarsa…

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası (İTO) Ekim ayı meclis toplantısında İzmir’de projenin açıklandığı günden beri tartışılan Kültürpark projesi gündemde yer aldı.

Meclis gündemi kapsamında konuşmasını gerçekleştiren İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir’in sivil toplum kuruluşları arasında tartışma yaratan yeni Kültürpark projesi hakkında sessizliğini bozdu.

KOCAOĞLU PROJEYİ TAM AÇIKLAMIYOR
Kültürpark'ın kent için son derece önemli olduğunu söyleyen Demirtaş, "Başkan Kocaoğlu projenin etrafında dolaşıyor ama tam açıklamıyor. ‘Kongre Merkezi'ni burada yapacağım’ diyemiyor. Biz de malum odaları azdırmayalım diye bugüne kadar sustuk; topa girmedik. Ama o odalar, Kültürpark'a toplantılar, sergiler ve etkinliklerin düzenleneceği yeni bir bina yapılamayacağını söylüyorlar” diye konuştu. 

YEŞİLİ ÇOK İSTİYORLARSA KARTALKAYA'YA GİTSİNLER
Kültürpark’ın dönüşümüne karşı çıkmak ve Kültürpark’ın yeşil varlığına dikkat çekmek için ağaçla evlenerek kent gündemine oturan vatandaşa ve ‘yeşil alan azalacak’ eleştirilerine tepki gösteren Demirtaş,”Kültürpark için tamamen yeşil olsun diyorlar. Hatta bir aktivist de gelinlik giyip fuara gitmiş, ağaçla evlenmiş. Yeşili çok istiyorlarsa Kartalkaya'ya gitsinler. Kemalpaşa'nın sırtlarında çok güzel ormanlar var" ifadelerini kullandı.

BURASI BASMANE PARKI DEĞİL
Kültürpark'ın imar planının 24 Ocak 1985'te onaylandığını söyleyen Demirtaş, “Burası bir kent parkı, Basmane Parkı değil... 1 Ocak 1936 tarihinden itibaren adı Kültürpark... Kurulma amacı; Atatürk'ün isteği doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti'nin diğer devletlerle olan ekonomik bağlantısını sağlamak. Bu nedenle İzmir Enternasyonal Fuarı burada kuruldu. Fuar dışında Kültürpark'ın atıl kalmaması için kültür ve sanat fonksiyonlarını içerecek şekilde kurgulandı. Yani görüldüğü gibi, Kültürpark tarihi izler taşıyan bir mekan... Kim ne derse desin İzmir'in fuarlar ve kongreler kenti olması için tüm gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.

KONGRE MERKEZİ OLMAZSA TEPKİMİZİ GÖSTERİRİZ
Kültürpark'a yönelik önerilerini de sıralayan Başkan Ekrem Demirtaş, "Burada 3 bin kişinin kongre yapabileceği, 300-500 kişilik gibi daha küçük ve orta boyutta salonların olduğu, katılanların İzmir merkezdeki otelleri restoranları, çarşıları doldurmasını sağlayacak Kültür ve Kongre Merkezini istiyoruz. Kongreye gelenler tıpkı Barselona'da olduğu gibi dışarı çıksınlar kenti gezsinler, yemek yesinler, alış veriş yapsınlar. Tüm dünya kentlerinde Kongre Merkezi vardır. Ne olursa olsun biz bu kongre merkezi olmalı. Eğer yapılmazsa biz tepkimizi gösteririz” ifadelerini kullandı.

İTO KEMERALTI'NA GİRİYOR
Kemeraltı'ndaki Başdurak Camii Şadırvanı ve altındaki 128 dükkanın kullanım hakkını önceki yıllarda aldıklarını açıklayan Başkan Demirtaş, bu alanda incelemeler yaptığını belirtti. Demirtaş, "Buradaki dükkanlar boşaltıldı. Şimdi buradaki 128 işyeri için ekspertiz raporları hazırlanıyor. Ardından belirlenecek kira bedelinin altında olmayacak şekilde ihaleye çıkacağız. Kira için de geleneksel Türk el sanatlarını yansıtan firmalar içinden odamız üyesi olanlar ve iyi fiyat verenlere 10 yıl boyunca kiralanacak" diye konuştu. Dükkanların boşaltılmasıyla Başdurak Camii'nin ortaya çıktığını kaydeden Demirtaş, "Caminin etrafı çaputlarla doluydu. Umut ediyoruz ki, Nisan ayı gibi işleri bitirip kiralama çalışması yapacağız. 17 Mayıs 2017'de ise restorasyon projesini yapan UMART firması işini bitirecek ve Kemeraltı'na değer katmaya başlayacağız" ifadelerini kullandı.

İŞADAMLARI RUSYA YOLCUSU
Kruvaziyer turizmindeki düşüşe de değinen İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, bu düşüşün tüm dünyada yaşandığını aktardı. Demirtaş, "2017 yılında turist beklentimiz 5 milyon kişi. Ama biz Rusya'dan turist gelecek diye bekleyemeyiz. Onun için hem turizmi hem de ticaretimizi ele almak üzere İlkbahar'da Moskova ve St. Petersburg'u kapsayan Rusya gezisi yapacağız" diye konuştu.

DEMİRTAŞ’IN GÖZYAŞLARI
Meclis konuşmasının ardından İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin yeni eğitim öğretim yılı açılışı mecliste izletildi. İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerinin Atatürk'ün ‘Gençliğe Hitabesini' okumasını ekrandan izleyen İTO üyeleri öğrencileri ayakta alkışladı. Başkan Ekrem Demirtaş'ın da duygulanarak gözyaşlarını sildiği görüldü.

 
Seçim Kurulu o itirazı karara bağladı: Büyükşehir’in yeni meclis üyesi…
 
Flaş! Bakan Işık: Uçaklarımız göreve hazırdır!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
28 Ekim 2016 Cuma 01:15

Yeni kent merkezinde arazi fiyatlarından haberiniz var mı ? Ayrıca 3 bin kişilik kongre merkezi de ufak değil mi ? Fuar İzmir 'e en az 5 bin kişilik bir kongre merkezi yapılmalıdır. Şehrin merkezine 10 km uzaklıkta bir yer.

Yorumu oyla      11      5  
M.Y. 27 Ekim 2016 Perşembe 19:50

KÜLTÜRPARKA Kongre merkezi yapılmasa bile, 11.000 m2 lik kapalı alan yapılmak zorunda,İEF.ve kamuya açık kitap fuarı yine burada düzenleneceğine göre, bu ihtiyaç var,ayrıca ismet İnönü kültür merkezi yıkılacağı için bu merkezin işlevini de yapılması düşünülen alan karşılayacak. kongre merkezi için zaten fuar izmirde yer ayrıldı. kongre merkezi gaziemire yapılabilir.

Yorumu oyla      11      5  
sezarın hakkı sezara 27 Ekim 2016 Perşembe 11:51

Gelincik güzel yazmış. Kongre merkezi yapıalcaksa Neden Yeni kent merkezine yapılmıyor? Bugün baktıgınızda Basmane,konak ve alsancak bölgelerinden herkes kaçıyor? okadar ofis ve konut kulesi boşuna mı yapılıyor. Basmane,konak ve çankaya tarafında sadece ufak işletmeler ve çogunlukla ne oldugu belli olmayan çağrı merkezleri kaldı! Bunlarlamı kongre yapılacak ? ha sorun konaklama ise bayraklı ve pasaport oteller bölgesi vs.. ile arası nekadar ? Kongre merkezi ,opera binası falan hep Yeni kent merkezine yapılmalı. sadece gökdelen dikmekle de kent merkezi olunmuyor çünkü. Bu arada kültürparkıma dokunma platformu ne yav? her protestoların da 20-30 kişi. böylemi protesto ediyorlar? geçende birisi ağaçla evlenmiş. Bunlar hep sözde örgütler.amaçlarını hala nalamış değilim.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 27 Ekim 2016 Perşembe 10:40

yeşil sadece kültürpark mı olmalı? odalar izmiri çevreleyen dağları ağaçlandırsınlar, ilçe belediyeleride dağlara inşaat ruhsatı vermesin bilhassa Balçova Narlıdere sırtları apartman değil orman olmalı....

Yorumu oyla      11      5  
gelincik 27 Ekim 2016 Perşembe 01:02

Yağılır elbette. kapalı alan 35.000m2 den 16.000m2 düşüyor. geri kalan kısıma zaten ağaç dikilecek. Platform bu seferde kongre merkezi 2 katlı olacak diye tepki gösteriyor. 2 katlı olmasının bir önemi yok önemli olan mevcut kapalı alanın küçülmesidir!!! sonra havuz a taktılar kafayı vs.. kültürparkıma dokunma platformu bariz siyasi ve muhalif bir oluşum ama belediye ve ito illa kongre merkezi yapacaksa daha büyük boyutlarda simge olacak şekilde yeni kentmerkezine falan yapabilir.

Yorumu oyla      11      5  
26 Ekim 2016 Çarşamba 23:29

Neyse ki Aziz Başkan daha insaflı çıktı ve yeşil isteyen İnciraltı' na gitsin dedi. ☺😄😃 böyle dağa çıkın da diyebilirdi 😀😀😆

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 26 Ekim 2016 Çarşamba 21:56

"Yeşili çok istiyorlarsa Kartalkaya'ya gitsinler" demek de ne oluyor? Cebini öncelikli düşünen bir zihniyetin halka ne yapması gerektiğini söylemesi haddine değil. Çok istiyorsanız o 3 bin kişilik kongre merkezini havaalanına yakın olan Gaziemir'de yaparsınız. İhtisas fuarı, ihtiyacı karşılayamadığından özellikle mermer fuarını kaybetme durumuyla karşı karşıya kaldığımız dönemde yeni fuar alanı gündeme geldi ve yapıldı. 3 bin kişilik kongre merkezini de kentin merkezinde kalan nadide bir yeşil alan içine değil daha uygun bir yere yapılması gerekli ve doğru olanıdır.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Kuyumcular Odası Ankara’da savunma verdi!
Rekabet Kurulunca, rekabeti ihlal ettiği iddiasıyla haklarında soruşturma ...
Dev holdingden Karşıyaka’daki maden için yeni hamle: Ruhsatı FETÖ iptal etti!
Metro Holding, ruhsatı iptal edilen Karşıyaka’daki altın madeni için yeniden ...
Bakan Albayrak'tan 'Türk Akımı' açıklaması
Enerji Bakanı Albayrak, ''Türk Akımı'nın ikinci hattı Avrupa piyasasının ...
 
Torbalı'da sanayi zirvesi: İki başkan ne mesaj verdi?
TTO’nun düzenlediği toplantıda konuşan EBSO Başkanı Yorgancılar “İzmir, ...
Altın fiyatları yükselişe geçti
Altının gram fiyatı yüzde 0,2 yükselişle 126 liranın üzerine çıktı. Kapalıçarşı'da ...
İZBAN’da toplu sözleşme krizi: Kapıda grev var!
Her gün yüz binlerce İzmirli’yi taşıyan İZBAN’da toplu iş sözleşmesi krizi ...
 
İzmir’in gözde semtinde ‘altın okul arazisi’ icradan satılık!
İzmir’in gözde semtlerinden Mavişehir’de 17 dönümlük okul arazisi icradan satışa çıkarıldı.
2017’de başlıyor: Dalgalı maaş dönemi!
25 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren zorunlu bireysel ...
İTB’den ‘havza’ çağrısı: Düzeltmeler hızlıca yapılsın  
İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva