HABERLER>GÜNCEL
12 Haziran 2019 Çarşamba - 19:11

Kültürpark’taki o tahsisin iptali resmen Büyükşehir meclisinde!

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde alınan karar gereği Kültürpark’ta bulunan İZFAŞ binasının tahsisinin iptali yönündeki madde meclis gündemine geldi. Oylanan önerge hukuk komisyonuna gönderildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tahsisin iptal edildiğini daha önce açıklamıştı. Böylece iptal kararı meclise resmi olarak ilk defa gelmiş oldu. Komisyondan gelecek karar doğrultusunda iptalin kesinliğe kavuşması bekleniyor.

Kültürpark’taki o tahsisin iptali resmen Büyükşehir meclisinde!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti. 

Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2020-2024 yıllarını kapsayan stratejik planı hakkında kısa bir sunum yapıldı. Üzerinde çalışmaların sürdüğü planın Eylül ayında meclise tamamlanmış haliyle geleceği aktarıldı. 

Toplantıda gündeme Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer’in Haziran ayında yurt dışına gerçekleştireceği ziyaretler geldi. Ayrıca önceki dönemde alınan Kültürpark’taki İZFAŞ binasının Tınaztepe Üniversitesi’ne tahsisinin iptal edilmesi yönündeki madde toplantıda oylandı ve hukuk komisyonuna gönderildi.

SİZLERE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR
Meclis toplantısını ana gündemine geçilmeden önce Belediye Başkanı Soyer sunumu yapılan planla ilgili söz aldı ve “Büyükşehir belediyesi için heyecan verici bir süreç. Eylül’e kadar tamamlanması gereken bir çalışma. Adaylık sürecinde çok ses çok renk diyerek bir kampanya yürütmüştük. İzmir’in mümkün olduğunca en geniş şekilde içinde yer alacağı çalışmayı hayata koymak zorundaydık. Bunun yolu da stratejik plandan geçiyor. İzmir’de 5 yılda neler olacağı yönünde bir çalışma yapacağız. Bazı kurumlar stratejik planı yapmak zorunluluğu olduğu için yaparlar ama o plan raflarda tozlanır. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu konuda çok tecrübeli. Bu 4’üncü stratejik planı. Bu kez daha aşkla yapılacak. 600 çalışanımızla büyük bir toplantı yaptık. İlk adımı attık. Süre çok dar. Çok da sorumluluk duyduğumuz bir çalışma. Sizlere çok iş düşüyor. Sizlerin katkısı ve katılımı çok önem taşıyor. Rica ediyorum; hiçbiriniz hayallerinizden, bilginizden, öngörünüzden kurumu mahrum etmeyiniz. Planın en kucaklayıcı şekilde olması için özen göstereceğiz. Yeter ki siz katılın. Projelerinizi getirin” dedi. 

HAZİRAN’DA YOĞUN YURT DIŞI PROGRAMLARI
Oturumda Başkan Soyer’in Haziran ayı içinde yurt dışına gerçekleştireceği bazı ziyaretler gündeme geldi. Soyer’in 18-19 Haziran tarihlerinde Belçika’nın Brüksel kentine, 19-20 Haziran’da ise Yunanistan’ın Atina şehrine İzmir Büyükşehir Belediyesi görevlisi sıfatıyla gideceği belirtildi. Soyer’in ayrıca 26-28 Haziran tarihleri arasında Almanya’nın Bonn kentinde gerçekleşecek etkinliğe de katılacağı aktarıldı. Soyer’in 25 ve 26 Haziran görevli izinli sayılacağı belirtildi.  

KÜLTÜRPARK’TAKİ TAHSİSİN İPTALİ RESMEN MECLİSTE!
Toplantıda ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun görev yaptığı dönemde, meclis tarafından Tınaztepe Üniversitesi'ne 3 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilen İZFAŞ binasının durumu görüşüldü. Kültürpak içinde yer alan eski binanın üniversiteye verilmeyeceğini geçtiğmiz günlerde söyleyen Soyer karardan geri dönüş yapıldığını aktarmıştı. Soyer o süreçte, “Tahsisi iptal ettik. Kararın meclise gelmesi gerekmiyor, ben iptal edebiliyorum” açıklamasını yapmıştı. İptal kararını içeren önerge mecliste gündeme geldi. Madde hukuk komisyonuna sevk edildi. Komisyondan çıkacak ve daha sonra meclise yeniden gönderilecek maddenin kabul edilmesi ve tahsisin iptal edilmesi bekleniyor.

BAŞKAN SOYER İLE AK PARTİLİ BOZTEPE ARASINDA RENKLİ DİYALOG
AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe de dilek ve temenniler bölümünde söz aldı. Boztepe, Kiraz ve Harmandalı’daki çöp tesisleri noktasında konuşurken, “Kiraz’da yapacağınızı söylediğiniz tesis çok faydalı olacak. Harmandalı’daki elektrik üretim tesisi için de bir ricam olacak. Orada 10 milyon üzerinde bir gelir elde edilecek. O gelirin Çiğli’ye bırakılmasını talep ediyoruz. Nedenini söyleyeyim” dedi. Başkan Soyer ise “Nedenini çok merak ettim” cevabını verdi. Boztepe de, “Çünkü yıllarca kokuyu biz çektik” diye konuştu. Soyer bu kez, “Çok iyiymiş. Çok pahalı bir koku oldu bu!” ifadelerini kullandı. Boztepe, “Ama hiçbir şey sağlıktan önemli değil. Sayın başkanım siz Seferihisar’daydınız” açıklamasında bulundu.

 
Yeni il sağlık müdürü sahaya indi: İlk ziyaret Şehir Hastanesi'ne
 
'Sevgilim bana ekonomi sınıfından bilet alırsa ayrılırım!'
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mantık , Matematik ve adalet 12 Haziran 2019 Çarşamba 23:32

İzmir BB Başkanı Sayın Tunç Soyer ; İzmir BB eski Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu döneminde Kültürpark’ta ki İzfaş binasının Tınaztepe Üniversitesine bedelsiz tahsisini görevinize başlamanızdan hemen sonra iptal ettiniz . Lütfen yine Aziz Kocaoğlu döneminde ( 10..02.2016 tarihinde ) merkez ilçeler dışındaki , çevre ilçelerin toplu ulaşımda iptal edilen 90 dk aktarma haklarını hak sahiplerine iade ediniz . İzmir’i. nimetlerinden ayrımcılık yapılmadan tüm İzmirliler yararlansın . Çevre ilçe otobüslerinde yolculuk yapan İzmirlilere 2.ci sınıf insan muamelesi yapılmasına izin vermeyin . İzmir’de CHP için rüzgar tersine döner oy almak uğruna toplu ulaşımda iyileştirmelere giderseniz İzmirli bunca zaman neden yapılmadığı sorusunu sorar. İzmir BB nin Bergama ve Bayındır ilçelerindeki vatandaşlara yaptığı tarım ( Süt, çiçek alımı, arıcılık , hayvancılık vs ) desteklerine rağmen 2019 Mart yerel seçimlerinde CHP İlçe Belediye Başkanın olduğu bu ilçelerde neden belediye başkanlıklarını kaybetti Demek ki CHP li İzmir Büyükşehir Belediyesi veya ilçe belediye başkanları bir yerlerde yanlış yaptı ve vatandaşların tercihi CHP ilçe Belediye Başkan adayları olmadı . CHP İzmir BB Başkanı adayı olarak 2019 Mart ayı yerel seçimlerinde ( ittifakla ) almanız gereken oy oranı % 63 - % 65 aralığı olması gerekirken % 58 oy oranında kaldınız . Umarım sizin döneminizde halkın haklı talepleri İzmir BB Başkanlığı tarafından yerine getirilir . Gaziemir - Ayrancılar arası 17 km lik mesafe 2 belediye toplu ulaşım aracı ve 2 bilet 6.00.- TL olur mu ? Ancak toplu ulaşımdaki çevre ilçelerde hizmet veren belediye otobüslerinde yolculuk yapan vatandaşların 90 dk aktarma haklarının iptal edilmesiyle İzmir’de oldu .

Yorumu oyla      4      9  
sezarın hakkı sezara 12 Haziran 2019 Çarşamba 22:44

kültür parka dokundurtmayız diyen aktroller gelir şimdi tersini savunur.

Yorumu oyla      7      6  
Seyahatler başladı mI* 12 Haziran 2019 Çarşamba 22:23

Eski aşkı depreşti herhalde. Seri geziler başladı. Bakalım yanında kimler gidecek?

Yorumu oyla      6      10  
Sade vatandaş 12 Haziran 2019 Çarşamba 19:44

Ooo yurt dışı gezileri başladı hayırlı olsun... yılın yarısı yurtdışında geçecek belli oldu..

Yorumu oyla      6      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni il sağlık müdürü sahaya indi: İlk ziyaret Şehir Hastanesi'ne
İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. M. Burak Öztop inceleme gezilerine başladı. ...
Günün kahramanı... Suni teneffüs ile kediyi hayata döndürdü
Pendik'te sel sularına kapılan bir sokak kedisini fark eden belediye işçisi, ...
Beşiktaş saldırısının faili Hakkari'de yakalandı
Vodafone Park çevresinde 2016 yılında 39'u polis 46 kişinin şehit edildiği ...
 
Çay bahçesinde ölen adamın katil zanlısı 'lazer teknolojisi' ile yakalandı
Bursa'da çay bahçesinde oturan Mülayim Hastürk'ün sırtına isabet ederek, ...
İzmir Barosu: Çocuk işçiliği önlenmeli!
İzmir Barosu, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü'nde çocuk ...
İzmir'i sağanak vurdu!
İzmir'de bugün görülen bölgesel sağanaktan etkilenen yerlerden biri de ...
 
Feci kaza: 2 üniversite öğrencisi hayatını kaybetti
Sinop'ta kamyon ile otomobilin çarpışması sonucu 2 üniversite öğrencisi ...
Bankadan çıkan araca silahlı gasp
Şişli'de bankadan ayrılan otomobil 2 kişi tarafından gasp edildi. Şüpheliler ...
İzmirli fotoğrafçılardan YKS adaylarına 'biyometrik' jest
İzmir Fotoğrafçılar Odası üyeleri, hafta sonu yapılacak Yükseköğretim ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva