HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
24 Mayıs 2016 Salı - 08:51

Kültürpark'ta ‘özel bir gün’: Folklor şöleni

Konak Belediyesi’nce bu yıl 12’incisi düzenlenen Halk Oyunları Şenliği bu yıl da İzmirlilere Anadolu’nun yöresel danslarını izleme şansı sundu.

Kültürpark ta ‘özel bir gün’:  Folklor şöleni

Kültürpark Fuar Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşen şenlikte belediyenin halk oyunları kurslarına katılan 7’den 70’e farklı yaş aralığından 300 kursiyer hünerlerini sergiledi. Konak Belediyesi Spor Müdürlüğü’nce organize edilen gecede çocuklar, gençler ve masterler kategorilerinde sahne alan 14 ekip, 10 ayrı yörenin danslarını sergiledi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkulu ve görkemli geçen şenlikte yöresel halk oyunlarından kesitler sunan ekipler, izleyenlere keyif dolu anlar yaşattı. Birbirinden renkli kostümleriyle sahneye çıkan ekipler, Fethiye, Artvin, Kafkas, Üsküp ve Gaziantep gibi yörelerin danslarını izleyiciyle buluştu. Şenliğe gelenler de zaman zaman müziğin ritmine kapılarak danslara eşlik etti.



ÖZEL ÇOCUKLARDAN ÇOK ÖZEL GÖSTERİ

12 yıldır kesintisiz düzenlenen Konak Belediyesi Halk Oyunları Şenliği’ne bu yılki konukları arasında Ulusal Down Sendromu Derneği İzmir Şubesi de vardı. Hayata +1 değer katan Down Sendromlu çocuklar, sahnede sergiledikleri Roman ve Zeybek oyunuyla seyirciden büyük alkış aldı. İzleyiciler arasında yer alan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da dans gösterisi sonunda sahneye çıkarak Ulusal Down Sendromlular Derneği İzmir Şubesi Halk Oyunları Ekibi’ni tebrik etti. Ekip adına Hürriyet İyidoğan ve Dow Sendromlu çocuklar da, Başkan Pekdaş’a desteklerinden dolayı teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti.

‘ÖĞRETMENLERİMİZİ İSTİYORUZ’

Gecede söz alan Başkan Pekdaş, belediyenin Spor Müdürlüğü bünyesinde açılan halk oyunu kurslarını İlçe Halk Eğitim’den görevlendirilen öğretmenler tarafından verildiğini, ancak son çıkan bir genelgeyle yeni dönemde öğretmen verilmeyeceğinin kendilerine iletildiğini söyledi. Bu duruma sessiz kalınmamasını isteyen Pekdaş, “Hem spor okullarımızda hem de semt merkezlerinde İlçe Halk Eğitim’le birlikte, ortak pek çok çalışma yapıyoruz. Çocuklara, kadınlara, gençlere ve ileri yaştaki hemşehrilerimize birlikte hizmet veriyoruz. Biz mekanlar açıyoruz, alt yapıyı sağlayacak kaynaklar yaratıyoruz, Halk Eğitim Merkezi de bu konudaki hocaları bize sağlıyor. Halk Eğitim geçen yıl çıkan yönetmelikle bu eğitimlerin verilip, verilmeyeceği konusunda bizi kuşkuya düşürmüştü. Geçen yıl bu kurslar devam etti ama bu dönem biterken yeni bir genelge gönderdiler. Dediler ki,  spor merkezlerine bundan sonra biz hoca göndermiyoruz. Bu çalışmaları yapmak kent için bir sorumluluk. Bu çalışmaları yapamıyor olursak; gençlerimiz, çocuklarımız, kadınlarımız bir arada olmanın coşkunu yaşayamayacakları gibi bir işe de yaradıklarını hissedemeyecekler. Biz bu konuda kurslara gelenlerden, kurslara çocuklarını gönderenlerden talepte bulunuyoruz. Milli Eğitim’e ulaşabildikleri ölçüde ulaşsınlar. ‘Biz öğretmenlerimizi, Halk Eğitim hocalarımızı istiyoruz’ desinler. Biz bu eğitimleri devam ettirelim, birlikte çalışmayı sürdürelim. Hepinizin ayrı ayrı hocaların gelmesi için talepte bulunmasını istiyorum. Dansın sıcaklığını, coşkusunu hep birlikte yaşayacağız. Dans eden insanların, birlikte eğlenen insanların ancak demokrasiyi getireceğini bilerek ülkemizdeki demokrasi mücadelesine de buradan katkı koyacağız” dedi.

 
Yılın Gençlik Meclisi ödülü Bornova’ya!
 
İzmirli büyük yapı firması iflasın eşiğinde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sıla'nın ilk albüm konseri İzmir'de
Sıla yeni çıkardığı "Mürekkep" adlı albümünün ilk konserini 3 Haziran'da İzmir'de veriyor.
Cenk Eren'den Urlalılara Tanju Okan şarkıları
Tanju Okan Pop Müzik Beste Yarışması kapsamında ünlü pop müzik sanatçısı ...
AASSM'de unutulmaz gece!
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir ...
 
İzmir’de müziğin ezgileri tarihle buluşacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, iki ayrı müzik türünün en başarılı örneklerini ...
Tanju Okan pop müzik beste yarışması sonuçlandı
Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet ...
Balçovalılar Sunay Akın'la buluştu
Balçova Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri ...
 
AASSM'de 300 küçük müzisyen!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, 19 Mayıs ...
Aşık Mahzuni Beste Yarışması’nda kazanan belli oldu
8. Aşık Mahzuni Beste Yarışmasının finali Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde ...
Urla'da Tanju Okan rüzgarı esecek
Güçlü sesi ve ölümsüz eserleriyle Türk Pop müziğine damgasını vurmuş isimlerden ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva