HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Kasım 2019 Pazartesi - 12:20

Kültürpark'ta bir dönemin sonu: Tahliyeler başladı!

İzmir'de, kentin içindeki en büyük yeşil alanlardan Kültürpark'ta bulunan işletmeler için tahliye kararı çıktı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Kültürpark içinde yer alan dokuz yapının 'fuzuli işgalci' konumundaki kiracı olduğu, tahliye kararı ile yapılardaki yasa dışı eklentilerin de ortadan kaldırılacağı belirtildi. İşletme yetkileri ise gazinoların bir tarihe tanıklık ettiğini, 1980'lı yıllarda o dönemin en ünlü sanatçılarının burada sahne aldıklarını, tahliye kararından dönülmesi gerektiğini söyledi.

Kültürpark ta bir dönemin sonu: Tahliyeler başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin simgesi Kültürpark'ın iyileştirilmesi çalışmaları kapsamında, fuar içerisinde bulunan dokuz işletme için tahliye kararı aldı. Belediyeden yapılan açıklamada, 'fuzuli işgalci' konumundaki kiracıların mahkeme kararıyla tahliye edildiği belirtildi. Yine yapılan yasa dışı eklentilerin de kaldırıldığı belirtilen açıklamada, Lunapark dışındaki yapıların tahliye işlemleri büyük ölçüde tamamlandığı vurgulandı. Ancak işletme sahipleri, Kültürpark'ta bir tarihin bulunduğunu, tahliye kararından dönülmesi gerektiğini savundu.

1980'li yılların ünlü isimlerinden Bülent Ersoy, Zeki Müren, Hakkı Bulut gibi sanatçıların sahne aldığı Göl Gazinosu ile Ada Gazinosu'nun Danışmanı Ertan Erbay (63), şunları söyledi:

"Tahliye kararı insanın içini biraz acıtıyor. Ada Gazinosu'nun tarihi bir geçmişi var. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ziyarete geldiğinde, 'Bu tepeyi şehir kulübü yapmaz mısınız?' diyor. O zamanın köklü ailesinden burayı şehir kulübü yapmalarını istiyor. İzmir'in ilk şehir kulübü olarak Ada Gazinosu kuruluyor. Oranın tarihi ve siyasi bir geçmişi var. Atatürk'ün hediye ettiği bir yeri yıkmak veya tahliye etmek, bana göre doğru bir hareket değil. Sayın Tunç Soyer bu konu ile ilgili belki iyi niyetle hareket ediyor ama bilgi eksikliği var. Taraflar bir araya getirilerek toplantı yapılmadı. Bazı çalıştaylar yapıldı ama burayla alakası olmayan insanlarla yapıldı. Hayatını buraya adayanları bir araya toplayıp, onların da fikirlerinin alınması gerekirdi. Burada büyük bir hata yapıldı ama hatadan dönmek de büyük bir erdem. Bizlerle bir araya gelseydi daha sağlıklı kararlar alabilirdi. Ömrümün 50 yılını burada geçirdim, birçok anım var. Zeki Müren'in cenazesini bile buradan taşıdık. Birçok anımız var. Ayrıca burada 200 aile işsiz kaldı."



'NE YAPACAĞIMIZI BİLMİYORUZ'
Düğün salonu tahliye edilen evli ve 2 çocuk babası Hüseyin Kulon (51) da, "39 yıldır buradayım. Tahliye kararı daha önce geldi ama karar ertelendi. Belediyeye kira veriyorduk. Ama bir anda işgalci olduk. Biz ne yapacağımızı bilmiyoruz. Tahliye etmek için 6 gün süre verdiler. Bizi toplasalardı, durumu anlatsalardı. Şimdi ne yapacağımızı bilmiyoruz" diye konuştu. Yine kafe işleten Murat Simit (55) de, "6 gün içerisinde boşaltma emri geldi. Yapması yıllar süren bir şeyi hemen yıktılar. Bu saatten sonra buranın bekçiliğini nasıl yapacaklar bilmiyorum. Biz burada doğal bekçi gibiydik. Biz sudan çıkmış balığa döndük. Nereye gideceğiz, ne yapacağız? Bir şekilde evimize ekmek götürmek zorundayız. Burada enkazın başında duracak halimiz yok. Eşyalarımızı topladık, 3 gün içerisinde tamamen boşaltacağız" dedi.



SİMGE YAPILAR YIKILMAYACAK
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kiracıların tahliyesinin ardından söz konusu yapıların yasa dışı eklentilerini, İzmir Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kararı doğrultusunda kaldıracak ve binaları aslına uygun hale getireceklerini belirtti. İşletmelerin tasfiyesinin ardından simge yapıların yıkılmayacağı, tekrar kiraya da verilmeyerek Kültürpark'ın kimlik ve karakterine uygun işletme ve faaliyetlerine devam edileceği kaydedildi. (DHA)

 
Rahvan atlar Menemen’de koştu
 
Torbalı'da Zeytin Festivali coşkusu
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Güzelyalı'yı da görün 4 Kasım 2019 Pazartesi 22:26

Güzgaelyalı'da onlarca kaçak işletme kaldırımları işgal etti. Ama gören yok. Buralara ne işgaliye ödüyorlar? Buraların gerçek değeri nedir? Buralara yerleşen kişiler kimlerdir? Nereden gelip buraları işgal ettiler? Bunlara yol gösteren ve destek olanlar kimlerdir? Araştırıldı mı? Bilmek istiyoruz.

Yorumu oyla      4      6  
girit 4 Kasım 2019 Pazartesi 20:12

oh be kasaba panayırı bitiyor eskiden şöyleymiş böyleymiş geçiniz hepsi yıkılsın yepyeni bir konsept yapılsın gazino denilen yerlerde 20 senedir düğün salonu olarak kullanılıyor

Yorumu oyla      13      7  
izmir'li 4 Kasım 2019 Pazartesi 17:08

Uygulama güzel lunapark'ıda belediye kendi personeli ile işletsin. restaurant ve işletmeler izmir'in simge isimleri ile yine belediye tarafından işletilsin.

Yorumu oyla      11      5  
NERESİ İYİ BERBAT OLDU. 4 Kasım 2019 Pazartesi 17:00

fuar 90 lı yıllarda cok güzeldi. sonra her yeri yıktılar suni bir parka dönüştü. şimdi de lunapark, göl gazinosu yıkılacakmış. FUAR NEDEN ÖLDÜ NEDEN KİMSE GİTMİYOR DİYORSUNUZ. 90 LI YILLARDA Kİ FUARA VE GÜNÜMÜZDEKİ FUARA BAKIN ANLARSINIZ. YEŞİL ALAN YAPILACAKSA GİDİN KALEYİ YEŞİLLENDİRİN, İNCİRALTINA PARK YAPIN İZMİRİN SEMBOLÜ FUARI YOK ETMENİN ANLAMI NEDİR ?

Yorumu oyla      8      15  
ken 4 Kasım 2019 Pazartesi 16:47

neye karşın ve nasıl ikna oldular....???

Yorumu oyla      4      11  
İnciraltı'ndan ne haber? 4 Kasım 2019 Pazartesi 16:47

İnciraltı'nda bir dolu kaçak eğlence yeri var. İnciraltı'nda Mafya cirit atıyor. Belediye kendini orada da göstersin.

Yorumu oyla      13      6  
4 Kasım 2019 Pazartesi 15:59

Bir suyu bile 5 liradan satan, lunaparkta her daim insanları dolandıran fuar için doğru karar

Yorumu oyla      17      5  
arnavut 4 Kasım 2019 Pazartesi 14:02

TUNÇ BAŞKANI CANİ GÖNÜLDEN KUTLUYORUM GÜZEL BİR UYGULAMA ÇALIŞMASINDAN DOLAYI.

Yorumu oyla      17      9  
arnavut 4 Kasım 2019 Pazartesi 14:00

Diğer işletmeler çıkıyorsa lunaparkçı çıkmıyorsa bu adaletsizlik çıkmıyorsa ayrıcalığı nedir

Yorumu oyla      14      7  
bahtiyar 4 Kasım 2019 Pazartesi 13:27

çok yerinde bir karar, adı kültürpark olan mekanın o ucube mekanlarla panayır alanına dönüşmesi engellenmiş olacak böylece.

Yorumu oyla      22      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rahvan atlar Menemen’de koştu
Menemen Belediyesi tarafından bu yıl 7.si düzenlenen Rahvan At Yarışları ...
Çeşme'de çocuklar için pedalladılar
Çeşme Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Veloturk Gran Fondo Çeşme ...
Başkan Eriş: Maskemi takarım farkındalık yaratırım
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası ...
 
Bornovalı kadınlar yoga yaparak stres atıyor
İlçenin dört bir yanında açtığı hobi ve beceri edindirme kursları ile ...
Menemen'de dört nala heyecan!
Menemen Belediyesi tarafından bu yıl 7.si düzenlenen Rahvan At Yarışları ...
Buca’nın genç bilim insanlarıyla inovasyon zirvesi
Buca’nın genç bilim insanları, her sene farklı bir temayla gerçekleştirilen ...
 
İzmir’den ilk yurt dışı fuar atağı: Marble Warsaw
Çeyrek asırlık tecrübesiyle sektörün marka değerini artıracak önemli adımların ...
Çiğli'de edebiyat buluşması
Çiğli halkını sanatla buluşturmaya devam eden Çiğli Belediyesi, “Edebiyat ...
Karşıyaka'da edebiyat zamanı: Ödüller verilecek
Türk Edebiyatı’na katkı sunmak ve usta sanatçıların adını yaşatmak amacıyla ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva