HABERLER>SAĞLIK
20 Mart 2017 Pazartesi - 10:05

Küçük Tülin'in beklediği ilik İspanya'dan geldi

Uşaklı 12 yaşındaki Tülin Akdağ, 7 yaşında başladı ilik kanseriyle savaşmaya. Uzun tedavi sürecinden sonra tam 'bitti' derken mücadeleye yeniden başladı. 10 ay süren umutlu bekleyiş, İspanya'dan gelen haberle sevince dönüştü. Tülin'e nisan ayında ilik nakli yapılacak.

Küçük Tülin in beklediği ilik İspanya dan geldi

Uşak'ta oturan Dilek Akdağ ve Sefa Akdağ çiftinin 12 yaşındaki kızı Tülin, 5 yıl önce  rahatsızlandı. Lösemi teşhisi konulan Tülik Akdağ, ilkokul 3'üncü sınıf öğrencisiyken uzun tedavi sürecine alındı. Anne Dilek Akdağ, ikiz kardeşi Caner ile birlikte okuldan gelen kızının aşırı derecede terlediğini görünce, Tülin'i hastaneye götürdü. Kan tahlili yapılan Tülin, İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanenin Onkoloji Bölümü'ne girdiklerinde durumu bir türlü kabullenemediklerini anlatan baba Sefa Akdağ, şöyle dedi:

"Hastaneye yatışımız yapıldı. Ama kısa süre sonra çıkacağımızı sanıyorduk. Çevremizdekiler bize 'buraya giren çıkamaz' dedi. Biz Tülin'in kanser olduğuna bir türlü inanamadık. Behçet Uz'da 1 ay kaldıktan sonra taburcu olduk. Önce haftada 1, daha sonra 10 gün aralıklarla kontrollerimiz devam etti. Yaklaşık 2 yıl sonra kemoterapi tedavisi sona erdi ve ayda bir kez gelmeye başladık. Her şey yolunda gitmeye başlamıştı." 

TÜLİN İÇİN 3'ÜNCÜ ÇOCUĞA KARAR VERDİLER

Ailelerinde daha önce böyle bir hastalığa rastlanmadığını söyleyen Dilek Akdağ ise kızı iyileşme gösterse de içindeki korkuyu atamadığını anlattı. Akdağ, şöyle konuştu:

"Tülin iyileşmişti ama benim içimde bir korku vardı. Hastalığın yeniden başlayabileceğini düşünüyordum. İkizlerden sonra üçüncü çocuğu aslında istemiyordum. Ama bir gün gerekirse, kemik iliği yurt dışından gelene kadar bizim çocuğunki uyar diye düşündüm. Çünkü Caner'inki uymamıştı. İkinci kızım Derin'e hamile kaldım. Tülin'in bir yeri ağrısa aklıma hep bu hastalık geliyordu. Bir gün Tülin bileklerinin ağrıdığını söyledi. Ateşi 37 buçuk oldu. Birkaç farklı hastaneye gittik. Trombositleri düşük çıktı. Derin 3 aylıkken, Tülin bu hastalığa yeniden yakalandı." 

KEMOTERAPİYİ KALDIRAMADI 

Anne Dilek Akdağ'ın tek umudu olan küçük kızı Derin'den kan alındı. Doku tipi uyumsuzluğu nedeniyle büyük hayal kırıklığına uğrayan aile, uygun ilik için kan örneğini önce Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ardından İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'ne gönderdi. Tülin'in bu kez kemoterapiyi kaldıramadığını anlatan anne Akdağ, "Tülin 6 ay yoğun bakımda kaldı. Bütün iç organları zarar görmüştü, hatta yoğun bakımda kalbi durdu. Kemoterapi kesilip ağızdan alınan ilaçlarla tedaviye devam etti. Eşim Uşak'ta bir tekstil firmasında çalışırken işini bıraktı, evimizi de Tülin'in yanına, İzmir'e taşıdık. Nisan 2016'da İzmir'e yerleştik. Her gün bir umutla uygun iliği bekledik. 10 ayın sonunda müjdeli haber İspanya'dan geldi. Kızım 4 Nisan'da, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Onkoloji Bilim Dalı'nda Prof. Dr. Savaş Kansoy, Prof. Dr. Serap Aksoylar ve ekibi tarafından ameliyat edilecek. Artık bu hastalıktan tamamen kurtulmak istiyoruz" dedi.

Umudunu hiçbir zaman yitirmediğini dile getiren Tülin Akdağ ise şimdiden gün saymaya başladı. Destek almadan yürümeyen annesinin koluna girerek hareket edebilen Tülin, "Tek isteğim tek başıma yürümek, sokakta gezip oynamak" dedi. (DHA)

 
İzmir’de katliam: Bir gecede onlarcası kesildi!
 
CHP'den Güzelbahçe'ye ikinci Demokrasi Evi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hemşire adayları anlattı, Konaklı kadınlar dinledi
Konak Belediyesi’nin düzenlediği sağlık seminerinde kadınlar hemşire adayı ...
Bornova'da üniversite işbirliğiyle halk sağlığına katkı
Sağlık Halk Kongresi, Ege Üniversitesi ile Bornova Belediyesi işbirliğinde ...
"20 bin uzman, 10 bin pratisyen hekim açığı var"
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, "Ne yazık ki bugün için ...
 
C vitamini kanser kök hücrelerinin çoğalmasını engelliyor
Bilim adamları, C vitamininin (askorbik asit) kanser kök hücrelerini yok ...
İzmir'in asırlık hastanesinde Tıp Bayramı coşkusu
Eşrefpaşa Hastanesi, 14 Mart Tıp Bayramı’nı mütevazı bir törenle kutladı.
Başkan Doğruer sağlık çalışanlarının tıp bayramını kutladı
Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle ...
 
Başkan Bakıcı sağlık çalışanlarının tıp bayramını kutladı
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle ...
379 kozmetik ürün 'güvensiz' bulundu
Sağlık Bakanlığınca geçen yıl denetlenen bin 198 kozmetik ürünün 379'unun ...
Bornova'da belediye ile üniversiteden sağlıklı işbirliği
Ege Üniversitesi ile Bornova Belediyesi işbirliğinde üçüncü kez gerçekleştirilecek ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva