HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Şubat 2018 Cumartesi - 13:35

Kubilay Kültür Merkezi töreninden anlamlı mesaj: 'Afrin'de savaş şarttır'

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Menemen Belediyesi'nin işbirliğiyle yapılan Kubilay Kültür Merkezi törenle açıldı. Kocaoğlu, "Emperyalist güçler Ortadoğu'da Türkiye ile birlikte komşuları Irak’ın, Suriye’nin, İran’ın bölünmesi için politika üretiyorsa, Afrin'de savaş şarttır, kaçınılmazdır" dedi.

Kubilay Kültür Merkezi töreninden anlamlı mesaj:  Afrin de savaş şarttır

Menemen, Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın adının yaşatıldığı yeni bir eser daha kazandı. Menemen Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliğinde tamamlanan Kubilay Kültür Merkezi, yağmura rağmen hayli yoğun bir katılımın olduğu törenle hizmete açıldı. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile birlikte Menemen Garnizon Komutanı Topçu Albay Feridun İşler, Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Çiğli  Belediye Başkanı Hasan Arslan ve Kubilay ailesinden Mustafa Fehmi Kubilayın torunu Kemal Kubilay da katıldı.Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Emperyalist güçler Ortadoğu'da Türkiye ile birlikte komşuları Irak’ın, Suriye’nin, İran’ın bölünmesi için politika üretiyorsa, Afrin'de savaş şarttır, kaçınılmazdır" şeklinde konuştu.

AFRİN YİĞİTLERİNE İZMİR'DEN SELAM
Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Afrin'de savaşan Mehmetçiğimize, komutanlarımıza başarılar; şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de şifalar diliyorum. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için, bu bilinçle, bu yürekle, bu vatan ve Atatürk sevgisiyle çarpışan Mehmetçiğimize, hiç bir eleştiride bulunmadan, sonuna kadar sahip çıkmak zorundayız. Bir taraftan terör örgütleri, diğer taraftan barış talepleri; böyle bir şey olamaz. Emperyalizm güçleri Irak’ın, Suriye’nin, Türkiye’nin ve İran’ın gelecek bütün devletlerin bölünmesi için ortadoğuda biir politika işliyorsa afrinde savaş var bu şarttır kaçınılmazdır…. Biz hem Türkiye Cumhuriyeti’nin hem de komşularımızın toprak ve milli bütünlüğünü savunmak zorundayız. Başımıza örülmek istenen çorabı, yani emperyalizmi ülkemizi parçalama isteklerini, niyetlerini böylelikle top yekün engelleriz. Tek başına değil hep birlikte, bütün dünya milletleriyle birlikte emperyalizme karşı durmalıyız. Afrin'de çarpışan Mehmetçiklerimize İzmir'den sevgi, saygı ve destek mesajlarımızı gönderiyorum.""ATATÜRKÇÜ NESELİİLER İÇİN..."
Menemen Belediyesiyle ortak birçok iş yaptıklarını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, "İlçenin 20-25 yıl önceki halini hepimiz biliyoruz. Bugün Menemen, İzmir’in önemli metropol içlerinden biri olma yolunda ilerliyor. Ben uzun yıllar belediye başkanlığı yapan Tahir Şahin’e, Menemen’e ve İzmir’e katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Kubilay Kültür Merkezi’nin de çocuklarımıza, gençlerimize, İzmirlilere aydınlık ve ışık saçmasını; burada Cumhuriyetçi nesillerin Kubilay duruşuna, vatan, millet ve bayrak sevgisine yaraşır şekilde yetişmelerini diliyorum" şeklinde konuştu."MEHMETÇİĞİN AYAĞINA TAŞ DEĞMESİN"
İki yıl önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte temeli atılan Kubilay Kültür Merkezi’nin açılışını yine birlikte gerçekleştirmekten gurur duyduğunu belirten Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise, "Laiklik adına, Türkiye Cumhuriyeti'nin yaşaması için gerici yobaz düşünceye asla geçit verilmemesi gerekiyor. Bugün ne yapıyorsak, Afrin'de savaşan Mehmetçiklerimiz sayesinde gerçekleştiriyoruz. Mehmetçiğimizin ayağına taş değmesin" dedi.

Konuşmasında Gölpark Menemen ve stadyum projelerinden de söz eden Başkan Şahin şeyle devam etti:

"Yarattığımız mini Şükrü Saraçoğlu standında, Menemensporumuz inşallah bir üst lige çıkar. Sadece bu binanın değil, belediye binasında ve daha birçok yerde yüzde 50-70 destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na şükranlarımı sunuyorum."

Törene katılan Mustafa Fehmi Kubilay'ın torunu Kemal Kubilay da, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e dedesinin ismini böyle bir merkezde yaşattıkları için teşekkür etti.

KUBİLAY KÜLTÜR MERKEZİ'NDE NELER VAR?
Toplamda 11 milyon 141 bin 560 liraya mal olan Kubilay Kültür Merkezi'nde 30 araçlık otopark, zemin katta bowling salonu ve kafeterya bulunuyor. İkinci ve üçüncü katlarda, öğrencilerin ücretsiz yararlanacağı 17 derslikli dershane, dördüncü katta, tüm spor aletlerinin bulunduğu spor salonu, beşinci katta 100 kişilik konferans salonu ile tüm sanatsal faaliyetlerin sergilenebileceği sergi salonu bulunuyor. Kubilay Kültür Merkezi'nin son katında ise 445 kişilik balkonlu konferans salonu yer alıyor.

 

 
Devlet Bahçeli'den flaş baraj açıklaması
 
CHP’de sürpriz istifa: Kurultayda seçilmişti
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayşe öztürk 10 Şubat 2018 Cumartesi 21:25

Aziz Başkan helal sana keşke partimizin genel başkanı sen olsan.Bu sözlerinle benim gibi vatanımız için kalbi atan partililerimizin başını yukarı kaldırdın.senin daima arkandayız

Yorumu oyla      11      5  
Eray 10 Şubat 2018 Cumartesi 15:04

Aziz başkan ağzına sağlık. Tebrik ediyorum. Bizim başka ülkemiz yok başka vatanımız yok. Keşke genel merkezde sizin gibi düşünebilse

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BM belirledi: Seferihisar uygulayacak
Türkiye'de bir ilk: Seferihisar Belediyesi ve Cittaslow Türkiye Ağı, yerel ...
Başkan Pekdaş'tan şoförlere ziyaret
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Ocak ayında yapılan oda seçimlerinde ...
Antrenörlerden Başkan Şenol’a teşekkür
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği ve 10-14 yaş arası 90 sporcu ter döktüğü ...
 
Bucalı kadınlar haykırdı: Şiddete Hayır!
Bucalı kadınlar, Mersin'de evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen ...
Karşıyaka’nın Efsaneleri can suyu oldu
Karşıyaka Belediyesi tarafından geçen Ekim ayında törenle hizmete açılan ...
Tarihi gün: Ve Konak Tramvayı yola çıktı!
İzmir büyükşehir Belediyesi’nin Konak Tramvayı çalışmaları kapsamında ...
 
İzmir'in o ilçesinde su kesintisi!
İZSU Genel Müdürlüğü, Gediz A.Ş tarafından yapılacak bakım çalışması nedeniyle ...
Büyükşehir'de toplu sözleşme tıkandı: Uzlaşma olmazsa grev!
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Ege Şehir Planlama, Ünibel ...
Çiğli'de babalar için sertifika
Çiğli Belediyesi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından düzenlenen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva