HABERLER>İŞ DÜNYASI
25 Haziran 2019 Salı - 12:14

Kruvaziyerde rota İzmir’e dönüyor

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İtalya Ankara Büyükelçisi MassimoGaiani’yikruvaziyer konusunda işbirliğine davet etti. Özgener “Kruvaziyer konusunda birlikte çalışmayı istiyoruz. İtalyan kruvaziyer firmalarını eskiden olduğu gibi limanlarımızda daha çok görmek bizi mutlu edecektir” dedi.  Ünlü kruvaziyer firmaları Costa ve MSC firması yetkilileri ile görüşerek Türkiye’yi yeniden destinasyonlarına dahil etmelerini önerdiğini açıklayanGaiani ise “İtalyan kruvaziyer firmalarının rotalarını İzmir ve Türkiye’ye çevirmesi için elimden geleni yapacağım” dedi.

Kruvaziyerde rota İzmir’e dönüyor

İtalya Ankara Büyükelçisi MassimoGaiani ve İtalya İzmir Konsolosu Valerio Giorgio İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’i ziyaret etti. Ziyarete, Özgener’inyanısıraİZTO  Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, Meclis Başkan Yardımcısı Yavuz Ateşalp, Yönetim Kurulu Üyesi Adil Özyiğit ve İZTO Meclis Üyesi RebiiAkdurak ev sahipliği yaptı.

ÖZGENER’DEN KRUVAZİYER DAVETİ
İzmir’in kruvaziyer turizm konusunda eski günlerine dönmesini arzu ettiklerini belirten İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Gaiani’ye bu konuda işbirliği önerdi. Özgener “Kruvaziyer konusunda birlikte çalışmayı istiyoruz. İtalyan kruvaziyer firmalarını eskiden olduğu gibi limanlarımızda daha çok görmek bizi mutlu edecektir. İzmir Ticaret Odası, bu konuyla ilgili çok çalıştı. Kruvaziyerleri İzmir’e getirtmişti. Ama şu an gelmiyorlar. Şimdi onları geri almanın zamanı. Kruvaziyer konusunda İtalya’nın da ünlü birçok firması var. Bu gemileri tekrar limanlarımızda ağırlamak istiyoruz. Türkiye adına yaratılan yanlış güvenlik algısını Antalya yendi. Rusya’da tanıtım ve ikna çalışmaları olumlu sonuçlandı. Şimdi günde 86 bin turist ile rekor kırıyor. Biz de kentimiz adına böyle bir güvenlik sorunu olmadığını her platformda anlatıyoruz” dedi.

ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM
Hem İtalya hem de Avrupa’da Türkiye’de güvenlik sorunu bulunduğuna dair yanlış bir algı bulunduğunu ifade eden İtalya Ankara Büyükelçisi MassimoGaiani ise, bu yanlış algının elbirliği ile yıkılabileceğini söyledi. İtalya’nın Türkiye’de en çok yatırım yapan ikinci ülke olduğunu hatırlatan Gaiani “Biz yüzyıllardır beraber ticaret yapıyoruz, iş yapıyoruz.  Kruvaziyer gemilerini İzmir’e ve Türkiye’ye getirmek için elimden geleni yapacağım. Bu konuyla ilgili çok sıkı bir şekilde çalışmamız lazım. “Türkiye’de güvenlik yok” algısını yenip Costa, MSC gibi önemli kruvaziyer firmalarını tekrar Türkiye’ye getirmeye çalışmalıyız. Costa ve MSC Firmaları yetkilileri ile görüşüp, destinasyonlarına yeniden Türkiye’yi dahil etmelerini önerdim. Bizim Türkiye’deki ve İzmir’deki imkanları güzel bir şekilde sunmamız gerekiyor ki, yanlış olan güvenlik algısını yenelim. Böylece kruvaziyer firmaları da uzun süreli programlarına Türkiye’yi dahil etsinler. Aslında kruvaziyer firmaları için Türkiye çok güzel bir market. Fakat öncelikle bu yanlış algıyı yıkmak gerekiyor. Örneğin Erasmus programındaki İtalyan öğrencilerin de Türkiye’ye gelişinde düşüş yaşanıyor. Çünkü, Avrupa medyasında Türkiye için gösterilen olumsuz haberler buna neden oluyor. Oysa ki benim çocuklarımı bir ülkeye öğrenim için gönderme imkanım olsaydı, tereddütsüz Türkiye’ye gönderirdim.”

FİAT’A İZMİR DAVETİ
İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz da İtalyan Otomotiv devi Fiat firmasını İzmir’e yatırıma davet etti. Özpoyraz Fiat’ın Bursa’daki fabrikasının altın değerine ulaştığını ve sıfır hatayla üretim yaptığını belirterek “Fiat’ın Türkiye’de ikinci bir fabrika kurmayı düşündüğünü duyuyoruz. Bu konuda İzmir’e yatırım yapılabilir. Oda olarak bu konuda yardıma hazırız” dedi. Bursa’daki fabrikayı ziyaret ettiğini ve çok etkilendiğini belirten Gaiani de “İzmir güzel bir kent. Tabi ki çalışma arkadaşlarımla İzmir’e yatırım konusunu  görüşebilirim.”

İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler de 20 Mart 2020 itibariyle Sunexpres’in Milano’ya direk uçuşlarının başlayacağını belirterek, bu uçuşların sürdürülebilirliğinin önemli olduğunu ifade etti.

Toplantının sonunda, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener İtalya Ankara Büyükelçisi MassimoGaiani’ye incir hediye etti.

 
Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 5 yaralı 
 
Muğla, LGS'de Türkiye birincisi oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBSO Başkanı Yorgancılar: Artık ekonomiye odaklanalım
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar “Türkiye uzun ...
İzmir iş dünyasından seçim çıkışı ve çağrı: Artık gündem ekonomi olmalı
31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye ...
Özgener: Ekonomi Üniversitesi bizim gözbebeğimiz
İTO Eğitim ve Sağlık Vakfı genel kurulunun açılış  konuşmasını yapan İzmir ...
 
Bakan açıkladı: İhracata yeni destek paketi
Ticaret Bakanı Pekcan, “Türk Eximbank aracılığıyla bu yıl yüksek teknolojili ...
Türk ayakkabısı ve çantası çizmeden Avrupa’ya girecek
Mayıs ayında ihracatını yüzde 44 arttırarak Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde ...
Başkan Olgun: Mobilya OSB'yi Torbalı'ya istiyoruz
İzmir İli Oda ve Borsa Yönetim Kurulları Ortak toplantısı önceki gün Torbalı’da ...
 
Yurt dışına kaçtı iddialarına ne yanıt verdi?
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Mert Optik Genel Müdürü Mert ...
EİB ve EGEİD ihracat için birlikte çalışacak
İhracatın artırılması amacıyla farklı kurum ve kuruluşlar ile işbirliği ...
İzmir'in büyük firması konkordato ilan etti!
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD); İzmir Başkanlığı’nı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva