HABERLER>EKONOMİ
11 Ocak 2018 Perşembe - 18:17

Kritik toplantıdan sonra Bitcoin uyarısı...

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığında gerçekleştirilen Finansal İstikrar Komitesi (FİK) toplantısında, Türkiye'de yasal bir dayanağı olmayan kripto paralara ilişkin düzenlemelerin geliştirilmesi için çalışma grubunun oluşturulmasına karar verildi.

Kritik toplantıdan sonra Bitcoin uyarısı...

Hazine Müsteşarlığın internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Finansal İstikrar Komitesinin 34. Toplantısı'nın, Başbakan Yardımcısı Şimşek başkanlığında gerçekleştirildiği belirtildi. 

Toplantıda, küresel ve yerel ölçekte yaşanan gelişmelerin Türkiye finansal piyasalarına etkileri ile gelecek döneme ilişkin görünümün ayrıntılı değerlendirildiği belirtilen açıklamada, ayrıca bankacılık sektörüne ilişkin uluslararası standartlara uyum kapsamında yapılan düzenlemelerin etkileri ile politika yapım sürecinin desteklenmesi amacıyla sektörün veri altyapısının güçlendirilmesinin ele alındığı kaydedildi. 
Toplantıda, Türkiye'de yasal bir dayanağı olmayan kripto paralara ilişkin düzenlemelerin geliştirilmesi için çalışma grubunun oluşturulmasına karar verildiği bildirildi. 

VATANDAŞA UYARI
Kripto paraların risklerine yönelik kamuoyunun bilgilendirilmesine karar verildiğine de işaret edilen açıklamada, kripto paraların Türkiye'de yasal bir dayanağı bulunmadığı ve bu kapsamda gerçekleştirilen işlemlerin herhangi bir resmi otoritenin güvencesi altında olmadığı vurgulandı. Açıklamada, şunlar paylaşıldı: 

"Kripto paralar, en bilinen örneğiyle Bitcoin, piyasa değerinin aşırı oynak olabilmesi, dijital cüzdanların çalınabilmesi, kaybolabilmesi veya sahiplerinin bilgileri dışında usulsüz olarak kullanılabilmesi gibi olumsuz özelliklere sahiptir. Ayrıca kullanıcıların ve hizmet alınan firmaların operasyonel hatalarından ya da kötü niyetli kişilerin suistimallerinden kaynaklanan zararların, işlemlerin geri döndürülemez nitelikte olması nedeniyle düzeltilmesi veya iptal edilmesi mümkün değildir. 

Kripto paraya dayalı bazı iş modelleri, büyük karlar vadeden oluşumlar şeklinde yapılanarak kişilerin bilgi eksikliğini suistimal etmekte ve önemli maddi kayıplara neden olabilmektedir. Kripto para ihraç edecek girişimlerin başlangıç sermayesi elde etmeye dönük uygulamaları genellikle herhangi bir düzenleme ve gözetim kapsamında yapılmadığından dolandırıcılık için uygun bir zemin oluşturmaktadır." 

Dolaşımda olduğu piyasanın herhangi bir resmi otorite ya da garantör kurum tarafından denetlenme imkanı olmadığından, bazı kişilerce yatırım aracı olarak görülen kripto paranın aynı zamanda yasa dışı faaliyetlerde de kullanılabileceğinin göz önünde bulundurulması gerektiği belirtilen açıklamada, "Tüm bu hususlar çerçevesinde, kripto paralar ile ilgili işlem yapan kişilerin herhangi bir zarara uğramamaları için dikkatli olmaları ve kripto paralar ile ilgili işlem yaptıklarında bahsi geçen olası olumsuzluklarla karşılaşabileceklerinin farkında olmaları gerekmektedir." uyarısında bulunuldu.  (AA)

 
HDP'li vekile 8 yıl hapis cezası!
 
İzmir'de feci kaza: 50 metrelik uçuruma yuvarlandı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
12 Ocak 2018 Cuma 08:55

15-20 senelik memurlar 2500TL gibi komik bir rakama çalışırken bir Mehmet Şimşek komedyası daha gördük. Çalışanların maaşlarının neden 5000TL olması için çalışmıyorsunuz? 2500TL ile hayatmı olur? Suriyelileri beslemeyin kaynak bulursunuz. Bitcoin diyor sanki millette para var.

Yorumu oyla      13      5  
Bizde para yok 11 Ocak 2018 Perşembe 19:59

Uyarınız için teşekkürler ama bizde gıda maddesi bile alacak para yok.Hayat pahalılığı canımıza okudu, enflasyon,işsizlik, akaryakıtın litresi 6 tl.Çalışana--emekliye %4 zam.Tuik rakamları İngiltere için uygun olabilir ama benim halimi yansıtmıyor.Yani milletin derdi eKOnoMİK.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fırıncılar Başkanı'ndan önemli açıklama: Gramaj düşecek mi?
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, "Kamuoyunda ...
İzmir-İstanbul yolunda son durum: Yüz milyonlarca dolarlık tasarruf!
İstanbul ile İzmir arası ulaşımı 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir ...
İzmirli mobilyacılar yeniden 'Zigoncu' dedi!
İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası yeni başkanını seçmek için sandık ...
 
Kıdem tazminatı kaybı olabilir!
Taşeronda kadroya geçiş için son başvuru gün 11 Ocak. Taşeron işçilerden ...
Dolar güne nasıl başladı? İlk veriler...
Dolar fiyatları dün Çin'den gelen son dakika haberleriyle 3.80 üzerine ...
Kriz dinlemedi: Tam yüzde 70 arttı
Türkiye'nin bu yıl yeniden Alman turistlerin en fazla tercih ettiği ülkeler ...
 
İzmirli otel çalışanları yeni başkanını seçti
İzmir Otel, Pansiyon ve İşçileri Odası Başkanı Mehmet Gönen, düzenlenen olağan ...
İzmir'de Suriyeliler için dil ve iş fırsatı
İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nde, İzmir Valiliği, Birleşmiş Milletler ...
Hanzade ÜNUZ sordu, Uğur Yüce yanıtladı: Kazanan Kemeraltı olacak
Hanzade ÜNUZ sordu, Uğur Yüce yanıtladı: Kazanan Kemeraltı olacak
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva