HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Haziran 2019 Çarşamba - 10:39

Kritik adım: Kültürpark için 'imar planı' hamlesi'

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürpark’a ilişkin planların ve parkın geleceğinin İzmirlilerin ortak kararıyla şekillendirilmesi yönünde çok önemli bir adım daha attı. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi’nden İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne gönderilen yazıyla, Kültürpark'a ilişkin 1/1000 ve 1/5000'lik planların değerlendirme sürecinin beklemeye alınması talep edildi. Talebe gerekçe olarak geçtiğimiz günlerde Arama Konferansı’nda ortaya atılan görüş ve talepler doğrultusunda planlarda yapılacak olası değişiklikler gösterildi.

Kritik adım: Kültürpark için  imar planı  hamlesi

İzmir’in geleceğiyle ilgili önemli kararların, katılımcı bir anlayışla şekillendirilmesi amacıyla Başkan Tunç Soyer tarafından gündeme getirilen “Arama Konferansı” serisinin ilki geçtiğimiz günlerde Kültürpark temasıyla gerçekleştirilmişti. İzmir Sanat'taki konferansta her kesimden İzmirli ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Kültürpark hakkındaki görüşlerini paylaşmıştı. Konferansta ortaya konan tüm görüş ve önerilerin değerlendirilme süreci devam ederken, İzmir Büyükşehir Belediyesi çok kritik bir adım attı. İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne gönderilen yazıyla önceki aylarda kurula sunulan Kültürpark İmar Planları’nın onay sürecinin beklemeye alınması istendi. Yazıda 17 Haziran tarihinde düzenlenen arama konferansında ortaya konan görüşlerin değerlendirme sürecinin devam ettiği, söz konusu sürecin tamamlanmasının ardından Kurul'a yeniden bilgi verileceği belirtildi.

Planlarda değişiklik olabilir

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark Projesi kapsamında hazırlanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı önerisi Şubat ayında onaylandıktan sonra "Koruma Kanunu" kapsamında değerlendirilmek üzere İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna gönderilmişti. Kurula gönderilen son yazıda konferansta katılımcılar tarafından ifade edilen görüşler doğrultusunda alanın projede belirlenen kullanım kararlarının yeniden gözden geçirildiği ve bu süreçte projede olabilecek değişikliklerin imar planı kararlarına yansıtılması gerekeceği belirtilerek, Koruma Kurulu'na gönderilen söz konusu planların bu süreç tamamlandıktan sonra değerlendirilmesi talep edildi.  

 
Lösemi hastası Atakan için umut ışığı
 
Örnek uygulama: Buca lavanta kokacak
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 30 Haziran 2019 Pazar 13:56

kültürparkta zaten eski İEF.pavyonları ykıkılıp yeşil alan arttırılmıştı.fuar holleri basmane kapış yanına yapılmıştı. bu süreçte bile kültürparkın orijinalliği yani gül bahçesini kaybettik.bence bugünkü mevcut korunmalı iyileştirilmeli ve yenileme değil, restorasyon yapılmalıdır.sonradan yapılan eklentiler, mesela göl gazinosunun kendi köprülü geçişi yanına yapılan demirden köprü, izin alınarak mı yapıldı? bu görüntüyü bozuyor, golf ve kübananın önündeki çay bahçeleri bugün kasabalarda bile olmayan ilkellikte, kültürparktaki kafelerin belediyece bir standardı olmalı, işletmeler buna uymak zorunda olmalı, herkez istediğinni yapamamalı, kondurmamalıdır. ayrıca kültürparkın botaniğide ehil ellere verilmeli, botanikte kötü durumda.

Yorumu oyla      4      5  
Gürkan 26 Haziran 2019 Çarşamba 15:17

Her tarafı beton sarmış şehirde şehrin ortasında kalan "yeşil alan" ne olacak diye yıllardır birileri kafa patlatıyor :) abuk sabuk beton binaları yıkın, doğru düzgün göl yapın, sert zemini kaldırın ... çok zor değil. Dünyada yapılmışı var. Örnekleri alın, inceleyin. 10 yıl düşünmeye gerek yok.

Yorumu oyla      11      5  
ibrahim 26 Haziran 2019 Çarşamba 11:20

arama konferansı denilen şey çok ciddiye alınmamalı. Sonuçta bu işin erbabı şehir plancıları, mimarlar vs gibi profesyonel kişiler ve kuruluşlar olmalı. Yani bende vatandaş olarak şöyle olsun, böyle olsun derim ama bu işin çok teknik detayları vardır. Gönlüm duvarların kalkmasından yana, içerideki yapı stoğunun azaltılmasından yana. Daha da önemlisi benzer alanların şehrin çeşitli yerlerinde mümkün olan sayıda olmasından yana. Birde sürekli kullandığımız için basmane metro-fuar arası alt geçit yapılmasından yana.

Yorumu oyla      11      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer açıkladı: İzmir'de bir devir sona erdi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir ili genelinde fayton taşımacılığını ...
Yavru martılara can veriyorlar
Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyakalı hayvanseverler, ilk uçuş denemeleri ...
Bornova'da çalışanlar eğitimde
Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi tarafından hazırlanan ...
 
Seferihisar'da mis gibi şenlik
Seferihisar Belediyesi, dördüncüsü düzenlenecek olan Lavanta Şenliği'ni ...
Menderes’te atık pil seferberliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde, Taşınabilir Pil Üreticileri ...
İzmir'in o ilçesinde su kesintisi
İZSU Genel Müdürlüğü,  Bornova Ankara Caddesi üzerinde bulunan boru hattında ...
 
Hayko Cepkin Selçuk'ta hayvan barınaklarını ziyaret etti
Belediye bünyesinde bulunan hayvan barınağının yenilenmesi için gerekli ...
İZSU’da revizyon: Üst yönetime 2 önemli değişiklik!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in göreve geldikten sonra ...
Başkan Soyer'den Öykü Arin paylaşımı
Antalya'da lösemi tedavisi gören Öykü Arin’e babası Çağdaş Yazıcı'dan ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva