HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Ekim 2018 Çarşamba - 10:39

Köylü ve kentli Gündoğdu’da buluşacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk kez geçtiğimiz yıl düzenlediği Tarım Festivali'nin ikincisini Cumartesi günü Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirecek. Etkinlikte, 7 ayrı tarım kooperatifiyle zeytinyağı, bal, süt, çay, zeytin ve çiçek alım sözleşmesi de imzalanacak.

Köylü ve kentli Gündoğdu’da buluşacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yerelde kalkınma hedefiyle yürüttüğü projelerin meyvelerini almaya başladı. 2007 yılından bu yana "ısrarla" sürdürülen kırsal kesim destekleri sonucunda il sınırları içinde köyden kente göçü durdurmayı başaran ve tarımdaki büyümeyi Türkiye ortalamanın 2.5 kat üzerine taşıyan Büyükşehir Belediyesi, elde edilen bu başarıyı, projenin en önemli aktörü olan üreticilerle birlikte kutlayacak. Bu yıl 2. kez gerçekleştirilecek  İzmir Tarım Festivali, köylü ile kentliyi bir araya getirirken İzmir kırsalında yetişen sağlıklı ürünlerin tanıtımına da önemli katkı sağlayacak.

20 Ekim Cumartesi günü Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirilecek festivalde ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Gödence Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile zeytinyağı, İzmir İli Arı Yetiştiricileri Birliği ile bal, Tire Süt Kalkınma Kooperatifi ile süt, Hopa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Özçay Kooperatifi ile çay, Bergama İlçe Merkezi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile zeytin, Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile de çiçek alım sözleşmeleri imzalanacak. Bu tören, Büyükşehir Belediyesi'nin ihtiyaç sahiplerine dağıttığı gıda paketlerindeki çayları da kooperatiflerden satın almaya başlaması açısından özel bir önem taşıyor.

İzmir’in kırsal kalkınma başarısında çok kritik rolü olan üreticilerin Cumartesi günü saat 14.00’de, Konak Pier’den start alacak kortej yürüyüşünün ardından, Gündoğdu Meydanı çok renkli bir festival etkinliğine sahne olacak. İmza törenlerinden önce, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İzmir Tarım Grubu Başkanı Mahmut Eskiyörük birer konuşma yapacak.

TARIMDA İZMİR FARKI
Kırsal kalkınmayı sağlamak için üreticilere yönelik destekleme projelerini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, sözleşmeli üretim modelini uygulayan ilk belediye oldu. Tarım arazilerinin yollarını asfaltlayarak ürün kalitesini artıran ve pazarlama olanaklarını geliştiren Büyükşehir, sözleşmeli alımlarla üretici kooperatiflerini destekledi. Küçükbaş hayvancılığı geliştirmek amacıyla eğitim verdiği köylülere ücretsiz koyun ve keçi dağıtımı yaptı. En önemli desteğini de bölgedeki süt üretimini artırmaya yönelik projelere verdi. 1-5 yaş grubu arasındaki 130 bin çocuğa ücretsiz süt dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kısa süre içinde hem küçükbaş hayvan üreticilerinin hem de sağlıklı sütle büyüyen çocukların yüz&uu ml;nü güldürdü.

Bu arada, kooperatiflerin alt yapıları geliştirildi ve üretim teknikleriyle kapasiteleri arttırıldı. Prof. Yaşar Uysal'ın hazırladığı "İzmir Tarımında Büyümenin Analizi" başlıklı araştırmanın dayandığı veriler, İzmir tarımındaki büyümenin son 14 yılda ortalama olarak yüzde 7,5 düzeyine ulaştığını, yani İzmir tarımının Türkiye ortalamasından 2,4 kat daha fazla büyüdü. 

 
Karşıyaka ‘Sabahattin Ali’yi anıyor
 
Mahkemeye çıkacakları tarih belli oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da kaldırım işgallerine karşı kampanya
Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan ekipler hızlı, güvenilir ...
Balçova'da ekonomik mucize!
Hiç arsa satılmadı, işçiye tek kuruş borç yok, hiç banka kredisi kullanılmadı, ...
Bornova'da sorunlar sosyal medyada çözülüyor
Bornovalılar, sosyal medya platformlarını sorunlarını çözmek için kullanıyor. ...
 
Akdeniz ülkeleri İzmir'de buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Barselona Sözleşmesi çerçevesinde bir araya ...
CHP’nin Grup Sözcüsü adaylık yolunda: Söyleyecek sözümüz, yapacak işlerimiz var!
Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Bülent Çetinkaya, Bornova ...
Konak'tan Lezzet Festivali'ne çağrı!
İzmir Mutfağı’nın çeşitliliğini göstermek ve lezzetli tatların yakından ...
 
Büyükşehir aday adayı Taşkın hızlı başladı: Öğrenciye ulaşım bedava!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan CHP’li Sefa ...
Buca'nın ödüllü atölyesi
Roman vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Göksu Mahallesi’nde hizmet ...
Karabağlarlı kadınlar Çanakkale'de
Karabağlar Belediyesi, Karabağlar'da yaşayan kadınlara yönelik Çanakkale ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva