HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Mayıs 2020 Pazar - 00:06

Koştu’dan Başkan Soyer’e: Büyükşehir’den olumlu ayrımcılık bekliyoruz!

Bergama Belediye Başkanı Koştu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ile arasındaki ilişkiyi özetlerken, “Biz Bergama olarak Büyükşehir’den olumlu ayrımcılık bekliyoruz. Bergama tarih ve kültür şehri, Tunç Bey’den büyük destek bekliyoruz. Bergama’ya verecekleri desteklerle bizim de yaptıklarımızla yoluna emin adımlarla yürüyecektir. Bundan sonra daha çok hizmet alacağımızı umut ediyorum” diye konuştu.

Koştu’dan Başkan Soyer’e: Büyükşehir’den olumlu ayrımcılık bekliyoruz!

EGEDESONSÖZ- Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Egedesonsöz’ün canlı yayınına katıldı ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanı Koştu, koronavirüs salgınıyla mücadele edilen dönemde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler verirken net ifadeler kullandı.

İlçe özelinde gerçekleştirilecek projeler hakkında konuşan Başkan Koştu, 10 yıldır vatandaşların hizmet beklediğini vurguladı.

Koştu, belediyenin mali yapısı, borç durumu, ilçedeki istihdam, yol yapımı, TOKİ, Millet Bahçesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilişkiler konularında da detaylı açıklamalara imza attı.  

Belediyeden işten çıkarmalar olduğunu aktaran Koştu ise durumu, ‘Bir bardak suda fırtına koparıyorlar’ sözleriyle özetledi.

VEFAT VAR AMA ŞU AN VAKA KALMADI!
Salgın süreciyle ilgili bilgiler veren ve gelinen noktayı değerlendiren Koştu, “Hastanemizde hiçbir vaka yok. Bu işi yüksek tedbirlerle en az hasarla atlattık. İstanbul’dan gelip de Bergama’da hastalığı teşhis edilen hemşerilerimizden vefat var. Bunlar düşük rakamlar. Geleceğe dönük umutluyuz. Bu hastalığın yayılmasındaki en büyük etken kalabalıklar. Tedbirleri aldık ve genelgelere birebir uyduk. Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen işçilerimiz de var. Bunlarla ilgili herhangi bir bulaş yaşamadık. İşçilerimiz geldiğinde yakın sağlık taramaları yapıldı, karantina sürecini atlattık. Gelen tarım işçilerinin de çalışmalarına kontrollü olarak izin verdik. Dezenfektan işlemlerini çok hızlı yürüttük. Temizlik her şeyin başıydı. Ekiplerimiz gece gündüz çalıştı. Kapanan birimlerimiz vardı, oradaki personel de buralara geldi ve güçlendirdik. Gelinen noktada artık Bergama’da vaka kalmamıştır. Ama alınan tedbirlere vatandaşlarımız uymazsa bunun her an olumsuz yönde değişebileceği söz konusudur” dedi.  

BERGAMA’NIN POTANSİYELİ BUGÜNE KADAR KULLANILMAMIŞ
Önceki dönemleri eleştiren Koştu, ilçedeki hizmetler özelinde açıklamalar yaptı. Koştu, “Bergama’nın potansiyeli bugüne kadar kullanılmamış ve canlandırılmamış. Göreve geldiğimizden bugüne kadar bununla uğraşıyoruz. Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Kuzey Ege Otoyolu açıldı. Metropol ve Bergama’yı bağlayan, süreyi kısaltan önemli bir yatırımdır. Çandarlı Limanı Projesi var. Altyapısı yapılmış üst yapı ihalesini beklemekte. Dünyadaki en büyük liman projelerinden… Bergama yıllar önce İzmir’in çıkmaz sokağı olarak gözükürdü. Artık böyle değil. Bergama artık kabuğunu kırdı. Bu yatırımlarla önemli bir yere geldi. Turist akınında Bergama son yıllarda dibe vurdu. Bizimle birlikte yeni bir anlayış geleceğini düşünüyorum. UNESCO Kültür Mirası listesine girmiş önemli bir medeniyet beşiğinden söz ediyoruz. Önemli bir şehirden bahsediyoruz. Ben bu şehrin tarihteki yerine dönüp yıldızının parlayacağını düşünüyorum. Tarihi mirasa sahip çıkmamız gerekiyor. Bazı restorasyon projelerini başlatmış bulunuyoruz. Pandemi sürecinde bile ihalelerden vazgeçmedik, projelerimizi takip ediyoruz. Yurt içi ve yurt dışından gelecek misafirlerimizi rahatlıkla burada ağırlarız. Şehri imar etmekle meşgulüz. COVİD süreci biraz aksama yapmış olabilir ama biz bunu telafi edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘YOLLAR BOZUK’ DİYEN VATANDAŞLARA: 10 YIL SABRETTİLER 1 YIL DAHA BEKLESİNLER!
Koştu konuşmasını sürdürdü ve “Geçtiğimiz dönemde ihmaller oldu. Biz bunları giderecek çalışmalar yaptık. Köy yolları büyükşehir sorumluluğunda… 17 metrenin altındaki yollar bizim sorumluğumuzda. Seçim öncesinde en büyük şikayetlerden birisi yolların bozukluğu ve bunların ne zaman yapılacağıyla ilgiliydi. Bir plan yapmamız gerekiyordu. 2019 yılında enerji bakanlığımızı ziyaret ettik. Doğalgazı Bergama’da yaygınlaştırmamız gerekiyor. Bununla ilgili görüşmeler yaptık ve sonuç aldık. 2020 yılında 50 kilometre civarında doğalgaz hattının da döşenmesiyle ilgili sözü aldık. Pandemi sürecinde durdu. Merkezde de doğalgazı her yere ulaştırmış olacağız. Bozuk olan yollar daha da bozulacak. Koordinasyonu çok önemsiyoruz. Kamu kaynakları sınırsız değil. Yaptıklarımızın bozulmasını istemiyoruz. Bergamalı hemşerilerimiz doğalgazı özlemle bekliyor. Bu kötü havadan kurtulacağız. Doğalgazın geçtiği yerlerde çalışmalarımızı yaptık. Hemşerilerimizin sabırsızlıklarını anlıyorum. 10 yıl sabrettiler, 1 yıl daha sabretsinler!” dedi.  

TOKİ, İZBAN VE ÇEVRE YOLU MESAJLARI!
TOKİ’yle ilgili gelen soruyu cevaplayan Koştu, ikinci etap çalışmalarının başlayacağını duyurdu. En kısa sürede Ankara yollarında olacağını ve sonrasında kazmanın vurulacağını söyledi.

Koştu diğer yandan, İZBAN’ın Bergama’ya gelecek olmasını ‘büyük proje’ sözleriyle ifade ederken en kısa sürede ihalenin yapılacağını aktardı. Koştu, “Sürecin takipçisiyiz” mesajını verdi.

Koştu ayrıca, “Yıllardır bekleyen bir Bergama Çevre Yolu projesi vardı. Bayramdan önce başladı. Vatandaşlarımıza duyurulur. 2020 yılı içinde bu yol tamamlanacak” dedi.  

BELEDİYENİN İSTİHDAM VE MALİ YAPISI NASIL?
Belediye istihdamı ve mali yapısına değinen Koştu, “Belediyeye şu an personel alımı yok. Bergama Belediyesi’nin oldukça ağır bir mali yükü vardı. Ben de son 1 yılda personel alımını kısıtlı tuttum. Şu an alım gerçekleştirmiyoruz. 84 milyon borç vardı göreve geldiğimizde. Mali yapısı zor bir belediye devraldık. İller Bankası paylarında sıkını yaşıyorduk. Durumu düzelttik ama bundan sonra da daha düzlüğe çıkacağız. Borçları azaltacağız yatırımları arttıracağız. Yükselişe geçen bir belediye olacak” açıklamasında bulundu.  

ÇANDARLI LİMANI İÇİN KONUŞTU: İHALESİ YAPILACAK AMA TARİH SÖYLEYEMEM!
AK Parti’nin iktidarda olduğu yıllarda yapılacağı duyurulan ama bir türlü hayata geçmeyen Çandarlı Limanı özelinde konuşan Koştu, “Çandarlı Limanı Türkiye’yi ilgilendiren bir mega proje. Üçüncü Köprü Çanakkale köprüsü neyse bizim için bu projede de o. Dünyaya açılan üssümüz olacak. İzmir’i de Bergama’yı da etkileyecek. Yakın zamanda ihaleye çıkılacağını düşünüyorum. Devam eden projeler var. Devletin gücü yadsınamaz. Mega projeler gerçekleştiriliyor. Çandarlı Limanı 1976 yılından beri konuşuluyor. Çok önemli bir proje… Birçok iktidar bunu gerçekleştiremedi, AK Parti iktidarı bunu eline aldı ve ihaleyi bekliyoruz. Türkiye’yi yakından ilgilendiren bu projenin yakında üst yapı ihalesine çıkılacağını ümit ediyoruz. Tarih söyleyemem” dedi.  

MİLLET BAHÇESİ İÇİN KATKI SUNMAK İSTEYEN HERKESE KAPIMIZ AÇIK!
Tartışma konusu olan Millet Bahçesi Projesi için konuşan Koştu, “Millet Bahçesi Projesi Bergama için hem turizm hem şehircilik anlayışı açısından çok önemli… Stadyum artık hizmet edecek durumda değil. Bunun artık merkezden kalkıp buraya güzel bir yeşil alan yapılması gerekiyor. Burada yapacağımız Millet Bahçesi Projesi çok da kolay değildi. O mülkün üzerine şerhler konuldu diye bir sürü yapılamama üzerine efsane kuruldu. Ben bu konuyu 4 kere Gençlik ve Spor Bakanımızla görüştüm. Buranın halkın hizmetine açılmasını görüştüm. Bakanımız bunu olumlu karşıladı. Mart ayında mülkiyet bize geçti. 40 bin metrekarelik bir alan burası. Burada sadece bir yeşil alan yok. Düzenlenecek bir alan söz konusu. Trafiği de rahatlatacak bir proje. Etrafındaki yollar çepeçevre düzenlenecek. O bölgede ciddi bir otopark problemi vardır. Gelenler sıkıntı yaşamaktadırlar. Bir proje ile 3 tane büyük sorunu halletmiş olacağız. Bergamalılar için çok önemsenen bir proje. Millet Bahçesi’nde herkesin fikrini alıp, maksimum fayda sağlamak istiyoruz. Bu proje herkesin hayalini süslüyor. Geçmişte de yapılmak istendi ama yapılamadı. Eleştiriler gelebilir ama çok erken. Projeyle ilgili taslak söz konusu değil. Fikirler alıyoruz, herkese kapımız açık. Eski belediye başkanı, meclis üyesi, vatandaş olmuş, hiç önemi yok. Biz yapamadık onlar yaptı mantığıyla hareket etmesinler bize kaktı koysunlar. Projeyi karalamaya girmesinler. Bu çerçevede olursa iyi bir çalışma yürütürüz” diye konuştu.  

BAKANLARIMIZ KİMSEYE ÖN YARGILI YAKLAŞMIYOR
AK Partili belediyelerin merkezi iktidardan destek aldığının CHP’lilerin ise ayrımcılıkla karşılaştığının zaman zaman iddia edilmesine değinen Koştu, “Ankara’da hiçbir bakanımız hiçbir belediye başkanına ön yargılı yaklaşmaz. Bizim de saatlerce beklediğimiz oluyor. Kapıda bile olsa 2-3 dakika yakaladığımızda derdimizi anlatıyoruz. Yoğun bir çalışma temposu içinde bakanlarımız. Ayrım gibi bir durum söz konusu değil. İstemek ve takip etmek gerekiyor” dedi.  

BÜYÜKŞEHİR’DEN OLUMLU AYRIMCILIK BEKLİYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile arasındaki ilişkiye açıklık getiren Koştu, “Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüşüyoruz, dertlerimizi, sıkıntılarımızı anlatıyoruz. Bergama geniş ve sorunları olan bir ilçe… Büyükşehir’in sorumluluğunda olan işler de söz konusu. Aksayan yönler elbette var. Ama sadece Bergama’da olduğuna inanmıyorum. Konak’ta da aksayanlar vardır. Dört dörtlük olduğunu kimse iddia edemez. Bunu partiler olarak ifade etmemek lazım. Biz Bergama olarak Büyükşehir’den olumlu ayrımcılık bekliyoruz. Bergama tarih ve kültür şehri, Tunç Bey’den büyük destek bekliyoruz. Bergama’ya verecekleri desteklerle bizim de yaptıklarımızla yoluna emin adımlarla yürüyecektir. Bundan sonra daha çok hizmet alacağımızı umut ediyorum” diye konuştu.

BİR BARDAK SUDA FIRTINA KOPARDILAR!
Göreve geldiği süreçte işten çıkarılan personeller olduğunu ifade eden Koştu, “Bir bardak suda koparılan fırtına derler ya… Bu Bergama için tam da uygun! Biz göreve geldik, başka bir partiden devraldık. Hiçbir personele ön yargılı davranmadık. Toplantı yaptığımızda ‘hızlı bir şekilde çalışmaya ve tempoya ihtiyacımız var’ dedik. Buna uymayan varsa yollarımızı ayıracağımızı söyledik. 9 ay gözlemledik ve bizim performansımıza ayak uydurmayan kişilerle yolları ayırdık. İzmir’de aynı siyasi partiden farklı adaylarla yola devam eden belediyeler var. Orada işçi çıkarıldığını görüyorsunuz. AK Parti’den CHP’ye geçmiş belediyeler var. Yüzlerce işçinin başkan göreve gelir gelmez işten çıkarıldığını görüyoruz. Bir elin parmaklarını geçmeyen ve gelir gelmez değil yaptığımız gözlemler sonrasında işten çıkarmalar oldu” dedi. 

 
Tarihi uzay yolculuğu başladı!
 
G7 Liderler Zirvesi Eylül ayına ertelendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kavurma dağıtımına devam... İzmir'den Ardahan'a dayanışma köprüsü
Küresel salgın sürecinden ekonomik olarak etkilenen İzmirlilere bugüne ...
Ödemiş’te 19 Mayıs şiir ve resim yarışmasının ödülleri verildi
Ödemiş Belediyesi'nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızın ...
Ödemiş Belediyesi’nden erik ve kiraz üreticisine destek
Ödemiş Belediyesi, Mendegüme bölgesindeki beş mahallede yetiştirilen ihraç ...
 
İzmir’de bir ilk gerçekleşecek!
Türkiye’nin ilk sanal fuar organizasyonu İZFAŞ öncülüğünde, Ege Deri ve ...
Bergama'da çam fıstığı için seferberlik
Geleneksel mutfakların vazgeçilmezi olan çam fıstığında son 10 yıldır ...
Bornova'da nikah törenlerinde sosyal mesafe ayarı
Bornova Belediyesi kontrollü normalleşme sürecine geçilmesi ile birlikte ...
 
Karabağlar’da non stop dezenfekte çalışması
Karabağlar Belediyesi, 1 Haziran’dan itibaren yeniden hizmet vermeye başlayacak ...
Bayraklı'da rakamlarla 'salgınlar mücadele' ve 'dayanışma' raporu!
Bayraklı Belediyesi, koronavirüs salgını dolayısıyla sosyal yardımlara ...
Efeslim Kart 1 Haziran’dan itibaren çevrecilerin kapısını çalacak
Selçuk’un sosyal yaşam kartı Efeslim Kart 1 Haziran Pazartesi gününden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva