HABERLER>EKONOMİ
5 Ocak 2015 Pazartesi - 15:06

KOSBİ arıtma tesisini büyütüyor

Hayata geçirdiği arıtma tesisiyle çevre OSB’lere de örnek teşkil eden Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ), İZKA’da düzenlenen protokol töreniyle birlikte projenin ikinci etabı için gerekli olan 1,5 milyon liralık imzayı attı.

KOSBİ arıtma tesisini büyütüyor

İZMİR - KOSBİ’de bulunan 490 fabrikadan gelen evsel ve endüstriyel nitelikli atıkları, Su Kirliliği ve Kontrolü Yönetmeliğinde belirtilen standartlara göre deşarj edecek ve kısa süre içinde inşaatına başlanacak olan arıtma tesisisin 10 bin metreküplük ikinci etabının yapımı için düğmeye basıldı.
 
İZKA Genel Merkezi’nde düzenlenen törene KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, KOSBİ Çevre Şube Müdürü Hüseyin Evcil, Çevre Mühendisi Berk Çetin, İZKA Genel Sekreter Vekili Murat Yılmazçoban, İZKA yatırım uzmanları Baki Ergül ile Evren Uygur katıldı.
 
GÜNLÜK 40 BİN METREKÜPE ÇIKARILACAK
Merkezi Atıksu Arıtma Tesislerinin günlük 10 bin metreküp kapasiteyle çalıştığını ifade eden Kamil Porsuk, Bölge olarak çevre duyarlılığı için başlatılan arıtma tesisinde her gün binlerce metreküp atık suyun zararsız hale getirildiğini söyledi. Artık gelişmiş ülkelerin de politikası haline gelen sürdürülebilir bir büyüme için çevrenin korunmasına önem verdiklerini belirten Porsuk, “Bölge sanayisinin çevreyle uyumlu olarak büyümesi için çalışıyoruz. Bölgemizde merkezi atık su arıtma tesisinin yapımına 2010 yılında başlamıştık. Bakanlık tarafından onaylanan Günlük 40 bin metreküp proje kapasiteli tesisin ilk etapta 10 bin metreküplük bölümünü hizmete açtık. Fabrikalarımızda oluşan evsel ve endüstriyel nitelikli atık sular toplam uzunluğu 62 km olan OSB kanalizasyon hattımız aracılığıyla ve kendi cazibesi ile Merkezi Atıksu Arıtma Tesisimize geliyor ve burada çeşitli arıtma kademelerinden geçtikten sonra ekosistemin kabul edebileceği nitelik ve kalitede arıtılarak doğaya geri veriliyor. Yapımına başlayacağımız ikinci 10 bin metreküplük tesisle birlikte gün 40 bin metreküplük hedefimize doğru bir adım daha atmış olacağız” dedi.
 
FİZİKSEL, KİMYASAL VE BİYOLOJİK ARITMA
Tesisle ilgili bilgiler veren Porsuk, Merkezi Atık Su Arıtma Tesisi’nin nihai kapasitesinin günde 40 bin metreküp olarak projelendirildiğini belirterek, “Tesisimizin teknolojisi fiziksel, kimyasal ve biyolojik kademelerden oluşmakta ve evsel ve endüstriyel arıtım kabiliyetine sahip. Şu anda 110 firmanın fiziki bağlantısı yapılmış durumda. İnşaatı 1. Etap ile birlikte tamamlanan, ancak ekipman yatırımı yapılmayan 2. Etap tesisin yatırımı için İzmir Kalkınma Ajansından destek almaya hak kazandık. 2. Etap tesisin 2015 yılı içerisinde devreye alınmasını planlıyoruz” diye konuştu.
 
DESTEKLERE DEVAM EDECEĞİZ
İZKA Genel Sekreter Vekili Murat Yılmazçoban ise yapılan desteklerle arıtma tesisinin nihai hedefine getirileceğini belirterek, bundan sonra da kurum olarak bölge sanayisine destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Yılmazçoban, bölgeye projenin hayırlı olmasını temenni ettiklerini kaydetti.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in efsane pastanesi kapandı!
Alsancak’ın efsane pastanelerinden olan Efes Pastanesi kapandı. 40 yıldır ...
Flaş! Yeni yılın ilk emekli zamları belli oldu
Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla Türkiye’de sayıları yaklaşık ...
İzmir’in enflasyonu Türkiye’yi geçti!
TÜİK’in açıkladığı verilere göre geçen yıl Türkiye genelinde enflasyon ...
 
2014 enflasyonu belli oldu: Şampiyon salatalık!
Enflasyon aralık ayında yüzde 0,44 düştü, yıllık TÜFE yüzde 8,17 oldu.
İzmir sütü konuşacak!
Türkiye’de soğuk zinciri en iyi şekilde kullanarak en sağlıklı süt teminini ...
Fındık cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı
Dünya fındık üretiminin yaklaşık yüzde 75'ini elinde bulunduran Türkiye'nin ...
 
Memur zamları yanlış hesaplandı iddiası!
Memura yine enflasyon dikkate alınarak yüzde 3 zam yapıldı. Ancak Kamu-Sen, ...
Havalar soğudu hamsinin fiyatı tavan yaptı!
Yurt genelinde hakim olan dondurucu soğuk pazardaki balık tezgahlarını ...
Otomobil alacaklar dikkat: Kilometre düşürene...
Isparta'da satın aldığı otomobilin kilometresinin düşürüldüğünü öğrenen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva