HABERLER>GÜNCEL
15 Temmuz 2020 Çarşamba - 08:23

Korona gölgesinde kırmızı-beyaz buluşma: Konak Meydanı'nda buruk 15 Temmuz!

İzmir'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Konak Meydanı'nda etkinlikler koronavirüs salgını gölgesinde yapıldı.

Korona gölgesinde kırmızı-beyaz buluşma: Konak Meydanı nda buruk 15 Temmuz!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Konak Meydanı’nda anma etkinlikleri düzenlendi. Törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanı Ali Sürekli, Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, 15 Temmuz gazileri ve Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği üyeleri, sivil toplum kuruluşu ve oda temsilcileri, siyasi parti yöneticileri katıldı. Pandemi nedeniyle yurttaşlara kapalı yapılan programda, sosyal mesafe ve maske kuralına dikkat edildi.

Saat 20.00’de mehteran takımı, Konak’ta İZSU binası önünden Konak Meydanı’na yürüyerek giriş yaparak alan geldi. Mehteran gösterisinin ardından Kur’an’ı Kerim tilavesi, tasavvuf müziği dinletisi sunuldu, dualar edildi.

Programda konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, dört yıl önce aziz milletin iradesine yönelik FETÖ mensuplarınca gerçekleştirilen hain girişimin yıl dönümünde şanlı zaferi kutlarken, şehitleri yad ettiklerini, gazilere de şükranlarını sunduklarını belirtti.

Gerek tarihte gerekse yakın geçmişte yaşanan bazı önemli olayları iyi tahlil etmenin geleceği şekillendirmede önemli katkılar sağlayacağını vurgulayan Köşger, 15 Temmuz ihanetini irdelerken konunun Türk milletinin son 100-150 yıllık tarihinden bağımsız ele alınamayacağını söyledi.

Köşger, insanlık tarihinin en büyük yıkımlarından 1. Dünya Savaşı'nda vatana ve ülke sınırlarına karşı başlatılan hamlelerde çok şey kaybedildiğini, acılar yaşandığını kaydederek, şöyle devam etti:

"Yaşadığımız coğrafyada, gönül coğrafyamızda yaşananlar bu savaşların etkilerinin devam ettiğini göstermektedir. Türk milletinin birlik, beraberliği korumaya yönelik gayretleri, son yıllarda sağladığı başarılar 15 Temmuz'u gerçekleştiren şer odaklarını ve onu kullananları rahatsız etmiştir. Bu millet 100 yıl öncesindeki gibi değildir. Bölgesinde ezilenlerin umut kapısıdır. Tankın, topun, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısına imanıyla, inancıyla duran milletimiz gurur dolu zaferlerine bir yenisini daha eklemiştir. Bu necip millet, inançlı vatanını, mukaddesatını koruma kararlığını ortaya koymuştur. Art niyet besleyenlere karşı kutsal vatan topraklarını istikbali olarak gördüğünü bir kez daha haykırmıştır. Şükürler olsun ki ülkemiz, terör örgütleri ve kirli ellerin taşeronları vasıtasıyla kurulan tuzakları birer birer bozarak her saldırıdan daha da güçlenerek çıkmaktadır."

Programa katılan 15 Temmuz gazileri Yılmaz Lale, Emrah Çetin, Atilla Yüce ve Mehmet Hadi Beskisiz Vali Köşger'e çiçek takdim etti.

Ak Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de 15 Temmuz'un bir işgal girişimi olduğunu ifade ederek, bu darbe kalkışmasına milletin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güçlü liderliğinde "dur" dediğini söyledi.

15 Temmuz'un miletin şanlı direnişi olduğunu vurgulayan Sürekli, "Milletimiz bir defa daha 'millet ne derse o' demiştir. Bundan sonra da öyle demeye devam edecektir." diye konuştu.

MHP İl Başkanı Veysel Şahin ise bu coğrafyada oturmanın bir bedeli olduğunu belirterek, "Türk milleti 100 yıldır küresel Batı emperyalizmin, yerli iş birlikçileri aracılığıyla muhasara altında tutulmaktadır. Türk milleti 15 Temmuz'da bütün pislikleri temizleyerek, devleti farklı bir noktaya getirdi. Bugün aynı devlet 7 cephede mücadele veriyor." dedi.

Programda 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı görüntüler ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyondan yaptığı çağrı izletildi.

Protokolün vatandaşları selamlamasının ardından kahramanlık türküleri konseri sunuldu.

Etkinlikler kapsamında Gündoğdu Meydanı ile Konak Meydanı arasında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Sancak Koşusu yapıldı. Koşunun sonunda sancak sporcular tarafından Vali Köşger'e teslim edildi. 

Etkinlikler ayrıca kahramanlık türküleri ve zeybek gösterileriyle devam etti.

MEYDANDA DEMOKRASİ NÖBETİ
Programda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle demokrasi nöbeti uygulaması şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla 50 kişilik gruplar halinde dönüşümlü olarak gerçekleştirildi.

MİNARELERDEN SELA OKUNDU
15 Temmuz 2016’da saat 00.13’de okunan selayı anmak adına yine saat 00.13’te tüm camilerden sela okundu. İzmir’in Konak ilçesindeki Yalı Camii’nde ise, müezzin selayı okurken, yanındaki kişiler de Türk bayrağını dalgalandırdı. Selanın okunmasının ardından, imamlar Fetih Suresi’ni okudu. (DHA, AA, Haber Merkezi)

 
Pınar Karşıyaka'nın kura heyecanı
 
İdlib'de Türk-Rus ortak devriyesi sırasında saldırı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
süleyman 15 Temmuz 2020 Çarşamba 13:32

Yoklama yapın Türkçe olimpatlarına katılanların konuşmacıları ve seyircileri hepsi orda.

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ESHOT’ta kırmızı alarm: Vakalar arttı, sendika ‘iş bırakırız’ dedi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım şirketi ESHOT’ta çalışan ...
Çeşme'de yakalandılar, tutuklandılar: Şeytanın aklına gelmez!
Çeşme ilçesinde polisin durdurduğu otomobilde, mıklatısla direksiyonun ...
Vali Köşger, İzmir’i gençlere sordu
Kentin yeni Valisi Köşger, gençlerden İzmir’in en önemli sorunu ve en ...
 
Boşanmak istediği eşi tarafından tehdit edilen Saadet'e bakanlık desteği
İzmir'de 2 yıl önce boşanma davası açtığı eşi tarafından tehdit edilen ...
Baro Başkanı Yücel o fotoğrafı anlattı: Yüzümde, görevini yapmış olmamın huzurunu gördüm
Sosyal medyada yankı uyandıran kaydırakta uyurken çekilmiş fotoğrafı için ...
Yer: İzmir... Eşine kızdı... Ters yöne girdi... Olanlar oldu!
İzmir'de iki otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. ...
 
Diyanet'ten açıklama: Resimler namaza engel değil
Din İşleri Yüksek Kurulu, Ayasofya Camii’nde ibadetin nasıl yapılacağına ilişkin görüşünü açıkladı.
Şehir Plancıları'ndan o görüşme sonrası çağrı: Basmane Çukuru, Büyükşehir'e devredilsin!
Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, Basmane Çukuru’nun ...
Çeşme'de günübirlikçilerin 'plaja eşya taşıma' tepkisi!
İzmir'in Çeşme ilçesinde, geçen yıl halkın araçlarıyla plaj yakınına kadar ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva