HABERLER>GÜNCEL
20 Ekim 2016 Perşembe - 14:19

Körfez Geçiş Projesi'ne ilk kazma toprak sahiplerinden!

İnciraltı toprak sahipleri İzmir’in en önemli ulaşım projesi olan “İzmir Körfez Geçiş Projesinin, 2017 yılında başlayacak olmasını sevinçle karşıladı.

Körfez Geçiş Projesi ne ilk kazma toprak sahiplerinden!

İnciraltı toprak sahipleri İzmir’in en önemli ulaşım projesi olan “İzmir Körfez Geçiş Projesinin, 2017 yılında başlayacak olmasını sevinçle karşıladı.
 
İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, “Topraklarımızdan geçecek olan ‘İzmir Körfez Geçiş Projesi’ ve İnciraltı’nın planlaması ile kentimizin büyük bir ivme yakalayacağını düşünüyoruz. Bu süreçte İzmirli Başbakan Binali Yıldırım’ın çözüm iradesine sonuna kadar güveniyoruz” dedi.


 
Başbakan Binali Yıldırım’ın son İzmir ziyaretinde, 2017 yılında yeni bir süreçle İzmir’in ekonomik anlamda İstanbul’dan sonra, Türkiye ikinciliğini yakalayacağını müjdelemesini önemli gördüklerinin dile getiren Karabulut, “2 kez Expo adayı olup dünyanın tanıdığı, şehrin içerisinde, havalimanına 22 km uzaklıkta, altında termal kaynağı olan, bir tarafı orman diğer tarafı deniz, marinası bulunan, İzmir Körfez Geçiş Projesi “İzkaray” ile taçlanacak toprağın sahipleri olarak,  ‘Yıldırım’ düzeyinde teşviklerle, İzmir’in istihdamına ve ekonomisine faydalı olacak her projenin ve planın yanında olacağız. Gökdelen veya yüksek katlı bina arsalarının daha kazançlı olacağı düşüncesi, İnciraltı’na uygulanacak hem değerli hem çevreci ve İzmir ekonomisinin sıçrama yapacağı planla değişecek, ülkemize örnek model olacaktır” diye konuştu.
 
İnciraltı’nda kent ormanı dışında kalan 5 milyon m2 alanın çevreye duyarlı ve sağlık turizmine yönelik planlanmasının ülke ekonomisine büyük katkı sunacağını ifade eden Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü; “Tek isteğimiz Anayasal haklarımızın korunarak, doğru bir yaklaşımla sadece bize değil,  İzmir’imize de faydalı olacak bir planın hayata geçirilmesidir. İnciraltı konusuna ve İzmir’e hakim olan Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın uzlaşmacı yapısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’nun çözüm iradesi ile planlama sürecinin bu yıl sonuna kadar çözüleceğine inanıyoruz. Bu konuda Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’na inancımız ve güvenimiz tamdır.”
 
“İLK KAZMA 1 OCAK 2017 BİTİŞ TARİHİ “YILDIRIM” İSTİYORUZ”
 İnciraltı’nın İzmir ekonomisine kazandırılması hakkında AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın kendilerinin dinleyerek çözüm için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir araya gelerek uzlaşma zemini arama çabalarından dolayı, memnun olduklarını ve kendisine teşekkür ettiklerinin dile getiren Karabulut, “Biz İzmirliler hizmette sabırsızız. İnciraltı toprak sahipleri olarak da ayrıca sabır taşımızın çatlamaya başladığından, İzmir Körfez Geçiş Projesi (İzkaray) İnciraltı Şantiyesi’nin ilk kazmasını 1 Ocak 2017 vurmak,bitiş tarihini”de YILDIRIM istiyoruz. Bunun için İzmirli Başbakanımız  Binali Yıldırım’dan işaret bekliyoruz. Bugün ilk kazmayı vurmak için İnciraltı Toprak Sahipleri hazır, İzmir  hazır. Gözümüz, kulağımız İzmirli Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’dadır” şeklinde konuştu.

 
'ByLock'un yazılımcısı için tutuklama talebi!
 
Sınırda yakalanan kediler ihaleyle satıldı
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bahattin 21 Ekim 2016 Cuma 16:27

"Bir avuç toprak sahibinin rant sevdası için İzmir'i mahvedecekler" ifadesini kullanan sayın yorumcu, bu bölgedeki toprak sahiplerini tanısa, çok uzun yıllardır uğradıkları hak mahrumiyetlerini ve yaşadıkları adaketsizlikleri, sıkıntıları görse, inanıyorum ki, bu sabırlı, özenli ve kente, çevreye, hukuka saygılı insanların yanında yer alırdı, dahası incelikli bir özrü onlara fazla görmemeyi yerinde bulabilirdi. İnciraltı toprak sahiplerinin yegane talebi, hakkaniyete uygun, adil ve doğru düzgün bir imar planı ve uygulamasının gerçekleştirilmesi. Yukarıdaki haberde dahi çevreye saygılı, kente her yönüyle artı değer katacak bir plan talebini apaçık ortaya koymuş olmalarına rağmen, buradaki sabır abidesi toprak sahipleri ile ilgili bu gibi talihsiz ifadelerin kullanılması çok üzücü, yanlış ve hatta güzel İzmir'imiz için zararlı olabilmektedir. Zira, böylelikle, İzmir'in değerine her açıdan değer katacak uygulama fırsatları kaçırılmakta ve güzel şehrimiz layık olduğu yerlerden çok gerilerde kalmaya mahkum bırakılmaktadır.

Yorumu oyla      11      5  
21 Ekim 2016 Cuma 08:50

İzmir'in körfez geçiş projesine ihtiyacı yok , İzmir'in önceliği metro ağının gelişmesi ve kentsel dönüşümdür , bu körfez geçişe vereceğiniz parayla metro yapın

Yorumu oyla      11      5  
20 Ekim 2016 Perşembe 23:35

Bülent Işık, metro trafiği bitirseydi New York' da biterdi. Trafiği bitirmek için alternatif ve yeterli yollar da olmak zorunda. İzmir' de trafiğe mevcut yollar yetersiz kalıyor. Koskoca şehir Altınyol 'a kalmış. Zamanında çevre yolu yapılmasaydı ne olurdu? Halkapınar -otogar arası metro yapsan ne olacak? Halkapınar şişecek, aynı şekilde üçyol-buca içinde geçerli. Üçyol yapılacak Buca Hattı'nı kaldırmaz.

Yorumu oyla      11      5  
Hakan mutlu 20 Ekim 2016 Perşembe 22:25

İnciraltı toprak sahiplerini kutluyorum.İzmirin en güzel yetinde toprağı olup çevreci plan istiyoruz demek cesaret ister..tebrikler umarım tüm Türkiye ye örnek olunur

Yorumu oyla      11      5  
20 Ekim 2016 Perşembe 20:59

"orada bir avuç toprak sahibinin rant sevdası için izmiri mahvedecekler." İzmir'in bugünkü hali rant yüzünden değil plansız büyümesinden. Şehrin merkezi, dağ taş gecekondu dolu. Bugün bir yol açmaya kalktığında yoldan daha pahalı kamulaştırma bedelleri ödeniyor. Plansız İnciraltı bölgesinde de neler olduğunu herkes biliyor. Kordon rant yüzünden bu halde doğru da ...

Yorumu oyla      11      5  
Bülent isik 20 Ekim 2016 Perşembe 20:31

İnciraltinda ki araziler kamulastırilsin ve halkın kullanımına açılsın. Körfez geçişi projesi gereksiz bir projedir.korfez geçişi yapılacağına ucyol ve otogar metro hatlarını yapsın bakanlık. Hala bireysel ulaşımın çözüm olmadığını anlamadınız.

Yorumu oyla      11      5  
Bahattin 20 Ekim 2016 Perşembe 18:00

Böyle bir proje İzmir'in hakkı. İnşallah gecikmeden devreye alınır. İzmir için atıl durumda kalan İnciraltı gibi değerli bir alan da her açıdan uygun bir planlama ile değerlendirilmeli ve hem orada çok uzun süre hak mahrumiyetine uğramış toprak sahipleri hem de tüm İzmir layık olduğu düzgün ve adaletli bir imara kavuşmalıdır. Tüm Türkiye'ye güzel ve layığınca bir imar uygulaması örnek olarak gerçekleştirilmelidir.

Yorumu oyla      11      5  
Celal bayraktaroglu 20 Ekim 2016 Perşembe 17:50

İzmirimizin cok gecikmis cok degerli bir alaninin Ekonomiye kazandirilmasi genclere istihdam acmasi Bolgedeki turizm liderligi konumumuzun percinlesmesi Acisindan planlanma surecinin optimum srkilde tamamlanarak yuzleri guldurmesini diliyorum. İnciralti bahceleraradi sakinlerinin hakli bekleyislerinin son bulmasi ve emeklerinin hajlarinin karsiligini bulmadi ayrica insani acidan cok onemli ve degerlidir..

Yorumu oyla      11      5  
ASLI DURMAZ 20 Ekim 2016 Perşembe 17:48

HARİKA BİR GİRİŞİM OLMUŞ. İNCİRALTI BUGÜN Kİ HALİNDEN KURTULUP BİZİM GİBİ ÜNİVERSİTELİ İŞSİZLER İÇİN GÜZEL BİR İSTİHDAM KAPISI OLUR.

Yorumu oyla      11      5  
Uğur 20 Ekim 2016 Perşembe 17:38

İnciraltılılar rant peşinde değil mülkiyet hakkı peşinde, ne olduğu belli olmayan arazileri var bu adalet değil. Tarıma elverişli de değil topraklar, bu şekilde bırakmak haksızlık, adını koymak zorundasınız tarım alanı mı, konut alanımı, ticaret alanı mı? İnciraltını bugüne getiren yerli halkıdır, eğer rantçı olsalardı gecekondulaşmaya giderlerdi yıllar önce ve bugünde İzmir'in her yerinde olduğu gibi apartman yığını olurdu.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'ByLock'un yazılımcısı için tutuklama talebi!
FETÖ/PDY terör örgütünün haberleşme için kullandığı bylock programının ...
YÖK Başkanı açıkladı: Özerklik bitiyor mu?
Saraç, seçim sisteminden kaynaklanan gruplaşmaların, üniversite hocaları ...
Bahçeşehir Okulları’ndan Karşıyaka’da eğitim atağı
Bahçeşehir Okulları tarafından Bornova ve Güzelbahçe’nin ardından İzmir’e ...
 
İzmir’de çifte operasyon: Kaçakçılara geçit yok!
Bornova’da yapılan iki operasyonda 2 bin 50 litre kaçak akaryakıt ve ...
Çukurca'da havadan ve karadan terör operasyonu
Hakkari'nin Çukurca ilçesi Uzundere Hisar Dağı ve Güven Dağı bölgelerinde ...
FETÖ TSK'daki 'imamlarını' mülakatla belirlemiş!
FETÖ'nün darbe girişimi soruşturmasında tutuklanmasının ardından etkin ...
 
FETÖ şeker fabrikasını kumpasla ele geçirmiş!
FETÖ'nün, 2008 yılında 65 bin çiftçinin sahibi olduğu Adapazarı Şeker ...
Hakkari’den İzmir’e ateş düştü!
Çukurca’da PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada İzmirli Yüzbaşı Özgür Çevik de şehit düştü.
Hakkari'den acı haber: 2 asker şehit
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, teröristlerle güvenlik güçleri arasında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva