HABERLER>GÜNCEL
20 Şubat 2016 Cumartesi - 15:03

Körfez birleşiyor: 275 metrelik bölüm tamam!

Mayıs ayında tamamlanması beklenen İzmit Körfez Geçiş köprüsünde 300 ton ağırlığındaki 11 tabliye yerlerine yerleştirilmiş durumda. Böylece köprü üzerinde 275 metrelik bölüm tamamlanmış oldu.

Körfez birleşiyor: 275 metrelik bölüm tamam!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın 2016 yılının Mayıs ayı içinde ulaşıma açılacağını açıkladığı İzmit Körfez Geçiş köprüsünde tabliyeler birbiri ardına döşeniyor. Şu ana kadar her biri ortalama 300 ton ağırlığında 11 tabliye yerlerine yerleştirilmiş durumda. Böylece köprü üzerinde 275 metrelik bölüm tamamlandı. Şantiyeye gemiyle getirilen 2 tabliyenin yerine montajı ise önümüzdeki günlerde yapılacak.

İstanbul-İzmir arasındaki yolun 3,5 saate inmesini sağlayacak 433 kilometre uzunluğundaki projenin şu ana kadar yüzde 57'lik bölümünün tamamlandığı belirtildi. Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli bölümü olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Köprünün kara üzerindeki tabliyelerinin yerleştirilmesinden sonra geçtiğimiz Ocak ayında deniz üzerinden geçen tabliyelerin yerleştirilmesine başlandı. Şu ana kadar 5'i köprünün ortasında 3'ü de deniz üzerindeki ayaklarında olmak üzere 11 tabliye yerleştirilerek kaynak işleri tamamlandı. Her biri ortalama 300 ton olan tabliyelerin yerlerine yerleştirilmesiyle deniz üzerinde 275 metrelik bir yol tamamlanmış oldu. Öte yandan deniz yoluyla şantiyeye getirilen 2 tabliyenin ise köprünün Gebze tarafındaki yerlerine yerleştirilmesi için çalışmalar sürüyor. Çalışmaların hava şartları yüzünden sekteye uğramaması için hazırlanan dev kaynak çadırları da şantiyenin Gebze bölümünde hazır olarak bekletiliyor.

433 KİLOMETRELİK PROJENİN YÜZDE 57'Sİ TAMAMLANDI
Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Yap-İşlet-Devret modeli ile ihale edilen Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil) Otoyolu Projesi, 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere 433 kilometreyi kapsıyor. Yapım çalışmalarının devam ettiği Gebze-Gemlik kesiminde yüzde 92, Gebze-Orhangazi-Bursa kesiminde ise yüzde 86, Kemalpaşa Ayrımı-İzmir kesiminde yüzde 83 olmak üzere dev projenin tamamında yüzde 57'lik fiziksel gerçekleşme sağlandığı belirtildi. Projede toplam 7 bin 908 personel ile birlikte 1568 adet iş makinesinin çalıştığı öğrenildi.

GEÇİŞ ÜCRETİ ŞU AN İÇİN 35 DOLAR ARTI KDV
252 metre kule yüksekliği, 35.93 metre tabliye genişliğine sahip, toplamda 2 bin 682 metre olarak planlanan köprünün orta açıklığının 1550 metre olacağı ve dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü köprü olacağı belirtildi. Köprü bittiğinde 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere 6 şerit olarak hizmet verecek. Köprüde ayrıca bir de hizmet şeridi olacak. Körfez geçiş köprüsü tamamlandığında, şu anda körfezi dolaşarak 2 saat, feribot ile 1 saat olan körfez geçiş süresi ortalama 6 dakikaya inecek. İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü 1.1 milyar dolarlık yatırımla gerçekleştiriliyor. Proje tamamlandığında halen 8-10 saat süren İstanbul-İzmir yolunun 3,5 saate inmesi ve karşılığında yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörülüyor. Köprüden geçiş ücreti ise 35 dolar artı KDV olacak. (dha)

 
Dervişoğlu’ndan teşkilat kapatmaya sert tepki!
 
İzmir’de 353 mülteci yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Artvin’de OHAL: Kente giriş yasak!
Artvin Orman İşletme Müdürlüğü, maden şirketi hakkında suç duyurusunda ...
700 yıllık türbede define aradılar!
İzmir’in Tire İlçesi'nde bulunan 700 yıllık İsa Baba Türbesi, define avcıları ...
TSK havadan vurdu, PKK sorumlusu öldürüldü
Türk Hava Kuvvetleri'nin düzenlediği hava saldırısında terör örgütünün ...
 
Uçan tekmeli kız öğrenci kavgası!
Bursa'nın İnegöl ilçesinde ortaokul öğrencileri arasında çıkan kavga cep ...
Ege Üniversitesi’nde koltuğa bir aday daha!
Ege Üniversitesi Rektörlüğü için adı geçen Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun ...
Doğal Yaşam’ın altın kızları!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’ndaki zürafa sayısı, Çek ...
 
İzmir’de korkunç son: Terasta kendini astı
İzmir’in Konak İlçesi'nde, maddi sıkıntılar nedeniyle bunalımda olduğu ...
Ankara’yı kara bulayan aracın sırrı!
Ankara’daki saldırıyı düzenleyen Neccar’ın ‘terör’ trafiği ortaya çıktı. ...
İzmir’de PKK operasyonu: 5 ilçede baskın, yurtta arama!
İzmir’de, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik düzenlenen ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva