HABERLER>EKONOMİ
26 Haziran 2019 Çarşamba - 11:49

Kordon’un başkanı Şanlı’dan ‘alkole indirim’ çağrısı!

Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, alkol fiyatlarındaki yükselişin esnafı olumsuz etkilediğini belirterek “Vergilendirme sistemlerindeki sorunların, danışmanları tarafından Cumhurbaşkanına iletildiğini düşünmüyorum. Alkollü içeceklerdeki bu fiyatlandırma konusunda bir çalışma yapılması gerekiyor. Aksi takdirde insanlar kaçak merdivenaltı alkollü içeceklere yöneliyor. Ben bu konularda milletvekillerimizin de yardımıyla bu sorunun çözüleceğini düşünüyorum” dedi.

Kordon’un başkanı Şanlı’dan ‘alkole indirim’ çağrısı!

EGEDESONSÖZ- Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, Sonsöz TV yayınına katılarak Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Ömür Şanlı Kordon’daki işletmeler ve Kordon’un yenilenmesi konularında açıklamalarda bulundu.

Kordon’daki işletmelerde fiyatların uygun olduğunu belirten Şanlı, “Eskiden İzmir ekonomisi Kordon’daki mekanlardan ölçülürdü, Kordon’daki mekanlar dolu ise İzmir ekonomisi iyi olarak anlaşılıyordu. Vergilendirme sistemlerindeki sorunların ben danışmanları tarafından Cumhurbaşkanına iletildiğini düşünmüyorum. Alkollü içeceklerdeki bu fiyatlandırma konusunda bir çalışma yapılması gerekiyor. Aksi takdirde insanlar kaçak merdivenaltı alkollü içeceklere yöneliyor. Ben bu konularda milletvekillerimizin de yardımıyla bu sorunun çözüleceğini düşünüyorum. Kordon’da bizim bir sıkıntımız da kiraların çok yüksek olması. İzmirlilerin kaçırdığı bir konu da bu, İzmir’in diğer yerlerindeki kira fiyatları ile arada çok büyük fark var. İşletmelere bir usta çağırdığımızda bile diğer yerlere göre çok yüksek fiyatlarla hizmet alıyoruz” dedi.

KORDON’DAKİ BAZI İŞLETMELER KEMERALTI’NA TAŞINACAK
Seçimlerin geride kalmasıyla ekonomiye odaklanılması gerektiğini belirten Şanlı, “Artık her şeyi bırakıp ekonomiye odaklanılmalı. Bakın Yunanistan’da çok ciddi kemer sıkma politikaları uygulandı. Bizim yaşadığımız insanlar da bu sıkıntıları yaşadı, muhalefet ve iktidar birlikte bu süreci yürütmeli. Yunanistan’da turizmin haricinde bir sanayisi yok, bizim ise ciddi bir sanayimiz var ve krizi atlatmamız bu sebeple daha kolay olacaktır. Abdül Batur Başkanımıza en son ziyarete gittiğimizde iyi bir görüşme geçti. Kemeraltı’nın canlandırılması konusunda da görüşmelerimiz oldu. Bazı işletmelerin Kemeraltı’na taşınması söz konusu, bu gerçekleştiğinde Alsancak’ta yaşayan insanlarımızın müzikten rahatsızlığı da ortadan kalkacak” diye konuştu.

KORDON FEST İÇİN İNSANLAR İZMİR’E AKIN EDECEK
Düzenlemesi için çalışmalaırn devam ettiği Kordon Fest için de açıklamalarda bulunan Şanlı, “Kordon Fest hakkında da görüştük. Bakın bir çok kent festivalleri ile meşhur. OctoberFest için mesela insanlar akın ediyor. Bizim neden böyle bir festivalimiz olmasın. Ben kısa süre sonra Kordon Fest için insanların İzmir’e akın edeceğini düşünüyorum. Birkaç yıl sonra bu festival için İzmir’deki otellerde yer kalmayacak. Çeşitli gurme etkinlikleri, denizde su sporları ile ilgili etkinlikler, çocuklar ile ilgili etkinlikler, çeşitli alanlarda yarışmalar gibi bir çok alanda içini dolduracağız. Belli bir yol aldık bu konuda, önümüzdeki hafta yine toplanacağız, herkes elindekini getirecek ve önemli yol katedeceğiz” ifadelerini kullandı.

KORDON’A NOSTALJİ TAMVAY YAPILMASINI İSTİYORUZ
Kordon’da gerçekleştirilecek projeler ile ilgili de konuşan Şanlı, “Önümüzdeki hafta Başkan Soyer ile de görüşeceğiz, Kordon tenteleri ile ilgili bir sorun, var, bitmeyen tenteler var. Bunları konuşacağız. Tabelalarımız eksik mesela o bölgelerde. Gelen misafirlerimizi yazın sıcaktan kışın soğuktan koruyan bir projeye ihtiyacımız var. Ben belediye ile yeni dönemde ilişkilerin daha iyi olacağını düşünüyorum. Önceki dönemde de Buğra Gökçe ile de iyi yol almıştık, şu anda da belediyemiz ile iyi görüşüyoruz. Başkan Tunç Soyer zaten şu an da yurt dışında, oranın da atmosferini biliyor Başkan Soyer, ona göre bir yol alınacağını düşünüyorum. Faytonlar da kalktı, keşke kalkmasaydı ama daha farklı alternatifler olabilir. Akülü faytonlar konuşuluyor bunun yerine ancak nostalji tramvayı daha güzel olur, daha keyifli bir tercih olur nostalji tramvayı” dedi.

İZMİR’E GELEN TURİST EN AZ BİR GÜN KALABİLMELİ
İzmir’e gelen yabancı turistlerin güzel bir görüntü ile karşılanması gerektiğini vurgulayan Şanlı, “Ben Kordon’daki binaların dış cephelerin de giydirilmesinden yanayım. Birçok Avrupa kentinde bu tip yerlerdeki binalar çok güzel bir şekilde giydirilmiş durumda. Bakın orada limana inen turistlerin orada güzel bir görüntü ile karşılamamız gerekiyor. Yabancı turistleri taşıyan gemilerin Alsancak Limandansa Konak İskeleye gelmesini tercih ederiz. Orada saat kulesini görecekler, Kadifekale’yi görecekler. Buraya gelen turistleri en az bir gece bizim burada ağırlamamız gerekiyor. Gelen turist kalarak bir gün Meryem Ana’ya gidecek, farklı yerlere gidecek” diye konuştu.

KOMŞU YUNANİSTAN İLE ORTAK ÇALIŞMALAR YÜRÜTMELİYİZ
Yunanistan ile turizm anlamında ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Şanlı, “Yakın zamanda Selanik seferleri başlayacak bu da iyi bir şey. Biz aslında komumuz ile iyi bir işbirliği sağlayamıyoruz. Bizim STK’lar ile ve kurumlar ile ortak çalışmalar yürütmeliyiz. Yunan Adalarına gelenlerin buraya da gelmesi lazım. Böyle paket turlar yapmalıyız ki turistler Yunan Adalarına geldiğinde buraları da kapsayacak bir tur ile ülkemizi de görmeli. Bize gelenleri Yunan Adalarına, oraya gelenleri de buraya yönlendirecek çalışmalar yapmalıyız. Eski zamanlarda Yunanistan ile çok daha ortak çalışmalarımız varmış, bunun Selanik seferleri ile yeniden başlayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

KORDON İZMİRLİYİ HAYATA BAĞLAYAN YERDİR
İzmir’e kimliğini kazandıracak çalışmaların yapılması gerektiğini belirten Şanlı, “Geçtiğimiz günlerde biz arkadaşlarımızla merkezi hükümet ve partilerimizi ziyaret etmeyi düşündük. Sorunlarımızın iletilmesi ve çözülmesi konusunda daha etkili olacak çalışmalar yürütmek istiyoruz. Biz sorunlarımızın iletilemediğini düşünüyoruz. Biz mecliste bunu dile getirdiğimizde CHP grubu ve Tunç Başkan’ın birlikte gidelim demesinden büyük mutluluk duyduk. Biz Kordon esnafının menfaatine olacak şeyleri bulmak istiyoruz. Herhangi bir parti veya takım ile ilgili kesinlikle bir durum söz konusu olamaz. İzmirlilerin keyif alacağı şekilde olmasını istiyoruz. Ülkenin başkenti Ankara, ticaretin başkenti İstanbul ama İzmir neyin başkenti olacak. Kente kimliğini kazandıracak çalışmalar yapmamız gerekiyor. Abdül Batur başkanımız da ben Konak’a dinlemeye geldim dedi. Bu iş böyle olur, dinleyerek yapılabilir bunlar. Tunç Başkanımız da bu yönde düşünüyor. Kordon İzmirliyi hayata bağlayan yerdir. Bunun için biz kaldırımıyla, çimiyle, mobilyasıyla, heykeliyle, ışıklandırmasıyla her şeyinden Kordon’un farklı olmasını istiyoruz. Avrupa’da da böyle, insanlar gittikleri bu tip yerlerin kaldırımlarını fotoğraflıyor. Biz mesela Kordon’da hiçbir yerde olmayan farklı bir tasarımda kaldırımı olmasını istiyoruz. Bu yapıldığında ışıklandırmalar da yenilendiğinde Kordon’un çok farklı bir yer olacağını düşünüyoruz. Kordon’da alınan bir çok karar İzmir’in bir çok yerine yansıyor. Kordon’da yapılan uygulamalar, Karşıyaka’da da Güzelyalı’da, Bornova’da da kullanılıyor. Biz bir çalıştay yapma önerisinde bulunduk, biz işletmeciler, belediye, STK’lar ve orada yaşayan insanlarla birlikte ortak akılla bir şeyler yapmalıyız. Bunun gerçekleşmesini de umuyoruz. Ticaret odasındaki arkadaşlarımızla da iyi çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

İZMİRLİ KORDON’DA MİTİNG DEĞİL FESTİVAL İSTİYOR
Kordon bölgesinde yaşanan sorunlardan da bahseden Şanlı, “Kordon bölgesinde otopark sorunu var. Burada yer altı otoparkı ile sorun çözülebilir. Miting konusunda da bir şey yapılması lazım. İzmir’e belki İnciraltı bölgesinde bir miting alanı yapılabilir. Çünkü burada İzmirliler miting değil de festival yapılmasını istiyor. Çünkü burada miting yapıldığında güvenlik duvarları, kalabalık gibi etkiler kenti ve kentliyi olumsuz etkiliyor” diye konuştu.

 
Çeşme-Atina feribot seferleri başlıyor
 
Alkışlar üniversite birincisi Şeyda Melis için
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat 27 Haziran 2019 Perşembe 09:56

Kordon'da "Nostalji Tramvayı" nereye yapılacak? Yol mu var? Alsancak Liman Bölgesi'nde çalışan insanlar Kordon'daki tek şerit yolu kullanıp Cumhuriyet Meydanı'na kadar Alsancak ana trafiğini etkilemeden akşam evlerine gidiyorlar. Yanlış bir talep olmuş. Çalışanı düşünen yok!

Yorumu oyla      4      6  
Kemal 27 Haziran 2019 Perşembe 09:33

ne adamsın ya, akp miting yapmasın diyebilsen... diğer mitingler için kordon esnafına sorsana kafana göre lak lak. tüm mekanlar doluyor

Yorumu oyla      4      6  
Fayton işine ne diyor? 26 Haziran 2019 Çarşamba 23:20

Kordon deyince ilk akla gelen aktivitelerden biri olan fayton safasının yok edilmesine ne diyorlar?

Yorumu oyla      5      6  
26 Haziran 2019 Çarşamba 22:08

sigara alkol benzin den vergi alınmasa 3 ayda batarız.gençleri koruyoruz şöyle zararlı böyle zararlı ayağına vergiyi arttırıyolar.

Yorumu oyla      6      5  
Kordonboyu 26 Haziran 2019 Çarşamba 19:06

Adam gibi adam ömür şanlı

Yorumu oyla      13      8  
seyhan kurt 26 Haziran 2019 Çarşamba 19:00

mazot raki sigara ile zaten dönüyor memleket 30 tllik rakiyi 130 a satio herkes kacak içki iciyor kaybeden devlet böyle vergi olmaz

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar kuru başta S-400 ve ABD'den gelebilecek olası yaptırımlara yönelik ...
Türkiye Şeker Fabrikaları'ndan şekere zam!
Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. şekere yüzde 16 zam yapıldığını açıkladı.
Cumhurbaşkanı karar verdi: İzmir’in o ilçesinde RES için kamulaştırmalar!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Bergama’nın iki mahallesindeki ...
 
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar/TL seçim belirsizliğin ortadan kalkmasıyla gerilemesinin ardından ...
Egeli ihracatçılardan çağrı: Seçim bitti, gündem ekonomi olmalı
Türkiye'nin en büyük metropolü İstanbul'da yenilenen Büyükşehir Belediye ...
Seçim sonrası piyasalardan ilk veriler!
Dolar/TL, yenilenen İstanbul seçimlerinin açık farkla CHP adayı Ekrem ...
 
İzmirli süs bitkisi üreticilerinden 'KDV' çağrısı!
Süs bitkileri sektörünün, katma değer  ve istihdam yaratma kapasitesi ...
Havalar ısındı, satışlar patladı!
Hava sıcaklığının artmasıyla İzmir'de şapka ve bandanalara olan ilgi arttı. ...
Elektronik ve beyaz eşyada taksit sayıları arttı
Ticaret Bakanlığı'nın Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva