HABERLER>EKONOMİ
11 Ocak 2021 Pazartesi - 13:01

Kordon iflasın eşiğinde!

İşletmelerin durumu hakkında değerlendirme yapan Kordon iş Adamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, "Bu şekilde devam ederse, Kordon’da esnafın yüzde 50'si, yüzde 60'ı iflas edecek. Belki esnafımıza şu an yansımıyor ancak, açıldıktan sonra borçlar karşısına çıkmaya başlayınca yüzde 50-60 kapanma olabilir" ifadelerini kullandı. Şanlı ayrıca Kordon esnafına verilecek suyun hamamcılara verilen tarifeden verilmesini talep etti.

Kordon iflasın eşiğinde!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi nedeniyle, ülkemizde birçok meslek grubu maddi açıdan zor günler geçirirken, pandemi ile birlikte getirilen yasaklardan en çok etkilenen grup gıda sektörü oldu.

Özellikle ülkemizde getirilen yasaklar sonrası lokantalar, kafeler ve restoranlar sadece paket servis üzerinden çalışmaya devam ederken birçok esnaf kalıcı olarak kepenk indirme yoluna gitti.

İzmir'in  simge mekanları arasında yer alan Kordon’da da durum değişmedi. Kira bedellerinin yüksekliği ile sıkça yardım taleplerini dile getiren Kordon işletmeleri, yasakların kalkacağı günü beklerken, Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

KADEMELİ GEÇİŞ ÇAĞRISI
15 Şubat olarak söylenen esnafın açılma tarihinin kendileri için kötü olabileceğini belirten Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, bugün toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nden sevindirici haber beklediklerini söyledi. Şanlı, "Sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Öngörülen tarih için 15 Şubat diyorlar ancak o da büyük bir sıkıntı yaratır. Ay sonu işletmelerimizde kademe kademe, ilk olduğu gibi yapılsa aslında çok iyi olur. İlk etapta yüzde 50 ile başlatılıp sonrasında kademeli olarak yüzde yüz kapasiteye doğru gidilebilir" diye konuştu.

"YÜZDE 50-60'LIK BİR KAPANMA OLABİLİR"
Esnafın ötelenen borçlarına dikkat çeken Ömür Şanlı, ileriki süreçlerde Kordon'da bulunan esnaflar içerisinde yüzde 50-60 oranında bir kapanma söz konusu olabileceğini belirtti. Şanlı, "Şu an borçlar öteleniyor ancak nereye kadar? Zaten kazanç yok. Bu borçlar benim borcum, bugün çıkmıyor olabilir karşıma ancak yarın yine çıkacak. Bu konuda devletimizde en azından evet kiralar ile ilgili mülk sahipleri açısından sıkıntımız var mı var, hiçbiri yanaşmıyor bu süreçte bile icraya veren mülk sahiplerimiz var. Şu anki süreçten  kaynaklı sonuç çıkmıyor ancak mülk sahibi benimde ihtiyacım var diyerek gidip icraya veriyor.  Ancak devlet en azından vergi, SGK,  stopaj borcu olan esnafın borçlarını sıfırlama gücü var, bunları sıfırladığı zaman esnafımıza yeni bir hayat yeni bir şekilde esnaf devam eder ve bir nebzede olsun eli rahatlamış olur. Ancak bu şekilde devam ederse, kordonda esnafın yüzde 50'si, yüzde 60'ı iflas eder. Belki esnafımıza şu an yansımıyor ancak, açıldıktan sonra, borçlarda karşısına çıkmaya başlayınca yüzde 50-60 kapanma olabilir. Kordon gibi bir yerde bunlar çok büyük bir rakam" dedi.

"EN AZINDAN ESNAFIN BİR KİRA BEDELİNİ DÜŞMÜŞ OLUR"
Yılsonunda mülk sahiplerinin aldığı mahsuplaşma ücretinin kiracılara verilmesi önerisinde bulunan Şanlı, "En azından o ücreti biz alabilirsek en azından bir kira bir kiradır, o da bizim için bir katkı olacak. Ancak mülk sahipleri her sene 31 Aralık'tan sonra Ocak ayı içerisinde vergi dairelerine gidip kendi bildirdikleri vergi ile bizim ödediğimiz stopaj farkını alıyorlar. En azından onu biz alabilirsek en azından esnafın bir kira bedelini düşmüş olurduk" diye konuştu.

“KORDON ESNAFINA SU HAMAMCILAR TARİFESİNDEN VERİLSİN”
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıda da bulunan Başkan Şanlı, Kordon esnafına suyun hamamcılar tarifesi üzerinden verilmesi önerisinde bulundu. Şanlı, "İşgaliyeler ile ilgili Konak Belediyesi yeterince destek oluyor bize. Büyükşehir'in de bazı artıları var. Ancak su tarifesini de hamamcılar tarifesinden  yapmaları durumunda oradaki esnaf bir nebze olsun yerel yönetimler ayağında rahatlamış olurlar" ifadelerini kullandı.

 
Kongre’yi basan Trump taraftarı CEO tutuklandı
 
Altınordulu Muhammed Hatay yolcusu
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Oğuz Kaan 12 Ocak 2021 Salı 00:11

Nalıncı keseri gibi devamlı kendinize yontmaktan bıkmadınız mı?

Yorumu oyla      3      3  
TC misafir 11 Ocak 2021 Pazartesi 18:29

İşin yerel boyutunda çözüm istemeniz doğal ama sorunun temelinde genel yönetim yatmaktadır mensubu olduğunuz partiye sorunlarınızı ve isteklerinizi belirtebilirsiniz. İsteyemiyorsanız partiniz sizi de vitrin mankeni olarak kullanmış olabilir, hani kendi kullandıkları bir tabir daha rahat anlaşılır diye söylüyorum.

Yorumu oyla      3      3  
Alamanya bizi kıskanıyor 11 Ocak 2021 Pazartesi 16:59

EGONOMİ çok iyi de şu dış güçler

Yorumu oyla      3      3  
private35 11 Ocak 2021 Pazartesi 16:22

o zaman çıkıp yardımların desteklerin yetmediğini 1000 tl verildiğinde söyleyecekti. esnafın arkasında durmak böyle olur. millet feryad edince suyu hamamcı fiyatından istemekle bu işler olmaz.

Yorumu oyla      3      3  
kordonlu 11 Ocak 2021 Pazartesi 15:25

başkanımız siyasetle işi karıştırmaz iyi bir şey yapıldığında iyi der kötü olduğunda kötü der

Yorumu oyla      2      7  
11 Ocak 2021 Pazartesi 14:45

Yasakları getirene lafın var mı başkan?

Yorumu oyla      6      3  
private35 11 Ocak 2021 Pazartesi 14:25

anlaşılan işler iyi giderken akp li olan başkana 1000 tl dükkan başına yardım yetmemiş.

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'den 216 ülkeye ihracat
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, EİB'nin ...
İzmir pazarlarında son durum: Bir file kaça doluyor?
Dar gelirlinin vazgeçilmezi olan semt pazarlarına fiyatlar kışın gelmesi ...
TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı
Türkiye İstatistik Kurumu ekim dönemine ilişkin işsizlik rakamlarını açıkladı. ...
 
Fatih YAPAR yazdı... Kan uyuşmazlığı!
Fatih YAPAR yazdı... Kan uyuşmazlığı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI yazdı... Çiftçilerin borç faizleri silinsin!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI yazdı... Çiftçilerin borç faizleri silinsin!
Mahkemeden 'okudum anladım' kararı
Hesabındaki 150 bin lirası eridiği gibi üstüne bir de 130 bin lira borçlandırılan ...
 
10 aydır düğün dernek yok! Gelinlikçiler fuarı bekliyor
EİB Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, ...
Salgın 'web tapu' işlemlerini dörde katladı
Pandemi döneminde birçok işlem gibi tapu işlemleri de internet üzerinden ...
İthalatta haksız rekabet soruşturması
Ticaret Bakanlığının, İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin 2021/4 ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva