HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Mart 2017 Çarşamba - 09:35

Kordon’dan ‘tente’ ödülü: 4 işletmeye…

Büyükşehir Belediyesi, Kordon Yönetmeliği'ne uygun olarak tentelerini düzenleyen 4 işletmeye “En İyi Uygulama Örneği” plaketi verdi.

Kordon’dan ‘tente’ ödülü: 4 işletmeye…

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent estetiğini sağlamak, yaya haklarını gözetmek ve bölgeye karakter kazandırmak amacıyla hazırlanan Kordon ve Pasaport Yönetmeliği doğrultusunda tente düzenlemesi yapan işletmeleri plaket ile ödüllendirdi. Deniz Restoran, Kıtchenette, Körfez Restoran Veli Usta ve Gümüş Balık,  “En İyi Uygulama Örneği” plaketi aldı. Tentenin yanı sıra stor perde, cam separatör, işletmenin logo kullanımı, zemin kaplama, masa sandalye düzeni ve yaya geçişlerinin de dikkat edildiği düzenlemede; işletmelerin girişine “En İyi Uygulama Örneği” yazısı da asıldı.

İşletme sahipleri plaketlerini İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Daire Başkanı Hülya Arkon ve Zabıta Daire Başkanı Şemi Albat’tan aldı. Konak Belediyesi Başkan Yardımcısı Eser Atak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Tasarım ve Kent Estetiği Şube Müdürü Hasibe Velibeyoğlu, Konak Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürü Selin Yiğitoğlu ile Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şamlı’nın da yer aldığı Kordon turunda plaketleri teslim eden İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kent estetiğine yaptığı katkıdan ötürü plaket alan işletme sahiplerine teşekkür etti.

ÖRNEK İŞLETMELERE TEŞEKKÜR
Vatandaşlardan ve esnaftan gelen talepleri de dikkate alarak revize ettikleri Kordon Yönetmeliği ile kentin en önemli dinlenme, gezi ve eğlenme mekanını koruma konusunda kararlı olduklarını vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Yönetmelikte belirlenen standartlar ile hem yayalara ve bu bölgelerdeki apartman sakinlerine daha rahat kullanım imkanı sağlamayı hem de Kordon’un estetik görünümünü geliştirmeyi hedefledik. Bu konuda en iyi uygulama örneği veren işletmeleri de plaketle ödüllendiriyoruz. Bu iyi uygulamaların diğer işletmelere örnek olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Yetkililer, Kordon ve Pasaport’taki diğer işletmelerin yönetmelik gereği belirlenen tenteleri uygulamak için gerekli başvuruyu yaptığını ve bir bölümünün de şu an gerekli çalışmayı başlattığını hatırlattı.

“TAKDİR EDİLMEK BİZİ ONURLANDIRDI”
“En İyi Uygulama Örneği” plaketi alan Deniz Restoran sahibi Metin Çelikkaya, “Biz gerçekleştirdiğimiz düzenlemenin faydasını gördük. Müşterilerimiz de çok beğendi. Bu plaketi aldığımız için ayrıca gururluyuz” diye konuştu.

Gümüş Balık sahibi Ramazan Kavasoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla güzel bir uygulama yaptık. Daha önceki uygulamada her işletme farklı tente kullanıyordu. Herkesin tek tip sisteme geçmesi görüntü ve düzen açısından hem bizi hem müşterilerimizi mutlu etti. Diğer mekanların da kısa sürede düzenlemelerini tamamlamaları çok güzel olacak. İzmir’de bu düzenlemeyi ilk uygulayanlardan biri olarak plaketle ödüllendirilmek bizi gururlandırdı. Teşekkür ediyoruz” dedi.

Kıtchenette İşletme Müdürü Gürkan Dolunay ile Körfez Restoran Veli Usta’nın sahibi Birkan Sinanoğlu da “En İyi Uygulama Örneği” plaketi ile ödüllendirildikleri için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

 
Türkiye'den Rusya'ya 1.8 milyar dolarlık tepki
 
Anadolu'nun kayıp şarkıları İzmir'de bulundu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
23 Mart 2017 Perşembe 08:46

kordon artık eski cazibesini kaybetti. Hızla Kemeraltını gündüz alışveriş gece eğlence hayatı konseptini getirmeliyiz. İzmir o zaman marka olur. Kordonun çürük bina altlarına lokanta birahane açmak turizm olmuyor. Adama gülerler. Tentenin nesine ödül veriyorsunuz anlamak güç.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'da Ot Festivali için geri sayım başladı
Urla’da her yıl düzenlenerek geleneksel haline getirilen ve bu yıl 7.si ...
Başkan Selvitopu'dan referandum turu
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçede yapılan çalışmalar ...
Bornova’da nevruz coşkusu
Baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı Bornova’da renkli bir etkinlikle ...
 
Ankara’dan İzmir’in turistik ilçesine barınak müjdesi
Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı İzmir’in önemli turizm merkezlerine ...
İhsan Alyanak Parkı yeniden doğdu
Kılıçreis Mahallesi’ndeki İhsan Alyanak Park’ında bir süredir devam eden ...
Buca'nın doğa sporları merkezine ziyaretçi akını
Kaynaklar Mahallesi’nde 5 bin metrekare alana konumlanan Buca Belediyesi ...
 
Karşıyaka'da gün sporla başlıyor
Karşıyaka Belediyesi, baharın gelişiyle birlikte sabah sporunu açık alanlara ...
Başkan Atila’ya Basketbol Oscar'ı
Daha önce Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin İzmir Şubesi’nin Yılın Spor ...
Tramvay harekatı: Bostanlı Deresi o çelik köprü ile aşıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Tramvayı güzergahındaki Bostanlı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva