HABERLER>EKONOMİ
18 Ocak 2018 Perşembe - 16:49

Kordon'da esnafın başkanından açıklama: Yaşanan doğal afet!

Aniden bastıran yağışla birlikte şiddetli lodos denizin kabarmasına neden olurken sular altında kalan Kordon’daki çalışmalar sürüyor. Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, “Yaşanan doğal bir afettir. Büyükşehir Belediyesi anında müdahale etmiştir” dedi.

Kordon da esnafın başkanından açıklama: Yaşanan doğal afet!

EGEDESONSÖZ- Şiddetli lodos ile birlikte İzmir Körfezi kabarırken yağışlı havada Kordon’da bulunan mekanların büyük bölümünü su bastı. Mazgallardaki sular, denizin kabarması nedeniyle geri basınca özellikle kıyılarda bulunan işletmeler zor anlar yaşadı. Esnaf, suyu tahliye etmek ve işyerlerine girmemesi için büyük çaba gösterdi. Normal seviyelerin üstüne çıkan su, bazı mekanların içinde bir metreye kadar ulaştı.

Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, Cumhuriyet Meydanı ile İzmir Limanı arasında bulunan 100’e yakın işletmenin büyük bölümünün lodos nedeniyle mağdur olduğunu söyledi. Şanlı, Pasaport dahil olmak üzere Kordon boyunca dalgaların, kıyıdaki deniz setini de aşarak işletmelere geldiğini söyledi.

Şanlı, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, lodosun şiddetini arttırması ve suların gelmesiyle birlikte anında müdahale etti. İZSU Genel Müdürlüğü, İtfaiye Daire Başkanlığı, temizlik ve fen işleri gibi birimler de  büyük gayret gösterdi. Olayın ilk başından itibaren Büyükşehir, HİM ve üst düzey yetkililerle temas halindeydik. Hem esnafımız hem de bizler taleplerimizi ilettik. İzmir’de yaşadığımız olay doğal bir afetin sonucudur. Burada ihmal söz konusu değildir. Bundan 10 yıl önce de yine böyle bir durumla karşılaşmıştık. Körfez’deki suların dalgalar halinde dükkanlara girmesine engel olunamazdı. Bu doğa olayına ‘ihmal’ demek doğru değil. Büyükşehir Belediyesi’nin özverili çalışmaları nedeniyle bizzat sayın genel sekreteri de arayıp teşekkür etim. Zaten Başkan Aziz Kocaoğlu da yaptığı açıklamada yağmur suyu ayrıştırma ve kanal çalışmaları hakkında bilgiler verdi” dedi.

İŞGALİYE BEDELİ ALINMASIN
Esnafın Başkanı Şanlı, yaşanan doğal afet nedeniyle zararın 10 milyon TL’yi bulduğunu söyledi. Şanlı, “Yetkili kurumlar zarar tespitlerini yapıyorlar. İşletmelerimizde elektrikle çalışan cihazlar var. Hepsi zarar gördü. Özellikle kot düşüklüğü nedeniyle daha çok su basan işletmelerimiz var. Konak Belediye Başkanımız Sema Pekdaş’dan da aylık alınan işgaliye ücretlerinin mağduriyetin giderilmesi açısından bir süre alınmaması talebinde bulunacağız. Bu konuda başkanımızın da duyarlı olacağına eminim. Kış şartları nedeniyle işleri düşen esnafımıza herkesin yardımcı olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

 
Dikili'de tekneler battı!
 
İzmir'de öldürülen Esen Yaman'ın davasında söz babada: Beni arayıp...
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cemal 19 Ocak 2018 Cuma 09:51

Bu fırtına "AYANDON FIRTINASI" Bu yıl erken zuhur etti. Rüzgar Karayelden değil tam batıdan esti. Yani yön değiştirdi. Dalgalar direkt Kordon ve Alsancak kıyısına atladı. Bir talihsizlik yaşandı. Rüzgar daha sonra tekrar yön değiştirdi. Karayel esmeye başlayınca bu sefer dalgalar güneydoğu sahiline yöneldi. Rüzgar tekrar yön değiştirdi. Poyraza döndü. Deniz sakinledi. Fırtına gücünü kaybetti. Doğal bir akışı Kıyıda yaşayanlar gördü. Geçmiş olsun.

Yorumu oyla      13      5  
19 Ocak 2018 Cuma 09:00

Alsancak artık geri çekilmelidir. Venedik gibi suya gömülüyor. Oralara işletme açan adamın deli olması gerek. Alsancak komple boşaltılsın.

Yorumu oyla      11      7  
Mustafa Türe 19 Ocak 2018 Cuma 08:18

Tüm Kordon esnafına geçmiş olsun. Rabbim milletimizi görünür görünmez her türlü kaza bela ve afetlerden korusun.

Yorumu oyla      13      5  
Vatandaş 19 Ocak 2018 Cuma 07:36

Peki başkan mekanlar insanları düdüklerken hiç adaletli olmazken birazda işletmeleri söylesenize insanları kaziklamayin diye bana kalsa hepsinin kapısını kilit vururum isgal bile vermem zarar çokmuş milleti yıllardır duduklerken zarar YÖK ama kâr var

Yorumu oyla      12      5  
Varol ZENGİNOBUZ 18 Ocak 2018 Perşembe 20:16

Sevgili ömür bey duyarlı ve tutarlı açıklamalarınız,bulunduğunuz partide bir farkındalık yarattığınızın göstergesidir. Dilin sakinliği hayat ağacıdır, çarpıklığı ise ruhu yaralar. Sakin ve yatıştırıcı şekilde konuşan biri karşısındaki kişi üzerinde canlandırıcı bir etki yapar.

Yorumu oyla      20      8  
Halk 18 Ocak 2018 Perşembe 17:27

Bu Adamı bu yüzden çok seviyoruz adaletli bir başkan neyse o

Yorumu oyla      22      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merakla bekleniyordu: Merkez Bankası açıkladı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu ocak ayı toplantısında ...
TÜSİAD adını değiştirdi: Kısaltması değişecek mi?
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) adını değiştirerek, Türk ...
Milyonlarca emekliye kötü haber!
2000 yılı ve sonrasında emekli olan yaklaşık 5 milyon kişinin merakla ...
 
İZSİAD’da Küçükkurt üçüncü kez başkan
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (İZSİAD) 10’uncu olağan genel ...
Kasap reyonuna giden şaşırıyor... Bu ilk kez yaşanıyor!
Kasap ve süper marketlerde dana ciğeri 45 TL’yken dana orta yağlı etin ...
Çalışanları ilgilendiren uygulama...Düğmeye basıldı!
Hazine Müsteşarlığı, cayma oranlarının yüzde 60’a vardığı otomatik Bireysel ...
 
İzmirli esnaf başkanlar güven tazeledi
İzmir Kaloriferciler ve Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Kemal Erözel, ...
Denizciler fuara hazırlanıyor
Türk deniz turizmi ve su sporları sektörü, her yıl 90 ülkeden 2 bine yakın ...
Fatih YAPAR yazdı... Demirtaş pes eder mi?
Fatih YAPAR yazdı... Demirtaş pes eder mi?
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva