HABERLER>POLİTİKA
6 Şubat 2020 Perşembe - 14:01

Kongreye saatler kala noktayı koydu: Görev tevdi edildi, kaçmak olmaz!

Kongre sürecinde kendi adaylığı noktasında hep temkinli konuşan İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe başkanlarıyla gerçekleştirdiği toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Geçtiğimiz gün 30 ilçe başkanının kendisine destek vermesini değerlendiren Yücel, “30 ilçe başkanımız bu görevi tarafıma tevdi etmişlerdir. Görevden ve sorumluluktan kaçmak olmaz” dedi.

Kongreye saatler kala noktayı koydu: Görev tevdi edildi, kaçmak olmaz!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde 37’nci olağan kongreye saatler kaldı. İl örgütünde günlerdir büyük bir hareketlilik yaşanıyor.

Mevcut İl Başkanı Deniz Yücel’ 30 ilçe başkanından 20 yönetim kurulu üyesinden ve disiplin kurulu üyelerinden açık destekler gelmişti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, genel merkez yöneticileri ve ilçe belediye başkanlarından bazılarının Yücel’in yanında olduğu kulislerde konuşuldu.

GÖREV TEVDİ EDİLDİ!
Gelinen süreçte 8 Şubat Cumartesi gerçekleşecek kongreye saatler kala ilçe başkanlarıyla bir araya gelen Başkan Yücel açıklama yaptı. Adaylık ilanına mesafeli duran, aylardır temkinli konuşan Başkan Yücel süreçteki en net tavrı sergiledi. Bornova, Menderes, Bayındır, Karaburun ilçe başkanlarının temsilcilerinin diğer tüm ilçe başkanlarının kendilerinin katıldığı zirvede istişareler yapıldığı belirtilirken Yücel buluşma sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, “30 ilçe başkanımız bu görevi tarafıma tevdi etmişlerdir. Görevden ve sorumluluktan kaçmak olmaz” mesajını iletti.

KAÇMAK OLMAZ!
30 ilçe başkanının kendisine destek açıklaması yapmasını değerlendiren Yücel, “30 ilçe başkanımızın açıklaması benim için çok değerli, çok önemli, çok anlamlı… Evet, bu görevlere talip olunmaz, bu görevler talep edilmez. 30 ilçe başkanımız yaptıkları açıklamayla bu görevi tarafıma tevdi etmişlerdir. Görevden ve sorumluluktan kaçmak olmaz!” diye konuştu.

TEŞEKKÜRLERİMİ SUNDUM!
Yücel, “Kongremize 48 saat kala ilçe başkanlarımız ile bir durum değerlendirmesi yaptık. Salı günü 30 ilçe başkanımız il başkanlığımızda bir araya gelerek şahsımla ilgili desteklerini açıkladılar. Ben ilçe başkanlarımıza bu destek açıklamasından dolayı teşekkürlerimi sundum. Benim için çok değerli ve anlamlı bir hamleydi. Partimizin İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi’nde belki de ilk kez yaşanan bir olaydı. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin yakaladığı bir başarı var. Bu başarı CHP’nin ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplumun tüm kesimleriyle kucaklaşması ve umut olması sonucunda gelen bir başarıydı. Bu başarıyı CHP’yi genelde de iktidara taşıyarak taçlandırmak istiyoruz. O yüzden İzmir’de bu birlik ve beraberliğin sağlanması bizim açımızdan ve CHP açısından gerçekten çok değerli ve anlamlı. Bunu da kongremizde ve kongreden sonraki süreçte de devam ettirme konusunda kararlıyız. O yüzden ilçe başkanlarımızla bir araya gelerek değerlendirme yaptık. Tüm ilçelerin temsil edebileceği, tüm ilçelerin beklenti ve önerilerin karşılık bulacağı bir kongre süreci yaşamak için ilçe başkanlarımız ile istişare toplantısı yaptık. Gayet güzel, verimli bir toplantı gerçekleştirdik” dedi.

ÇARŞAF LİSTE ESASTIR AMA ÖNEMLİ OLAN DELEGENİN İRADESİDİR!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Başkan Vekili Mustafa Özuslu ile görüşmesinin sorulmasının ardından konuşan Yücel, “Büyükşehir kanadı demek doğru değil, biz burada bir aileyiz. Belediye başkanlarımızla, büyükşehir belediye başkanımızla,  ilçe başkanlarımızla, milletvekillerimiz ile İzmir İl Örgütü bir bütündür. Bunu ayrıştıracak, bu bütünlüğü bozacak hareketlerden ve söylemlerden kaçınmak gerekir. Belli kişilerin belli grupların blok liste yönünde bir düşüncesi olabilir ancak tüzüğümüze göre çarşaf liste asıldır, esastır. Bu konuda ilçe başkanlarımızın da görüşlerini aldık. Neticede kongreye çarşaf listeyle mi blok listeyle mi gidileceği konusunda nihai kararı verecek olan il delegelerimizdir. Bu konuda bizim bir dayatmamız asla söz konusu olamaz. Çarşaf listenin daha demokratik olduğu gerçektir. Ancak bu konuda delegenin iradesi esastır” ifadelerini kullandı.

KOCAOĞLU İLE İLGİLİ BİR DÜŞÜNCEMİZ ŞU AN YOK!
Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kurultay delegesi yazılıp yazılmayacağının sorulması üzerine konuşan Yücel, “Sayın Aziz Kocaoğlu bizim için çok çok değerlidir. Uzun yıllar partimize ve kentimize çok başarılı hizmetler vermiştir. Ancak bu konuda bir görüşmemiz olmadı. Bu konuda bir düşüncemiz şu an için yok diyebilirim” dedi.

 
Vilayette Kınık zirvesi
 
İzmir'de akıl almaz hırsızlık! Çatıdan girdiler
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sarnıçlı seyit 6 Şubat 2020 Perşembe 18:48

ali yi yazın

Yorumu oyla      2      3  
Bu nasıl başarı 6 Şubat 2020 Perşembe 18:18

Ne görevi ? Kim tevdi etti ? 2009 Mart yerel seçimleri CHP İzmir % 55,2 —.30 ilçeden ; 2 ilçe kayıp ——-2014 Mart yerel seçimleri CHP İzmir % 49.5 — 8 ilçe kayıp ——-2019 Mart yerel seçimleri CHP İzmir ittifakla % 58 —— 6 ilçe kayıp . —- CHP nin 15 yılda İzmir ‘de geldiği nokta , Toplu ulaşımda kamu hizmeti veremiyoruz , 28.12. 2019 tarihi itibariyle ESHOT otobüsleri Seferihisar ilçedinden çekilerek özel halk otobüslerine( İztaşıt ) binmeye mecbur bırakılıyorsunuz.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Neden bu kadar çok ‘hasta’ oluyoruz?
Mehmet KARABEL yazdı... Neden bu kadar çok ‘hasta’ oluyoruz?
CHP İzmir’de kafalardaki soru: 56 kişilik kurultay delege listesinde kimler olacak?
İl kongresi öncesinde Başkan Yücel’e destek hareketi büyüyerek devam ederken ...
Kritik tezkere TBMM’den geçti
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali ...
 
AK Parti ile CHP arasında 'İSMEK' tartışması
TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti ile CHP'li milletvekilleri arasında, İstanbul ...
MHP'den Kılıçdaroğlu için suç duyurusu
MHP, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bazı açıklama ve eylemlerinin suç unsuru ...
Urunga’ya ilçesinde şok: Adaylık sinyali yaktı, delegeler Yücel’e imza verdi!
Narlıdere İl Delegesi Ezgi Deniz Urunga’nın ilçesinde delegelerle yapılan ...
 
CHP insan hakları belgesini açıkladı: Seçimlerde oy istemeye gitmeyeceğiz!
İl Başkanlığı tarafından, ‘İzmir İnsan Haklarının Başkenti Olacak’ hedefiyle ...
AK Parti Karşıyaka'dan CHP'ye 'Cemil Tugay' raporu: Vaatlerin takipçisiyiz!
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Çiftçioğlu, Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın ...
'Rejim çekilmezse Türkiye gereğini yapacak'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 şehidin verildiği rejimin İdlib saldırısına ilişkin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva