HABERLER>POLİTİKA
8 Ocak 2020 Çarşamba - 13:26

Kongre için flaş Çakmur iddiası: Yanıt bende değil CHP’lilerde!

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur’un il kongresinde başkan adayı olacağı iddia edildi. Çakmur konuyla ilgili, “CHP içine önce demokrasinin gelmesi lazım... Benim bir yere gelmem, il başkanlığı için adımın bahsedilmesi önemli değil. Asıl bahsedilmesi gereken özgürlük ve demokrasidir” dedi. Çakmur ayrıca, “Bu sorunun yanıtı bende değil. Bu sorunun yanıtı CHP’lilerde!” diye konuştu.

Kongre için flaş Çakmur iddiası: Yanıt bende değil CHP’lilerde!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde ilçe kongreleri devam ederken gözler şimdiden 3 Şubat- 2 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek il başkanlığı seçimine çevrildi. Partinin kalesi olarak nitelenen İzmir’de mevcut İl Başkanı Deniz Yücel’in henüz resmi adaylık açıklaması yapmasa da ‘ikinci döneme varım’ demesine kesin gözüyle bakılıyor.

Diğer yandan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Ankara’ya giden belediye başkanlarına, örgüt yöneticilerine, ‘Deniz Yücel ile devam edeceğiz’ dediği kulislere yansıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve çevresindekilerin adayı olarak lanse edilen Devrim Barış Çelik’in ise ilçe kongrelerinde alınan sonuçların ardından yarışa soyunmayacağı öne sürüldü.

Lider’le görüştüğü ve ‘Deniz Bey ile çalışmak istemiyorum’ dediği iddia edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in geri adım attığı belirtildi. Metropol ilçelerde gerçekleşen kongrelerde sadece Karabağlar’da gülen taraf olan Büyükşehir ekibinin yeni dönemde il yönetimini şekillendirmek için harekete geçtiği aktarıldı. Başkanlık noktasında etkili olan cephe ise Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur gibi isimler olurken Büyükşehir’den gelecek bu hamleye karşılık verileceği belirtildi.

Kongreler boyunca birlikte hareket eden Özkan-Yücel ikilisinin Bornova seçiminde arasının açıldığı iddia edilse de büyük bir krizin yaşanmadığı vurgulandı.

ÇAKMUR BOMBASI!
Öte yandan partide bu iki yapıya da katılmak istemeyen bir kitlenin Yücel’in karşısına aday arayışında olduğu ifade edildi. Bu noktada kulislere sürpriz isimler düştü. İlçe kongrelerinde kürsüye gelerek yaptığı konuşmalarla partilileri coşturan ve seçimlere damga vuran İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur’un il başkan adayı olacağı iddia edildi.

BU SORUNUN YANITI BENDE DEĞİL, CHP’LİLERDE!
Çakmur konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye’de demokrasi katledilmiş durumda. Demokrasinin gelmesi isteniyorsa önce siyasi partilere özgürlük gelmeli. CHP içine önce demokrasinin gelmesi lazım... Benim bir yere gelmem, il başkanlığı için adımın bahsedilmesi önemli değil. Asıl bahsedilmesi gereken özgürlük ve demokrasidir. Mesela ön seçim gelmeli. Ön seçim basit bir kavram değil ki! Bunlar ortadan kaldırılmış, hangi kişi gelecek? Kişileri bırakıp düşünceleri yarıştıralım. Partinin içine özgürlüğün gelmesi ve tepeden gelen atama modelinin kalkması lazım. Bu da örgüte saygıdır. Bir yere gelmek için ‘ben buraya gelmek istiyorum’ tutkularının bırakılması lazım. Bu sorunun yanıtı bende değil. Bu sorunun yanıtı CHP’lilerde!” dedi.

 
Altay'da gündem Mehmet ve Semih!
 
İzmir'de iki kişinin öldüğü kanlı pusu için mahkemeden karar!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent Işık bey 9 Ocak 2020 Perşembe 08:25

Kuyruk acınız nereden geliyor böyle?

Yorumu oyla      6      6  
Bülent ışık 8 Ocak 2020 Çarşamba 20:36

Utanç çukurunun baş mimarı 1984 -1989 ve 1994 - 1999 yılları arasında belediye başkanlığı kişidir. Sorsan sosyal demokratım der bu yorumu yapan kişi.

Yorumu oyla      5      9  
gürkan 8 Ocak 2020 Çarşamba 18:02

şaka gibi ama değil.

Yorumu oyla      9      7  
zfg 8 Ocak 2020 Çarşamba 18:01

Başkanlar yaptıkları somut olaylar ıle anılır.Ör.Yüksel Çakmur Konak-K.yaka münübüslerini kaldırması ile.I.Alyanak.yolu genişletmek ıcın bır gece de Alsancaktaki kilise nın bahcesini yola aktarması gibi.Bu örnekler artırılabilir.Tunç Soyer den de boyle bır eylam beklıyoruz. Yüksel Çakmur ıyı olur ama Kılıçlaroğlu nun ısteyeceğini sanmam.

Yorumu oyla      10      8  
Emin demir 8 Ocak 2020 Çarşamba 17:41

Yürekli,dürüst devrimci ve laik Atatürkçü Yüksel Çakmur bu süreçte yakışır izmir il başkanlığına koca yürekli onurlu insan büyük başkanına

Yorumu oyla      10      6  
murat 8 Ocak 2020 Çarşamba 17:04

yaşı 65 şi geçenleri partinin yönetim kadrolarınden kayıtlarını sileceksin.

Yorumu oyla      11      13  
Ercan 8 Ocak 2020 Çarşamba 16:51

Utanç çukurunun baş mimarı, konak saat kulesinin yanına temel çukurları kazdırıp avm inşaatına kalkışan kişi degil mi bu .Ya bırakın allahınızı severseniz Gitsin artık torunlariyla vakit geçirsin

Yorumu oyla      10      12  
Kazım EMİR 8 Ocak 2020 Çarşamba 15:09

YAŞI İLERİ OLABİLİR UYGULAMALARI ,PRATIĞI VE FİKİRLERİ ÇOK GENÇ VARMISINIZ DEĞİTİRMEYE

Yorumu oyla      16      13  
Acı Gerçek 8 Ocak 2020 Çarşamba 14:33

Keşke aday gösterilse, hiç olmazsa İzmir de partiyi rayına oturtabilecek, düşünce, ideoloji eksenine siyaseti çekebilecek, artık köklerinden koparılan siyaseti kim kimin adamı noktasına getiren bu yapıları asgariye indirebilecek mükemmel bir gelişme olur.Maalesef parti tabanında bu çürümeye göz göre göre göz yuman bir üye yapısı, delege yapısı mevcut, böyle gitmesi halinde ,çıkarlara dayalı bir delege yapısı ile bunun mümkün görülmediği aşikar, işin gülünç tarafı şimdi delege olan dostlara sorsan hepsi, devrimci, demokrat, ideolojik bir yapıya sahip olduklarını ifade ederler,acı olan da bu.Adamcılık üzerine kurulan delege sistemi ile AKP den bir farkımız kalır mı ? ÇAKMUR'un ifade ettiği çok doğru fikirler yarışmıyor, önseçim tüm üyelerin katılımı ile olmalı ki parti daha iyiye gidebilsin, çalışan liyakat sahibi insanlar görev yapabilsin... Eğer çalışacak ,parti ideolojisine uygun adaylar ile gidilsin isteniyorsa bence Yüksel ÇAKMUR' un yanısıra Musa ÇAM'üzerine de durulmalı anlaşma yoluna gidilmeli idi, Musa ÇAM' ın arı gibi çalışması, ayak basmadık yer bırakmadığı gerçeği dikkate alınmalı idi. ve seçimi de kuracağı liyakat sahibi kadrolarla alabilme yüzdesi yüksek olurdu..Yüksel ÇAKMUR' çok iyi bir aday, tek dezavantajı yaşı olsada günümüzdeki gençlere taş çıkaracağına adım gibi eminim, tecrübesi, düşünce yapısı, alt yapısı en üst düzeyde ne de olsa.. AKP iktidarının ülkeyi getirdiği bu karanlık dönemlerden çıkış için partinin erdemli insanları el ele vermeli çıkış yolu için bu isimler üzerinde çalışmalı mutabakat yapmalı,ikna etmelidir. İzmir'e yaraşır olan da budur.

Yorumu oyla      25      11  
partili 8 Ocak 2020 Çarşamba 14:22

Gencecik Başarılı Deniz Yücel varken bu kadrolu adayları kim atıyor gündeme?

Yorumu oyla      17      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Irak'a gidiyor!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, yarın Irak'a günübirlik ziyaret gerçekleştireceği belirtildi.
İzmir Ülkü Ocakları kendi elektriğini üretecek
İzmir Ülkü Ocakları şimdi de hizmet binasının üzerine güneş paneli takıyor. ...
Buca’nın yeni başkanından Yücel’e ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi Buca İlçe Başkanı seçilen Hacer Taş Gültepe ve ...
 
Engin ÖNEN yazdı... Bunun düzü yok mu?
Engin ÖNEN yazdı... Bunun düzü yok mu?
Erdoğan, İngiltere Başbakanı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile telefonda görüştü.
İYİ Parti gökdelen tartışmasında topa girdi: İzmir’e saplanmış kazık olur, referandum yapılsın!
İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Dervişoğlu, kentte tartışma yaratan ...
 
Cumhur BULUT yazdı... Başbakanını biz veriyorduk, asker göndermek ne ki?
Cumhur BULUT yazdı... Başbakanını biz veriyorduk, asker göndermek ne ki?
İYİ Parti İzmir’de şok gelişme: İl başkan adayı partisinden istifa etti!
İl kongresi için aday olacağını ilan eden mevcut Başkan Hüsmen Kırkpınar’a ...
Bakan Pakdemirli'den İzmir'de mesaj seli: Havlu atmak yok!
AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen, ‘İstiklal ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva