HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Şubat 2016 Cuma - 11:52

Konaklılar ikinci baharlarını yaşıyor!

Konak Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda hizmete açtığı Ziya, Zişan, Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi, 55 yaş ve üstü Konaklıların buluşma mekanı oldu.

Konaklılar ikinci baharlarını yaşıyor!

İZMİR - Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetini sürdüren merkeze kayıt yaptıranların sayısı her geçen gün artarken, hizmet verilen üye sayısı 250’yi geçti. Çeşitli hobi kurslarının yanı sıra yeni arkadaşlıkların kurulduğu merkezi geçtiğimiz günlerde ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kursiyerlerle biraraya gelerek çalışmaları yerinde inceledi. Sürpriz ziyaretten oldukça memnun kalan kursiyerler, bir anda karşılarında gördükleri Başkan Pekdaş’ı sevgiyle kucakladı.

ÖNCELİK HALKIN MUTLULUĞU
Her ayrıntının düşünüldüğü merkezde kendilerine sunulan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getiren kursiyerler, “Bizi yaşamın içine dahil ettiğiniz için size çok teşekkür ediyoruz” diyerek sevinçlerini ifade ederken, merkezin hayata geçmesine vesile olan İzmirli hayırsever Saadet Aytulun Mirci’ye de teşekkür ettiler. 7 katlı merkezi dolaşarak, yürütülen faaliyetler hakkında merkez sorumlularından bilgi alan Başkan Pekdaş da, kendisini güler yüzle karşılayan kursiyerlerle yakından ilgilendi. Verilen hizmetlerle ilgili memnuniyetlerini öğrendiği kursiyerlerle bol bol sohbet eden Başkan Pekdaş, hizmetlerinin artarak süreceğini belirterek, “Konak’ta mutlu yüzler görmek için elimizden geleni yapıyoruz. Halkımızın mutluluğu bizim mutluluğumuz” diye konuştu.

TORUNLARI İÇİN BİLGİSAYAR ÖĞRENİYORLAR
Konak Belediyesi’nin Ziya, Zişan, Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne gelen 55 yaş ve üstü 250 kursiyerler bilgisayardan ebruya, iğne oyasından satranca kadar birçok kurstan ücretsiz faydalanabiliyor. Merkezde en yoğun talebi gören kursların başında bilgisayar kursu yer alıyor. İlerlemiş yaşlarına rağmen teknolojinin gerisinde kalmayı istemeyen kursiyerler, torunlarıyla daha iyi bir iletişim kurabilmek için eğitmenleri eşliğinde dersleri aksatmadan takip ediyor. Yaşam enerjilerinden hiç bir şey kaybetmeyen kursiyerlerin sıkılmadan geldikleri merkezde kurulan Türk Sanat Müziği ve Halk Müziği koroları da büyük ilgi görüyor. İlk konserini bu yılın başında veren ‘Bizim Sesimiz Korosu’ bünyesinde yer alan kursiyerler provaları kaçırmıyor. Merkezde kursların yer aldığı odaların yanı sıra dinlenme ve okuma odaları da bulunuyor. Gün boyu sağlık personelinin de hazır bulunduğu merkezde iki yataklı bir de istirahat odası yer alıyor. Tüm kursiyerlerin aylık sağlık taramasından geçtiği merkezde, mart ayından itibaren de her hafta çarşamba ve cuma günleri kanser taraması yapılmaya başlanacak.

SAÇ BAKIMLARI KURSİYERLERDEN
Keyifli zamanların yanı sıra yeni dostlukların kurulmasına vesile olan merkezden sadece ileri yaş kursiyerler değil Konak Belediyesi’nin meslek edindirme kurslarına katılanlar da faydalanıyor. Konak Belediyesi’nin açtığı kuaförlük kursuna katılanlar eğitimlerini Ziya, Zişan, Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde alıyor. Kuaförlük kursiyerlerinin ilk müşterileri de merkez üyelerinden oluşuyor. İlerlemiş yaşlarına rağmen bakımlı olmaktan taviz vermeyen kadınlar kendilerini kuaförlük eğitimi alan kursiyerlerin hünerli ellerine teslim ediyor. Saçlarını boyatıyor, fön çektiriyor ve el ayak bakımlarını yaptırıyorlar. Tüm bu hizmetlerden ücretsiz olarak faydalanan kursiyerler bakımlarını yaptırmış olarak kurslarına katılıyorlar.

 
Özel harekatçıların bulunduğu bina çöktü
 
Rusya'dan İsrail'e Türkiye uyarısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZBAN’ın hattının onarımı Kayseri Belediyesi’ne emanet!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin ortaklaşa kurduğu İZBAN şirketinin ...
Bornova ile Azerbeycan arasında dostluk köprüsü!
Bornova Belediyesi azeri kökenli vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı ...
Karşıyaka bu yıl 800'den fazla öğrenci burs verdi
Karşıyaka Belediyesi bu yıl 800’den fazla öğrenciye burs veriyor. 8 aylık ...
 
Karabağlar’da istinat duvarı krizine son!
Karabağlar Tahsin Yazıcı Mahallesi 9306/2 sokakta yıkılan istinat duvarı ...
Üçkuyular Pazaryeri’nin yol haritası belli oldu: 1 ay içinde…
Üçkuyular pazaryerinin Balçova viyadüklerinin altına taşınması için önümüzdeki ...
Bucalı kadınlar yalnız değil!
Buca Belediyesi’nin kadına yönelik şiddet başta olmak üzere farklı sosyal ...
 
Kocaoğlu, Paşayeva’yı ağırladı: Teröre karşı tek ses!
Büyükşehir’deki buluşmada Başkan Kocaoğlu ile Azerbaycan Milletvekili ...
Menderes çiçek açtı!
Menderes Belediyesi tarafından ilçede çiçeklendirme çalışmaları kapsamında ...
İzmir'de yeni nesil yaya geçitleri!
İzmir Büyükşehir Belediyesi "Önce Yaya Güvenliği Projesi" kapsamında kentteki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva