HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ağustos 2015 Çarşamba - 15:34

Konaklı miniklerden yaz okullarına muhteşem final

Tatilini Konak Belediyesi’nin açtığı ücretsiz yaz okullarında değerlendiren minik öğrencilerin hazırladığı mezuniyet gösterisi büyük beğeni topladı.

Konaklı miniklerden yaz okullarına muhteşem final

İZMİR - Konak Belediyesi’nin bu yıl ilk kez açtığı ücretsiz yaz okulları ilk mezunlarını verdi. İki ay süren eğitimleri başarıyla tamamlayan öğrenciler, öğrendiklerini düzenlenen mezuniyet gösterisiyle sunma fırsatı buldu. Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe öğrenci velililerinin yanı sıra Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da katıldı. İlk kez sahneye çıkan minikler rengarenk kıyafetler eşliğinde sergiledikleri dans, tiyatro ve müzik gösterileriyle izleyenlerden bol bol alkış aldı. Öğretmenleriyle birlikte sahneye çıkarak birbirinden güzel gösterilere imza atan öğrencilerin mezuniyet sevinçlerine anne babaları da ortak oldu.
 
SERTİFİKALAR PEKDAŞ’TAN
Gösteriler sonunda Konak Belediyesi’nin yaz okullarından mezun olan minikler sertifikalarını Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın elinden aldı. Öğrencileri tek tek kutlayan Başkan Pekdaş, onlardan iyi birer kent gözlemcisi olmalarını istedi. Çocuklara büyüdükleri kentin tarihine, değerlerine ve kültürüne sahip çıkılmalarını nasihat eden Başkan Pekdaş, "8 bin 500 yıllık tarihi olan bir şehirde yaşıyoruz. Bir liman şehri olarak da pek çok farklı kültüre ev sahipliği yapan, dünyanın insanlarını buluşturan bir şehirde yaşıyoruz. Çok zengin bir tarihsel mirasın üzerinde duruyoruz, farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmışız; onların izleriyle biz şu an soluk alabilen, demokrasinin her zerresini hissettiğimiz bir şehirde yaşıyoruz. Çocuklarımızı birer kent gözlemcisi olarak kent tarihine, kentin kimliğine, değerlerine ruhuna sahip çıkan çocuklar olarak yetiştirelim" dedi.
 
BU GÖREV HEPİMİZİN
Çocukların geleceği ve aydınlık bir Türkiye için çaba gösterdiklerini ve sorumluluklarını yerine getirmeye hazır olduklarını dile getiren Başkan Pekdaş velilere seslenerek, "Türkiye'nin İzmir'e ihtiyacı var, bizim çocuklarımıza ihtiyacımız var. Yaşanabilecek aydınlık bir Türkiye için çocuklarımızı her türlü beceriyle donattığımız gibi onları kendine güvenen aktif iletişime açık iyi bireyler iyi yurttaşlar olarak yetiştirme sorumluluğu hepimize ait. Hep birlikte yapabileceklerimizi gerçekleştirmek üzere biz hazırız, sizlerin de hazır olduğunuzu biliyoruz" diye konuştu. Pekdaş, tören sonunda öğrenciler tarafından yapılan resim ve heykellerin yer aldığı sergiyi de gezdi.
 
300 ÖĞRENCİ FAYDALANDI
Konak Belediyesi’nin bu yıl ilk kez açtığı yaz okullarından 7-14 yaş aralığında 300 öğrenci faydalandı. Belediyeye ait Güzelyalı, Dr. Selahattin Akçiçek ve Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezleri’nde açılan yaz okullarında eğitimler 1 Temmuz’da başladı. Hiçbir ücretin alınmadığı yaz okullarında öğrencilerin boş vakitlerini daha verimli hale dönüştürmeleri için müzikten spora, resimden kişisel gelişime kadar pek çok farklı branşta eğitim verildi.
 

 
Okul yaşı başarıda etken
 
84. İEF'te tiyatro gösterileri sanatseverleri bekliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir ve İZSİAD'tan örnek işbirliği
Kent Koleji modeli ile iş dünyasının talep ettiği vasıflı elemanları yetiştirerek ...
Teleferik’te gece ayrı güzel: Işık şöleni
Hizmete girdiği günden itibaren büyük ilgi gören Teleferik’te akşamları ...
Karşıyaka’da belediye-Kızılay işbirliği ilaç oldu
Karşıyaka Belediyesi ve Kızılay Karşıyaka Şubesi’nin bir araya gelerek ...
 
Buca’da heyelan paniği gitti, yaşam alanı geldi
Buca Belediyesi, Yaylacık Mahallesi'nin yıllardır çözülemeyen sorununa ...
Bornova’da engelleri kaldıran istasyon
Engellilere yönelik pek çok hizmet ve projeyi hayata geçiren Bornova Belediyesi, ...
Sahil Bulvarı’nda yeni hayat: Yol yerin altına giriyor…
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mithatpaşa Parkı önünde tasarladığı karayolu ...
 
Selçuktaki hurda araçlar toplanıyor
Çevre kirliği oluşturan ve içerisinde barındırdıklarıyla sağlığı olumsuz ...
İzmir'in edebiyat festivali tam gaz
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “İzmir Uluslararası ...
Büyükşehir’den Torbalı açıklaması: Yetki ilçenin!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva