HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Kasım 2019 Cumartesi - 12:38

Konak'tan Selanik'e çıkarma: Karşılıklı işbirliği mesajları!

Konak Belediye başkanı Abdül Batur, Yunanistan programı kapsamında Selanik Belediyesine bir ziyarette bulundu. Ziyarette Selanik Belediye Başkanı Konstantinos Zervas ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur Turizm ve Kültür konularında iş birliği mesajları verdiler.

Konak tan Selanik e çıkarma: Karşılıklı işbirliği mesajları!

Konak Belediye başkanı Abdül Batur, Yunanistan programı kapsamında Selanik Belediyesine bir ziyarette bulundu. Ziyarette Selanik Belediye Başkanı Konstantinos Zervas ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur Turizm ve Kültür konularında iş birliği mesajları verdiler.

35. Philoxenia Uluslararası Turizm Fuarı’na katılmak ve bir dizi program için Yunanistan’ın Selanik şehrine giden Başkan Batur, Selanik Belediye Başkanın daveti üzerine Selanik Belediyesine bir ziyarette bulundu. Karşılıklı Uçak ve Feribot seferleri ile karşılıklı ilişkilerin daha da yoğunluşturulması konularında görüş birliğine varıldığı görüşmede iki yakanın iş birliği ile çok önemli neticeler alınacağı ifade edildi.

Selanik Belediye Başkanı Konstantinos Zervas'ın,  Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve belediye meclis üyelerini ağırladığı ziyarette tarihi ve bölgesel dostluğun iş birliği ile güzel çalışmalara imza atılacağı görüşlerine yer verildi. Çok önemli bir tarihte gerçekleşen ziyaretin önemine dikkat çeken Başkan Batur, "10 Kasım'da Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 81. Yıl dönümünde doğduğu topraklarda ve doğduğu evin bulunduğu Selanik'te olmak çok önemli. Bizlerin karşılıklı dostluğu ve ilişkileri çok eskilere dayanıyor. Bende Selanik göçmeni bir ailenin çocuğuyum. Bildiğim kadarı ile Konstantinos Zerves'te  İzmir'den Selanik'e mübadele zamanı göç etmiş. Ortak bir tarihi ve geçmişi paylaşıyoruz. Bu ortaklık neden ticaret, turizm ve kültür alanında gelişerek devam etmesin. Bizde bu anlayıştan yola çıkarak karşılıklı ilişkilerimiz geliştirmek istiyoruz. Ticaret turizm ve kültürel ilişkilerin gelişmesinden her iki kent de fayda görecektir. Selanik ve İzmir arasındaki feribot seferleri'nin yıl sonunda başlamasını ilk etap olarak görüyoruz. İzmir-Selanik köprüsünün hem deniz hem hava yoluyla kurulmasının iki yakaya da kazanımları büyük olacaktır.Yerel yönetim olarak bizler kültürel ve değişim programlarına destek vererek karşılıklı ilişkilerin gelişmesini arzu ediyoruz" dedi.



Üniversiteler arası İşbirliği
Selanik Belediye Başkanı Konstantinos Zervas ise iş birliğine açık olduklarını ifade ederek yapılacak çalışmalara destek olacaklarını ifade etti. Zervas " Ortak Kültürel çalışmalar yapılabilir. Üniversiteler arası kültür alışverişini çok önemsiyoruz. Selanik'te 120 bin üniversite öğrencisi var. Gençlerin yenileğe ve geleceğe açık fikirlerini yine ortak güzel bir gelecek için kullanılmasını çok olumlu işlere imza atacağını düşünüyoruz. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve meclis üyelerinin ziyaretinden çok memnun olduk. Bizde iş birliği ve ortak çalışmalar için elimizden gelen desteği vereceğiz" dedi.

 
PKK/YPG'den son 24 saatte 8 taciz ve saldırı!
 
Tarihi Kentler Birliği’nden Urla’ya Ödül
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Munzur 9 Kasım 2019 Cumartesi 18:48

Başkan tebrik ederim yanlız bu milleten alınan vergiyle meclis üyeleri başkan yardımcılarını tatile götürmek etikmidir. Yok biz kendi paramızla gittik dersen o başka. Ama bunu açıklamak gerekiyor. Şunu unutmayın daha öncekiler de böyle yaptı ve hepsi şimdi nefretle anılıyor. Madem birileri götürülecek vatandaştan götürseydin.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da otizmli çocuklara destek
İstanbul Aksaray’daki Mehmetçik İlkokulu’nda meydana gelen ve toplum vicdanını ...
Karabağlar’da ‘İyilik Atölyesi’ kuruldu
Karabağlar Belediyesi ve Türkiye Yardımsevenler Derneği işbirliğiyle, ...
Başkan Arda ve eşi organlarını bağışladı!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 3 – 9 Kasım Organ ve Doku Bağışı ...
 
Bayraklı'nın vizyon projesi hazır: Smyrna sahille buluşacak
Bayraklı Belediyesi, Smyrna Antik Kenti'ni denizle buluşturarak, tarihsel ...
Buca'dan katı atık hamlesi
Kentin çevre sorunlarıyla ilgili çalışmaları sürdüren Buca Belediyesi, ...
Başkan Batur'dan Selanik çıkarması
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 35. Philoxenia Uluslararası Turizm ...
 
Ödemiş'in o projesine ödül
Ödemiş Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği Tarihi Kültürel Mirası Koruma ...
İzmir’de Atatürk için özel anma programı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 81’inci ölüm yıldönümünde İzmir Büyükşehir ...
Menemen’de 10 Kasım'a özel etkinlikler
Menemen Belediyesi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 81'inci ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva