HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Haziran 2017 Salı - 09:12

Konak'tan komşu ilçe Şaphane'ye kardeşlik sofrası

Kardeş belediyeler Konak ile Şaphane arasında ilki geçen yıl kurulan iftar sofralarının ikincisi yoğun katılıma sahne oldu. 

Konak tan komşu ilçe Şaphane ye kardeşlik sofrası

İzmir'in merkez ilçesi Konak ile Kütahya'nın kirazıyla ünlü şirin ilçesi Şaphane arasında ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen 'Kardeşlik, Dayanışma ve Bereket Sofrası' bu Ramazan'da da kuruldu. Birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarını güçlendirerek, Türkiye’ye örnek olan iftar yemeği,  kaybolmaya yüz tutmuş değerleri yeniden canlandırmış oldu. Konak Belediyesi'nin katkılarıyla kardeş belediye Şaphane'de düzenlenen iftar daveti kilometrelerce uzaklığa rağmen her iki ilçe arasında gönülleri de buluşturdu. İftar için Şaphane'ye gelen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Adalet ve Kalkınma Parti’li (AKP) belediye meclis üyelerini ev sahibi Belediye Başkanı Rasim Daşhan ve Şaphane Kaymakamı Oltan Bayraktar birlikte karşıladı. İftar öncesi Başkan Pekdaş ve beraberindekiler ilçeyi gezdi.

BİN 500 KİŞİLİK İFTAR SOFRASI 
Gezinin ardından Başkan Pekdaş ve beraberindekiler iftarın yapılacağı alana geçti. Nüfusu yaklaşık 3 bin 500 olan Şaphane’nin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen bin 500 kişilik iftar yemeğine ilçe halkı yoğun katılım gösterdi. İftar öncesi Şaphane Belediye Başkanı Daşhan ile konuk Başkan Sema Pekdaş masaları tek tek gezerek vatandaşları selamladı. Şaphane sakinleri Başkan Pekdaş'a sevgilerini sarılarak ve bol bol fotoğraf çektirerek gösterdi. 

DOSTLUK, KARDEŞLİK VE DAYANIŞMA SOFRASI
Hazırlıklarına sabahın erken saatlerinde başlanan iftar yemeği için tüm ilçe halkı adeta seferber oldu. Et kavurma, bulgur pilavı, mercimek çorbası ve salatadan oluşan iftar menüsü kurulan dev kazanlarda pişirildi. Özenle hazırlanan birbirinden lezzetli yemekler, görevlilerin yoğun çabası sonucu iftar sofralarına dumanı tüter şekilde ulaştırıldı. Sofraların kurulduğu alan iftara saatler kala 7’den 70’e her yaşta Şaphanelinin akınına uğradı. Okunan ezanla birlikte önce dualar edildi ardından hep birlikte oruç açıldı. İftar yemeği aynı zamanda kaybolmaya yüz tutmuş gelenekleri, dostlukları ve birliktelikleri de yeniden canlandırdı.

BU YILDA AYNI SOFRADA BULUŞULDU
İftar yemeği sonrası konuşan Şaphane Belediye Başkanı Rasim Daşhan kardeş belediyeleri olan Konak'tan gelen misafirleri ilçelerinde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Başkan Daşhan, kendilerini bu Ramazan'da da yalnız bırakmayan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Konak heyetine teşekkür etti. Ev sahibi Başkan Daşhan, Konak ile Şaphane arasındaki kardeşlik bağının kurulan iftar sofralarıyla daha da güçlendiğini dile getirdi. 

PEKDAŞ: BEREKETİ PAYLAŞALIM 
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da 'hemşehrilerim' diyerek seslendiği Şaphanelilere yaptıkları güzel ev sahipliği için teşekkür etti. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan'ın bereketini paylaşmak için biraraya geldiklerini söyleyen Pekdaş, "Ramazan'ın bereketini hem ilçelerimize hem ülkemize yayılmasını sağlamak için geçen yıl böyle bir talepte bulunmuştuk. İlkini geçen yıl kurduğumuz bu sofraların zenginliği bizlere bereket getirsin istiyoruz. Birliğimizi, dayanışmamızı ve kardeşliğimizi bu sofraların coşkusuyla yaşatalım diyoruz. Bu sofra için hizmet eden sevgili kardeşlerime de çok teşekkür ediyorum. Hepinize iyi Ramazanlar diliyorum, Bayramınızı da en güzel dileklerimle şimdiden kutluyorum” dedi.

ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ
Konuşmaların ardından Şaphane Belediye Başkanı Rasim Daşhan konuk Başkan Sema Pekdaş'a günün anısına Kütahya'nın ünlü el dokuma halısını hediye etti. Başkan Pekdaş da Belediye Başkanı Daşhan ve Kaymakam Bayraktar'a kahve ve fincan takımı armağan etti. Konak Belediyesi ile Şaphane Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği iftar yemeği çocuklar için hazırlanan kukla gösterisi ve Hacivat-Karagöz oyunuyla sürdü. Şaphaneli çocuklar Ramazan ayının huzurlu ortamında eğlenceli bir akşam geçirmenin tadını çıkardı.

 

 
CHP’li Güven’den yürüyüş değerlendirmesi: Hayretle izliyorum!
 
Askerler yine zehirlendi: Bu kez adres...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZBAN'da seferler aksadı, yolcular isyan etti!
İzmir’in şehir içi en büyük raylı sistem ulaşım ağı İZBAN’da yol yenileme ...
İstanbul’da tanıtım rüzgarı: #İşteBuYüzdenİzmir
Ünlü isimlerin, sanatçıların, gazeteci ve yazarların İzmir tutkusu İstanbul’daki ...
Bayındır Belediyesi 'Evde Bakım' hizmeti ile beğeni topluyor
Bayındır Belediyesi'nin hayata geçirdiği "Evde Bakım Hizmeti Projesi" büyük beğeni topladı.
 
AK Partili Doğan'dan 'işçi' çıkışı: Kocaoğlu'na tepki!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 50 kadar personelin işten çıkartılmasına ...
Selçuk'ta tarihi güzellikte Ramazan etkinliği
Selçuk Belediyesi Kadir Gecesi dolayısıyla ilçede her mahallede düzenlediği ...
Minikler tatilde müziğe doyacak
İzmir’in kalbi Konak’ta yaşayan Roman çocuklar Konak Belediyesi’nin destekleriyle ...
 
İzmir'de yerel kalkınma günleri: Sırada turizm!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Foça’da düzenlediği “ev pansiyonculuğu” ...
Buca Belediyesi bayram mesaisinde
Buca Belediyesi ilçede bulunan 84 camide Bayram temizliğine başladı. Bucalıların ...
Gaziemir'de yaz kursu heyecanı
Eğitimde fırsat eşitliği sağlayan Gaziemir Belediyesi Sosyal Etkinlik ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva