HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Aralık 2012 Çarşamba - 10:50

Konak’tan Kemeraltı esnafına can suyu

Vatandaşın yılbaşı alışverişi yapması için semtlerden ücretsiz otobüs kaldıran Konak Belediyesi’ne teşekkür eden Kemeraltı esnafı, ‘Şimdi Kemeraltı Zamanı’ etkinliğinin daha sık yapılmasını istiyor.

Konak’tan Kemeraltı esnafına can suyu

İZMİR - Konak Belediyesi’nin Tarihi Kemeraltı Çarşısı esnafına destek olmak ve alışveriş yapmak isteyen vatandaşı Kemeraltı’na çekmek amacıyla bayramlarda ve yılbaşı öncesinde gerçekleştirdiği ‘Şimdi Kemeraltı Zamanı’ etkinliği bu yıl da büyük ilgi gördü.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, alışveriş yapmak için Kemeraltı’na gelmek isteyen vatandaşlara mahalle muhtarlıkları önünden ücretsiz otobüs kaldırdı. Altı mahalleden bine yakın kişiyi Kemeraltı Çarşısı’na taşıyan Başkan Tartan, kadın ve çocuklarıyla ailelerin AVM’ler yerine Tarihi Kemraltı Çarşısı’na gelmesini sağlamak, esnafa destek olmak, yeniden çarşıyı canlandırmak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini söyledi. Etkinlik nedeniyle Kemeraltı’nın pek çok noktasında folklor gösterisi, konser, çocuklara yüz boyama, tiyatro gibi etkinlikler de gerçekleştiren Konak Belediyesi aynı etkinliği 29 Aralık günü de tekrarlayacak. Başkan Tartan, “İsteyen her semte ücretsiz otobüs göndereceğiz. Yeter ki vatandaşımız istesin” dedi.
 
BAŞKANLAR NE DEDİ?

TARİHİ KEMERALTI ESNAF DERNEĞİ BAŞKANI İLYAS GÖNEN

“Başkan Tartan’ın Kemeraltı Çarşısı’na gösterdiği ilgi ve destek için teşekkür ediyoruz. Başkan Tartan, adeta Kemeraltı esnafı gibi davranıyor. Esnafın üstünde bıraktığı pozitif düşüncenin üstünde başka bir şey olamaz. Kendisinin her zaman yanımızda olacağını biliyoruz. Biz de kendisini daha yüksek makamlarda görmek istiyoruz. Kemeraltı esnafı adına kendisine şükranlarımı sunuyorum.”

İTO BAŞKANI EKREM DEMİRTAŞ
“Kemeraltı İzmir’in ticaretinin kalbinin attığı ve 10 bini aşkın üyemizin faaliyet gösterdiği çok önemli bir bölge. Konak Belediye Başkanı Sayın Hakan Tartan’ın başlattığı “Şimdi Kemeraltı Zamanı” etkinliği çalışmaları, çarşıya mutlaka bir hareketlilik getirecektir. Oda olarak, Kemeraltı çarşısının canlandırılması ve özellikle de kruvaziyer turizmiyle kente gelen turistlerin çarşı esnafından daha fazla alışveriş yapmalarını istiyoruz. Bunun sağlanabilmesi için de tarihi dokunun korunması, tematik alanların yaratılması ve turistlere gösterilebilecek eserlerin restorasyonunun yapılması çok önemli. Biz de oda olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz. Son olarak, bölgede turistlere gösterebilecek bir camimiz olsun istedik ve Salepçioğlu Camii’nin restorasyonunu üstlendik. Böylece Kemeraltı’nda turistlerin girmediği, ölü bir bölgeyi canlandırmayı ve turizme kazandırmayı hedefledik. Tabi ki, Kemeraltı’nda yapılması gereken çok fazla iş var. Ama İzmir’deki kurumların aynı paralelde çalışmalar yapması Kemeraltı’nın gücünü arttıracaktır. Bu nedenle Konak Belediye Başkanı Sayın Hakan Tartan’ın çalışmalarından memnuniyet duyuyoruz. Bölgede faaliyet gösteren esnafımızın, tüm bu çalışmalardan fayda sağlayacağını inanıyoruz”
 
İESOB BAŞKANI ZEKERİYA MUTLU
İzmir’in gözbebeği olan ve tarihi özellikleri de bünyesinde barındıran Kemeraltı Çarşısı, üstü açık bir alışveriş merkezi konumundadır. Böylesine farklı özellikleri olan Kemeraltı’nın kentin turizmine ve ticaretine daha fazla katkı koyması gerekir. Kemeraltı’nda faal işletmeler, koydukları sermayenin, emeklerinin karşılığını hakkıyla alabilmeliler. Çarşının ticari potansiyeli artmalı, Kemeraltı esnafının yüzü gülmeli.  Bugüne kadar Kemeraltı için yapılan çalışmalara destek olmaya çalıştık. Bu noktada Kemeraltı’nın daha iyi konuma ulaşması için kentte her kesime görev düşüyor. Çünkü esnafın ve çarşının sorunları giderilirse Kemeraltı’nın İzmir’e katkıları da artacaktır. Bu anlamda Konak Belediyesi’nin çarşıyı canlandırmak için düzenlediği 'Şimdi Kemeraltı Zamanı' etkinliğini son derece olumlu buluyoruz. Kemeraltı’nın cazibesini artırmak için verilen çabalar nedeniyle Konak Belediye Başkanı sayın Hakan Tartan’ı ve şahsında emeği geçen herkesi kutluyorum.
 
ESNAF NE DİYOR?
BAYRAM İPEKLİ: (Kuyumcu) Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ve Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı İlyas Gönen’in Kemeraltı esnafı için gösterdiği çabaları görüyoruz, ancak vatandaşı çarşıya çekmek için daha sık etkinlikler düzenlemek gerekir. Elbette her etkinliğin artısı var ama özellikle çarşının geride ve ara sokaklarda kalan esnafı için de büyük destek lazım. Kemeraltı çok büyük bir çarşı. Vatandaşı çarşının gerilerine de çekmek gerekir. Bu çarşıyı daha çok kuyumcular ve gelinlikçiler ayakta tutuyor. Böyle bir çarşı ne Türkiye’nin başka yerinde ne de dünyada var.


KANİYE AYDEM: (Tuhafiyeci)
Çarşıyı canlı tutacak bu tür etkinliklerin elbette esnafa faydası olacaktır. Hemen olmasa bile mutlaka zamanla yansıyacak. Başkan Tartan’ın ücretsiz otobüs kaldırması takdir edilecek bir uygulama. Otobüs biletleri çok ucuz sayılmaz. 4 kişilik bir ailenin alışveriş yapıp dönmesi zaten başlı başına bir masraf. Başkan Tartan vatandaşı en azından bu masraftan kurtarmış. Kendisini kutlarım. Alışverişi daha çok erkekler değil, tüm aile için kadın yapıyor. O nedenle bu uygulamanın daha sık yapılmasından yanayım. Bu çabalar zamanla sonuç verecektir.

CEYDA GÜLLÜADA(Butik sahibi)
Gösteriler, konserler, canlılık güzeldi. Biz çalıştığımız için gösterileri izleyemedik ama çarşı adına olumlu bir etkinlikti. İlahla ki o kadar insandan biri alışveriş yapacak. Geri dönüşüm almak hemen olmayabilir. Zamanla vatandaşın ayağı alışacak, kendiliğinden geleceklerdir diye düşünüyorum. Sabırlı olmak lazım. Bu tür etkinlikler bizler için can suyu gibi. İzmir’de oturup da Kemeraltı’na hiç gelmemiş vatandaşlar var. Bu açıdan Başkan Tartan’ın uygulamasını takdirle karşılıyorum.


FEYZULLAH ERBAY: (Bijuteri)
Etkinlikler güzeldi. Başkan Tartan’ın Kemeraltı için çabasını görüyoruz. Kış nedeniyle de vatandaşlar alışverişe çıkmaz oldu. Başkanımızı çarşımızda daha sık görmek istiyoruz. Kendisini Kemeraltı esnafı olarak kahvaltıya bekliyoruz. Bu tür etkinliklerin elbette esnafa katkısı var. Önemli olan çarşıyı canlı tutmak, vatandaşı  buraya çekebilmek. Eğlence değil ama AVM’lerde olduğu gibi en az haftada bir gün ücretsiz otobüs uygulaması yapılabilirse çok iyi olur.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’i kilitleyen ihalede bir garip karar: KİK’e gitmiyoruz
Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nün yaptığı 3 bin 317 otobüs ...
Bornovalılar hava kalitesini artık anlık öğreniyor
Türkiye’de ilk defa Bornovalılar soludukları havanın kalitesini anlık ...
Veliler istedi Başkan Solak yaptı
Çiğli Balatçık Mahallesi’ndeki Tekel lojmanlarının boşaltılmasıyla harabe ...
 
Başkan Kocaoğlu'na yol teşekkürü
Büyükşehir Belediye Başkanı, Ayakkabıcılar Sitesi’nden Kemalpaşa Caddesi ...
Karşıyaka yeni yıla ve 'yeni rekorlara' hazır!
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, yeni yıla günler kala ilçe protokolünü ...
‘Kent kart’ ihalesi iptal: Olası kriz nasıl aşıldı?
ESHOT’un geride kalan günlerde yenilediği ve Kent Kart A.Ş. tarafından ...
 
Kardeş şehir Hanya’ya işbirliği ziyareti
Karabağlar Belediyesi, geçtiğimiz yıl kardeş şehir olduğu Yunanistan'ın ...
Dikili’den ve Özgüven’den cezaevine mesaj var
Dikili Belediye çalışanları, Yargıtay'ca usul hatası dosyaları onanan ...
Karşıyaka’da örnek hoşgörü: Kiliseye Noel aydınlatması
Karşıyaka Belediyesi’nden ilçe sınırı içinde bulunan Sent Hellen Katolik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva