HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Ocak 2024 Çarşamba - 11:16

Konak'tan 'ısı adaları' hamlesi!

Konak Belediyesi, şehirleşme ve iklim değişikliğinin etkisiyle Konak’ta oluşan ısı adalarını belirlemek için düğmeye bastı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’yle işbirliğine giden Konak Belediyesi, ilçedeki ortalama sıcaklıktan daha yüksek ya da daha düşük sıcaklıklara sahip alanları ortaya çıkaracak.

Konak tan  ısı adaları  hamlesi!

Sorunlu yerleri tespit ederek, önlemlerin alınması için hızla harekete geçeceklerini söyleyen Konak Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Abdül Batur, “Küresel ısınma ve mevsimlerdeki anormal değişiklikler dünyamızın en büyük sorunu. Bu sorunu önlemek için gerekli tüm çalışmaları yapmaya ve şehrimizdeki yaşam kalitesini artırmaya kararlıyız”” dedi.

Konak Belediyesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’yle işbirliğiyle ilçenin şehrin ortalama sıcaklığından daha yüksek ya da daha düşük sıcaklıklara sahip alanlarını belirleyerek, ısı adaları haritasını çıkarmak için harekete geçti. Küresel ısınmanın dünya çapındaki etkilerinin artık günlük hayatta daha yoğun hissedildiğine dikkat çeken Konak Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Abdül Batur, ilçedeki sıkıntılı bölgelerin tespit edileceği ısı adaları haritasına göre hızla önlem alarak gerekli çalışmaları yapacaklarını kaydetti.

Konak Belediyesi ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi işbirliğiyle yapılacak çalışmada şehrin ortalama sıcaklığından daha yüksek ya da daha düşük sıcaklıklara sahip alanlar belirlenecek. Çalışma kapsamında son 5 yıla ait, farklı mevsimlerden elde edilen Landsat uydu görüntüleri kullanılacak, İHA uçuşlarıyla yersel ölçümler yapılacak. Detaylı yüzey sıcaklık verisi elde edilerek, yüzey sıcaklığı haritaları hazırlanacak. Elde edilecek verilerle kentin ısı adaları haritası oluşturulurken, alanlardaki ısınma ya da soğuma nedenleri etmenleriyle birlikte ortaya konulacak.

Çalışma, yapılması gereken stratejik planlamalar ve yatırımlar ile geliştirilebilecek projeleri kapsayan alternatif çözüm önerilerini de içerecek. Çalışma kapsamında yenilikçi teknolojiler, çok disiplinli yaklaşımlar ve gelişmiş modelleme tekniklerinin kullanılması ve böylece mevcut uygulamaların ötesinde, önemli bir ilerleme kaydedilmesi hedefleniyor.

Batur: Gerekli tüm çalışmaları yapacağız
Birçok medeniyete ev sahipliği yaparak eşsiz bir tarihe sahip olan Konak’ın bugün kentin en canlı bölgelerinden biri olduğuna dikkat çeken Konak Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Abdül Batur, “Bu çalışmanın şehrimizin merkezi olan Konak’ta yapılmasının çök önemli olduğuna inanıyoruz. İklim değişikliğinin tüm dünyadaki etkilerini hepimiz yaşıyoruz, günlük hayatımızda yakinen hissediyoruz. Mevsimlerin değiştiğine, hiç şahit olmadığımız kadar şiddetli yağışların afetler yarattığına tanık oluyoruz. Ne yağmurlar normal yağıyor ne sıcaklıklar normal derecelerde. İklim değişikliği ve bilinçsiz şehirleşme en önemli sosyo-ekolojik sorunlardan biri ve yaşam kalitesini de ne yazık ki olumsuz etkiliyor. Kentsel ısı adaları da yarattığı sonuçlardan biri. Şehirlerde ısı adalarını oluşturan en önemli etmenlerden biri yüksek, yoğun binalar, binalarda kullanılan malzemeler ve tabii ki bacalardan, araba egzozlarından yayılan karbon salınımı. Bu çalışmada biz sorunlu yerleri tespit ederek, önlemlerin alınması için hızla harekete geçeceğiz. Çalışma kentimizin durumunu daha net olarak gördüğümüz bir harita sağlarken, neler yapabileceğimize, hangi önlemleri alabileceğimize yönelik bir önlemler paketi de kazandıracak” diye konuştu. Çalışmanın sonuçlarını ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla paylaşacaklarını belirten Batur, “Küresel ısınma ve mevsimlerdeki anormal değişiklikler dünyamızın en büyük sorunu. Hemen harekete geçilmesi çok önemliydi ve biz bu adımı attık. Gerekli tüm çalışmaları yapmaya ve şehrimizdeki yaşam kalitesini artırmaya karalıyız” dedi.

 

 
Yeni ölüm aylıkları belli oldu
 
100 Yıllık Deniz Yolculuğu: Atatürk ve Cumhuriyet Gemileri Sergisi İzmir’de
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Red Kit 17 Ocak 2024 Çarşamba 20:05

Büyükşehir'e aday oldu umarım buradan aday gösterilmeyince Konak'tan yeniden aday olmaz.

Yorumu oyla      4      1  
Bülent Işık 17 Ocak 2024 Çarşamba 20:04

Kentsel dönüşümü hallettinde sıra buna geldi. Bugün yarın diye diye parselasyon planlarında yıllar geçti. Konuşması gibi icraatleri de yavaş.

Yorumu oyla      3      1  
güle güle 17 Ocak 2024 Çarşamba 15:49

Bu adam büyükşehire aday oldu, diyelim ki kabul edilmedi, Konak için aday mı olacak yoksa kendisini sevinçle gönderecek miyiz?

Yorumu oyla      5      1  
izmirli 17 Ocak 2024 Çarşamba 15:44

Sayın başkan ne oldu gültepe kentsel dönüşümü iki mahalle dışonda askıya çıkan mahalle yok 2,8 emsalle birçok vatandaş mağdur olacaç emsal hakkı en az3 ile 3,5 olmalı

Yorumu oyla      1      1  
Taka 17 Ocak 2024 Çarşamba 13:22

Konak ilçesine bağlı mahaller yıkılacak gibi duruyor. Bundan haberiniz var mı? Seçim vakti gelmiş. Hala şunu yapıcaz bunu yapıcaz. Hiç bir aklı başında adam yok mu bu şehirde. Peki şimdiye kadar ne yaptın diyecek?

Yorumu oyla      3      2  
KONAKLI 17 Ocak 2024 Çarşamba 13:03

SAYIN BATUR ISI ADACIKLARINI TESPİT ETMENE YARDIMCI OLALIM BURALARA HARCIYACAĞIZ PARALARI KENTSEL DÖNÜŞÜM VE PLANLAMAYA HARCASANIZ OTOMATİKMAN ISI ADACIKLARI ORTAYA ÇIKACAK. HADİ DİĞELİM ISI ADACIKLARINI TESPİT ETTİN KONAKTA 45 YILDIR YAŞAYAN BİRİ OLARAK BENİM CEBİME NE GİRECEK KONAK MERKEZDE BALLIKUYUDA OTURAN BİRİ OLARAK ISI ADACIKLARINI TESPİT EDİNCE SOBAMDA YANAN KÖMÜRÜN KALİTESİMİ ARTACAK VEYA VATANDAŞA İNDİRİMLİ KÖMÜR MÜ VERECEK BALLIKUYU YA DOĞALGAZ GELMESİNİ İSTİYORUZ ADAMLAR BİZE KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA KALDIĞINIZ İÇİN SİZE DOĞALGAZ GELMEZ DİYOR TELEKOMDAN İNTERNET HIZLI OLSUN FİBER BAĞLA DİYORUZ ADAM KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI DİYOR HİÇBİR KAMU YATIRIMINDAN FAYDALANILAMAYAN BİR KONAKTA ISI ADACIKLARINI TESPİT ETSENİZ NE İŞE YARAR BİLEMİYORUM. C.S.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üretici ve tüketici Karşıyaka’da 13. kez buluştu
Karşıyaka Belediyesi, sağlıklı gıdaya uygun şartlarda erişimi desteklemek ...
Balçova'da kadınlar hem üretiyor, hem de kazanıyor!
Balçova Belediyesi Semtevleri’nde kurs gören ev kadınları yeni yıl kermeslerinde ...
İZKİTAP baharın coşkusuyla Kültürpark’ta
İZKİTAP - İzmir Kitap Fuarı, bu yıl fuarizmir’in yanı sıra festival tadında ...
 
‘Yarıyıl Tatili Film Kulübü’ başlıyor... Bornova'dan geleceğe yatırım!
Bornova Belediyesi’nin Bornovalı gençleri sanata yönlendirmek için hazırladığı ...
Narlıdere'den kadınlara 'hak' eğitimi!
Narlıdere Belediyesi ve Kadının İnsan Hakları-Yeni Çözümler Derneği (KİH-YÇ) ...
İZELMAN’da görev değişimi... Ersen gitti, Kurt geldi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZELMAN A.Ş.'de Genel Müdür olan Burak ...
 
İZSU ekipleri sahada... Dere ve gölet taştı!
İzmir, günün ilk saatlerinden itibaren sağanak yağışın etkisi altında ...
Hanri Benazus'a son veda!
Mustafa Kemal Atatürk hakkında yazdığı kitaplar ve binlerce fotoğraftan ...
3 bin TL'lik metro bütçesine Büyükşehir'den tepki!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ikisini tamamlanma aşamasına getirdiği, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Gıda Güvenliği Günü…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden sarışın oldu?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva