HABERLER>GÜNCEL
30 Mayıs 2017 Salı - 14:09

Konak'ta yaralar sarılıyor: Başkan Yardımcısı'ndan kritik açıklama!

İzmir'de şiddetli sağanak yağmur ardından Konak İlçesi'nde bulunan Mersinpınar Mahallesi'nde görülen selin neden olduğu zararın boyutları, ortaya çıktı. Selde çok sayıda araç sel sularında sürüklendi, ev ve işyerlerini su bastı. Belediye ekipleri, hasar tespit çalışmalarına başladı.

Konak ta yaralar sarılıyor: Başkan Yardımcısı ndan kritik açıklama!

Son yılların en serin ve yağışlı mayıs ayını yaşayan İzmir'de, dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan ve zaman zaman doluya dönen sağanak yağmur, sele neden oldu. Konak, Bayraklı, Bornova ve Buca ilçelerinde çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Trafik sıkışıklığı görüldü, yaşam olumsuz etkilendi. Yağışların sele neden olduğu Konak'ın Mersinpınar Mahallesi'nin üst bölgelerinde kanalizasyon çalışmalarının sürdüğü için biriken yağmur suları sel halinde, Çankaya Caddesi üzerinden aktı.

Sel suları bu sırada önüne çıkan park halindeki bazı araçları, çöp konteynerlerini, işyerlerinin önündeki malzemeleri sürükledi. Ayrıca, kanalizasyon çalışmalarında kullanılmak üzere getirilen tonlarca toprak ve mıcırda, sel sularıyla aktı. Saat 16.00'da başlayan selin neden olduğu zararın izleri de, suların çekilmesinden sonra bugün gün ışığıyla ortaya çıktı. Onlarca aracın sürüklendiği semtte, çok sayıda ev ve iş yerini de su bastı. Konak belediyesi ekipleri de bu yerlerde hasar tespit çalışması yaptı.

O ANLARI ANLATTI
Sosyal medyada paylaşılan sel görüntülerini evinin balkonundan çeken ve çekim sırasında da "Ay arabalar gidiyor" çığlıkları atan Oya Aslan, o anlarda neler yaşadığını şu sözlerle anlattı:

"63 yaşındayım, bugüne kadar böyle bir afet görmedim. Dünyanın sonu geldi dedim. Önce dolu yağdı, sonra sel suları gelmeye başladı. Arabalar sürüklendi, ilk kez yaşadığım için çok panik yaptım. Ben de 'ay arabalar gidiyor, arabalar gidiyor' diye bağırmışım. Bir adam araç içinde kalmış çıkamıyor. 15 dakika felaket devam etti. Afetti çok korktuk. İnsanlar canlarını zor kurtardı. Panikten balkondan atlayacaktım.

"TSUNAMİ GİBİ SEL GELDİ"
Cadde üzerinde işyeri bulunan Hasan Gül, "Hasarım çok fazla. Arabalar işyerinin önüne yığılmış. İçerindeki malzemeler ters dönmüş. Müzik aletlerim, müşterilerin tamir için getirdiği eşyalar talan oldu" dedi.

Mobilya mağazası bulunan Bekir Hozorlar de, "Böyle sel her zaman olmuyor. Bir yıldır kanalizasyon çalışması var. Güzel de gidiyordu. Ama artık şirketin ihmali mi oldu bilmiyorum. Aniden sel bastı. Ben o sırada dükkandaydım. Kapının önündeki eşyaları almak için dışarı çıktım. Sandalyeleri aldığım sırada yukarıdan korkunç tsunami gibi bir sel geldi. 5-10 saniye içinde sular geldi. 7- 8 araç üst üstü bindi. 40 kamyon hafriyat atıldı. Zor duruma düştük. İki üç dakika daha devam etme zor durumda kalırdık" dedi. Butik işleten Zehra Al ise, "Araçlarımız kapının önündeydi ben içinde mahsur kaldım. Birden sel suları geldi. Müdahale etmemize fırsat olmadı. Mallar gitti. Arabalar gitti. Kötü bir gündü. Çok korktuk. Ölüm korkusu sardı. İlk kez burada yaşıyorum. Vatandaşlar da yaşam mücadelesi verdi" dedi.

"KANALİZASYON ÇALIŞLARI TAMAMLANSA SORUN OLMAZDI"
Hasar tespit çalışmalarını yürüten Konak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yunak, yağmur suyu tahliyesi de yapacak olan kanalizasyon çalışmalarının tamamlanması durumunda bu selin görülmeyeceğini ancak, yağmurun zamansız geldiğini can kaybının bulunmamasının tek tesellileri olduğunu ifade etti. Konak Belediye Başkanı CHP'li Sema Pekdaş da, Gültepe bölgesindekişanan sel felaketiyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Gültepe 1950'li yıllarda yapılan imar planlarında imara açılmamış. çünkü dere yataklarının ve yeraltı sularının aktif olduğ ubir bölge. Ancak o yıllardan sonra başlayan göçle Gültepe'ye çok sayıda ev yapılmış. Şu anda 60 bir kişinin yaşadığı bir semt. Yıllarca biriken sorunlar bugünkü selin nedenidir. Gültepe imar planlarını masa başında değil uygulanabilir bir şekilde vatandaşın da görüşünü alarak hazırladık. Pazartesi günü meclisin onayına sunacağız. Çaprık kentleşme sorununun çözümü için çok büyük bir adım attık. İzmir Büyükşehir belediyesi yeraltı sularını kanal içine almak için çalışma başlatmıştı. Birçok mahallede bu çalışma sürüyordu. Çalışma tamamlanmadığı için de bu görüntüler oluştu. Yeraltı sularını kanal içine alabilseydik etkisi bu kadar büyük olmazdı."

ESKİ BAŞKAN: SİZLERE GÜVENİYORUZ
Konak Eski Belediye Başkanı Ahmet Sarışın, sosyal medya hesabı üzerinden Mehmet Yunak'a yaptığı paylaşıma yazdığı yorum dikkat çekti. Sarışın, "sizlere güveniyoruz, ellerinize sağlık" dedi. (DHA,Haber Merkezi)

 
Kuşadası'ndaki öğrenci yurdunda 'sahur' gerginliği!
 
Altay iç transferde hızlı başladı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
deli bekir 31 Mayıs 2017 Çarşamba 09:04

20 yıldan fazla sizler bu şehiri yonetiyorsunuz bahane üretmeyin,iş yapın

Yorumu oyla      11      5  
30 Mayıs 2017 Salı 18:46

imar planları bitmiş, vatandaş çalışmalara başlayın diyor.

Yorumu oyla      12      6  
TC misafir 30 Mayıs 2017 Salı 18:14

1995'te Yamanlardaki sel felaketinde onlarca kişi hayatını kaybetti sonra alınan önlemlerle bir daha oradan sel haberi duymadık. Doğru düzgün acil bir şekilde önlem alınması için böyle felaketler yaşamamız mı gerekiyor?

Yorumu oyla      11      5  
Mustafa Can 30 Mayıs 2017 Salı 17:53

Vatandaşı sağlıksız evlerden belediye kurtaramaz sayın Işık Dikicigil, vatandaş zaten bitik. Devlet desteği olmadan hiç bir şey olmaz !

Yorumu oyla      11      5  
Işık Dikicigil 30 Mayıs 2017 Salı 15:13

BAK ŞİMDİ BİR ASFALT YAPACAKSINIZ İLK YAĞMURDA ASFALT YENİDEN SÖKÜLECEK. BOĞAZİÇİ SEMTİ ANA CADDE DE DE ÖYLE OLDU. KARDEŞİM BİR AN ÖNCE İMAR ÇALIŞMALARINA BAŞLAYIN. SAĞLIKSIZ EVLERDEN KURTARIN BU VATANDAŞLARI.

Yorumu oyla      11      5  
30 Mayıs 2017 Salı 15:12

Helal olsun Pektaş asıl sorumlular böyle bir sıkıntı olduğunda 3 gün kayıplara karışıyor.Sosyal medya kapatıyorlar ve programlarını iptal ediyorlar.Fakat o sorunların üzerine üzerine gidiyor sorumluluğu olmasa bile.(3 Gün sular akmadığında kayıplara karışan böyle bir sorunda bölgeye gitmeyen Büyükşehir kadrolarından bahsediyorum)

Yorumu oyla      12      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de akıl almaz hırsızlık: Hedef yine Saat Kulesi!
Kentin simgelerinden Konak Meydanı'ndaki tarihi Saat Kulesi'ne ait muslukların ...
İzmir'de eğitime hayırsever desteği çığ gibi büyüyor
Uzmar Uzmanlar Denizcilik San. ve Tic. Ltd. şirketi  İzmir’de 35 derslikli ...
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: Yarın son gün!
Borcunu yapılandıran mükelleflerin ikinci taksidi için son gün yarın. ...
 
Mahkemeden acı karar: Üzüntüyle söylediği söz torunundan etti!
İzmir'in Buca İlçesi'nde Serpil Erfındık'ın, boşandığı eşi Vedat Atik ...
İzmir'de utanç: 14 yaşında anne oldu!
İzmir Kiraz’da tecavüz sonucu 8 aylık hamile olduğu belirlenen ve devlet ...
Darbe gecesi İzmir'de kaçırılan Korgeneral anlattı: O gün neler yaşandı?
Davanın müştekilerinden Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ata ...
 
İzmir'de feci kaza: Kamyon durdu, 3 hayat gitti!
İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde, 28 yaşındaki Halil Güntekin yönetimindeki ...
Tecavüzcüye ödül gibi ceza!
Ankara’da, beş ay önce özel toplu taşım aracında S. adlı öğretmene tecavüz ...
Hastane iflas etti, doktor kadrosu satışta!
Konya’da iflas eden özel hastanenin doktor kadroları 5.6 milyon liraya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva