HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Eylül 2020 Perşembe - 09:07

Konak'ta tarihi okul için geri sayım

Kapısını yeniden eğitime ve çocuklara açacak tarihi İstiklal İlkokulu’nda yapılan restorasyonunu yerinde inceleyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, çalışmaların yaklaşık dört ay sonra tamamlanacağını müjdeledi.

Konak ta tarihi okul için geri sayım

Konak Belediyesi, tarihi İstiklal İlkokulu’nu yeniden şehre kazandırarak, çocuklar ve gençler için ‘Yenilikçi Öğrenme Merkezi’ne dönüştürecek çalışmalarını hızlandırdı. 1900’lü yılların başında inşa edilen ve bir dönem “İstiklal İlkokulu” olarak hizmet veren tarihi binanın yeniden bir eğitim yuvasına döneceğini ifade eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, çalışmalarıyaklaşık 4 ay içinde tamamlamayı planladıklarını açıkladı.

Batur: Örnek olacak
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, restorasyonu devam eden tarihi İstiklal İlkokulu’nu ziyaret ederek, yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Bölgenin en önemli tarihi yapılarından biri olan okulunyeniden ayağa kaldırıldığını vurgulayan Başkan Batur,“Tarihi okulumuz restore edildikten sonra bölgedeki çocuklarımızın, öğrencilerimizin yetişmesi noktasında bir eğitim yuvasına dönüşecek. Kentin tarihi mekânlarının ayağa kalktıktan sonra, fonksiyon olarak da yeni çalışmalar yüklenmesinde önemli bir örnek olacak” dedi.Restorasyon çalışmalarının salgın nedeniyle kısa bir süre yavaşladığını belirten Batur, “Neticede hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Yaklaşık 4 ayiçinde, yapacağımız katkılarla bu binayı tamamlamayı planladık.Gelecek kuşaklarımızı, gençlerimizi yeni yetenekler, değişik fonksiyonlar kazandırarak yetiştirmek bugün bizim en önemli konumuz. Tarihi okulumuzu hem şehrimize hem de çocuklarımıza kazandırmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz” diye konuştu.

1900’lü yıllardan bugüne
1900’lü yılların başında inşa edilen ve bir dönem “İstiklal İlkokulu” olarak hizmet veren, ancak daha sonra uzun yıllar işlevinin dışında kullanılarak kaderine terk edilen tarihi bina,2016 yılında Konak Belediyesi tarafından satın alındı. Yapının restorasyonunu projelendiren Konak Belediyesi, binayı Yenilikçi Öğrenme Merkezi’ne dönüştüren restorasyon uygulama işlerini de İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) finansman katkısıyla sürdürüyor.

Mühendislik ve yazılım eğitimi
Kapılarını yeniden eğitime ve çocuklara açmak için gün sayan okulda, bölgenin çocuklarına ve gençlerine yönelik olarak mühendislik, yazılım ve tasarım alanlarında eğitim verilecek. Okulda “teknoloji okuryazarlığını” geliştirici aktiviteler düzenlenecek.

Merkezde neler olacak?
Eşrefpaşa ve Kestelli caddelerinin köşesinde bulunantarihi yapıtoplam 600 metrekare kapalı ve yarı açık alana sahip. Merkezde çok amaçlı bir toplantı salonu, 3D yazıcı dâhil, birçok donanımı içeren elektronik atölyesi, 30 kişilik bir amfi,  okul öncesi atölyesi, kütüphane, mutfak/büfe ve açık fuaye bulunacak.

 
İzmir'de polis takibine takip! 'Arabada karım var' dedi...
 
Şırnak'ta 4 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tarih 24 Eylül 2020 Perşembe 11:54

Ben İlkokul 4. sınıfa kadar burada okumuştum. İnanılmaz tarihi olan bir bina. Okul aslında çok daha büyüktü. Üstü kapalı bir bahçesi dahi vardı. İkiçeşmelik caddesi genişletilince okulun yarısından fazlası yola gitti maalesef. Kurtuluş savaşına tanıklık etmiş bir binadır. Büyüklerimiz okulun inşasında develerle kum taşındığını anlatırdı.Her önünden geçtiğimde spotçu dükkanı olarak kullanıldığını görüp içim sızlardı. Konak Belediyesini ve Abdül Batur Beyi bu tarihe sahip çıktığı için kutluyorum. İnşallah bina faaliyete geçtiğinde okulun tarihçesi de okulun bir köşesinde sergilenir.Biz de çocukluk anılarımızı yad ederiz.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Yok böyle mutluluk!
Mehmet KARABEL yazdı... Yok böyle mutluluk!
Pamucak Sahili'nde sırada U22 heyecanı var
Efes Selçuk U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası’nın ardından şimdi de ...
Soyer'den ayrıntılı 'Hilton' açıklaması: Yol haritasında ne var?
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, faaliyetlerine son vereceği duyurulan ...
 
İzmir'e yeni umut sürüsü... Soyer'den üreticilere: Rehberim siz olacaksınız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kiraz’da Büyükşehir Belediyesi’nin ...
‘Yeşile Çevir’ Bornova’da başladı
Bornova Belediyesi iklim dostu ulaşım alternatiflerinin ve yenilikçi kentsel ...
Güngören Caddesi’nde dönüşüm başladı
Narlıdere Belediyesi, ilçenin en işlek merkezlerinden olan Güngören Caddesi’nde ...
 
Selçuk'ta otomobilsiz gün!
Avrupa Hareketlilik Haftası’nda  “İlham Veren Kent Ayaklarınızın Altında”  ...
Bayraklı'da kadınlar 'mutfak' kuruyor
Bayraklı Belediyesi Kadın Kooepratifi üyeleri, Ticaret Bakanlığı tarafından ...
Çiğli Belediyesi ve hayvan dostlarından işbirliği
Çiğli Belediyesi, Belediye Veteriner Hekimler Derneği ve Çiğli Hayvan ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva