HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Aralık 2019 Cuma - 19:12

Konak’ta tarihi karar! Başkan Batur: Kapalı kapılar ardında iş olmaz!

Konak Belediyesi’nin meclis toplantısında Gültepe planlarına onay çıktı. AK Parti’nin komisyonlarda şerh koyduğu planlama oy oy birliğiyle geçti. Belediye Başkanı Abdül Batur, “Biz sıradan bir düzenleme yapmıyoruz. Bu bir tarihi karardır. Toplam 300 hektarlık alanda düzenleme yapıyoruz. Sırada Tepecik ve Mersinli bölgeleri var. Konak Belediyesi’nde kapalı kapılar ardında iş olmaz” dedi.

Konak’ta tarihi karar! Başkan Batur: Kapalı kapılar ardında iş olmaz!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Konak İlçesi’nde eski Belediye Başkanı Sema Pekdaş döneminde meclisten geçen fakat yeni Belediye Başkanı Abdül Batur’un “yeterli yeşil alan yok” diyerek iptal ettiği Gültepe planları onaylandı.  Uzun süredir belediyenin ilgili teknik birimleri tarafından çalışmaları yürütülen yeni plan meclis gündeminde masaya yatırıldı. AK Parti Grubu, teknik olarak eksiklerin bulunduğunu ifade ederek Gültepe planlarına şerh koymuştu. Komisyonlardan “oy çokluğuyla” gelen plan meclisten “oybirliği” kararıyla geçti.

Meclisin aldığı kararı “tarihi karar” olarak nitelendiren Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe olarak bilinen bölgede yapılacak dönüşümün Çınartepe, Atamer, Millet, Murat, Trakya, Anadolu, Saygı, Mehmet Akif, Ulubatlı, Yirmialtı Ağustos, Yavuz Selim, Zeybek, Huzur ve Cengiz Topel olmak üzere 14 mahalleyi kapsadığını vurguladı.

Başkan Batur, “Herkese katkıları nedeniyle teşekkür ederim. Burası sıradan bir planlama alanı değil. Biz Narlıdere’de çok güzel işler yaptık. Örneğimiz var. Konak’ta Gültepe bölgesi zorlu ve geniş bir alan. Toplam 300 hektarlık bu alanı düzenleyeceğiz. Bütün alanı elden geçireceğiz. Sırada, Beştepeler dediğimiz bölgeye gireceğiz. Ardından Tepecik ve Mersinli’de düzenlemeler yapacağız” dedi.

SİZE KREDİ VERİYORUZ
AK Parti Grubu adına söz alan Meclis Üyesi Hakan Yıldız, plana neden karşı olduklarını anlattı. Yıldız, “İki temel hususta çekincelerimizi belirttik. Planlama tekniği açısından zor bir bölge. Komisyon üyeleri olarak önerilerimiz oldu. Halkın katılımı konusunda muhtarlarımızın bulunmasını istedik. Sonra da zaten siz gerekeni yapıp, muhtarları bilgilendirdiniz. Teknik olarak da zayiat oranları yüzde 45’in üzerine çıkıyordu. Biz, başından itibaren belli bir çekincelerle sürece başladık. Düzenleme alanında birçok adalar oluşturuldu. Çoklu yapı var ama hangi bölgeden başlanacağı da bilinmiyordu. Plan raporunu okuduğumuzda biz yüzde 90 oranında bir kaçak yapı görüyoruz. Ayrıca yüzde 60 oranında bir yapılaşma söz konusu. Bu oran düzenlemeyle yüzde 40’a kadar düşüyor. Yani yol, cadde ve sosyal alan olarak belirlenen yerlerde binalar mevcut.  En basit anlayışla dört katlı bir binası olan kişi düzenlemede ne alacak, yeni düzenlemede neye sahip olacak? Bunları da bilmemiz gerekiyor. Biz, Gültepe halkının standartları yüksek yaşam alanlarında hayatını sürdürmesini istiyoruz. Sizi destekliyoruz ama kaygılarımız var. Tapusu olan, olmayan insanlar var. Yapı ruhsatı alıp belediyeye araziyi almak için başvuranlara satış hakkını da getirdik. Tüm bunların planlanması gerekiyor” diye konuştu.

Yıldız, “Her türlü desteği vermeyi” hazırız derken AK Parti Grubu’nun “olumlu” oy kullanacağını söyledi. Komisyonlardan “oy çokluğu” ile gelen gündem maddesini “size kredi veriyoruz” diyerek olumluya çevirdiklerini anlatan Yıldız, “Yaklaşık 20 yıllık belediyecilik deneyiminiz var. Başka bir ilçeden gelerek Konak’ta başkanlık yapan birisi yok. O yüzden sizin şimdiye kadar oluşturduğunuz bu algıya karşı çıkmayacağız” dedi.

SEN OLSAN VERİR MİSİN?
AK Partili Yıldız, “Dört kat binası olan Emine teyze aynı dairelerini istiyor. Ne olacak?” diye sorunca Başkan Batur, “Sen bu işleri iyi biliyorsun. Sen olsan verebilecek misin? Dört kat yere aynısını verirsen zaten işi çözemezsin. Emine Teyze’nin 120 metrekare dairesi 100 bin TL yaparsa yeni planlamada 100 metrekare dairesi 500-600 bin TL edecek. Biz muhtarlara sunum yaptık. Herkesi bilgilendirdik. Biz, zamanı iyi değerlendirmek istiyoruz. Büyükşehir’e gidecek planlamayla ilgili tekrar toplantılar yapacağız. Kapalı kapılar ardında Konak Belediyesi’nde iş yok.  Gültepe planları yıllardır gündemdeydi. Bir çalışma yapıldı. Bence biraz saygı gösterin. Zaten bu çalışmanın parselasyonu sürecek. İnsanlar itiraz edecek. Kolay bir yer değil. Zaten 300 hektarlık alanı dörde bölerek başlayacağız. Konak Belediyesi kısa sürede bu planlamayı yaptı. Eksiklerimiz elbette olur ama yolda ilerlerken düzenlemeler yapacağız” dedi.

NEREDE ÖYLE BOLLUK!
Planlama sonrasında oluşacak ranttan Gültepe halkının yararlanacağını anlatan Başkan Batur, “Beş katlı binasına beş katlı bina verilecek diye bir şey yok. Nerede öyle bolluk? Kimse parselasyon planları çıkmadan bir şey söyleyemez. Böyle bir durumda ‘şunu veririm’ diyen belediye başkanına inanma. Konak’ta böyle bir yetkili de zaten yok. Bu konuda ‘şunu veririm’ diye ben bile konuşamam” diye konuştu.

CHP Grubu adına konuşan Mahmut Esat Aslan da meclise teşekkür ederken asıl çalışmaların bundan sonra başlayacağını söyledi.

Toplantıda ayrıca, Konak Belediyesi’nin yıllardır çöp toplama işlerini yapan Mer-Bel A.Ş’nin kullandığı tüm araç, ekipmanlar Konak Belediyesi’ne geri alındı. Başkan Batur, “Belediye bu şirketten kiralama yapıyordu. Maliyet artışı oluyordu. Zaten şirket belediyenin bir iştirakidir. Tamamen tasarruf amaçlı bir karar alınmıştır. Bundan sonra temizlik işlerini belediye bizzat yürütecektir” dedi.

Öte yandan  Gazeteci-Yazar Şadan Gökovalı’nın ismi Konak’ta bir sokağa verildi. Başkan Batur, “Kendisi İzmir’in önemli simgelerinden birisi. Kendisi Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın manevi oğlu olarak bilinir. Bizim için de değerli bir isim” ifadelerini kullandı.

 
Kavga ihbarında vurulan polis 3 gün sonra şehit oldu
 
İzmir’in turistik yerlerinin envanteri çıkarılıyor
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
7 Aralık 2019 Cumartesi 17:50

sayın başkan eşref paşa kemer altı berbat oralara ne zaman yeni plan düşünüyorsunuz

Yorumu oyla      4      6  
Vatandaş 7 Aralık 2019 Cumartesi 13:24

Sayın Başkan Gültepe''nin imar planının yapılması çok sevindirici.Ancak hemen Gültepe''nin nin komşusu Levent, Ferahlı ,Gürçeşme gibi semtlerin imar durumu ne olacak..Bu semtlerin durumu Gültepe''den beter, acilen bu semtlerin de imar planına ihtiyaç var.

Yorumu oyla      6      5  
Vatandaş 7 Aralık 2019 Cumartesi 11:06

Sayın Başkan Gültepe'nin imar planının yapılması çok sevindirici.Ancak hemen Gültepe'nin nin komşusu Levent, Ferahlı ,Gürçeşme gibi semtlerin imar durumu ne olacak..Bu semtlerin durumu Gültepe'den beter, acilen bu semtlerin de imar planına ihtiyaç var.

Yorumu oyla      6      5  
Işık Dikicigil 7 Aralık 2019 Cumartesi 10:55

Başkanım Ne zaman başlanacak , fiili olarak ayrıca Ferahlı mah. planlarda neden yok. orası ile ilgili tasarrufunuz nedir bilmek istiyoruz. 160 m2 yerim var babadan kalma 2 kat belirsizlik sürüyor.

Yorumu oyla      4      5  
Bülent ışık 6 Aralık 2019 Cuma 22:22

4 kat binası olan Emine Teyze o 4 kata ayrı ayrı mı vergi veriyor yoksa tek ev vergisi mi veriyor ?

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Gizli Tehlike Kist Hidatik' paneli Selçuk’ta yapıldı
Efes Selçuk Belediyesi Türkiye Hidatidoloji Derneği ve Belediye Veteriner ...
Karabağlar'da 'Marangozluk ve Çıraklık Eğitim Merkezi’ yola çıktı
Karabağlar Belediyesi’nin İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası (İZMOD) ...
Ortadoğu ve Batı Asya’nın belediye başkanları İzmir’de buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, UCLG- MEWA Yönetim Kurulu toplantısı için ...
 
Turizmde dijitale doğru adım adım
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Narlıdere'de engelleri aşan kurs!
Narlıdere engelleri kaldırmak için fiziki ve sosyal çalışmalar yürüten ...
Travel Turkey'de Çeşme farkı
Bu yıl 13’üncü kez dünya turizmine kapılarını açan “Uluslararası Travel ...
 
Bayraklı'da Kadın Hakları Günü etkinliği
Türkiye'de kadınlara seçme ve seçilme hakkının verildiği 5 Aralık Dünya ...
Çiğlili gençler Ata’sının izinde
Tarihi ve kültürel değerleri yakından tanımak amacıyla çocuk ve gençlere ...
Travel Turkey’de üzüm kokan stant
Dün açılan ve turizm sektörünün en büyük fuarlarından olan Travel Turkey’de ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva