HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Mayıs 2018 Pazartesi - 09:54

Konak'ta sınav stresine çözüm semineri

Konak Belediyesi lise ve üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan öğrenciler için sınav kaygısı ve baş etme yolları konulu seminerler düzenlemeye başladı.

Konak ta sınav stresine çözüm semineri

Sınava hazırlanan öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği seminerlerden biri de Güzelyalı Ortaokulu’nda düzenlendi. İki ayrı oturumda yaklaşık 400 öğrenciye; sınav kaygısının ne olduğu, belirtilerinin hangi şekillerde ortaya çıkabileceği, neden sınav kaygısı yaşadığı ve yaşanan kaygıyla nasıl baş edeceği anlatıldı. Birer saat süren seminerin sonunda kişiyi sınav öncesinde rahatlatan nefes alma ve gevşeme yöntemleri de uygulamalı olarak gösterildi.

KAYGININ BELİRTİLERİ FARKLI OLABİLİR
Uzmanlar kaygının bilişsel, duygusal ve fizyolojik belirtileri olabileceğini ve kaygı sonucu performansta düşüş olabileceğini belirtti. Uzmanlar; sınavdan bir önceki gece uyumakta güçlük çekmek, heyecanlanıp çok iyi bildiği konularda bile başarısız olmak, sınav sırasında mide, karın bölgesinde veya sindirim sisteminde rahatsızlık olması, sınav sırasında ortaya çıkan soğuk terleme ve baş ağrıları, sınav sırasında bildiklerini unutma düşüncesi, dikkatsizlik yüzünden çok sayıda hata yapılması, zamanı iyi kullanamama gibi sonuçların kaygıya bağlı olduğu dile getirildi.

OLUMSUZ DÜŞÜNCELERDEN KURTULUN
Kaygıya bireyin kendi olumsuz düşüncelerinin neden olduğunu da belirten uzmanlar, “Derslerin zaman zaman fazla yoğun olması ve ağırlaşması, kişinin sorumluluklarının altından nasıl kalkacağını bilememesi bireye bıkkınlık ve usanma gibi duygular hissettirebilir ve bu normaldir. Normal olmayan ise, hissedilen bu duygular karşısında kişinin ümitsizliğe kapılması, kendini çaresiz ve güçsüz hissetmesidir” diyerek kaygı ile baş etmenin en önemli anahtarının olumsuz düşüncelerden kurtulmak olduğu dile getirildi. Uzmanlar, ‘Ya bu sınavı kazanırım ya da hayatım biter/ Yerine/ Bu sınav hayatın sonu değil, başarılı olamazsam bile telafi edebilirim. Sınavı asla kazanamayacağım/ Yerine/ Elimden geldiğince sakin olmaya çalışmalıyım. Sınavı kazanabilmek için çalışma planı hazırlamalıyım’ şeklinde olumlu düşünmeyi öğrenmek gerektiğini söylendi.
DOĞRU NEFES ALMA RAHATLATIR
Düzenli çalışmanın başarıyı artırdığına, kişinin kendine zaman ayırması gerektiğine, sınav için hobilerden uzaklaşılmamasına, düzenli uyku ve beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğinin de altını çizen uzmanlar, sınav öncesi son ana kadar ders çalışmanın kaygıyı artıracağını söyledi. Ayrıca, son bir haftanın boş bırakılmasının, kaygıyı yoğunlaştıran çay, kahve, baharatlı yiyecekler ve şekerden uzak durulmasının daha iyi olacağı uyarısında da bulundular. Seminerin ardından doğru nefes almanın vücudu rahatlatacağını ve bunun son derece önemli olduğunu belirten uzmanlar öğrencilerle birlikte doğru nefes alma çalışması yaptı.  Seminer sonunda öğrencilere hazırlanan broşürler de dağıldı.

SEMİNER BEŞ FARKLI MERKEZDE
Seminerler hafta içi 1 Haziran tarihine kadar; İsmetpaşa, 1. Kadriye, Mersinli, Zeytinlik ve Hatay semt merkezlerinde verilecek. Farklı gün ve saatlerde verilen seminer hakkında ayrıntılı bilgi almak için 0232 4253510 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 
Dünyanın dört bir yanından İzmir'e geldiler
 
Talisca'nın yeni takımı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünyanın dört bir yanından İzmir'e geldiler
Birleşmiş Milletler tarafından başlatılan “Avrupa Pilot Kentler” programına ...
Urla'da usta yazar için vefa kütüphanesi
Urla Belediyesi ve Urla Kent Konseyi Gençlik Meclisi işbirliğiyle Balıklıova ...
Aydın'da 58 ülkeden sporcular plajda yarıştı
FIVB Plaj Voleybolu Aydın Etabı sona erdi. Kadınlarda Küba, erkeklerde ...
 
İzmir trafiğine nefes aldıracak proje 5. viteste: En kritik aşama!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca'yı Otogar’a bağlayacak 183 milyon liralık ...
Aydınlılar 19 Mayıs'ı büyük bir coşkuyla kutladı
Aydın Büyükşehir Belediyesi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı ...
Süper Lig’in şampiyonu Bornova Stadı’nda belli oldu
Süper Lig’in düğümü, Türkiye futbolun ilk oynandığı kent olan Bornova’da ...
 
İzmir'de 15 yıl önce başına minare alemi düşmüştü: Mahkeme bakın ne karar verdi?
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, 15 yıl önce namaz için gittiği Yeşilyurt ...
Balçova’da muhteşem 19 Mayıs Coşkusu
Balçova'da binlerce vatandaş Balçova Belediyesi ve EFEM Gençlik ve Spor ...
Konak’ta 19 Mayıs heyecanı
Konak Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı son ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva