HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ekim 2020 Salı - 19:15

Konak’ta park ismi krizi çözüldü: Şehidin ismi verildi…

Konak Belediyesi'nin Ekim ayı ilk meclisinde tartışmalara neden olan ve 'terör propagandası olabilir' söylemleri üzerinde büyüyen Şehit isimlerinin parklara verilmesi tartışması tatlıya bağlandı. Gerekli komisyonlardan geçirilen madde sonrası 'Şehit Mustafa Muhammed Ak' ismi Eşrefpaşa'daki parka verildi.

Konak’ta park ismi krizi çözüldü: Şehidin ismi verildi…

Oktay GÜÇTEKİN - EGEDESONSÖZ -  Konak Belediyesi'nin Ekim ayı olağan meclisinin 2'nci oturumu İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya İzmir dışında gerçekleştirilen toplantıda bulunan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un yokluğunda, CHP Grup Başkanvekili Mehmet Esat Aslan başkanlık yaptı.

ŞEHİDİN İSMİ EŞREFPAŞA'DA YAŞAYACAK

Ekim ayı olağan meclisinin 2'nci oturumunda çalışmalarını yürüten Hukuk- Çevre-Plan ve Bütçe Komisyonu raporunu hazırladı. Hazırlanan rapor sonrası Hasan Özdemir mahallesinde bulunan Belediyemiz Eşrefpaşa Spor Tesisleri ile yanında bulunan parkın bakım ve onarımının yapılarak hizmete sunulması ve park isminin “Şehit Mustafa Muhammed Ak” olarak verilmesine karar verildi.

PARK İSMİ KRİZ YARATMIŞTI

AK Parti Meclis Grup Başkanvekili İsmail Özen, bir şehidin parka isminin verilmesi konusunda neden yavaş davranıldığını sormuştu. Özen, "Benim merak ettiğim 2 konu var. Bunlardan biri bir şehidimizin, bir parka isminin verilmesi. Bu neden ileri atılıyor? İkincisi ise parkın bakım ve onarımının maddede geçmesinden dolayı bütçe komisyonuna gönderilmeli" ifadelerini kullanmıştı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ulvi Puğ ise "Biz bu konu hakkında hemen gerekeni yapacağız. Sadece bazı hassas konularda daha dikkatli olmak istiyoruz. Terör propagandası olmaması için hassas davranmaya çalışıyoruz ancak eğer bu konuda böyle bir talep geldiyse hemen pazartesi günü toplanarak en kısa süre içinde bu konu hakkında karar vereceğiz" diye konuşmuştu.

SERMAYE ARTTIRIMI YAPILACAK

Sakin geçen mecliste Konak Belediyesi'nin ortaklığını yürüttüğü  İZBAŞ İzmir İlçe Belediyeleri Turizm Gıda Organizasyon Rek. Yay. Yemek Akaryakıt İnş. San. ve Tic. A.Ş.’ye sermaye artırımı yapılmasının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe-Hukuk Komisyonu raporu Konak Belediyesi Meclisi'nden oy birliği ile kabul edildi. Alınan karar sonrası İZBAŞ'da 10 bin 682 lira 75 kuruşluk sermaye artırımına gidildi.

ASLAN MİMARLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

 Grup Başkanvekili Mahmut Esat Aslan Ekim ayı içerisinde bulunan önemli günleri hatırlatarak Meclise başladı. Aslan "Dün ve bugün önemli günler yaşadık. Bu önemli günlerde Türk Medeni Kanın kabul edilmiş. Türk Medeni kanın hukukumuzda önemli bir yer taşıyor. Bir diğer önemli konu ise, 5 Ekim 1966 a kabul edilen Dünya Öğretmenler günü. Bugün için aydınlanma yazarımız Bahriye Üçok'un da katledilişinin yıl dönümü. Dün ayrıca Dünya Mimarlar Günü'ydü, başta Konak Belediye Başkanı Abdül Batur olmak üzere tüm mimarların Mimarlar Günü kutlu olsun" dedi.

HERKES ÇARPIK KENTLEŞMEDEN ŞİKAYETÇİ

Dilek ve Temenniler kısmında söz alan CHP’li Meclis Üyesi Cenap Börühan, Mimarlar Günü’nün önemine vurgu yaparak, “Bu ay 3 ya da 4 tane gün ile anılıyor. Bunlardan en önemlisi Dünya Öğretmenler Günü, Mimarlar Günü ve Hayvan Haklarını Koruma Günü. Başta Konak Belediye Başkanı Abdül Batur olmak üzere kentsel dönüşümde ve daha yaşanılabilir kentlerde büyük emekleri geçen mimarlarımıza teşekkür ediyorum ve günlerini kutluyorum.  Daha iyi bir kent ve kentsel dönüşüm için çaba sarf ediyorlar. Zaten bu yılın teması da daha iyi kentler olarak seçilmiş. Demek ki herkes bizim gibi çarpık kentleşmeden şikayetçi. Daha iyi bir kentsel gelecek için mimarlar bizler için çok önemli” dedi.

 
AB Komisyonu'nun Türkiye Raporu açıklandı
 
Son 24 saatte 55 ölüm, bin 511 yeni vaka!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama Belediye Meclisi’nden Azerbaycan’a destek
Bergama Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. ...
Başkan İduğ: İkinci dönemi hesaplayanlar hata yapıyor!
Türkiye'de çok sayıda başkanın, ikinci dönemi planlayarak çalıştığını ...
Başkan Arda’ya 'mermi'li tehdit!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, sosyal medya hesabı üzerinden mermili ...
 
Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ek bina
Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ek hizmet binası Çeşmealtı Denizli Mahallesi’nde ...
Başkan Sengel'den Soyer'e 500 günlük rapor
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel göreve gelişinden bu yana ...
Üç ilçe daha 'turuncu çember'e katıldı
İzmir’i sağlıklı ve güvenilir bir destinasyon olarak ön plana çıkartan ...
 
Ünlü Bergama Kahvaltıcısı sosyal medyada gündem oldu
Ünlü Bergama kahvaltıcısı Eşref amcanın yaşını sosyal medyada doğru bilenler ...
Azerbaycan’a Bergama’dan destek
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bergama’da da Azerbaycan’ın haklı davasına ...
Eğitimin geleceği ve öğretmenlerin sorunları Selçuk’ta tartışıldı
5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü sebebiyle Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva