HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Ekim 2018 Pazartesi - 10:24

Konak'ta mahalle mahalle Cumhuriyet coşkusu

Konak Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi mahallelerde başlattığı kutlama etkinlikleri sürüyor. Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşatan etkinliklerin son adresi Zeytinlik Mahallesi'nde Tülay Aktaş Parkı oldu.

Konak ta mahalle mahalle Cumhuriyet coşkusu

"Cumhuriyet Coşkusuyla Çoğalıyoruz’ adıyla duyurulan etkinliklere Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da katıldı. Pekdaş, kutlamaların yapıldığı parka gelişinde Mahalle Muhtarı Kamil Soydam ve mahalle sakinlerinin sevgi gösterileriyle karşılandı. Alanda toplananların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Başkan Pekdaş, Cumhuriyet coşkusunu paylaşarak çoğaltmak için bu etkinlikleri düzenlediklerini söyledi.

Zeytinlik Mahallesi sakinlerine seslenen Pekdaş, kent merkezine çok yakın olan Zeytinlik’in aynı zamanda tarihiyle de zengin bir mahalle olduğunu belirterek, “Biz göreve geldiğimizde ‘adalet’ dedik ve ‘Konak’ın bütün mahallelerine eşit hizmet vermek için yola çıktı. Her hemşehrimizin istisnasız, kendini eşit ve ayrıcalıklı hissedeceklerini, Konak’ta yaşıyor olmaktan dolayı mutlu olacaklarını söylemiştik. Çalışmalarımızı bu yolda sürdürdük ve çok yol aldık. Zeytinlik’te de bu kapsamda bir semt merkezi açtık. Şimdi çalışmalarımızı imar uygulamalarıyla geliştirerek devam etmeyi düşünüyoruz” dedi.

ATATÜRK’E ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 95 yıl önce kurduğu Cumhuriyet’in aynı zamanda bir kadın devrimi olduğunu dile getiren Pekdaş, “Kadınlar olmadan olmaz. Kadınlar öğretmen olsunlar, mühendis, doktor olsunlar… Bir toplumun yarısı olan kadınlar toplumsal görevlerde olmadığı sürece eşitlik, özgürlük sağlanamaz. Kadınların eşit yurttaş olması için önümüzü açan Atatürk’e çok şey borçluyuz. Kız çocuklarımız için de iyi bir gelecek hayal ediyoruz. Onların da ayakları üzerinde durmasını istiyoruz. Cumhuriyet’i bu nedenle coşkuyla kutlamak istiyoruz. Cumhuriyet bu ülkede bizi özgür yurttaş olarak yaşama hakkı verdi. Kadınlara eşit yurttaşlık hakkı verdi.  Birlikte coşkuyla kutlayalım. Birlikte kutlayalım, dans edelim, halay çekelim istedik. Cumhuriyet’i sonuna kadar yaşatmak istiyoruz. Çünkü halkın kendisini yönetmesi önemli. Biz birlikte güçlüyüz” dedi.DANS VE ŞARKILARLA EĞLENDİLER

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Coşkusuyla Çoğalıyoruz adıyla mahallelerde başlattığı kutlamaların Zeytinlik ayağı da büyük coşkuya sahne oldu. İlk olarak Grup Aksak Ritim popüler şarkılarla mahalle sakinlerinin karşısına çıktı. Daha sonra Grup Smyrna'nın birbirinden hareketli ve sevilen pop şarkılarıyla devam eden kutlamalar pantomim gösterisiyle sürdü. Mahalle sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte Gizem Yazar ve Berk Fermancı ile Deniz Aksoy ve Nilda Şerbetçioğlu’nun salsa gösteri beğeniyle izlendi. Son olarak Grup Odak izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Etkinlikte çocuklar da unutulmadı. Tahta bacaklı palyaçolarla keyifli oyunlar oynayan çocuklara pamuk şeker ve patlamış mısır da ikram edildi. Gün boyu sıcak içecek, kurabiye ve lokma servisi de edildi. Konak Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına 27 Ekim’de Güzelyalı Fuat Göztepe Parkı’nda düzenlenecek etkinlikle devam edilecek

 
Oda Başkanı Olgun: Kriz fırsatçıları cezalandırılsın!
 
Karşıyakalılar Takas Şenliği’nde buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova'da cimnastik şöleni
Türkiye Cimnastik Federasyonu Ritmik Cimnastik Kupası Balçova’da gerçekleştirildi. ...
Büyükşehir'den sel felaketinin yaşandığı köyde seferberlik
Haziran ayında sel felaketi yaşayan Menemen Çukurköy’de üs kuran ve bu ...
Büyükşehir'de ders İzmir Modeli!
Proje ödevleri için İzmir Modeli’ni mercek altına alan ODTÜ ve Konya Teknik ...
 
Güzelbahçe'ye 5 yıldızlı proje!
"İzmir Deniz” Projesi çerçevesinde kentin sahil bandını yeniden tasarlayan ...
Başkan Uğurlu düğün yemeğine katıldı
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Halilbeyli mahallesinde Mehmet ...
Konak'ın leziz festivalinde yemekler Başkan Pekdaş'tan
Konak Belediyesi’nin ilkini düzenlediği, damakları olduğu kadar gözleri ...
 
Gaziemir'de sezon açılışına Andımız damgası!
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği spor kurslarının sezon açılışı, Atatürk’ün ...
Buca'ya Cumhuriyet Kütüphanesi
Buca Belediyesi ‘Okumak Bize İyi Gelecek’ sloganıyla hayata geçirdiği ...
Yeşilova Höyüğü'ne ziyaretçi akını
İzmir’de yerleşik hayatın 8500 yıl öncesine dayandığını kanıtlayan buluntuların ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva