HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Eylül 2020 Perşembe - 17:05

Konak'ta KHK'lı işçilerin toplu sözleşme bayramı

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 745 işçiye haklarının verileceğine dair verdiği sözü yerine getirdi. CHP Grup Başkanvekiliı Özgür Özel'in de katıldığı törenle toplu sözleşme imzalandı. Başkan Batur, işçilerin tüm haklarının geriye dönük olarak Ekim ayı içinde ödeneceğini açıkladı.

Konak ta KHK lı işçilerin toplu sözleşme bayramı

EGEDESONSÖZ- Konak Belediyesi'nde bugün KHK'lı işçilerin bayramı vardı. Daha önce yaptığı açıklamada, KHK'lı olarak çalışan ve belediye şirketine geçiş sürelerinin tamamlanmasını bekleyen 745 işçiye, haklarının verileceğini belirten Başkan Batur, bugün yapılan törenle bu sözünü yerine getirdi. CHP Meclis Grup Başkanvekili Özgür Özel, İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Ednan Arslan, Murat Emir, Ulaş Karasu gibi isimlerin de katıldığı törende büyük coşku yaşandı. Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan ile Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, toplu iş sözleşmesini imzaladı.  İmza sırasında sunucunun, sosyal mesafeye uyulması yönündeki uyarıyı yaparken, "Sosyal mesafeye uyalım. Aksi takdirde, hak ettiğiniz zamlı maaşları göremeyebilirsiniz" sözleri, tebessüm ettirdi.

BATUR: GÜCÜMÜ, İŞÇİ KARDEŞLERİMDEN ALIYORUM
Daha önce Narlıdere Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde de en büyük gücü çalışma arkadaşlarından aldığını belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Oradaki başarımızın nedenlerinden biri, emekçi kardeşlerimle omuz omuza mücadele etmemizdir. Toplu sözleşme dönemlerinde, belediyenin olanaklarına göre, hep işçiden yana, emekçiden yana tavrımızı koyduk. Hiç pişman olmadık. Tam aksine hep kazanan biz olduk. Yaptığımız toplu sözleşmelerle hep örnek olduk" dedi. Başkan Batur, emekçilerle birlikte daha çok çalışacaklarını, halka daha çok hizmet götüreceklerini söyledi, tüm hakların geriye dönük olarak önümüzdeki ay içinde ödeneceğini bildirdi.

ÖZEL: ABDÜL BATUR'U ALNINDAN ÖPMEYE GELDİM
CHP Manisa Milletvekili ve Meclis Grup Başkanvekili Özgür Özel de törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve tüm CHP Milletvekili arkadaşlarımın selamlarını getirdim. Genel başkanım, bu törene katılmamı, selamlarını iletmemi, böyle bir öncü anlaşmanın taraflarını yürekten kutladığını söylememi istedi. Ben de bu güzel sözleşmede emeği olan herkesi kutluyorum, alkışlıyorum. Genel Başkanımız adına ayrıca, sosyal belediyecilik nedir, emeğin hakkını vererek performansı artırmak nedir, bunu en iyi şekilde gösteren, tüm belediyelere örnek olan Konak Belediye Başkanımız Abdül Batur'u da alnından öpmeye geldim” dedi.

TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK
Konak Belediyesi’nde çalışan KHK’lı işçilerin belediye şirketine alınması için yapılan sözleşmenin tüm Türkiye’ye örnek olacağını vurgulayan Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu şantiyeden tüm Türkiye’ye seslenelim. Görün, örnek alın, cesaret alın.

Eşit işe eşit ücret, bir slogan olmaktan çıkıp gerçek oluyor. Bu sözleşme örnek bir modeldir. Umudumuz tüm belediyelere örnek olmasıdır. Türkiye’deki tüm işçiler, burayı görün çünkü doğru sendika ve örgütlenme çözümü getirir. Tüm vatandaşlar burayı görün, çünkü CHP ‘mış gibi’ yapmıyor, sözünü tutuyor, imzasını atıyor ve hakkını veriyor. İktidara gelince bugün Konak işçisinin yüzü güldüğü gibi Türkiye’nin de yüzünün güleceği günler yakındır. Bunu biliyoruz ve o günlere yürüyoruz. Burada kimse birine lütuf vermiyor. Emeğin en yüce değer olduğunu, alın terinin değerini, hakkını vermenin namus borcu olduğunu bilerek hareket ediyoruz. Umudumuz sizlersiniz yolumuz yolumuzdur yolunuz açık olsun.”

İMZALAR ALKIŞLAR EŞLİĞİNDE ATILDI
Belediye işçilerinin sloganları ve alkışları arasında düzenlenen törende Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve DİSK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, KHK’lı işçilere haklarını veren sözleşmeye imza atı. DİSK Genel-İş Sendikası İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara da tüm işçileri yapılan sözleşmeyi alkışlamaya davet ederek “Gelin dostlar bu toplu sözleşmeye katkı koyan herkesi avuçlarımız patlayana kadar alkışlayalım. Bu mutlu günü bize yaşatan Konak Belediye Başkanımız Sayın Abdül Batur’u alkışlayalım. Bugün KHK zulmü artık son bulmuştur” dedi.

KHK'LI İŞÇİLER TÜM HAKLARINA KAVUŞTU
Konak Belediyesi’nde tarihi bir gün yaşandı. Daha önce taşeron şirketlere bağlı çalışan, 696 Sayılı kanun hükmünde kararnameyle kadroya geçişleri sürüncemeye düşen KHK’lı işçilerin, Konak Belediyesi şirketine geçişi atılan imzalarla tamamlandı. Toplu sözleşmeye dahil olacak 745 işçi, bundan sonra tüm sosyal ve sendikal haklardan faydalanabilecek. Aile yardımı, yol ve yemek yardımı, eğitim yardımı gibi temel hakların yanı sıra evlenme, doğum ve ölüm yardımı, bayram ikramiyesi gibi daha önce kullanamadıkları tüm haklara sahip olacak.

 
Büyükşehir'den üreticiye destek, toprağa bereket
 
İkinci kez maskesiz yakalandı: Dövecek misiniz?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Haydar Aydın 17 Eylül 2020 Perşembe 18:27

Konmak belediyesine bas vurup cevap vermediniz 20yildir chp ye oy veriyoruz 400e yakın oy veriyoruz ama birtane aileden biri yok.............

Yorumu oyla      3      3  
Haydar 17 Eylül 2020 Perşembe 18:23

Bir chp li olarak 20yildir oy veriyoruz konak belediyesine bas vurdum cevap gelmedi yaklaşık 400eyakin oyumuz var ama bir tane bizden biri yok oy zamanı geldiğinde tamam diyorsunuz her sey bittikten sonra da bakmıyorlar ben belediye de çalışmak istiyorum hadi bakım........

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den üreticiye destek, toprağa bereket
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in “Başka bir tarım mümkün” ...
İzmir için radikal karar! Kordon trafiğe kapatılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mert Yaygel, kent içi ...
Karabağlar'da sıkı denetim!
İçişleri Bakanlığı’nın 81 ile gönderdiği genelge kapsamında Karabağlar’da ...
 
Büyükşehir işçilerinden 'dönüşümlü çalışma' çağrısı!
İzmir Büyükşehir Belediyesinde görev yapan işçiler, yeni tip koronavirüs ...
İzmir’in en yüksek oranlı toplu iş sözleşmesi Çiğli’de imzalandı
Çiğli Belediyesi ile Disk Genel-İş 8 Nolu Şube arasında 860 işçiyi ilgilendiren ...
İzmir'in plajlarında şenlik başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu’nun düzenlediği ...
 
Büyükşehirden sağlık çalışanlarına tatlı teşekkür
İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir’deki sağlık çalışanlarına aşure ikram ...
Seferihisar Belediyesi’nden Mamamatik uygulaması
Seferihisar Belediyesi, Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği işbirliğiyle ...
Gaziemir Belediyesi’nde HES kodu dönemi
Koronavirüsle mücadele önlemlerini artıran Gaziemir Belediyesi, HES Kodu ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva