HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Eylül 2020 Perşembe - 09:17

Konak'ta kentsel dönüşüm maratonu başladı

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 300 hektarlık bir alanı ve 14 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşümle ilgili Gültepe İmar Planlarının askıya çıkmasının ardından, Gültepe’de mahalle muhtarları ve vatandaşlar ile bir araya geldi. Teknik ekibiyle beraber soruları yanıtlayan Batur: “Bu işin adı kentsel dönüşüm ve bunu birlikte yapacağız. Benim söylemediğim hiçbir söze, başkalarının laflarına itibar etmeyin. Buranın cefasını siz çektiniz, sefasını da siz süreceksiniz” dedi.

Konak ta kentsel dönüşüm maratonu başladı

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe kentsel dönüşüm alanı içerisinde görev yapan 14 mahalle muhtarı ve vatandaşlar ile Toros Sosyal Tesislerinde bir araya geldi. 27 Ağustos tarihinde askıya çıkan Gültepe İmar Planları ile ilgili muhtarların bilgilendirilmesinin önemini her fırsatta dile getiren Başkan Batur, teknik ekibiyle birlikte Gültepe İmar Planlarını ve kentsel dönüşümün nasıl yapılacağını anlatarak akıllarda kalan soru işaretlerini giderdi. 

“Kentsel dönüşümün siyaseti olmaz”
Gültepe imar planlarının hem Konak hem de İzmir Büyükşehir Belediye Meclislerinde oybirliği ile kabul edilerek tam mutabakat ile geçtiğine dikkat çeken Başkan Batur, kentsel dönüşümün siyaset üstü olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

 “Sevgili muhtar arkadaşlarımızın, vatandaşlarımızın isteği ile imar planlarını bir sene gibi kısa bir sürede kendi olanaklarımızla, kendi ekiplerimizle yaptık. Burada siyaset üstü bir çalışma yapılarak planlar hazırlandı. Bunun siyaseti olmaz. Bu planlar meclis üyesi arkadaşlarımızın oybirliği ile belediye meclisinden geçti. Günlerce tartışılarak, Mimarlar Odası ve diğer odaların onayı ile son haline geldi. Daha sonra İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinden de oy birliği ile geçti. Yani, tam bir mutabakatla kabul edildi”

“Dedikodulara kulaklarınızı tıkayın”
Kentsel dönüşümde samimiyet ve şeffaflığın önemini vurgulayan Konak Belediye başkanı Abdül Batur, muhtarlardan ve Gültepelilerden dedikodulara kulak asmamalarını istedi. Başkan Batur sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz size rağmen, sizlerle görüşmeden hareket etmiyoruz. Bu sebeple rahat olun. En başında ‘Birlikte Konak’ dedik; bu işte de birlikteyiz. Ben samimi olarak kentsel dönüşümü gerçekleştirmeye talibim. Yaptığımız planlar gerçekten Gültepe’ye yakışan planlar oldu. Her şeyi samimiyetle ve şeffaf bir şekilde yapıyoruz ve elimizden gelen her şeyi samimiyetle yapmaya devam edeceğiz. Sizden ricam; dedikodulara kulaklarınızı tıkayın.”

“Kentsel dönüşüm için bütün gücümle çalışıyorum”
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kentsel dönüşümü sosyal demokrat belediyecilik anlayışı içinde sürdürdüklerini ve vatandaşın hakkını koruyacaklarını ifade etti. Gültepe’deki kentsel dönüşümün o bölgede yaşayan herkese ait olduğunu belirten Başkan Batur konuşmasını şöyle tamamladı:

“Biz sosyal demokrat bir belediyeyiz. Kimsenin hakkını kimseye yedirmeyiz. Biz, mağduriyeti çözmek için buradayız. Ben kentsel dönüşüm için bütün gücümle çalışıyorum. Sayın Genel Başkanımızın da beni Konak’a göndermesinin en büyük nedeni kentsel dönüşüm ve sosyal dönüşüm. Bu işi birlikte yapacağız. Bu imar planı, 300 hektar içindeki 14 mahalle muhtarının da planı. Bu, hepimizin planı. Bütün kalbimle inanıyorum ki muhtarlarımız da bu plana en az bizim kadar sahip çıkacaklar. Çünkü siz inanırsanız, bu plana sahip çıkarsanız başarımız çok daha fazla olur. Ben size inanıyorum ve güveniyorum.”

Gültepe Semt Merkezine bilgilendirme ofisi açılıyor
Toros Sosyal Tesislerinde muhtarların ve vatandaşların sorularını yanıtlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, bilgilendirme toplantılarının devam edeceğinin de altını çizdi. Pandemi önlemleri dolayısıyla toplantıya katılım sınırlı tutulurken vatandaşlar Toros’ta kurulan kentsel dönüşüm koordinasyon merkezinde görevli teknik personelden bilgi alabilecek. Toros’taki merkeze ek olarak Gültepe Semt Merkezinde de bilgilendirme ofisi açılacak.

 
Buca'da kaçak et operasyonu
 
AK Partili Sürekli’den CHP’li Yücel'e ‘basına saldırı’ yanıtı: Acizlik içindeler!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
S. ÇİÇEK 3 Eylül 2020 Perşembe 13:49

BAŞKANIM KAÇ KAT İMAR VERİLECEK

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da kaçak et operasyonu
Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Buca İlçe Tarım ve Orman ...
Başkan Karakayalı zabıta haftasını kutladı
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Zabıta Müdürlüğü personeli ...
Bergama'da 4 beldeye yeni imar planı!
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Göçbeyli, Ayaskent, Bölcek ve Yenikent ...
 
Kent A.Ş. personellerine 'Şarap Tadım Eğitimi'
Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş. “Şarap Eğitimi” düzenlendi. Gondol ...
Ödemiş'te belediyeden aşure ikramı
Ödemiş Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla aşure ikramında bulundu.
Güzelbahçe’de hobi bahçeleri operasyonu: Havuzlu villa bile yapmışlar!
Hobi bahçelerine karşı olmadıklarını belirten Güzelbahçe Belediye Başkanı ...
 
Çiğli’de muhtarlar zirvesi
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğlili muhtarlarla bir araya geldiği ...
Başkan Arda çok övünmüştü: O şirket işi bıraktı
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın “devrim” olarak nitelendirdiği ...
Başkan Oran mecliste baygınlık geçirdi
Çeşme Belediyesi Meclisi’nde konuşma yaptığı sırada tansiyonu yükselen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva