HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
11 Ekim 2019 Cuma - 09:01

Konak'ta 'Güzel Olacak' tiyatrosuna yoğun ilgi

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, tiyatro sanatçısı Rüçhan Gürel ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Ulvi Puğ tarafından ünlü yazarların öykülerinden yola çıkılarak sahneye taşınan, “Güzel Olacak” adlı oyunu, tiyatro severlerle birlikte izledi.

Konak ta  Güzel Olacak  tiyatrosuna yoğun ilgi

Ülkemizin yetiştirdiği ve adı evrensel boyutlara ulaşan yazarların öyküleri Konak’ta sahneye taşındı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da bu sırada CHP Konak ilçe Başkan Çağrı Gruşçu ve Belediye meclis üyeleri ile birlikte izleyiciler arasındaki koltuklarda yer aldı.  Aydınlık yarınlara kapı açan oyun sırasında, sanatçılar hayatı; Başkan Batur da yöneticilik anlayışını sahneledi.

Göreve geldiği günden bu yana şehrimizin farklı noktalarında düzenlenen kültür-sanat etkinliklerinde yer alan, her zaman sanatçılar ve onları alkışlayanlar ile birlikte hareket edeceğinin altını çizen Başkan Batur, “Oyuna emek veren ve sahneye taşıyan tüm sanatçılarımıza, Konak halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.   

“Güzel Olacak” adlı oyun, sahnelendiği mekânın girişinde yazan, “Işık Gelsin Diye” vurgusuna uygun olarak, Han Tiyatrosu Ünal Gürel Sahnesi’nde seyirciyle buluştu. Oyun tiyatro sanatçısı Rüçhan Gürel ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Ulvi Puğ tarafından sahneye taşındı. Rüçhan Gürel’in yönetmenliğini yaptığı, “Güzel Olacak”ın müzikleri Cem İdiz tarafından hazırlandı. Sahne tasarımını Onur Kaya Erk üstlendi. Oyundaki koro Engin Neşeli, Deniz Eskici, Ceren Gürel, Simge Eke, Ceren Güvenli ve Gamze Önce’den oluştu. Sahnedeki piyanoya da Özlem Tortok eşlik etti.



EVRENSEL YAZARLARIN ÖYKÜLERİ
Oyunun metni Sabahattin Ali’nin “Devlerin Ölümü”, Reşat Nuri Güntekin’in “Stare”, Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın “Menekşe Kalfa’nın Savunması”, Refik Halit’in “Gözyaşları” ve Sadri Erten’in “Mumcu” adlı öykülerinden yola çıkılarak hazırlandı. 

DEĞİŞİMİN KAÇINILMAZ GÜCÜ İÇİN
5 değerli yazarın, 5 öyküsü seçilerek sahnelenen oyun ile toplumsal sorunlara odaklandıklarını ve böylelikle günümüze ışık tutmak istediklerini söyleyen Rüçhan Gürel, “Oyunumuzda kapana kısılmış insanımız, geçmişten bugüne eğitim sistemimizdeki karmaşa, toplumda farklı olanın karşılaştığı sorunlar, milli mücadele, kaybolan değerlerimiz, sanat ve sanatçıya olan bakışımız, değişimin kaçınılmaz gücü ve sömürü düzenini ele aldık” dedi.

HER ŞEYİN GÜZEL OLMASI ADINA
Ulvi Puğ da, oyunun adını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tekrarlanan seçimleri sırasında ortaya çıkan ve ülke geneline umut veren, “Her şey Güzel Olacak” sloganından esinlenerek belirlediklerini söyledi. Puğ, “Ülkemiz için umut olan bu sloganın peşini bırakmıyoruz ve her şeyin güzel olması için çalışıyoruz. Görüyoruz ki verilen çabalar karşılığını buluyor ve güzellikler adına adımlar atılıyor. Bizler de bu sürece değerli yazarlarımızın öykülerinden yola çıkarak hazırladığımız oyunumuz ile katkıda bulunmak istedik” dedi.   

MEMLEKET İSTERİM
Rüçhan Gürel’in, Turgut Özakman’ın, “Bir tiyatro sahnesi açıldığında bir cezaevi kapanır” sözüne vurgu yapması ardından sahne alan oyunda, ilk sözü “Memleket” şiiriyle Cahit Sıtkı Tarancı aldı.                                “Memleket isterim/ Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun; / Kuşların çiçeklerin diyarı olsun/ Memleket isterim/ Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun; Kardeş kavgasına bir nihayet olsun/ Memleket isterim/ Ne zengin fakir, ne sen ben  farkı olsun; / Kış günü herkesin evi barkı olsun/ Memleket isterim/ Yaşamak sevmek gibi gönülden olsun; / Olursa bir şikayet ölümden olsun”.                          

Tarancı’nın bu dizeleri koroyu oluşturan sanatçılar tarafından dillendirildiğinde, salonda büyük bir alkış yankılandı.



EN BÜYÜK ALKIŞ
Sahnede yer alan tiyatro sanatçıları, “Her gecenin bir sabahı vardır” haykırışını yaptığında, Güzel Olacak’ı oyunlaştıran Rüçhan Gürel ve Ulvi Puğ, Mustafa Kemal Atatürk fikirlerinin yanı sıra bir de fotoğrafını sahneye taşındılar. Bu sırada tiyatro salonunu dolduran İzmirliler o sırada sahneden olan tüm değerleri dakikalarca ayakta alkışladı.

Güzel Olacak oyunu 16 - 17 Ekim’de ve 1 ile 2 Kasım’da yine aynı sahnede perde açacak. Oyun bu temsillerin ardından, İzmir’in farklı noktalarında da tiyatro severler ile buluşacak.

 
Engin ÖNEN yazdı... Poligon, İzmir için büyük fırsat
 
Urla'da üreten kadınlara ve eğitime tam destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kültürpark’ta çocuk tiyatrosuna yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark Ahşap Sahne’de gerçekleştirdiği ...
İzmir'in 'şair' şoförü: Milyoner Ali
İzmir'de 50 yıldan bu yana hayatını taksi şoförlüğü yaparak sürdüren 68 ...
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
 
Hanzade ÜNUZ sordu... AASSM Müdürü Mustafa BAYIK yanıtladı.... AASSM’de sezon başlıyor
Hanzade ÜNUZ sordu... AASSM Müdürü Mustafa BAYIK yanıtladı.... AASSM’de sezon başlıyor
Antik kentteki konserin geliri eğitime
İzmir'in Torbalı ilçesindeki 5 bin yılık tarihi geçmişe sahip Metropolis ...
Kara tren o fotoğraflarla ölümsüzleşti
Osmanlı İmparatorluğu döneminde Anadolu topraklarının tanıştığı, uğruna ...
 
İzmir'de kalplere dokunan konser
İzmir'in daha yeşil olması için Ege Kültür Platformu Derneği öncülüğünde ...
Alaçatı'da ressamlar iklim değişikliğine karşı ses verdi
İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı'da bu yıl ikincisi düzenlenen Sanat ...
İzmir'de yeniden Sinematek: Tema İzmir
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin büyük ilgi gören "Yeniden Sinematek" gösterimleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva