HABERLER>POLİTİKA
23 Kasım 2023 Perşembe - 11:15

Konak’ta gözler 31 Mart’ta… Kim/hangi partiden aday?

31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için geri sayım sürüyor. Konak’ta ilçesinde ise CHP-AK Parti rekabetinin yaşanması beklenirken çok sayıda isim partilerinden aday olmak istiyor.

Konak’ta gözler 31 Mart’ta… Kim/hangi partiden aday?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Türkiye’de 14 ve 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin ardından gözler 31 Mart seçimlerine çevrilmiş durumda.

İzmir’de aday adaylarının çıktığı ve mevcut başkanların yola devam etmek istediğini açıkladığı süreçte ise kulisler hareketlenmeye devam ediyor.

KONAK’TA ADAY ADAYLARI NETLEŞİYOR
Seçim heyecanının başladığı ve yoğun çalışmaların gerçekleştirildiği ilçelerden biri de Konak... Geçtiğimiz seçimlerde 221 bin  349 seçmenin oy kullandığı ilçede CHP çatısı altında seçime giren Abdül Batur, 135 bin 577 oy almıştı. AK Parti ve MHP ittifakının yer aldığı Cumhur İttifakı’nın adayı Melek Eroğlu ise 71 bin 847 oyda kalmıştı.

CHP’DE ADAY KİM OLACAK?
Narlıdere’de 4 dönem belediye başkanlığı yapan sonrasında 2019 yılında Konak’tan belediye başkanlığına seçilen Batur’un bir dönem daha Konak için belediye başkanlığı istediği biliniyor.

Kurultay süreci sonrası Başkan Batur’un yakın siyasi ekibinde yer alan Deniz Yücel’in Parti Sözcüsü olması ve aynı ekipte yer aldığı İzmir Milletvekili Ednan Arslan’ın kurultayda değişim ekibi desteklemesi de Batur’un adaylık konusunda genel merkezde elini kuvvetlendirdiği belirtiliyor. Başkan Batur’un ismi ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğu için de geçiyor.

Geçmiş dönem milletvekilleri arasında yer alan  Bedri Serter’in ismi de Konak için geçiyor. Adaylığı istediği bilinen Serter’in kulis çalışmalarına başladığı iddia edildi.

İzmir Büyükşehir Belediye iştiraki İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın ismi Buca ve Karabağlar’ın ardından Konak  için de anılıyor. Kaya’nın ilk hedefinin ise Konak olduğu edinilen bilgiler arasında.

Belediye Meclis Üyeleri içerisinden belediye başkanlığı aday adaylığı için bir çok isim ön plana çıkmış durumda. Konak Belediye Meclis Üyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olan Ulvi Puğ ve Cenap Börühan’ın ismi aday adaylığı için kulislerde yer alıyor. İlçe meclis üyeleri arasında Barış Özgen’in de ilçeden aday adayı olabileceği belirtiliyor.

Konak’ta geçmişte ilçe başkanlığı yapan  Aytekin Tunus, Şakir Başak ve Uğur Yelekli’nin aday adaylığı için kulis çalışmalarını başlattığı iddia edildi.

Geçmişte de ilçede belediye başkan adayı olan Ülkümen Rodoplu, Hüseyin Saygılı ve Türkan Başyiğit’in isimleri de 31 Mart 2024 seçimleri için kulislerde dolaşıyor.

İzmir Odun ve Kömür Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Düzyol'da belediye başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

AK PARTİ'DE ADAY BOLLUĞU
31 Mart 2019’da seçimlerinde olduğu gibi MHP'nin AK Parti ile ittifak yapması bekleniyor. Geçtiğimiz seçimlerde 71 bin oyda kalan Melek Eroğlu’nun ismi yeni dönem için yeniden aday adaylığı için çalışmalar başlattığı iddia edildi.

İlçede uzun yıllardır siyaset yapan ve ticaret yapan Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş da aday adaylığı için kulislerde yerini almış durumda.Başdaş’ın görev verilmesi halinde aday olacağı belirtiliyor.

AK Parti’den Konak Meclis Grup Sözcülüğü ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcülüğü görevini yürüten Hakan Yıldız’ın ismi de belediye başkan aday adaylığı için kulislerde yerini alıyor.

Adı daha önce Gaziemir ile de anılan Kordon İş İnsanları Derneği Başkanı ve geçmiş dönem AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ömür Şanlı’nın ismi Konak  için de konuşulanlar arasında…

İYİ PARTİ’DE TEK ADAY ADAYI
İYİ Parti’de ise aday adaylığı sürecinde kulislerde ismi geçen tek kişi Revaylin Bilgin konumunda. Aday adaylığını açıklayan Bilgin’in ardından başka adayın çıkıp çıkmayacağı ise henüz netlik kazanmadı.

 
Çeşmeli çocuklara 'Robotik Kodlama' eğitimi!
 
İzmir'de huzur denetimi!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ah chp vah chp kimlerin eline kaldın! 24 Kasım 2023 Cuma 17:30

İzbeto'nun dibini sıyırdılar! Semirdiler, şimdi sıra belediye'ye geldi.. Nedir bu arkadaşın meziyeti acaba ismi 3 ilçe için geçiyor! Yazıklar olsun İzmir'de chp bunların eline kaldı... Dilerim belki uyanırsınız'da tıpış tıpış bunlara hâlen daha oy vermezsiniz! Dilerim...

Yorumu oyla      3      3  
Bir Chp'li.. 24 Kasım 2023 Cuma 08:54

Belediye şirketlerindeki genel müdürlerin şirketleri devraldığı mali durum ile şuanki mali durumu incelenip ne kadar başarı gösterdiğine bakılıp aday değerlendirme yapılmalı. En son sayıştay raporunda gördük hangi şirketin ne durumda olduğunu.. Bu isimlerin aday adaylığında bile isimlerinin geçmemesi lazım. Değişim sadece kişiler ile değil fikir düşünce ve ideolojininda dikey şekilde ilerlemesiyle de olur. İdeolojisini, aklını koltuk uğruna kiraya verenlerin aday adaylığının değerlendilirmesi bile düşünülmemesi gerek..

Yorumu oyla      3      3  
Gürkan 23 Kasım 2023 Perşembe 19:49

Boş oy atacağım.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstifa iddialarına Özlale ne yanıt verdi?
İYİ Parti  İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve İzmir Milletvekili ...
Özel'den 'Soyer'e soruşturma' tepkisi: Bula bula bunu bulmuşlar!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e açılan soruşturma ile ilgili ...
Menderes'in eski başkan Soylu yeniden aday!
Geçmiş dönem Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, 31 Mart Yerel Seçimleri ...
 
CHP'li Kılıç'tan 'akran zorbalığı' önergesi!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, son aylarda artan “akran zorbalığı” ...
İZDEDA Kurucu Başkanı Özkan aday adaylığını açıkladı!
İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Haydar Özkan, 31 ...
AK Partili Kaya’dan Soyer’e Balçova Arsa Mağdurları için çağrı: Yetkiyi bakanlığa verin, sorunu çözelim!
İzmir’in kronik sorunlarından olan Balçova Arsa Mağdurları ile ilgili ...
 
Fidan'dan Avrupa'da 'kalıcı ateşkes' mesajı!
Dışişleri Bakanı Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği temas ...
Sürpriz görüşme: Yavaş'tan Akşener'e ziyaret!
ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın seçimde tüm il ve ilçelerde kendi adaylarını ...
Eski vekil Aşlık İzmir Büyükşehir adaylığı için yola çıktı!
AK Parti İzmir eski milletvekili Ali Aşlık, İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva