HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ağustos 2017 Cuma - 11:08

Konak'ta belediye bürokratlarından anlamlı ziyaret!

Hayata geçirdiği düzenlemelerle engelleri ortadan kaldıran Konak Belediyesi'nin bürokratları Türkiye'nin ilk ve tek Engelli Farkındalık Merkezi’ni ziyaret ederek, engelli yurttaşların yaşamda karşılaştıkları sorunları bizzat deneyimledi. 

Konak ta belediye bürokratlarından anlamlı ziyaret!

Hizmet binalarında, sosyal tesislerde, kültür merkezlerinde ve parklarda engelli yurttaşların erişilebilirliğini artıran değişimleri bir bir hayata geçiren Konak Belediyesi'nin farklı birimlerinde görev yapan müdür ve müdür yardımcıları İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz yılın Aralık ayı başında Limontepe Olimpiyat Köyü’nde hizmete açtığı Türkiye'nin ilk ve tek Engelli Farkındalık Merkezi’ni ziyaret etti. Farklı ‘engellilik’ durumlarını deneyimleyebilecek bir ortam sağlayarak, engellilik konusunda farkındalığı artırmak ve empati oluşturmak için açılan merkeze yapılan geziye Başkan Yardımcısı Eser Atak'ın yanı sıra Sosyal Yardım, Sağlık, Park ve Bahçeler, Çevre Koruma, Kentsel Tasarım, Spor, Destek Hizmetleri, Temizlik, Plan ve Proje, Yapı Kontrol ile Muhtarlık İşleri müdür ve müdür yardımcıları katıldı. İki saat süren inceleme gezisi sayesinde engellilerin yaşamında karşılaştıkları sorunları gözlemleyen Konak Belediyesi bürokratları bizzat yaşayarak deneyimledi. 

YAŞAYARAK DENEYİMLEDİLER

Türkiye'de ilk ve tek olan merkez herhangi bir engeli bulunmayan kişilerin empati kurarak engelli vatandaşların yaşamlarını daha iyi anlamalarını sağlıyor. Ziyarette merkez sorumlularından bilgi alan Konak Belediyesi bürokratları görme, işitme, öğrenme zorluğu, üstün yetenekliler, ortopedik engelliler alanı, otizm labirenti ve karanlık ev ve tekerlekli sandalye parkurunda engelli vatandaşların yaşadıkları sorunları yaşayarak deneyimledi. Tekerlekli sandalye ile yol almaya çalışan, karanlık odada dokunarak nesneleri görmeye çalışan Konak heyeti engellilerin her gün yaşadığı pek çok gerçeği öğrenme fırsatı buldu.

3 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

Merkezin Koordinatörü Gülşah Batmaz, merkezin herkese açık olduğunu ancak öncelikle kentte karar verici konumda olan kamuda ve özel kuruluş yetkililerinin merkeze gelerek yerinde empati eğitimi almalarının çok önemli olduğunu söyledi. Amaçlarının karar mekanizmalarında yer alan kişilerin engellilerin sorunlarını yaşayarak anlamalarını ve ona göre çözüm üretmelerini sağlamak olduğunu belirten Batmaz, Konak Belediyesi'nin bu duyarlılığı göstermesinden ötürü teşekkür etti. Dileyen herkese merkezin kapısının açık olduğunu söylenen Batmaz; en az 10’ar kişilik gruplar halinde ziyaretçi kabul ettiklerini söyleyerek, “Merkezimizden, her yaş grubundan öğrenciler, kamu çalışanları, eğitimciler gruplar halinde yararlanabilir. Konak Belediyesi en büyük destekçimiz. Açıldığımız günden bu yana ziyaretçi sayımız 3 bin. Ancak bin ziyaretçi sadece Konak Belediyesi tarafından getirildi. Okullar başta olmak üzere çalışan personelini de merkezimize getirerek hem çocukların hem de personelin farkındalık düzeyini artırdığı için teşekkür ederiz” dedi. Merkezi ziyaret etmek isteyen okullar ve gruplar önceden 0232 2930216 numaralı telefonu arayarak randevu almaları gerekiyor. Hafta içi her gün sabah ve öğleden sonra ziyaret edilebilen merkezde ziyaretçilere uzman rehberler eşlik ediyor.

 

 
İzmir Fuarı'nda geri sayım: Kocaoğlu'ndan Rusya övgüsü! Metro mesajları...
 
Ehliyetsiz, kasksız, plakasız...İzmir'de korkunç son!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Fuarı'nda geri sayım: Kocaoğlu'ndan Rusya övgüsü! Metro mesajları...
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kapılarını 86’ıncı kez açacak ...
Bornova'da engelleri kaldıran proje!
Bornova Belediyesi, işitme engellilerin günlük hayatını kolaylaştırmak ...
Buca'da tarih kokan sergi: Yaşamdan İzler
Buca’nın tarihi mekan ve eserleri fotoğraf karelerinde canlandı. Buca ...
 
CHP’li Başkan'ın açıkladığı satış gerçekleşti: Aliağa karıştı!
Aliağa’da belediyeye ait olan 597 bin metrekarelik arazi aynı parselde ...
Seferberlik başladı: Çiğdem yeriz, çevreyi kirletmeyiz
Sağlıklı bir çevre ve daha temiz sokaklar için farkındalık yaratmak isteyen ...
Büyükşehir'den Germencik’te yoğun mesai
Aydın Büyükşehir Belediyesi il genelinde yürüttüğü alt ve üst yapı çalışmalarına ...
 
Büyükşehir vatandaşın sorunlarını sahada dinliyor
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun başlattığı "Büyükşehir ...
Başkan Selvitopu: Zabıta, yerel yönetimlerin aynasıdır
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 1-7 Ağustos tarihleri ...
Grev cefası bitti! Deniz sefası başladı! İşte verilen zam!
İzmir’de 12 Temmuz'dan bu yana süren ve yaşamı olumsuz etkileyen İZDENİZ ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva