HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Mart 2020 Perşembe - 13:49

Konak’ta atık banklar hizmete girdi

Kentte geri dönüşümde yeni bir dönemi başlatan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Bu projenin başarısı en başarılı olması için en çok Konaklı kadın hemşehrilerime güveniyorum. Onlar yaptıkları her işte başarılı. Bu projede de bize destek olacaklarına inanıyorum” dedi.

Konak’ta atık banklar hizmete girdi

Konak Belediyesi’nin Mensan Geri Dönüşüm işbirliğiyle, ilçede pilot bölge olarak seçilen 5 ayrı mahallede kurduğu atık toplama üniteleri hizmete açıldı. “Atık Bank” olarak isimlendiren üniteleri, düzenlediği basın toplantısında Konaklıların hizmetine sunan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, çevreye duyarlılığın bir belediyenin en büyük sorumluluklarından biri olduğuna dikkat çekerek, “Konak Belediyesi’nde de bu bilinçle hareket ediyoruz. Daha önce evlerde biriken ilaçları çöpe atılmadan toplayarak imha etmek ve elektronik atıkların geri dönüşüme kazandırmak için iki ayrı çalışma başlatmıştık. Bu iki projemizi başarıyla sürdürüyoruz. Ve şimdi Konak için büyük bir adım daha attık: İzmir’de geri dönüşümde bir ilk olan projemizi hayata geçirerek,  Konak’ta “Atık Bank” dönemi başlattık” diye konuştu.

KADINLARA SESLENDİ
Konaklıların evlerinde biriken ambalaj atıklarını ayrıştırarak Atık Bank’lara teslim edebileceğini söyleyen Batur, vatandaşlara seslenerek, “Herkesin gerekli duyarlılığı göstereceğine inanıyorum. Atık Bank’ların başarısı en başta Konaklı kadın hemşehrilerime bağlı. Onlar yaptıkları her işte başarılı. Bu projede de bize destek olacaklarına, bu sorumluluğu bizimle paylaşacaklarına inanıyorum. Lütfen atıklarınızı evlerinizde ayrı ayrı poşetlerde biriktirin ve sonra merkezlerimize getirerek geri dönüşüme kazandırın. Bu hepimizin ilçemize, şehrimize, ülkemize, yarınlarımıza, yarınlarımızı bırakacağımız çocuklarımıza, gençlerimize borcumuz” dedi.

ATIĞI GETİR, PARA PUANI AL
Peki, Konak’ta yeni sistem nasıl işleyecek?

Konak Belediyesi’nin kentin beş aynı noktasına yerleştirdiği Atık Bank’larda kâğıt, plastik, metal, cam ve kompozit bölmeleri bulunuyor. Vatandaşlar, evlerinde ayrıştırarak biriktirdikleri ambalaj atıklarını, mesai saatleri içinde hizmet sunan Atık Bank’lara teslim edebilecek. Bu atıklar, görevliler tarafından tartılarak alınacak.

İZMİR DOĞA KART’LA KAZAN
Sistem Konaklıların hayatına İzmir Doğa Kart’ı da getiriyor. Vatandaş Atık Bank’a ilk kez gittiğinde adına İzmir Doğa Kart tanımlanacak. Verilen atıkların karşılığında bu kartlara para puanlar yüklenecek.

Her İzmir Doğa Kart’ta bir barkod numarası ve QR kodu olacak. Kişi isterse cep telefonundan, isterse Atık Bank’lara giderek, ne kadar atık getirdiğini ve karşılığında kartında ne kadar para puan yüklendiğini görebilecek.

PUANLAR NASIL KULLANILACAK?
Para puanlar, Atık Bank görevlileri tarafından İzmirim Kart’lara yüklenebilecek ve ulaşımda değerlendirilebilecek. Bu puanlar Konak’taki anlaşmalı marketlerde alışveriş için de kullanılabilecek. İsteyen vatandaş, kazandığı puanlarla Türk Kızılay’ı, Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Ege Orman Vakfı’na bağış yapabilecek.

ATIK BANK’LAR NERELERDE?
Atık Bank’lar Konak’ta Kahramanlar Mahallesi, Kahramanlar Pazaryeri; Muratreis Mahallesi, Hatay Kapalı Pazaryeri; Ulubatlı Mahallesi, Toros Pazaryeri; Mehmet Ali Akman Mahallesi, Teğmen Ali Rıza Akıncı Parkı; Kılıçreis Mahallesi, İhsan Alyanak Parkı’nda bulunuyor. Başkan Batur, merkezlerin sayısını vatandaşların daha kolay erişim sağlayacağı şekilde artırmayı planlıyor.

ATIKLARA NE OLACAK?
Atıklar, her günün sonunda düzenli olarak anlaşmalı firmanın özel araçlarıyla Atık Bank’lardan toplanarak, atık ayrıştırma tesisine götürülecek. Ayrıştırılan atıklar, geri dönüşüm yoluyla ekonomiye kazandırılacak.

 
Kınık kilimleri markalaşma yolunda
 
La Liga corona virüs nedeniyle ertelendi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
fırtına 12 Mart 2020 Perşembe 14:08

karabağlarda olmasını istiyoruz

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kınık kilimleri markalaşma yolunda
Kınık Belediye Başkanlığı,İşkur ve Kınık Halk Eğitim Merkezi tarafından ...
AK Parti'den açıklama geldi... Gaziemir'deki 'sosyal medya' tartışmasında yeni perde!
Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, ...
Karşıyaka’da ‘corona virüsü’ toplantıları başlıyor!
Karşıyaka Belediyesi, dünya genelinde yayılmaya devam eden ve Türkiye’de ...
 
Bergama’dan Mehmet Akif Ersoy’un kabrine çiçek!
Bergama’dan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kabrine İstiklal Marşımızın ...
Çeşme’de Oceanlava heyecanı
Dünyanın önde gelen triathlon etkinliklerinden Oceanlava’nın Türkiye ayağı ...
DİSK'ten Karabağlar Belediyesi'ne ziyaret
DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu ve yöneticiler Başkan Selvitopu’nu ziyaret ...
 
Bayraklı'da öğrencilere sınav stresi eğitimi
Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde (BAYSEM) üniversite sınavlarına ...
Gaziemir'de gençlerin geleceğine imza
Öğrencilerin, robotik kodlamayı ve bilişim dünyasını genç yaşta öğrenmelerini ...
Kemalpaşa’da toplu sözleşme sevinci
Kemalpaşa Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasındaki 2020-2021 yılı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva