HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Mayıs 2024 Salı - 23:11

Konak’ta ‘araç’ krizi… Başkan masayı terk etti!

Konak Belediyesi’nin yeni başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun sendikacılarla yaptığı toplantıda temizlik işlerinde kullanılan araçların eskiliğinden kaynaklı işçilerin can güvenliğinin olmadığı aktarıldı. Sendika yönetimi yeni araç alınımı talep ederken Başkan Mutlu bunun mümkün olmadığını dile getirdi. İlerlemenin kaydedilemediği toplantıda Başkan Mutlu’nun toplantıyı terk ettiği öğrenildi. Sendika yönetiminin İSG süreçlerini işleteceği öğrenildi.

Konak’ta ‘araç’ krizi… Başkan masayı terk etti!

EGEDESONSÖZ – Konak Belediyesi’nde belediyesi temizlik işlerindeki araçların problem yaşamasından kaynaklı işler durma noktasına gelirken Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu, belediye binasında Genel İş İzmir 5 Nolu Şube yönetimi ile konuyla ilgili bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda sendika temsilcileri, temizlik işlerinde kullanılan araçların eskiliğinden kaynaklı işçilerin can güvenliğinin olmadığını aktardı. Sendika yöneticileri araçların bağımsız denetim tarafından incelenmesi durumunda araçların işe çıkarılamayacağını da dile getirdi.

MUTLU MALİ DURUMU İŞARET ETTİ
Başkan Mutlu ise içinde bulundukları mali tabloyu gerekçe göstererek yeni araç alınamayacağını kaydetti. Ancak bir anlaşma sağlanamayınca Başkan Mutlu’nun toplantıyı terk ettiği öğrenildi.

Başkan Mutlu’nun seçim vaatleri arasında araç filosunun yenilenmesi de vardı.

İŞ BIRAKMA DA GÜNDEMDE
Edinilen bilgilere göre sendika yetkilileri önümüzde günlerde bu durumun sürmesi halinde yasal süreci işletecek. İş güvenliği ve işçi sağlığının sağlanamamasından kaynaklı gerekirse iş durdurmanın gündeme gelebileceği öğrenildi.

Öte yandan belediyenin gıda kartında geriye dönük alacakları ödeyemediği öğrenildi.

'BORÇ İÇİNDE BİR BELEDİYEYİZ' DEMİŞTİ
Konak Belediye Meclisi’nin 17 Nisan 2024 günü gerçekleşen oturumunda Başkan Mutlu “Borç içinde bir belediyeyiz. Bunu söylemekten hiç yüksünmüyorum. Gerekirse pankart da asacağım” demişti.

 
Trump tepkiler sonrası paylaşımını sildi
 
Geçen yıl da bulunmuştu... Gölden el bombası çıkartıldı!
YORUMLAR
Toplam 26 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
M.Bülent Akünal 26 Mayıs 2024 Pazar 21:34

Konak ve Büyükşehir belediye başkanları sokağa çıkıp güzel İzmir''imiz de sürü halin de gezip zaman zaman özellikle çocuklara saldıran köpekler hakkın da net tavır almalıdır. Köpekler kent dışındaki barınaklara konulmalıdır. Ayrıca yayalara ait olan kaldırımlar adetâ esnafların ve arabaların istilâsı altındadır.

Yorumu oyla      0      0  
Heee 26 Mayıs 2024 Pazar 19:28

5 sene sonra yollarsiniz

Yorumu oyla      0      0  
Hakan 23 Mayıs 2024 Perşembe 20:30

Gidenler yemiş bitirmiş, gelenlere bisey kalmamış. Vatandaş hizmet bekliyor. Çileyi vatandaş çekiyor.

Yorumu oyla      0      0  
Hakan Güner 23 Mayıs 2024 Perşembe 17:21

Belediyenin Borç Batagının sorunu Abdul Batur ve Yanindaki özel kalem Başkan Yardımcıları kesilecekse fatura sahipleridir Kişiler sorumludur parti değildir sayın Nilüfer Başkan mahkeme ve zimmet Davası Açmalıdr işçinin memurun emeği kesilmemelidir Aksi durumda nilüfer Başkan suç işler göz yummak ve yasal hukuki işlem Başlatmazsa

Yorumu oyla      0      0  
İrfan 23 Mayıs 2024 Perşembe 16:18

Sn Başkan belediyeyi bu hale getirenler hakkında nasıl bir yol izliyor yada izleyeceksiniz, bu yıkımı kim yaptıysa cezası olmadan yanlarına kar kalmaz inşallah.

Yorumu oyla      0      0  
NAZİF KOCATÜRK 23 Mayıs 2024 Perşembe 16:00

TÜM CHP''Lİ GIRTLAĞA KADAR BORÇ İÇİNDE. BU BORÇLAR HER GEÇEN AY DAHA DA ARTACAK GİBİ GÖZÜKÜYOR. BU DURUMDA HİÇBİRCHP''Lİ BELEDİYE BİR TEK ÇİVİ DAHİ ÇAKAMAZ, YATIRIM YAPAMAZ. YAKINDA İŞÇİLERİN, EMEKÇİLERİN MAAŞLARINI DAHİ VEREMEZ CHP''Lİ BELEDİYELER. BU BORÇLAR NASIL OLDU? NE YAPMADINZ DA BU BORÇLAR ALTINDAN ÇIKILAMAZ DURUMA GELDİ. BÖYLE GİDERSE CHP''Lİ BELEDİYE''LER DE ÇALIŞACAK İŞÇİ BULAMAYACAKSINIZ. HEPSİ GREVE GİDERSE BELEDİYELER ÇÖKER. BURADAN İÇİŞLERİ YETKİLİLERİNE SESLENİYORUM. SAKIN HA..! SAKIN HA..! ÇÖKEN CHP''Lİ BELEDİYELERE KAYYUM MAYYUM ATAMAYIN. NE HALLERİ VARSA GÖRSÜNLER. CHP''YE OY ATANLAR DÜŞÜNSÜN. BU BENİM DÜŞÜNCELERİM. DÜŞÜNCELERİMİ SİZLERE ÖNCEDEN BİLDİRDİM. BU BELEDİYELER HEPİMİZİN AMA ...

Yorumu oyla      0      0  
Çinel 23 Mayıs 2024 Perşembe 11:15

Başkan Batur dan neden 5 sene içinde istememisler acaba? Bir şeylerin acısını Başkan Mutlu dan mi çıkarmaya çalışıyor sendika? Sendika zam zamanı niye işçilerini düşünmedi çok merak ediyorum. Bugüne kadar işçilerinin yanında olmayan 5 no lu sendikanin birden işçilerinin yanında olası tutmuş.

Yorumu oyla      2      0  
Mustafa arınık 23 Mayıs 2024 Perşembe 10:30

Belediye bu durumda iken kentsel dönüşümü nasıl yapabilecek bırakın da bari doğalgaz firması Gültepe semtine doğal gazını versin buradaki insanların tek sıkıntısı doğal gazın verilmemesi bence evleri yıkıp da ah almayın yapamayacaksınız yerine millet perişan edeceksiniz çok büyük bütçe gerekir ya da yerinde dönüşümle isteyenler yerlerini müteahhitleri verir müteahhit yeni imar planına göre yapar böylelikle yollar ve farkların yerlerini açılmış olur

Yorumu oyla      0      0  
sinan sonet 22 Mayıs 2024 Çarşamba 22:17

sayın başkan sendika ağalarının santajına boyun eğmeyin sizden önceki nin hatalarını sormak sizin ilk göreviniz belediye kaynakları 5 yıl nasıl kimler tarafından hortumlanmış bizim parti sizin parti demeden hesap sorun yoksa sizin onlardan farkınız kalmaz saygılarımla.

Yorumu oyla      2      0  
Ejder 22 Mayıs 2024 Çarşamba 19:09

Hiçbir sey anlamadık!200 sok.Guneyi,Doğusu, kuzey ve Batı sokakları köpek pisliğine basmadan yürümek imkansız. Eski donem de böyleydi. Süpürgeleri eski ise ,supuremiyorlar ise elbette yenilenmeli.Cöp kamyonları arızalı ise sağlam olanlar ek mesai ile takviyede bulunmalı..Ama yok,derdimiz çalışmak diyorlar ise,o zaman alın ulan şu supurgeleri elinize demek bu halkın boynunun borcudur.Bunu diyecek olan vekil Belediye Başkanıdır.CHP belediyecilikten anlamaz dedirtenlere ya gereken cevap verilmeli,ya da bu şehri b.k götürmeye devam edecektir.Tercih basiret ehlindedir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'de kriz derinleşiyor... İsyan raylara sıçradı!
Demiryol-İş üyesi İzmir Metro çalışanları hem yaşadıkları alacak sorunundan ...
TBB için seçim tamam: İzmir'den görev alacaklar belli oldu!
Yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından yeni dönemde Türkiye Belediyeler ...
Manisa Büyükşehir'den toplu ulaşıma destek
Manisa Büyükşehir Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısında alınan kararla ...
 
Konak’ın tanıtımı için Agora’da tarihi buluşma
Smyrna Agorası’nı ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı ...
Urla'da can dost katliamı!
Urla'da 6 köpek zehirlenirken belediye tarafından yapılan açıklamada "Bir ...
Menderes’te Motofest zamanı... Pentagram sahne alacak!
Menderes Belediyesi’nin katkılarıyla hafta sonu düzenlenecek motosiklet ...
 
Genç Bilet’24 başvuruları başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl İzmir'de bulunan gençlere 36 bin sinema, ...
Atılan işçiler eyleme geçiyor… Büyükşehir’de açlık grevi yolda!
İZENERJİ’den işten çıkarılan 21 işçi yarından itibaren oturma eylemi gerçekleştireceklerini ...
Buca Belediyesi'nden yaz temizliği!
Sıcak hava kent genelinde etkisini göstermeye başlarken, Buca Belediyesi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva