HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Kasım 2015 Çarşamba - 11:14

Konak’ta 8 merkez, 24 kurs, 4 bin kursiyer!

Bugüne kadar binlerce kişinin sertifika alarak meslek sahibi olduğu Konak Belediyesi’nin hobi ve meslek edindirme kurslarına bu yıl 4 bin 10 kişi kayıt yaptırdı.

Konak’ta 8 merkez, 24 kurs, 4 bin kursiyer!

Konak Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki semt merkezlerinde verilen hobi ve meslek edindirme kurslarının yeni dönem eğitimleri başladı. Öğrenci kapasitesini yıldan yıla artıran kurslar bu yıl da yoğun ilgi gördü. Yapım çalışmaları tamamlanan Mersinli Semt Merkezi’nin de eklenmesiyle sayısı sekize çıkan semt merkezlerinde bu yıl 24 farklı dalda verilen kurslara toplam 4 bin 10 kursiyer kayıt yaptırdı. Geçtiğimiz yıl Konak Belediyesi’nin Eşrefpaşa, Agora, Saadet Mirci, İsmetpaşa, Gültepe, Ballıkuyu ve Basmane Semt Merkezleri’ndeki kurslara 3 bin 320 kişi katılarak sertifika almıştı.
  
EN ÇOK TALEP HASTA KAYIT KABULE
Konak Belediyesi’nin meslek edindirme kurslarının yeni dönem kayıtlarında en yoğun talebi hasta kayıt kabul kursu gördü. Eşrefpaşa Semt Merkezi’nde verilen kursa bu yıl toplam 52 kişi başvurdu. Meslek edindirme kurslarında ikinci sırada 50 kişi ile aşçılık ve pastacılık kursu yer alırken, estetisyenlik kursu için de 47 kişi kayıt yaptırdı. 
 
YABANCILARA TÜRKÇE ÖĞRENME FIRSATI
Semt merkezlerinde verilen kurslar arasında yabancı dil kursları da yer alıyor. Bu yıl Rusça, Almanca, İngilizce dillerinde kurslar açılırken, yabancılar için de Türkçe dil kursu açıldı. Basmane Semt Merkezi’nde verilen yabancılara Türkçe kursuna 24 kişi başvurdu. Basmane Semt Merkezi’ndeki kurslar arasında en çok talep gören bir diğer kurs ise işaret dili kursu oldu. İşitme engellilerin kendi aralarında iletişim kurarken, el hareketlerini ve mimiklerini kullanarak oluşturdukları görsel bir dil olan İşaret Dili’ni öğrenmek için 58 kişi başvuruda bulundu.
 
YETİŞKİNLERE OKUMA-YAZMA KURSU
Konak Belediyesi’nin meslek edindirme kurslarının yanı sıra hobi kursları da büyük ilgi gördü. Bu yıl da binlerce kişi ahşap boyama, iğne oyası, takı tasarım, kurdele nakış, mefruşat, kat-ı, dikiş, nakış, ebru, minyatür ve cam boncuk gibi hobi kurslarına kayıt yaptırdı. Özellikle kadınların ilgi gösterdiği kursların başında 35 kişiyle ahşap boyama kursu yer aldı. Konak Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da okuma-yazma öğrenmek isteyen yetişkinlere kapılarını açtı. Agora ve Ballıkuyu Semt Merkezleri’nde açılan kurslara toplam 44 kişi başvuruda bulundu.
 
MERSİNLİ’DE İLK KURSİYER HEYECANI
Bu yılki kurs merkezleri arasında geçtiğimiz ay yapımı tamamlanan Mersinli Semt Merkezi de yer alıyor. Bu dönem ilk kez kapılarını açan merkezde bilgisayar, takı tasarımı, kurdele nakışı ve İngilizce kursu veriliyor. Toplam 200 kişinin faydalanacağı merkezde ayrıca Bizim Çocuklar Projesi de yürütülecek. Konak Belediyesi’nin 24 farklı dalda açtığı kursların yanı sıra kalıcı makyaj- epilasyon- depilasyon, foto epilasyon, 0-3 yaş bebek bakımı kursu ile iletişim- diksiyon eğitimi de önümüzdeki günlerde açılması planlanan kurslar arasında yer alıyor. Vatandaşlar kurslar hakkında detaylı bilgiye Konak Belediyesi’nin www.konak.bel.tr internet adresinden veya Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün 0232 446 30 57 numaralı telefonu arayarak ulaşabilirler.

 
Seferihisar’da portakal-mandalina kardeşliği
 
Asgari ücret artışı işsizliği artırır mı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar’da portakal-mandalina kardeşliği
Antalya’nın Finike İlçesinin Adalet ve Kalkınma Partili Belediye Başkanı ...
Bornova’nın kuş evleri 'özel' çocuklardan!
Down sendromlu çocuklar kalplerindeki sevgiyi kuşlara sığınacakları sıcak ...
Karşıyaka Zabıtası filosunu güçlendirdi
Karşıyaka Belediyesi, kent içi disiplini ve halkın huzurunu korumak için ...
 
Çiğli'de kış spor okulu açıldı
Çiğli Belediyesi tarafından kış aylarında da çocuk ve gençlerin spor yapabilmesi ...
İzmir’in 'AB markajı' Brüksel’de ses getirdi
Brüksel temaslarının ilk gününde Avrupa Bölgeler Komitesi’nin Genişleme ...
Büyükşehir'den trafik ışıklarında büyük tasarruf
Kentteki 449 kavşaktaki trafik ışıklarını yeni nesil LED lambalarla yenileyen ...
 
Torbalı ulaşımında bisiklet dönemi
İnsan sağlığına, çevreye, ekonomiye faydaları saymakla bitmeyen bisiklet; ...
Selçuk’tan üreticilere büyük müjde
Ege Bölgesinin en kaliteli meyve üreten ilçeleri arasında olan Selçuk’ta ...
Seferihisar’da belediyeden dev satış: O araziler vitrine çıktı
Seferihisar Belediyesi’ne ait tartışmalı araziler satışa çıkıyor. Başkan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva