HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Nisan 2019 Salı - 19:46

Konak Meclisi startı verdi: İlk oturumda ilk tartışma!

Konak Belediyesi’nin yeni dönemindeki ilk meclis toplantısı gerçekleşti. CHP grubu tarafından Madde Bağımlılığıyla Mücadele Komisyonu kurulması için öneri getirildi. AK Parti grubu komisyonun kurulmasına karşı çıktı. Oy çokluğuyla kurulan komisyona AK Partililerin isim önermesi CHP’lilerin tepkisiyle karşılandı. Başkan Batur ise, “Arkadaşlarımızın yasa gereği böyle bir hakkı var” dedi.

Konak Meclisi startı verdi: İlk oturumda ilk tartışma!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Konak Belediyesi’nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. 31 Mart yerel seçimlerinde seçilen ve eski Başkan Sema Pekdaş’tan görevi devralan Konak Belediyesi’nin yeni Başkanı Abdül Batur idaresinde gerçekleşen oturumda divan katibi, meclis birinci ve ikinci başkan vekilleri, encümen üyeleri ve ihtisas komisyonlarının seçimi yapıldı.

Ayrıca 2019-2024 döneminin ilk toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu da katıldı.  Mecliste bazı komisyonlarda değişikliğe gidildiği belirtildi. Burs ve Eğitim Komisyonu ile Spor Komisyonu birleştirildi ve Spor ve Eğitim Komisyonu kuruldu. Kentsel Dönüşüm Komisyonu’nda ise genişlemeye gidildi.

EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ MECLİSİMİZDİR
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur meclisin açılış konuşmasında, “31 Mart yerel seçimlerinden sonra Konak Belediye Başkanlığına seçildik. Yeni meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte Konak’a daha iyi hizmet etmek için çalışacağız. Konak’ı bizden önce görev yapmış belediye başkanlarımızdan daha iyi noktaya gelmek için çalışmalar yapacağız. Yeni seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Konak’a katkıyı hep birlikte sunacağız. Konak’ın 5 yıl sonra daha iyi bir noktada olması için özellikle değişim ve dönüşüm noktasında çalışmalarımız olacak. Burada en büyük gücümüz meclisimizdir” dedi.

BATUR’DAN OY SAYIMINDA YSK ESPRİSİ!
Divan katibi, meclis birinci ve ikinci başkan vekilleri, encümen üyeleri ve ihtisas komisyonlarının seçimi yapıldı. Oturumda divanın oluşması sırasında mecliste kısa süreli bir bekleme gerçekleşti. Batur bu noktada, “YSK’ya gidilmeyecek şekilde sayın” şeklinde konuştu. Oturumda bazı oylamalar gizli bazıları ise açık usul ile gerçekleşti.

KİMLER NEREYE SEÇİLDİ?

Meclis Divan Katibi (Asil)

Nurten Serhadbeyi (25 oy aldı)

Aslı Gündüz (27 oy aldı)

Emrah Erol (31 oy aldı)

Meclis Divan Katibi (Yedek)

Ozan Ali İlgazi (27 oy aldı)

Burhan Yılmaz (26 oy aldı)

Nurdan Metin (29 oy aldı)

Meclis birinci başkan vekili

Mahmut Esat Aslan (34 oy aldı)

Meclis ikinci başkan vekili

Cenap Börühan (35 oy aldı)

Encümen Üyesi

Burhan Yılmaz (33 oy aldı)

Asker Güneş (33 oy aldı)

Ozan Ali İlgazi (33 oy aldı)

İmar Komisyonu

Esra Yılmaz Keskin

Ali Emrah Karamustafaoğlu

Nurettin Cem Aksan

Cumhur Ter

Hakan Yıldız

Plan ve Bütçe Komisyonu

Nesrin İlkutlav

Erhan Uzunoğlu

Şamil Sinan An

İbrahim Ethem Demirci

İsmail Özen

Hukuk Komisyonu

Mahmut Esat Aslan

Ulvi Puğ

Cenap Börühan

Nurten Serhadbeyi

Öztekin Tosun

Sağlık Komisyonu

Barış Özgen

Aslı Gündüz

Orçun Altanhan

Asker Güneş

Nurdan Metin

Çevre Komisyonu

Birol Özkardeşler

Barış Özgen

Rıdvan Tekin

Mehmet Şerif Demir

Nurullah Arık

Gündem 21 Komisyonu

Hamit Mumcu

Burcun Bostancıoğlu

Ali Yangir

Ozan Ali İlgazi

Ali Peynirci

Esnaf Komisyonu

Doğan Kılıç

Rıdvan Tekin

İbrahim Yıldız

İbrahim Ethem Demirci

Nurullah Arık

Engelliler Komisyonu

Burcu Bostancıoğlu

Esra Yılmaz Keskin

Ali Yangir

Hamit Mumcu

Emrah Erol

Spor ve Eğitim Komisyonu

Şamil Sinan An

Cumhur Ter

Burhan Yılmaz

Mehmet Şerif Demir

İkbal Sezgin

Turizm Komisyonu

Cenap Börühan

Doğan Kılıç

Nurten Serhadbeyi

Nurettin Cem Aksan

Ahmet Yeniçırak

Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu

Nurten Serhadbeyi

Aslı Gündüz

Orçun Altanhan

Nesrin İlkutlav

Hıdır Alptekin

Kentsel Dönüşüm Komisyonu

Esra Yılmaz Keskin

Ali Emrah Karamustafaoğlu

İbrahim Ethem Demirci

Mehmet Şerif Demir

Birol Özkardeşler

Burhan Yılmaz

Emrah Erol

İsmail Özen

Öztekin Tosun

KENTSEL DÖNÜŞÜME VURGU!
Batur kentsel dönüşüm komisyonunun genişletildiğini söylerken, “Bu komisyon en aktif komisyon olacak. Sıkıntı olursa beraber karşılayacağız. Konak’ta kentsel dönüşüm yapacağız. Komisyonu o mahallelerin temsilcilerinden ve teknik arkadaşlardan kuracağız. Bu arkadaşlar kentsel dönüşümü en iyi şekilde takip edecekler. Bürokrasinin de yakından takip etmesi gerekir. Narlıdere’de 11 kişi kurduk burada 9 kişi yapacağız. Önemli görev yapacak komisyonlardan bir tanesidir. Şimdiden Konak Belediyesi’nde en aktif çalışma noktalarından biri değişim ve dönüşüm olacak. Hepimiz tamamen sorumluyuz, ben de başta olmak üzere… Narlıdere’de sahadaki çalışmaları meclise, bürokrasiye taşıdılar, halkla iç içe oldukları için çalışmalar yürüdü. Bu nedenle çok aktif olacak” dedi. Komisyon eski dönemde 5 üyeyle görev yaparken bundan böyle 9 kişiyle faaliyetine devam edecek.

Tarihsel ve kültürel değerleri koruma komisyonu

Ulvi Puğ

Barış Özgen

Ozan Ali İlgazi

Erhan Uzunoğlu

İkbal Sezgin

İnsan Hakları Ve Emek Komisyonu

Mahmut Esat Aslan

Ulvi Puğ

Cumhur Ter

Nazlı Kurt

Doğan Kılıç

Avrupa Birliği Komisyonu

Nesrin İlkutlav

Ali Yangir

Birol Özkardeşler

İbrahim Yıldız

Nurdan Metin

Tarihi Kentler Birliği

Asil Üyeliğe: Ulvi Puğ (34 oy aldı)

Yedek Üyeliğe: Barış Özgen (31 oy aldı)

Ege Belediyeler Birliği

Asil Üyeliğe: Barış Özgen (32 oy aldı)

Yedek üyeliğe: Cumhur Ter (31 oy aldı)

Kıyı Ege Belediyeler Birliği

Asil Üyeliğe: Rıdvan Tekin (27 oy aldı), Mehmet Şerif Demir (27 oy aldı), Nesrin İlkutlav (27 oy aldı)

Yedek Üyeliğe: Orçun Altanhan (25 oy aldı), İbrahim Yıldız (25 oy aldı), Ozan Ali İlgazi (25 oy aldı)

OTURUM BAŞINA VERİLEN 167 TL’YE DEVAM
Toplantıda ayrıca meclis üyelerinin 167 TL’lik oturum başına aldığı huzur hakkının devamına yönelik karar alındı.

İLK MECLİSTE UYUŞTURUCU KOMİSYONU TARTIŞMASI!
CHP’den Madde Bağımlılığıyla Mücadele Komisyonu kurulması için öneri getirildi. AK Partili Meclis Öztekin Tosun, “Belediyenin daha öncelikli görevleri var, bunlar devletin görevidir. Belediyemizin geçmiş dönemlerden de eksikleri varken başka bir yük getirmek anlamsız” açıklaması geldi.  

CHP’li Ali Yangir ise konuyla ilgili, “Bu konuda en mahrum olan Roman mahalleleridir. Anne baba rızasıyla çocukların tedavi görmesi lazım. Biz belediye olarak mahalle mahalle dolaşarak brifing verebiliriz. Belediye olarak komisyon kurabiliriz. Belediyemizin katkı koyacağına çok eminim” ifadelerini kullandı.  

CHP’li Burcu Bostancıoğlu da, “Bu konuda uzman biriyim. Uyuşturucu madde kullanımı dünyanın en büyük problemlerinden biri. Devletimizin yetmediği durumda bizler belediye olarak destek vermek ve aileleri bilgilendirmeyi sağlayabiliriz. Bizim elimizden gelen ne varsa destek vermek için böyle bir öneride bulunduk” dedi.

Başkan Batur konuşmalar sonrasında, “Bu bizim kafamızda seçim çalışması sırasında oluşan bir fikirdi. Devletimiz her noktaya yetişse sıkıntı olmaz. Yetişse güllük gülistanlık bir ülke olur. Yerel yönetimler bazında iyi niyetli bir çalışma. Bu komisyon bir tane çocuğumuzu bile kurtarsa bizim için kardır. Bu komisyon gerçekten çalışacak bir komisyondur. Bunda bir sıkıntı görmüyorum. Siz katılmazsınız, ona bir şey diyemem” açıklamasını yaptı.

AK PARTİ GRUBU KURULMASINA KARŞI ÇIKTIKLARI KOMİSYONA İSİM ÖNERDİ!
Daha sonra öneri oy çokluğuyla gündeme alındı ve oylandı. AK Parti ve MHP öneriyi ve komisyon kurulmasını reddetti.  Madde Bağımlılığıyla Mücadele Komisyonu kuruldu. CHP grubu komisyona Burcu Bostancıoğlu, Barış Özgen, Aslı Gündüz ve Ali Yangir’i önerdi. AK Parti grubu ise Nazlı Kurt’un ismini yazdırdı. Komisyonun kurulmasına karşı çıkmalarına rağmen AK Parti ve MHP grubunun Nazlı Kurt ismini önermesi CHP’liler tarafından tepkiyle karşılandı.  AK Partili İsmail Özen, “İlçemizde daha büyük problemler var, bu daha sonra da yapılacak bir şey. Ama hakkımız varsa kullanmak isteriz” açıklamasında bulundu. Batur ise, “Arkadaşlarımızın yasa gereği böyle bir hakkı var” dedi.

ÇOK ÇALIŞACAĞIZ!
Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Başkan Batur ayrıca, “Konak’ta işimiz çok. Bugünden itibaren artık mazeret yok. Çok çalışacağız çok çalışacağız çok çalışacağız. Yüzde 60’ların üzerinde oy veren bize güvenen değerli hemşerilerimize ve bize oy vermeyen tüm hemşerilerimizin belediye başkanıyız. Rozeti bir kenarı koyduk ve Konak’ın her alanına eşit hizmet götürmek için yola çıkıyoruz. Konak’a da bize de hayırlı olsun. Hep birlikte güzel işler yapacağız. Konak istenen noktaya gelecektir” açıklamasında bulundu.

İNANDIĞIMIZ HER NOKTADA DESTEK OLACAĞIZ!
AK Partili Meclis Üyesi Hakan Gündüz de, “İnandığımız her noktada size destek olacağız. Az önceki uyuşturucu ile tavrımız karşı olmaktan dolayı değil, belediyemizin komisyon noktasında tecrübesinin olmamasından dolayıydı. Umarız bu komisyon mahallelere girer ve sorunlara dokunur” dedi. Gündüz ayrıca meclis gündemiyle ilgili kendi gruplarına bilgilendirme yapılması gerektiğine vurgu yaparak CHP grubuna ve Başkan Batur’a çağrıda bulundu.  

PARTİLERİN BAŞKAN VEKİLLERİ DE BELLİ OLDU
Oturumda ayrıca CHP Grup Başkan Vekili Mahmut Esat Aslan, AK Parti Grup Başkan Vekilliğine ise İsmail Özen seçildi.

 

 

 
İzmir'deki kayınpeder dehşeti için istenen ceza belli oldu
 
Define ararken buldular: 3 kişi gözaltına alındı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de meclis üyeleri trafiği: MHP ve İYİ Partililer evlerine dönüyor!
31 Mart’ta Cumhur İttifakı çatısı altında seçilen MHP’li meclis üyeleri ...
Büyükşehir’in altı ilçe için yeni planları askıda: İşte o alanlar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi altı ilçede farklı yerleri kapsayan yeni imar ...
Foça'da Gürbüz başkanlığında ilk meclis toplandı
Yeni Meclisin açılış konuşmasına, Foça Belediye Meclis Üyelerine Hoşgeldiniz, ...
 
Ata'nın Foça'ya gelişinin 85. yıl dönümüne kutlama
Foça Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi; Ulu Önder Mustafa ...
CHP’li Başkan Sandal: Şimdi Bayraklı zamanı!
2008 yılında ilçe statüsüne kavuşan Bayraklı’nın Hasan Karabağ’dan sonra ...
Başkan Tugay’dan Zübeyde Hanım ziyareti
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Büyük Önder Atatürk’ün Karşıyaka’ya ...
 
İzmir’de bir devir sonlandı: Kocaoğlu ile birlikte kimler gitti?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in koltuğu 15 yıllık Başkan ...
Çiğli'nin yeni başkanı Gümrükçü: Halkın istediği her şey olacak
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü belediye başkanlık görevini devraldıktan ...
Balçova’da Fatma Çalkaya dönemi başladı
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya mazbatasını alarak görevine başladı. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva