HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Haziran 2016 Pazartesi - 17:20

Konak Meclisi’nde ‘HDP’yi kınama’ tartışması!

Oturuma Almanya Meclisi’nin sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarası’nı kabul etmesi üzerinden yapılan tartışma damga vurdu. AK Partili Şanlı’nın HDP için kınama mesajlarına Başkan Pekdaş ve CHP’li Demir’den tepki geldi.

Konak Meclisi’nde ‘HDP’yi kınama’ tartışması!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ – Konak Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısı Başkan Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşti.

Oturuma Almanya Parlamentosu’nun sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarası’nı kabul etmesi üzerinden dönen tartışma damga vurdu.



AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı, “Almanya’da, ‘Soykırım var’ dediler. MHP, CHP ve AK Parti’ye teşekkür ediyorum. HDP’yi de kınıyorum. Siz Türkiye sınırında yaşayacaksınız, Türkiye’deki insanların oylarıyla meclise gireceksiniz ama kınamayacaksınız… Avrupalı kendi tarihiyle yüzleşsin. Avrupa tarihi soykırımlarla doludur. Dünyada tek soykırım yapmayan bir millet varsa o da Türklerdir.  Hala daha HDP’ye oy veren Kürt kardeşlerimizi de düşünmeye çağırıyorum. Ermeniler soykırımı Kürt kardeşlerimize yaptı. Kınamayan herkese yazıklar olsun” dedi.

Başkan Pekdaş, “Ramazan ayının ilk gününde bu kadar yazıklar olsun demek, kınama mesajları vermek doğru değil” diye cevap verdi. 

Şanlı, “Bu ülkede yaşıyorsan kınaman lazım… Ben bu ülkeye sonradan geldim ama bu ülkenin çakıl taşı için canımı veririm” açıklamasını yaptı.

Pekdaş, “Hem çakıl taşları hem insanlar önemlidir. HDP’ye oy vermiş 6 milyon insana lanet okumak doğru değildir” dedi. 

BENİM AİLEMDE 2 HDP’Lİ VAR
CHP Meclis Üyesi Mehmet Şerif Demir de söz alarak Şanlı’ya yüklendi.

Demir, “Türkiye’de gerçekleri görmek lazım… Bir ulusun nereye oy vereceğini söylemek senin haddine değildir. 130 bin oyu alan benim amcamın kızı HDP milletvekilidir ve siz onların dokunulmazlığını kaldırıyorsunuz. Bu insanları kınamak ne senin haddinedir ne de başkasının… Benim ailemde HDP’li 2 belediye başkanı var” diye konuştu.

AK Partili Abdullah Siyahkoç da tartışmaya dahil oldu ve Demir’e, “Başkan’a konuş” dedi. Demir, “Senin kralın da gelse, senin ecdadın da gelse konuşurum ulan. Almanya’daki soykırımı kınıyoruz ama HDP’ye oy verenleri kınamak hiçbir Allah’ın kulunun haddi değildir” açıklaması yaptı. 

Bir kez daha söz alan Şanlı, “Ben oy veren insanları kınıyorum demedim. Bir kez daha düşünmeye sevk ediyorum dedim.  Eğer kınama dediysem özür diliyorum. Tabi ki oy verenleri kınamak haddime değildir. Türkçe’yi ben sonradan öğrendiğim için bazen kelimeleri yutabiliyorum” dedi. 

Son olarak söz alan CHP Grup Başkanvekili Ahmet Karadağ, “Almanya’da hayır oyu veren tek kişi vardır. Gerekçesi, ‘bu konuyu tartışmak bu meclisin işi değildir’ demiştir. Bu parlamento yerel bir parlamentodur. Soykırımı tartışmak, kınamak bu parlamentonun da görevi değildir. Ama faşizmi kınayabiliriz.

GÜLTEPE ORTAOKULU GÜNDEME GELDİ
Öte yandan mecliste Gültepe’deki ortaokulun İmam Hatip’e dönüştürülmesine yönelik bölge halkının tepkileri dile getirildi. Vatandaşlar bazı meclis üyelerine İmam Hatip’e karşı olmadıklarını söylerken okulun TEOG sınavlarında Türkiye’deki başarı sıralamasının 11’inci olduğunu ve mahallede başka bir imam hatip lisesi varken okulun dönüşmesinin yanlış olduğunu belirtmesi gündeme geldi. 

 
Flaş! Alparslan Çelik’e ne ceza istendi?
 
Hükümet'ten 'bayram tatili sorusu'na ilk yanıt!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
7 Haziran 2016 Salı 05:17

bravo helal olsun sayın ömür şanlı

Yorumu oyla      11      5  
6 Haziran 2016 Pazartesi 22:49

Yerel bir belediye meclisinde genel konular sürekli gündeme geliyor. Şovu bırakalım da iş yapalım. Genel siyaset yeri Konak Belediye Meclisi mi ? Bilmem kimi Konak Belediye Meclisi'nde kınasan ne olur kınamasan ! Var mı Almanya' ya karşı bir icraat. YOK. Rusya'ya karşı var mı ? YOK. Adamlar barışsa diye dört göz bekliyorsunuz. Hep şov ama icraat yok. Kolayı yere dökmekle, Mercedes marka aracın üzerine bez örtmekle bu işler olsaydı ... İsrail için demedik laf kalmadı da sonuç ne oldu?

Yorumu oyla      11      5  
Kordon Blue 6 Haziran 2016 Pazartesi 21:41

Ben de ömür şanlıyı kınıyorum.

Yorumu oyla      11      5  
Müslüm 6 Haziran 2016 Pazartesi 21:40

AKP anca kınar, ya bu şehitler niye ölüyor. O bombalar nasıl konuldu o teröristler sınırdan Nasıl girdi. Onlar girerken hükümet ne yapardı.

Yorumu oyla      11      5  
6 Haziran 2016 Pazartesi 21:09

Vatandaş, sizinkileri PKK, HDP , cemaat hepsi kandırmış ve sonuç ortada. 7-8 ayda 500 şehit, paramparça olmuş şehirler, maddi kayıp, orduya kumpas, yargıya-emniyete güvenin düşmesi ... 14 yıldır ülkeyi tek başına yöneten AKP'yi sürekli kandırıldığı için kınıyor musun ? TSK'nın kozmik odalarına girilmesine izin verdiler ? Kim girdi, o bilgiler nereye gitti belli degil ? Ayrıca Suriye polikası çöken ve 3 milyon ne olduğu belli olmayan kişinin ülkeye girmesini sağlayan , diğer devletler ile sıfır sorun politikasından Ortadoğu' da yalnız kalmış bir Türkiye durumunu sağlayan AKP'yi kınıyor musun ? Sınırların kevgire dönmesini engellemeyen ve sonucunda ülkenin çeşitli yerlerinde bombalı eylemleri engellemeyen AKP'yı kınıyor musun ? Bu arada HDP olmuş AKP. AKP kurucularından Mehmet Fırat şimdilerde HDP vekili. Şimdilerdeki AKP vekili bakıyorsun YPG yani PKK 'lı teröristin taziye evinde. Yine başka bir AKP'li vekil Ülke TV açık açık "PKK terör örgütü değildir." diyor. Bunları da kınıyor musun ?

Yorumu oyla      11      5  
6 Haziran 2016 Pazartesi 20:24

Anca boş boş kınayın.

Yorumu oyla      11      5  
6 Haziran 2016 Pazartesi 20:09

kınayınca ne oluyor?

Yorumu oyla      11      5  
Vatandaş 6 Haziran 2016 Pazartesi 19:21

Helal olsun sayın şanlıya chp=hdp olmuş batının hdp si

Yorumu oyla      11      5  
Nesrin 6 Haziran 2016 Pazartesi 19:12

Canım ülkem savaşlar yüzünden ne hale geldi. Şehitler neden daha önce gelmiyordu. Kim istiyor bu savaşı, yeter artık ölmesin gencecik insanlarımız. Başkanlık olunca bitiyor mu?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Arslan patladı: Eleştirilere ve iddialara toplu yanıt!
Çiğli Belediye Başkanı Arslan, AK Parti’nin ithamları karşısında çok sert ...
Ak Partili Hamza Dağ'dan 'hayırlı' ziyaret
Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ Manisa'nın Soma ilçesinde meydana ...
Torbalı'da Ramazan Sokağı
Torbalı Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla bu sene üçüncü kez ...
 
Gaziemir'de halk danslarıyla yeşil direniş
5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde düzenlenen 7. Geleneksel Halk Dansları ...
Bornova’da basketbol şenliği
Basketbol Gençler Türkiye Şampiyonası ile açılışı yapılan Altındağ semtindeki ...
Buca’da uyku festivali: Teknolojiden uzak 48 saat!
Teknoloji çağında cep telefonu bağımlılığına meydan okuyan 200 kişi “Teknolojik ...
 
Bornova’da kiraz şöleni!
Bornova Belediyesi’nin; doğa ve köy turizmini geliştirmek için başlattığı ...
Konak camileri Ramazan’da pırıl pırıl!
Geçmişten günümüze birçok farklı kültür ve inanca mensup insanların karşılıklı ...
Karabağlar’da toplu sözleşme sevinci
Karabağlar Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında belediyede çalışan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva