HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Ekim 2016 Salı - 20:17

Konak Meclisi’nde bütçe tartışması!

Konak Belediyesi’nin 2017 yılı bütçesi 315 milyon olarak belirlendi. Mecliste görüşülen bütçe maddesi AK Parti ve CHP’yi karşı karşıya getirdi.

Konak Meclisi’nde bütçe tartışması!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu Başkan Sema Pekdaş’ın yokluğunda Başkanvekili Ahmet Karadağ idaresinde gerçekleşti.

Toplantıda Konak Belediyesi’nin 2017 yılı bütçesi 315 milyon TL olarak belirlendi.

AK Parti’nin ret oylarına karşın CHP Grubu’nun oylarıyla kabul edilen bütçede geride kalan döneme göre yüzde 20 oranında artış yaşandı.

KONAK HALKINA NASIL HİZMET EDECEĞİZ?
Oturumda söz alan AK Partili Meclis Üyesi Tevfik Erdoğan, “Bütçeyi yetersiz bulduk. 2017’de sadece 4 adet yatırım ile 16 milyon liralık yatırım yapılacak. Proje ve yatırımlara ayrılacak bedelin belediye toplam bütçesinde yüzde 5’e tekabül ediyor. Belediyenin zorunlu harcamaları ve rutin hizmetlere yaklaşık 250 milyon civarında para ayrılmış. Konak halkına nasıl hizmet edeceğiz? Reel ve gerçekçi bir bütçe değil” diye konuştu.

HÜKÜMET BİLE YÜZDE 10 YAPIYOR
CHP Meclis Üyesi Selami Ergül ise, “Hükümet bile bütçesinin yüzde 10’u oranında yatırım yapıyor.  Belediyemiz ise önümüzdeki yıl yüzde 16’lık oranda yatırım yapılacak. Personel giderleri sosyal belediyecilik anlayışının gereği olağan harcamalardır. Ülkede yaklaşık 6 milyon işsiz var. İlçe belediyesi olarak halka istihdam sağlıyoruz” dedi.



ŞANLI’DAN TOPLU ELEŞTİRİ
AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı oturumda yaptığı konuşmada bütçeye detaylı bir eleştiri getirdi. Şanlı, “Mali olarak başarılı bir bütçe olsa da bizler için önemli olan bunun sokağa yansımasıdır.  Vasatı aşamayan bir bütçe... Tamirat, tadilat bütçesi… Ortada somut bir proje yok. Günü kurtarmaya dayalı bir bütçe… İcraatçı müdürlüklere toplam bütçenin yüzde 6’sı ayrılmış. Bu yıl sabit giderler 265 milyon lira harcanacak. Konaklılar adına soruyoruz; Karşımızda böyle bir tablo varken nasıl hizmet bekleyelim? Geçen yıl 245 milyon lira bütçe varken,  bu yıl 265 milyon lira ise sabit giderlere ayrılacak. Konak Belediyesi sadece kendisine çalışıyor. İlçe adına bir şey beklemeye gerek yok. Geçen yıl yatırımlara 46 milyon ayrılırken, bu yıl 52 milyon ayrılmış. Buna da şükür. Belediyenin kasasında akrep mi var? Keşke borç olsaydı da yatırım görseydik. Konser, şenlik, panel, sergiye 4 milyon sosyal yardımlara ise 2 milyon ayrılmış. Temsil giderleri ise 4 milyon 2 milyon 500 milyon lirayı buluyor. Bu nasıl sosyal adalet? Özel kalemden kar amacı gütmeyen kuruluşlara 50 bin lira aktarılacak. Bu para nereye gidecek? Her yıl yapılan onca kamulaştırmaya karşın yapılan yeni bir tesis ya da yatırım tesis göremiyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili ayrıca, “Her fırsatta yeşil alanların azlığından yakınıyoruz. 2 bin 500 metrekare park alanı yapılacak. Bu günü kurtarmaya dayalı bir politikadır. Merkezi idareden alınan kültür payların doğru alanda harcanmasını dileriz. Sadece 4 restorasyon projesi var. Belediyenin vizyonu bu kadar mı? Bu konuda yetersiz kalıyoruz. Bunun sebebi nedir? Gönlünüz mü yok?” diye konuştu.

Şanlı, “Mal satmamakla övünen CHP’li belediye olarak size soruyoruz; 5 milyon 300 bin liraya hangi taşınmazlar satılacak. Bu yıl 3 milyon 500 bin lira harcayarak makam aracı mı satın alacaksınız, hizmet aracı mı? Yılan hikayesine dönen Yenişehir’deki hizmet binasından ümit kalmamış. Yüzde 10’u tamamlanacak. Bu gidişle ancak 2037de hizmete açılır” dedi.

Semt pazarlarının durumunu da eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili, “Semt pazarlarıyla ilgili manzara iç acıcı değil. Pazarları kapatan belediye olarak anılıyoruz. Sadece Toros mahallesinde bir Pazar yapılacak. Onca vaade karşın yine çözüm yok. Kahramanlar Pazaryeri ne olacak? Yenişehir, Eşrefpaşa ne olacak? Göreve geldiğinizden bu yana Hatay Pazaryeri’nden başka biten bir şey yok. Onu da Büyükşehir Belediyesi yaptı” açıklamasını yaptı.

Şanlı son olarak, “Halk sizden vur patlasın çal oynasın eğlenceler değil hizmet bekliyor. Demek ki Konak yine kaderine terk edilecek. Kağıt üstünde destan yazan ama iş icraata gelince sıfır çeken belediyemiz on reklam filmi çekip halka ne anlatacak? İlanlarda havada kalan icraatları bitmeyen projeleri mi anlatacağız? 2 milyon 400 milyon anlaşılan yine Konak halkının parası çöpe atılacak. Belediyeye ciddiyetiyle değil mahalle muhtarlığı mantığıyla bütçe hazırlanmış. Uzman personel yok. Belediyeyi yönetenlerin ilçeden haberi var mı? Sokağa çıkıyor musunuz? Bu yıl da kayıp yıl olacak” diye konuştu.

ADAM YÜRÜMEDİKTEN SONRA
Şanlı’ya yanıt veren CHP Meclis Üyesi Çetin Altun, “Metni yazan güzel yazmış, okuyan da güzel okudu. Hayret ediyorum. Siz altından kaldırımlar da yapsanız üstünde adam yürümedikten sonra bir işe yaramaz” dedi.

HİÇBİR KURUMA BORCU OLMAYAN BELEDİYEYİZ
Oturumda söz alan CHP Grup Başkanvekili Ahmet Karadağ, “Reklam filminde ne olduğunu izleyince görürsünüz. Uzman personel yok eleştirisini kabul etmiyorum. Belediye bünyesinden birçok belediye başkanı çıktı. Türkiye’de birçok il ve ilçenin çözemediği konularda çözüm adresi olduk. 2 milyona yakın nüfusa hizmet ediyoruz. Yıllarca kendimize ait olmayan bölgelerde temizlik ve çöp toplama hizmetlerini yerine getirdik. Bu ilçede vergiler halka hizmet olarak geri dönüyor. Birçok ilçenin aksine Büyükşehir Belediyesi’nin yerine hizmetleri biz sırtlanıyoruz. SGK’ya borcu olmayan ender belediyelerden biriyiz. Devlete ve hiçbir kuruma borcu olmayan belediyeyiz” ifadelerini kullandı.

Eleştirilere yanıt veren CHP Meclis Üyesi Zeki Günen de “Eleştiriler insaf ölçüsünde olmalı. Konak Belediyesi belediyecilik tarihinin en büyük kamulaştırmasını yaptı. Hiçbir belediye 5 projeyi yapalım geçelim demez. Bütçemiz neyse o oranda yatırım yapıyoruz. Giderler çok fazla, geriye bir şey kalmıyor dediniz. Türkiye’de vergi ve sigorta giderleri çok... Semt pazarı yapmak için TOKİ’den para verip aldık. Devletin bir kurumu diğer kurumuna para verip yer alıyor. Halk için yapılacak bir yatırım için bir başka kurumdan para verip yer alıyoruz” diye konuştu.

Günen’den sonra konuşan AK Parti Meclis Üyesi Abdullah Siyahkoç şunları söyledi: ise Geçen sene de aynısını söyledik. Muhtarlarımız burada. Bazı sıkıntılar yaşıyorlar.  Dert yanıyorlar. Gözle görülür bir şey yapalım diyoruz. Bizden yardım istediniz de hükümet gereğini yapmadı mı? Konak halkının yararına ne varsa arkanızdayız. Gözle görülen ne var? Biraz daha gayret, mücadele... Biraz daha taşın altına elimizi sokalım. Konak halkının yararına işler yapalım. Biz bunu yaptık eserimiz bu diyelim. Ne istiyorsanız yapmaya hazırız.

BENİ DE UZAYA GÖNDERİN!
Siyahkoç’a yanıt CHP Grup Başkanvekili Ahmet Karadağ’dan geldi. Karadağ, “Eşrefpaşa Semt Pazarı’nın yapılması planlanan ve mülkiyeti TOKİ’ye ait Yağhaneler’deki eski Jandarma arazisini belediye parayla aldı. O parayı geri verin. Belediyeye bedelsiz verilsin” dedi.

Siyahkoç’tan Karadağ’ın yanıtına ilginç bir karşılık geldi. AK Partili Meclis Üyesi, “Türkiye’de 900 belediye olan uygulama Konak için değişir mi? TBMM karar almış biz kalkıp burada değiştirelim… Talep ederken gerçekçi olalım. O zaman beni de uzaya gönderin” diye konuştu.

 
Kötü hava koşulları balık fiyatlarını yükseltti
 
Kritik ziyaret: Carter Türkiye'ye geliyor
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Chevalier 20 Ekim 2016 Perşembe 09:44

Seçim çalışmalarında Sn. Ahmet Karadağ Bey'den faydalandığınız gibi keşke başkan seçildikten sonra da kendisini dışarıda bırakmasaydınız Sn. Pekdaş. Konak Belediyesi başkanı olduktan sonra, müdürlüklere atadığınız personellerden ve sürekli yer değişimleri yaşayanlardan bir proje çıkmamış haliyle. Yeni dönemde, yetkin insanlarla, liyakat esasına göre, adamcılıktan uzak bir anlayışla Konak Belediyesi'nin iyi işler yapacağına inanıyorum.

Yorumu oyla      11      5  
selman 19 Ekim 2016 Çarşamba 08:52

iktidar partisi temsilcileri eleştirilerini yaparken hükümetin İzmir'i görmezden gelmesine de bir cevap versinler. İzmir'e lütufmuş gibi hizmet veriyorlar. Sonra da eleştiriyorlar. Önce eşit davranın sonra konuşun.

Yorumu oyla      11      5  
18 Ekim 2016 Salı 20:41

"Proje ve yatırımlara ayrılacak bedelin belediye toplam bütçesinde yüzde 5’e tekabül ediyor." yüzde 5 çok değil mi? Yüzde 1 ini ayırsaydınız. Koskoca Konak Belediyesi' nin doğru düzgün 1 tane projesi YOK. Geçmişte de yoktu şimdi de yok. Niye YOK?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’de deprem: Şenol o ismi koordinatör yaptı, istifa yağdı!
2015 yılı 24 Kasım’ında düzenlediği Öğretmenler Günü kutlamasında bir ...
Otomobil tutkunları Fuar İzmir'de buluştu
Otomobil tutkunları 6 gün boyunca İzmir'de buluşacak. TÜYAP tarafından ...
Batur’dan Gökçek’e yanıt, tartışmaya nokta koyan açıklama: O boya değil…
Narlıdere Belediye Başkanı ‘Beyaz Vadi’ projesinin etrafındaki alanın ...
 
Bornova'da huzurevi sakinlerine kış bahçesi
Yediden yetmişe, kadın-erkek tüm vatandaşların yanında yer alan Bornova ...
Çeşme 'Aşk Festivali'ne çağırıyor
Çeşme'de Dalyan ile Sakız Adası arasında 1900'lü yıllarda yaşanan eski ...
Çiğli'de geleneksel aşure günü
Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel aşure etkinliği Çiğli ...
 
AB hibesini İzmir'den bir tek o belediye kazandı
Menderes Belediyesi, Avrupa Birliği tarafından gerçekleştirilen hibe programından ...
Atatürk Maskı'nda bakım zamanı
Buca’nın Çaldıran Mahallesi sırtlarından tüm İzmir’i kucaklayan Atatürk ...
Karşıyaka'nın 2017 bütçesi belli oldu
250 milyon lira olarak tahmin edilen bütçede, yıl boyunca yapılacak yatırım ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva