HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Nisan 2018 Perşembe - 20:03

Konak Meclisi'nde AK Partili üyeden flaş çıkış: Atatürk'e dil uzatanın dilini keseriz!

Faaliyet Raporu kitapçığında Atatürk’ün fotoğrafının olmasını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bulunmamasını gündeme getiren AK Partili Erdoğan’a, CHP’li Özdönmez, “AK Partili belediyelerde niye Atatürk fotoğrafı yok?’ dedi. AK Partili Siyahkoç ise, “Atatürk’e dil uzatanın dilini keseriz” dedi.

Konak Meclisi nde AK Partili üyeden flaş çıkış: Atatürk e dil uzatanın dilini keseriz!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Konak Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşti.

Toplantıda belediyenin 2017 faaliyet raporu okundu ve oylamaya sunuldu. AK Parti Grubu rapora eleştiri getirdi ve ardından ret oyu verdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu ise kabul oyu verdi. Başkan Pekdaş eleştiriler karşısında cevap verirken rapor oy çokluğuyla mecliste geçti.

ATATÜRK’ÜN FOTOĞRAFI VAR ERDOĞAN’IN YOK!
Rapora ilişkin ilk sözü AK Partili Tevfik Erdoğan aldı. Erdoğan, “Raporu incelediğimizde aslında bugüne kadar yapılanlara baktığımızda kanıksanmış bir vurdumduymazlıkla devam eden, Konak halkının problemlerine cevap bulamayan bir anlayışın sürdüğünü görmek hiç de zor değil. Kitapçıkta her sene olduğu gibi Mustafa Kemal Atatürk ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun resimleri yer alırken Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın resimlerinin olmadığını görmekteyiz. Oysa ki biz o kurum ve kuruluşlara bağlıyız. Bu resimlerin konulmaması bu her sene olduğu gibi sene de devam etmektedir. Keşke burada muhalefetle değil övgüyle bahsedebilseydik” dedi.

BU MUDUR BELEDİYECİLİK?
Erdoğan ayrıca, “Bu sene de çok az bir yatırım gerçeklemiştir. Restorasyonlar yapılmamıştır. Yeni hizmet binası olarak gerçekleşmesi beklenen proje gerçekleşmemiştir. Konak Belediyesi kaderine terk edilmiş durumdadır. Basit bir merdiven ihalesi bile yarıda kalmaktadır. Konak’ta konser, festival, etkinlikler yine tüm hızıyla sürüyor. Bu mudur belediyecilik? Neden yatırım fırsatlarından yararlanılmıyor. Borç yok ama yatırım da yok. Bürokratik bahaneler ipe un sermektir. Gültepe gibi alanların imar sorunlarının acilen çözülmesi gerekiyor. Fakat hedeften sapma görünüyor. Engellerin bir an önce giderilmesi gerekiyor. Bize sunulan faaliyet raporundaki örneklerde yetersizlik görmekteyiz. Son kalan 1 yılımız da heba olmasın temennisinin sadece temenni olarak kalacağını görmekteyiz. Şahsım adına oyumun ret olduğunu ifade ediyorum” diye konuştu.

VUR PATLASIN ÇAL OYNASIN DEDİĞİMDE KIZIYORSUNUZ
AK partili Ömür şanlı da faaliyet raporuna tepki gösterdi ve “Yol ve kaldırımlarda konforu sağladık diyorsunuz. Ben merak ediyorum, nasıl bir konfor sağlandı? Çevre kalitesini yükselttik demişiz. Hizmet binamızı yapamadık. Kenti nasıl estetik hale getireceğiz? Harcamaya gelince iyi harcamışız. Alma konusunda uzmanız. Bilgisayar alıyoruz ama hizmet binalarımızın ağ alt yapılarının yenilenmesini yapmıyoruz.  Organizasyon konusunda da uzmanız. Personel eğitiminin gerçekleşmesi gerekiyor. Seminer için bir yazmışız, hiç gerçekleştirmemişiz. Hizmet binamızın temelini benim tahminimce 2035’te temelini atarız, 2073’te de hedefimize ulaşırız. Konser, etkinlikte yüzde 75 gerçekleştirme yapmışız. Vur patlasın çal oynasın dediğimde kızıyorsunuz. Ama yine öyle yapmışız. Bilgide gerideyiz, insanları aydınlatmada yetersiz kalmışız” ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ BELEDİYELERDE NİYE ATATÜRK FOTOĞRAFI YOK?
CHP’li Kemal Özdönmez de söz aldı ve eleştirilere yanıt verdi. Özdönmez, “Faaliyet raporunda yaptıklarımız ortada. Emeği geçenlere teşekkür ederim. AK Parti Grubu’nun 4 senedir güzel bir anlayışı var. Muhalefet etmek için muhalefet ettiler. Erdoğan’ın rapora ret vermesi genel başkanının fotoğrafının olmaması. Ben bunu anladım. İlk başta onu söyledi sonra diğerlerini öylesine sıraladı. Borcu olmayan bir belediyeyiz. Bu şu anki şartlarda önemli bir şey. En yüksek personel maaşını ödeyen bir belediyeyiz. Merkezi hükümetten destek almamasına rağmen… Cumhurbaşkanının resmi olmaması için eleştiri getiriyorlar. Çoğu AK Partili belediye başkanlarına bakarsanız, ülkeyi kuran Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün resimlerinin neden olmadığını sormak istiyorum” dedi.

ARKADAŞLARIN YEREL YÖNETİMLERE ŞAŞI BAKMASININ SEBEBİ BUDUR
Başkan Sema Pekdaş ise eleştirilere toplu halde cevap verdi. Pekdaş, “Demokrasilerde yerel yönetimler güçlüdür. Bütçe, söz, karar, yetki yerel yönetimdedir. Merkezi yönetim ne kadar güçlüyse o ülke demokrasiden o kadar uzaktır. AK Parti iktidara gelirken yerel yönetimleri güçlendirmek için göreve gelmiştir. Ama maalesef gittikçe yetkilerin yerelden alınarak daha merkezileştiği bir hükümet anlayışı sergilenmiştir. Yerel yönetimlere arkadaşların şaşı bakmasının sebebi budur. Yerel yönetimlerin gelirleri azalmış, sorumlulukları artmıştır” açıklamasında bulundu.

HİZMET BİNASI İÇİN KENDİMİZE DENİZ KENARINDA REZİDANS YAPMIYORUZ
Pekdaş, “Yatırımlar konusunda çok şey söylediler. Bu faaliyetlerin gerçekleşme oranı değil. Hedeflerde ne kadar sapma olduğuna yönelik bir tespittir. Hedeflerde sapma vardır. Biz bütçemizi hazırladıktan sonra KHK’lar ile görevlerde değişiklikler yapılmıştır. Sapmalar minimum ölçüdedir. Hizmet binamız için bir bütçe koyduk. Yeri bulduk, plan değişikliklerini yaptık. Davalar lehimize sonuçlandı. Bu arada zaman kaybetmeden hizmet binamızın nasıl olması gerektiğine ilişkin ulusal proje yarışması açtık. Projesini çizdirdik, ruhsatımızı aldık. Biz Yenişehir pazaryerinin olduğu alana hizmet binamızı yapmakta kararlıyız. Benzin istasyonunun tahliyesine ilişkin kararı yerel mahkemede aldığımıza rağmen danıştayda bozulmuştur. Bu nedenle sapma olmuştur. Ama biz Konak’ın kalkınması için dezavantajlı bölgelerin mutlaka kalkınması için belediye binamızı o bölgeye yapacağız. Deniz kenarında, İzmir’in en güzel yerinde kendimize rezidans ayarlamıyoruz. Yargılama faaliyetinin uzaması nedeniyle gecikmiştir” diye konuştu.

ÖNCE İNSAFA DAVET ETMEK LAZIM, BELEDİYEYE VE MECLİSE SAYGISIZLIK!
Pekdaş, “Bütün bu eleştiriler yapılırken önce insafa davet etmek lazım. Kendini muhafazakar olarak ifade eden bir hükümetin kültürel değerlerin korunması için bir şey yapmaması da ilginçtir. Restorasyonlar devam ediyor. Konak belediyesinin tarihinde görülmemiş kamulaştırma yaptık. Bütün belediyeler satarken biz kamulaştırma yaptık. 30 milyonu aşan kamulaştırmalar yaptık. ‘Vur partlasın çal oynasın’ diyorlar. İnsanların eğlenmeye ihtiyacı vardır. Evet, hemşerilerimizin mutlu olması için gerekirse vur patlasın çal oynasın da yaparız. 4 yılda devam eden yatırımların tutarı 110 milyon TL’dir. Erdoğan’ın konuşmasının başında söylediği, ‘sorumluluk hissetmeyen vurdumduymaz’ lafını kabul etmiyorum. Bu söz nedeniyle belediyeye ve meclise saygısızlık yapıldığını düşünüyorum. Bütçeye onay veren, faaliyetlerin gerçekleşmesi için köprü görevi yapan muhtarlarımıza, çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

ATATÜRK’E DİL UZATANIN DİLİNİ KESERİZ
AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Siyahkoç ise, “Tevfik arkadaşımız da, Ömür arkadaşımız da bize dağıtılan kitapçık üzerinden konuşma yapmıştır. Afaki konuşma yapmamışlardır. Atatürk fotoğrafının hangi belediyelerde olmadığını Kemal Özdönmez arkadaşımıza sormak istiyorum. Atatürk’e dil uzatanın dilini keseriz. Başkanımız ‘kaynaklarımız azaldı’ diyor. Mesela hangisi? Biz bunu AK Parti gurubu olarak öğrenmek istiyoruz” diye konuştu.

BUNLARI AYRICA TARTIŞIRIZ DA…
Siyahkoç’un konuşması üzerine kısa bir açıklama yapan Pekdaş, “Bunları ayrıca tartışırız da kıdem tazminatı, tarifelerin aynı kalması gibi örnekler ve diğer birçok konuda örnekler var. Çıkan belediye yasaları, daha sonra çıkan genelgelerle durumun ne olduğu özel bir sempozyumda konuşulur” dedi.  

Konak Belediyesi 2017 Yılı Faaliyet Raporu CHP Grubu’nun kabul, AK Parti’nin ret tercihiyle oy çokluğuyla kabul edildi.

 
Alaçatı'da büyük şölen: Ot Festivali başladı!
 
İzmirli stajyer avukat, babasının kokoreççi dükkanında çalışıyor
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 6 Nisan 2018 Cuma 22:22

00.13 izban da yaptığınız tek şey sinyalizasyon.onda da 2 gündür arızalar yüzünden izban seferleri aksıyor.

Yorumu oyla      9      5  
Gürkan 6 Nisan 2018 Cuma 10:44

Ak Parti Konak'ın bir ilçesinde kentsel dönüşüm yaptı da ben mi görmedim ? Ak Parti Konak' a metro yaptı da ben mi görmedim ? Ak Parti Konak' a sanatsal bir yapı kazandırdı da ben mi görmedim ? ... varsa say da bizde bilelim.

Yorumu oyla      11      5  
Hüseyin Ahmetoğlu 6 Nisan 2018 Cuma 00:13

Gürkan kardeşimiz hükümetin yaptıklarını görmüyor anlaşılan.sevgili Gürkan izmir öyle krletiliyor ve karartıyor ki hükümetin yaptıklarını görmenize mani oluyor. Tüm AK partili meclis üyelerini muhalefet görevini tam yaptıkları için kutluyorum

Yorumu oyla      9      14  
gürkan 5 Nisan 2018 Perşembe 20:49

akp grubu yatırım konusunda haklıdır ancak hükümet olarak 15 yılda konak' a tünel harici ne yapılmıştır ? belediyeler belediyeciliği bırakmış istihdam merkezleri olmuş, uçuk maaşlara karşılık elle tutulur hiçbir proje yapmadıkları kabak gibi ortadadır. 2019' da konak' ta boş oy atacağım. bugüne kadar chp 'ye attım bir hayrını göremedim. 20 yıldır asfalt atılmayan yerler var. şehrin göbeği semtlerin hali perişan. izmir' in merkezi bu kısır tartışmaları hak etmiyor.

Yorumu oyla      11      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZBAN’daki ‘blokaj krizi’nde yeni gelişme… Paralar iade edilecek mi?
İZBAN’da yaşanan aksaklıktan dolayı uzun süre istasyonlarda beklemek zorunda ...
Bornovalı miniklerden çevre duyarlılığı
Bornova Belediyesi’nin ilçede bulunan anaokullar arasında düzenlediği ...
Kemalpaşa’da yerel buluşmalar tam gaz
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, ‘Yerel Buluşmalar’ değerlendirme ...
 
Karşıyaka'nın 'Mahfeli' kurtulacak!
Kültürel ve fiziki yatırımların yanı sıra, kamulaştırma çalışmalarına ...
Menemen'de 'geleneksel' buluşma: Kümelenme çağrısı!
Anadolu'nun en eski el sanatlarından çömlekçiliğin yüzyıllardır kuşaktan ...
Buca'da hayvan sevgisiyle terapi
Buca Belediyesi Özgecan Aslan  Kadın Danışma Merkezi, danışanlarını hayvanların ...
 
Bornova’da muhtarlarla hizmet buluşması
İlçedeki 45 mahalle muhtarıyla bir araya gelen Bornova Belediye Başkanı ...
İZBAN'da arıza! Seferlerde aksamalar var
İzmir’de Aliağa ile Cumaovası arasında sefer yapan İZBAN’da elektrik hatlarında ...
İzmir'in turistik ilçesi 'çifte bayram'a hazır!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gerenköy'de bölgenin yapısına uygun mimaride ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva