HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Temmuz 2015 Perşembe - 11:44

Konak’ın 3 gözde semtinde ‘işgal’ operasyonu!

Vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak ve kent estetiğini korumak adına çalışmalarını yürüten Konak Belediyesi ilçe genelinde hizmet veren işletmelere yönelik denetimlerini sürdürüyor. Ramazan Bayramı’nın hemen ardından gerçekleşen uygulama kapsamında Alsancak, Hatay ve Güzelyalı semtlerindeki işletmeler ziyaret edildi. Zabıta ekiplerinin yanı sıra Çevre Koruma Müdürlüğü’ne bağlı personelin de katıldığı denetimlerde esnafa önce ‘hayırlı işler’ dileğinde bulunan belediye ekipleri, daha sonra işgaliye ve gürültü kirliliği başta olmak üzere pek çok konuda uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirme yaptı.

Konak’ın 3 gözde semtinde ‘işgal’ operasyonu!

İzmir’in iş ve eğlence merkezi konumundaki Alsancak’ta gerçekleştirilen denetimlerde Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve ara sokaklara giren ekipler restoran, bar ve kafeterya sahiplerine işgaliye ve gürültü konusunda uyardı. Yüksek seste müzik yayını yapılmaması konusunda işletmeleri uyaran görevliler, müzik yayını yapan işletmelerden kapı ve pencerelerini mutlaka kapalı tutmalarını istedi. Sokakların yaya geçişlerini önleyecek şekilde işgal edilmemesi konusunda esnaftan daha duyarlı davranmasını isteyen yetkililer, yol ve kaldırımlara taşan masa ve sandalyeleri de kaldırttı.



HALK DA ESNAF DA MEMNUN
Hatay ve Güzelyalı semtlerindeki denetimlerde de esnafa yasalar ve yönetmelikler doğrultusunda uymaları gereken kurallar hatırlatılırken, bir sonraki denetimde kurallara uymayanlar hakkında cezai işlem yapılacağı vurgulandı. Belirlenen sınırlar dışında işgaliyeye izin verilmeyeceğinin dile getirildiği denetimler sırasında kurallara uyan esnafa da teşekkür edildi. İşletme sahipleri de yapılan uyarıları dikkate alacaklarını, hizmetlerini belirtilen yasa ve yönetmelikler çerçevesinde sürdüreceklerinin sözünü verdi. Denetimler vatandaşlar tarafından da olumlu karşılandı. Ekiplerin çalışmalarını gören bölge sakinleri Konak Belediyesi’ne teşekkür etti.

İŞGAL HAK DEĞİLDİR
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, işgalin bir hak olmadığının herkes tarafından bilinmesi gerektiğini belirterek, “Kamunun kullanımına açılmış alanlar, bütün hemşerilerimizin kullanımına açıktır. Elbette çeşitli ticari faaliyetlerin sürmesi için işgaliye yerleri olmak zorundadır. Yerel yönetimler olarak her yurttaşımıza eşit davranma yükümlülüğümüz var. Biz hemşerimizin tamamının haklarını korumak zorundayız. Bir kez daha söylüyorum ki; işgal bir hak değildir. İşgal bir zorunluluktur ve ‘ne kadarlık bir işgal kabul edilebilir bir işgal olabilir, ne kadarı zorunludur’ bunu bu çalışmalarımız ortaya koyacak” dedi. Önemli olan işgal tahammül sınırının doğru tespit edilmesi olduğunu vurgulayan Pekdaş, “Yerel yönetimler olarak bizlere düşen görev bu ortalamayı bularak, tahammül sınırını makul bir noktada uygulamaktır. Sürekli denetim halinde tutuyoruz ama yurttaşlık bilincinin, kentlilik bilincinin, hemşericilik bilincinin gelişmesi gerekiyor. Kamuoyunun bu konuda belediyenin arkasında olması lazım” diye konuştu.

 
Karşıyaka’nın Basın Özgürlüğü Ödülü Can Dündar’a
 
Menderes’te doğal yaşama ateş!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nurettin 23 Temmuz 2015 Perşembe 16:12

Montrö meydanınaBurger King açıldı. Kaldırım şirket aracına otopark yapıldı.

Yorumu oyla      11      5  
kemal erdem 23 Temmuz 2015 Perşembe 15:33

Size bir konuyu soylemek istiyorum. Lutfen bu konuda ne olur be yapilir bilmdm ama biz valla gurultuden evlerimizi satmayi dusunuyoruz.. konak hatay da pazar yeri yapildi sizinde haberiniz vardir muhtemelen... iyi hos ta burdaki yasayab insanlari kim dusunuyor.burasi etrafi aparatmanlarla dolu bir yer. Pazartesi sali ve persembe gunleri pazar kurulmaya baslandi. Pazar aksamindan kamyonlar vuraya gelmeye basliyorlar buralarda yatiyor pazarcilar pazar aksamindan sabahina bir damar sarkilari dinlemeye basliyoruz pazartesi sabah pazar gurultusu basliyor pazartesi aksamina temizlik icin bir gurultu basliyor , sali gunu tekrar pazar cekiyoruz , carsamba aksamdan yine gelmeye baslaniyor persembe gunu suanda yine pazar gurultusu cekiyoruz ALLAH rizasi icin ne uykumuz kaldi ne birseyimiz kaldi burada hayvanmiyiz biz hergun bu gurultuye katlanilirmi haftada 3 gun pazar ve o 3 gunun oncesinde aksamindan hazirlik gurultulerini mi cekiceyiz biz. Konak velediye baskani sema hanim hic dusunuyormu acaba burada insanlar yasamaya calisiyor. Yalvariyorum bu beladan kurtarin bizi biz mahvolduk bu gurultuyle hayatimiza nasil devam edelim

Yorumu oyla      12      5  
23 Temmuz 2015 Perşembe 14:34

Dükkanının önü diye kaldırımı bırak yola dahi malzeme koyuyorlar. Ne insanlar yürüyebiliyor ne de kendi evinin önüne arabasını koyabiliyor. Sanki yeterince park yeri varmış gibi Hatay'da..

Yorumu oyla      17      5  
ERKAL AYKIN 23 Temmuz 2015 Perşembe 13:57

Kaldırımların yayalara kaldığı günleri acaba görecekmiyiz

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’nın Basın Özgürlüğü Ödülü Can Dündar’a
Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından 4’üncü kez ...
Urla’da ‘mis gibi’ imza, Başkan’dan önemli mesajlar: Sistem krizi, ‘Buca’ ve Suruç!
Başkan Aziz Kocaoğlu Urla Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ...
Menderes'de haftasonu plaj futbolu heyecanı
Menderes Belediyesi tarafından hafta sonu Gümüldür’de Masterler Plaj Futbolu ...
 
TARİŞ'in asırlık mücadelesi bu sergide
Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’nin 100. kuruluş yılında “Asırlık Mücadele” ...
Urla’nın köyleri kırsal turizm ile canlanacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Koleji ve Urla Belediyesi işbirliği ile ...
Aliağa'nın taksi durakları yenilendi
İZMİR - Halkın hizmetine sunduğu klimalı duraklardan sonra, şimdide modern ...
 
İnci'den Bakıcı'ya UNESCO tebriği
Selçuk’ta yaklaşık 6 yıl görev yaptıktan sonra İnegöl Kaymakamı olarak ...
AK Partili Başkan Abdülhamit tablosunu küçülttü!
Yerel seçimin ardından Torbalı'yı CHP'li belediyeden devralan AK Parti ...
Karşıyakalı gençlerin tercihi paintball
Alternatif spor branşlarına önem veren Karşıyaka Belediyesi tarafından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva