HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Eylül 2013 Cuma - 10:57

Konak’ı karıştıran benzinliğe dev talip!

Konak Belediyesi’nin şirketi Merbel’e ait benzin istasyonunun satışına karşı çıkan meclis üyeleri harekete geçerken, önemli bir gelişme daha yaşandı. Doğuş Holding benzinliği satın almak için dosya aldı.

Konak’ı karıştıran benzinliğe dev talip!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi’nde krize neden olan belediye şirketi Merbel A.Ş’ye ait benzin istasyonunun satışa çıkartılmasının yankıları sürüyor.

CHP grubunda yumruklaşmalara kadar varan tartışmalara neden olan, AK Parti’nin itiraz ettiği ihale öncesinde meclis üyeleri başkanlığa dilekçe vermeye başladı. Başta Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın vekili olan Meclis Üyesi Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı olmak üzere birçok meclis üyesi ihalenin iptal edilmesini istedi. Resmi olarak başvuru yapan meclis üyeleri belediye şirketi Merbel’e ‘aynı sermaye’ olarak devredilen benzin istasyonunun satılamayacağını ifade etti.
 
GENEL MERKEZE DE GİTTİ
Belediye dışında CHP Konak İlçe Başkanlığı, İzmir İl Başkanlığı ve CHP Genel Başkanlığı'na da gönderilen itiraz dilekçesinde meclis üyelerinin bazıları aynı metni yazdı.  İtiraz dilekçesinde ihalenin teknik olarak sorunlu olduğu ifade edildi.

Başvuruda, “Ortağı olduğumuz Merbel A.Ş’ye öncelikli olarak kira gelirlerini cari harcamalarında kullanılması için “ayni sermaye” olarak devrettiğimiz ve bunun yanı sıra, bilançoda “sabit değerler” kaleminde yer alacağı için şirketin riskli olan sermaye yapısında da iyileşme sağlayan Üçkuyular Shell Benzin İstasyonu’nun satılacağını öğrendik” denildi.
 
SAYIŞTAY SORUŞTURMASI VAR
İtiraz dilekçesinde ihalenin iptal edilmemesi üzerine yargı yolunu işaret eden bazı meclis üyeleri, “Söz konusu taşınmazın satışından elde edilecek gelirin yatırım harcamalarında kullanılarak yeni bir değer yaratılması yerine, cari harcamalarda kullanılacağı anlaşıldığından devir kararlarının esas nedeni olan kira gelirlerinin ortadan kalkacağı, güncel bir Sayıştay soruşturmasının da söz konusu olan şirketin sermaye yapısının bozulması yüzünden yeniden risk oluşacağı için bu satış sakıncalıdır. Devire ilişkin meclis kararının da ruhuna aykırıdır. Yasal durumu açısından belirsizlikler ve aykırılıklar bulunan bu satışa ilişkin ihalenin iptal edilmesini, işleme ilişkin yasal itiraz haklarımın saklı kayması kaydı ile istiyorum” ifadelerini kullandı.


 
DOĞUŞ DA DOSYA ALDI!
Belediye şirketinin yönetim kurulu kararı ile 30 Eylül’de satışa çıkardığı ve 23 milyon 20 bin TL muhammen bedel tespit ettiği benzin istasyonunun ihalesi için şimdiye kadar 11 şirket dosya aldı. Akaryakıt şirketleri başta olmak üzere gayrimenkul firmalarının da talip olduğu ihale için hazırlıklar tamamlandı. CHP’de gerginliğe neden olan Belediye Başkanı Tartan’ın ısrarla satışını istediği benzin istasyonuna İşadamı Ferit Şahenk’in sahibi olduğu Doğuş Holding de talepte bulundu. Belediyeden dosya alan grup Üçkuyular Meydanı’na yapacağı İstinye Park projesinin önünü açacak. Mevcut durumda meydan tarafından sınırlı giriş ve çıkış yolları bulunan projenin ön cephesi açılacak. Doğuş Grubu’nun benzin istasyonunu alarak tamamen yıkmayı planladığı İstinye Park’ın cephesi ve giriş çıkışlarını rahatlatmak istediği ifade edildi.

Öte yandan Belediye Meclis Üyesi CHP’li Ahmet Doğan da ihalenin iptal edilmesi için idare mahkemesine dava açtı. Yürütmenin durdurulmasını isteyen Doğan, belediye şirketine ait gelir getiren istasyonun satılmamasını istedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
28 Eylül 2013 Cumartesi 13:07

Her şeye rağmen tezgah yürüyor

Yorumu oyla      12      5  
İzmirli 27 Eylül 2013 Cuma 11:59

Doğuş orayı alırsa zaten oradan benzin alamayacaksınız. Çünkü orasını AVM girişi olarak kullanmak için alacağı yazılıyor.

Yorumu oyla      33      6  
27 Eylül 2013 Cuma 11:00

Doğuş orayı satın alsın, bir daha asla oradan benzin almam ve aldırtmam!

Yorumu oyla      23      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan’dan Komşu’ya EXPO mektubu: Barış vurgusu!
Atina Belediye Başkanı Yiorgos Kaminis’e bir mektup yazan Başkan Aziz ...
Senegal'den İzmir'e EXPO desteği
Senegal Büyükelçisi Issakha Mbacke, Kasım ayındaki EXPO oylamasında İzmir’e ...
Eski Başkanlar’dan Kocaoğlu’na ‘çöp’ çağrısı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanları Yüksel Çakmur ve Burhan ...
 
Sakin Şehir’de barış güvercinleri
Seferihisar’da devam eden 4.Kültürler Buluşması’nın beşinci gecesine Doğu ...
Konak'ta 100'den fazla okula sihirli dokunuş
Göreve geldiğinden bu yana eğitime milyonlarca lira yatırım yapan Konak ...
Karşıyaka’da hayati hizmet: Ücretsiz mamografi
Karşıyaka Belediyesi aralıksız sürdürdüğü açılışlarına bir yenisini ekleyerek ...
 
Başkan Paris’ten el koydu: Ayrancılar’da katliama son!
EXPO temasları için Paris’te bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, ...
‘Çöp’te sahne ‘ev sahibinin’: Durak’ın herkese mesajı var!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Yamanlar’a yapmayı planladığı ...
Başkan Solak evlere konuk oluyor
Belediye çalışmalarını sık sık yerinde inceleyen ve denetleyen Çiğli Belediye ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva