HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Nisan 2021 Perşembe - 14:25

Konak Belediye Başkanı Batur: 2 yılda 100 milyon lira yatırım yaptık

Göreve geldiği 2019 yerel seçimlerinden günümüze kadar geçen 2 yıllık süreçte Konak'ta yapılan yatırımlara dikkat çeken Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, süreç içinde 100 milyon TL'yi aşkın yatırımın altına imza attıklarını belirtti. Batur, "Pandemiye rağmen gidiyoruz. İlk yılımızda 75 milyonu geçti yatırımımız. Geçen yıl da 30 milyonu geçti. Tüm zorluklara rağmen yatırımlardan vazgeçmedik" dedi

Konak Belediye Başkanı Batur:  2 yılda 100 milyon lira yatırım yaptık

EGEDESONSÖZ - Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Sonsöz TV'nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtlayan Başkan Batur, gündeme dair açıklamalarda bulundu. İzmir'de son günlerde artan koronavirüs vakalarından Ramazan ayında gerçekleştirilen yardımlara, muhtarlara destek tartışmalarından belediyelerin azalan gelirlerine kadar bir çok konuda değerlendirmelerde bulunan Batur, cep telefonlarından alınan vergilerden ilçe belediyelerinin de pay alması gerektiğine dikkat çekti.

NORMALLEŞME SÜRECİ TERS TEPMEYE BAŞLADI
Türkiye'de koronavirüs salgının uygulanan normalleşme süreci ile birlikte ters teptiğine dikkat çeken Batur, "Korna ve pandemi süreci rakam artışları ile maalesef devam ediyor. 1 Mart'ta açıklanan yeni normalleşme süreci ters tepmeye başladı gibi. Çok çabuk hareket ettik gibi gözüküyor. Ramazanı geçirip sonra hamle yapılsaydı daha iyi olurdu gibi görüşler mevcut. Şu an alınan tedbirlerle Ramazanın ilk 15 günü denenecek ve rakamlara aşağıya düşerse problem yok, eğer düşmezse daha sert kararlar alınmalı. Rakamlarda Avrupa'da zirveye çıktık. Yeniden içe kapanmak lazım. Geçen sene bu vakitler ne yapıyorsak, aynısını yapmalıyız. Şimdi çok basit gibi geliyor ancak çok sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz" dedi.BİR ELİN VERDİĞİNİ DİĞER EL GÖRMEYECEK ŞEKİLDE YARDIM YAPIYORUZ
Konak Belediyesi olarak Ramazan ayında başlatılan kampanyalara dikkat çeken Başkan Batur, Belediye internet sitesinden yardımların yapılabileceğini belirtti:

"Ramazan'da da 2 kampanyamıza başladık. Dar gelirli ve özelikle ihtiyaçlı olan vatandaşlarımıza iftardan 1 saat önce evlerine yemek dağıtıyoruz. Bunu daha da büyütmek için 'Ramazan'da Paylaşmak Güzeldir' diye bir kampanyamız var. Buraya vatandaşlarımız maddi yardım da yapabiliyor. Bunu internet sayfamızdan yapabilirler. İnsanların paylaşmaya ve dayanışma duygusunu arttırma yönünde bir dayanışma kampanyası.  İsteyen gıda da alabiliyor.  Kimseyi afişe etmeden, bir elin verdiğini diğer el görmeyecek şekilde yardım yapıyoruz. Çocuklarımızı mutlu etmek için 'Bir bayramlık bir mutluluk' diye bir kampanya başlattık. İhtiyaç sahibi çocuklarımıza bayramlıklarını dağıtacağız. Buna da internet üzerinden yardımda bulunabilecekler."ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ
Pandemi döneminde vatandaşlara destek olmak amacıyla bir çok projeyi hayata geçirdiklerine vurgu yapan Batur, "Bakkal borçlarının ödenmesi konusunda bir kampanya başlatmıştık. Özellikle dar kesimli vatandaşlarımızın olduğu yerlerde uygulanmıştı. 250 bin TL'lik bakkal veresiye defterini kapattık. Aslında bu insanların dayanışma ruhunun ne kadar yüce olduğunu göstermek için iyi bir örnek. Esnaflarımız gerçekten zor bir dönemde. Dün esnaf odaları başkanımızı ziyaret ettik. Gerçekten çok sıkıntılı durumdalar. Biz müşterimizi kaybettik diyorlar. Ustamızı ve çırağımızı kaybettik dediler. Hemen bir anda dönüşümü sağlayacak konumda değil esnafımız. Biz bu süreçte elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Kahvecilerimize 500 TL nakdi destekte bulunduk. Bizim yaptığımız sadece bir damla. Biz olan yangına bir damla su götürmeye çalışıyoruz sadece" diye konuştu.

MUHTARLARA YAPILACAK YARDIMA KARŞI DEĞİLİZ
Konak Belediyesi Meclisi'nde kahvecilere verilecek olan nakdi desteğin görüşülmesi sırasında gündeme gelen 'muhtarlara nakdi destek' öneri ile başlayan tartışmalara da değinen Batur, şunları söyledi:

 "Muhtarlarla ilgili şu durum var. Muhtarlara ayni yardım yapabilirsiniz diyor yasa. Biz kanunlara göre yönetilen bir ülkeyiz. Muhtarlarla olan ilişkimizi de bilirler. Kahveciler-Muhtarlar anlayışına geldi bu iş. Geldiğimizden beri 10-15 muhtarımızın ofisini yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Parklarda olanların elektrik ve suyunu da biz ödüyoruz. Muhtarlara yapılacak yardıma biz karşı değiliz. Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bu konuda açıklamaları var. Bir kere samimi olmamız lazım. Kanunda değişikliğe ihtiyaç var. Muhtarın ödeneklerinin artırılması, yardımcı eleman verilmesi gibi konularda talepte  bulunan parti, bizim partimiz. Biz muhtarlarımızı seviyoruz, aramızda herhangi bir sıkıntı yok. Herkes beni yıllardır tanır. Muhtarlarımız meclisin doğal üyesi olmalı, meclislere gelip kendi mahallesi ile ilgili kararlarda söz hakkı olması gerektiğini söyleyen yine bizim Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'dur."

ÜLKEDEKİ KRİZ BELEDİYELERİ DE ETKİLİYOR
Pandemi süreci ile birlikte belediyelerin gelirlerinde ciddi bir azalış olduğunun altını çizen Başkan Abdül Batur, bu süreçte sahil şeridinde bulunan belediyelere yardımların daha fazla yapılması gerektiğine vurgu yaptı:

"İşgaliye ücretlerini almıyoruz. 11 Mart'tan bu yana bu ücretleri almıyoruz. Yaklaşık 5 milyon TL civarında bir katkı sağlamış olduk bu şekilde. Zaten diğer yardımlara baktığımızda bütçemizin büyük bir kalemi pandemi sürecinde hem esnaf hem vatandaşlarımız tarafına kullanıldı. Belediyelerin hizmet üretebilmesi için kaynakların artırılması gerekiyor. Başımıza gelmeyen şeylerle uğraşıyoruz. Belediyelerin gelirleri artacağına azalıyor. Belediyelerde bıçak kemiğe dayandı. Maaş ödeyemez, iş yapamaz duruma gelirsiniz böyle olursa. Belediyelerin gelirlerinin yüzde 20'si azalmış durumda. Ülkedeki kriz belediyeleri de etkiliyor. Bir önceki ayda toplanan vergilerin yüzde 4'ü belediyelere ödeniyordu ancak bu süreçte vergi tam toplanamadığı için belediye gelirlerinde de kesinti oluyor. Kıyıdaki belediyeler, bu belediyelerimizin hepsinin problemi diğer belediyelerden daha fazla. 11 Mart'tan bu yana mevcut nüfusa değil, kışlık nüfusa da hizmet vermek zorunda. Çeşme'de 42 bin nüfus varken, şu an Çeşme belediyesi 200 bin nüfusa hizmet ediyor. Pandemi bitene kadar İller bankası gelirlerinde kesinti yapmayın bari dedik. Pandemi bitene kadar belediyeler bari biraz rahatlasın dedik. Geçtiğimiz ayki kararname ile yüzde 40 kesinti, yüzde 50'e çıktı. Biz kaynak aktarımı beklerken maalesef böyle uygulamalar oluyor. Belediyeler kendi yağlarında kavrulan kurumlar haline geldi" dedi.

TELEKOMİNASYON VERGİLERİNİ EV TELEFONLARI ÜZERİNDEN ALIYORUZ
"Trafikten, ruhsat kesilen araçlardan, telekominasyondan acilen bunlardan pay almamız lazım. Bunlardan yüzde 20 payımız artar. Bize haberleşme vergisi geliyor gülersiniz. Ev telefonu üzerinden alıyoruz bunları. Tüm cep telefonlarının baz istasyonları ise bizde, asıl bunlardan pay almamız lazım. Haberleşme vergisi var ancak ev telefonu üstünden. 1930'larda çıkan bir kanunun bu ve düzenlenmesi lazım. Biz vatandaşın üstüne yeni bir vergi yükü gelmeden hazırladık taslağı. Kazanan şirketlerin gelirleri üzerinden hazırladık bunları..."KEMERALTI'NI AYAĞA KALDIRMAK İÇİN ÖNCE ALTYAPISINI BİTİRMELİSİNİZ
Restorasyon çalışmalarının zorluğuna dikkat çeken Başkan Batur, Kemeraltı'na verilen önemin altını çizdi. Batur, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kemeraltı, Basmane, Agora, altın üçgen. Bunun en önemli ayağı ise Kemeraltı. Başkanlığa başladığımız andan itibaren en çok ilgilendiğimiz yer Kemeraltı. Büyükşehir belediyemiz ve Valiliğimiz, Kemeraltı esnaf derneği başkanımız, herkesin gayesi buranın özlenen, istenen duruma gelmesi. Bununla ilgili en önemli çalışma altyapı. Su basma konusunu önlememiz lazım öncelikle. Çevreden gelecek yağmurların ulaşma noktasındaki hatlar bitti. Şimdi Kemeraltı'nın içine girilecek. Her noktasına yağmur suyu drenajları yapılacak. Biraz sıkıntı olacak ancak bundan sonra sıkıntı olmayacak en azından. Kemeraltı'nı ayağa kaldırmak için önce altyapısını bitirmelisiniz. Kentin bu bölgesinde gerek Büyükşehir, gerek Konak belediyesi ellerinden geldiği kadarıyla tarihi binaların restorasyonunun yapılmasına başlandı. Restorasyon işi yani binasının gerçek hüviyetini yeniden yapmak. Bu kolay bir olay değil. Kurulun projeyi onaylanması lazım. Süreçler kolay süreçler değil. Netice de iyi şeyler ortaya çıkıyor. İkizevler Konağı, Yemişçizade Konağı var, Kurtuluş Müzesi yapacağız, meclis binamız olacak binamız var, kuruldan geçirdik. İstiklal İlkokulunu bitirdik ve 23 Nisan'da da açılışını yapacağız. Şu an 8-9 tane açılış var bekleyen. Toros'ta bitirdiğimiz sosyal tesis alanının her şeyi bitti ancak sadece pazar yeri bölümünü açabildik. Bu ay sonu bitecek olan Gültepe Spor Tesislerimiz var, temelini attığımız sosyal tesis alanı var. 3 tane pazaryerini kapalı hale getirdik. Alsancak'ta bulunan alanı otopark ile bir araya getirmek için uğraşıyoruz. Sokak arasındaki pazar mahalle içinde sıkıntı olabiliyor. Kahramanlara gidin harika bir pazaryeri oldu."

BELEDİYE ŞİRKETLERİ, HİZMET ETMEK İÇİN VARDIR
31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen seçimler sonrası Konak Belediye Başkanlığı görevine gelmesinin ardından geçen süreçte Konak'ta 100 milyon lirayı aşkın bir yatırım yaptıklarına dikkat çeken Başkan Batur, "Pandemiye rağmen iyi gidiyoruz. İlk yılımızda 75 milyon lirayı geçti yatırımımız. Geçen yılda 30 milyon lirayı geçmişti. Yani toplam 100 milyonu geçen bir yatırımımız var. Önümüzdeki süreçte de Çınarlı Rekreasyon alanında çok güzel bir bilim merkezi yapacağız. İçinde planetaryumu, deney alanları olacak bir alan… Çocuklarımız oraya geldiğinde uzayı tanıyacak. Ben bunu Gaziantep'te görmüştüm, orada yapılan projenin bir tık üstünde güzel bir alan olacak. Diğeri de Aydın Erten Rekreasyon alanı. Buranın ayın 25'inde ihalesi var. İçinde kafesi olan, oyun alanları olacak bir yer olacak. Belediye şirketi işletecek, başkasına vermeyeceğiz. Belediye şirketleri kar etmeye çalışmaz önemli olan vatandaşa hizmet etmektir" ifadelerini kullandı.DEMEK Kİ HEYKELİ TÜM SİYASİ PARTİDER DESTEKLEYEBİLİYORMUŞ
İzmir'de bazı 'muhalif' kesimler tarafına yaratılmak istenen 'CHP'li başkanlar sadece heykel yapıyor' algısına tepki gösteren Batur, şunları söyledi:

 "Yakında bizde bir heykel açılışı yapacağız. Mübadele heykeli açacağız. Bizim ilk heykelimiz olacak. Meclis üyemiz MHP'li Ali Giritli, Giritliler Derneği'nin başkanı aslında. Burada ilk heykelimizi açacağız ancak bu heykel açılışlarına da devam edeceğiz. Heykele, heykel olarak bakmamak lazım.  Dün bir büst açtık, bu büstün dikilmesinde emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Burada MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin'in verdiği bir önerge ve tüm meclis üyelerinin desteklediği bir önerge. Demek ki heykel yapılabiliyormuş ve tüm siyasi partiler de destekleyebiliyormuş."

YENİ YAŞAM TARZINA UYGUN BELEDİYECİLİK GEREKİYOR
"Birlikte Konak" sloganının, "Yeni Dünya, Yeni Normal, Yeni Konak"  olarak değiştirilmesini de açıklayan Batur, "Birlikte Konak ile yola çıktı. Pandemiden sonra yeni bir dünya ve yeni bir yaşam şekli var, onu vurgulamak istedik. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Artık daha çok insana dönelik bir yaşam tarzı olacak. Bu yaşam tarzına uygun bir belediyecilik anlayışını kurmamız gerektiğini biliyoruz. Daha çok dijital belediyecilik anlayışına geçmemiz gerektiğini biliyoruz" dedi.

BİZ ELİMİZİ TAŞIN ALTINA SOKMAYA HAZIR
Konak'ın bir çok bölgesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarında vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan Batur, sözlerini şu ifadeler ile sürdürdü:

"Kentsel dönüşüm, en önemli projemiz. Gültepe planları ile ilgili şu an parselasyon planlarına başladık. Daha önce yaptığımız planın plana uygun olarak hisselerin imar adalarına dağıtılmasını sağlamak. Yeni bir plan yaptığımızda yeni yol açıp yeni bir sosyal alan açmazsak, plan yapmanın anlamı yok. En yakın imar adasına gidecek. Asıl şimdi bakılması gereken nokta bu. Eylül veya ekim ayına kadar ihale ettik, kısa sürede bitireceğiz. Hemen oraya gireceğiz, yıkımı yapacağız, diye bir şey de yok. Parselasyon sonrasında vatandaşlarımızı çağırıp anlatacağız. Burayı belediye olarak biz yapacağız. Biz elimizi taşın altına sokmaya hazırız. Narlıdere modelini uygulamaya hazırız. Kafa karışıklığına gerek yok, belediyeden gelecek tebligatları beklesinler. Şu an yapacakları bir şey yok, telaş etmesinler. Tek istediğim, yerlerini satmasınlar. Yıllardır oranın cefasını çektiler, şimdi sefasını sürmek onların hakkı.  Beştepeler planlarını da Büyükşehir'e gönderdik ve onaylandı. 200 hektarlık alanda kentin siluetini değiştirecek bir çalışma oldu. Şimdi Hilal, Yenişehir'deki çalışmalara başladık. Ferahlı, Gürçeşme planlarımız da tamamlandı.Bu planlamalımızın tamamını kendi teknik ekibimiz ile yaptık. Yılbaşına doğru Gültepe'de sözleşmelere başlayacağımızı umuyoruz. Bizim İZBETON gibi büyük bir şirketimiz yok, dışarıdan müteahhit gelecek. Oraya 1 müteahhit değil 10 müteahhidin geleceğini göreceksiniz. Oranın bir çekim merkezi olacağını göreceksiniz. 500 hektarlık alanın planlamasını 2 yılda tamamladık."

BELEDİYENİN HİÇBİR KARI YOK
Kentsel dönüşümde yüzde 100 uzlaşıyı hedeflediklerini belirten Batur, "Ballı kuyu büyükşehir tarafından yönetiliyor. Büyükşehir çalışıyor. Sözleşmeler ile ilgili vatandaşı çağırdılar ancak bazı noktalarda anlaşamadılar. Önce sözleşmeler görüşülecek. Bizim sözleşme söylemimiz yüzde 100 uzlaşı. Kimsenin hakkını yemeden, rızasını almadan bir şey yapma durumunda değiliz. Ballıkuyuda'da dönüşüm yapılacak. Ballıkuyu ile Beştepeler arasında kamulaştırdığı ve rekreasyon alanı yapılan bir bölge var orası öyle kalacak.  Oranın jeolojik gerekçeler nedeniyle boşaltıldı orası. Biz beledinin arsasını zaten vatandaşlar ile uzlaşıp vereceğiz. Tapu sahibini ve üstünde evi olanı çağırıcağız. Yıllardır arazisi işgal atında olan kişinin bu konudaki tutumu daha çok olumlu oluyor. Belediye burada daire sahibi olma düşüncesinde değil. Burada dairesi eksik olan vatandaşlarımıza verecek. Belediyenin hiçbir karı yok. Belediye sadece o bölgeleri düzeltecek ve vatandaşlarımızın daha iyi bir ortamda yaşaması zaten belediyelere haz veriyor" dedi.

BİNA ENVARTERİMİZ ÇOK ESKİ
İzmir'in genelinde otopark sorunu olduğuna dikkat çeken Batur, "Otopark genel sorun. Bu yoğunluk ile bu caddeleri değiştirme sansımız yok. 'K' bölgeleri çalışmalarımız var. Büyükşehir ile görüyoruz. Bu gölgelerde biraz rahatlatıcı, yolların genişleyeceği, otopark bölümlerin  yapılabileceği düzenlemeler konusunda bir planlama çalışmaları yapacağız.  Alsancak, Güzelyalı bölgesinde, benim arsam var otopark yapacağım, diyen olursa işbirliği yaparız; teşvik edici projelerimiz var. K bölgelerinin bir tanesi Büyükşehir'den geçiyor zaten. Bizde sıkıntı var. Eskimiş bir bina envanteri var. O zamanki teknoloji ve tekniğe göre yapılmış durumda. Karabağlar, Konak, Karşıyaka böyle. Alsancak dediğimizde neredeyse tamamı böyle. Bizim güvenilir ve depreme dayanıklı bina yapımına ihtiyacımız var. K bölgesi ilan etmemiz zaten vatandaşlarımız teşvik etme konusunda.  Aynı binanızı yapacaksınız, dedik.  Bence bu yeterli. İnsanlar güvenilir bina arıyor. Herkes titredi 30 Ekim'de.  130 metrekare yerde oturacağına 100 metre karede oturacak vatandaşlar" dedi.

EMSAL VE NÜFUS ARTIŞI OLMADAN, KENTSEL DÖNÜŞÜM NASIL YAPILACAK?
İzmir'de bulunan meslek odaları ile Konak Belediyesi arasındaki bağın kuvvetli olduğunu belirten Başkan Batur, şu bilgileri aktardı:

"Odalar ile ilgili bir sıkıntımız yok. Mimarlar odası başkanımız ve ekibine Beştepeler için sunumu yapmıştık. Sadece şehir plancıları odası Gültepe Planlarını mahkemeye vermiş. Biz orası için kendilerine bilgi vermiştik. Biz odalar ile çalışan ve fikirlerini soran bir belediyecilik anlayışı yürütüyoruz. Ben bir oda üyesiyim zaten.  Onlar da askı süresince itiraz etmediler, 59'ncu günde mahkemeye verdiler, bir bildikleri vardır herhalde. Gerekçeleri de biraz tuhaf. Nüfus artışı ve emsal artışı nedenlerini öne sürdüler. Kentsel dönüşümü yapacaksanız, emsal ve nüfus artışı olmadan nasıl yapılacak, bana anlatsınlar. Biz sosyal tesis alında sıfır bir alanda plan yapmıyoruz.  Bizim rezerv konut alanımız da yok orada. Boş arazide plan yapmak kolay, dönüşüm alanlarındaki planlara odaların daha fazla destek olmasını diliyorum. Biz iddialı işler yapıyoruz. 500 hektarlık alanın kentsel dönüşüm planlarını yaptık 2 yılda..."

MECLİS ÜYESİ ARKADAŞLARIMIZIN HEPSİNDEN MEMNUNUM
Belediye Meclisi'nde iyi bir uyum yakaladıklarını belirten Batur, kararların yüzde 99'unun oybirliği ile geçtiğine vurgu yaptı:

"Bizim meclis toplantılarımızda kararlarımızın yüzde  99'u oybirliğiyle geçiyor. Ben meclis üyesi arkadaşlarımızın hepsinden memnunum. Çıkacaklar, eleştirilerini yapacaklar tabii ki. Denetim komisyonu raporlarında da eleştirilerini sunacaklar. Geçtiğimiz meclis oturumunda denetim komisyonu konuları gündeme geldi, konuşuldu. Muhalefet de olacaktır ancak bunu keskin bir dille değil, yapıcı bir tutumla gerçekleştiriyorlar. Biz de bunu bu şekilde gerçekleştiriyoruz. Bizim hiç kimseye saygısızlığımız olamaz, yapıcı eleştirilere olumlu yaklaşmaya devam edeceğiz."

FİYATLAR 3-4 KAT YÜKSELTİLMELİ
Kent içindeki trafik sorununu en kolay otopark fiyatlarının yükseltilmesi ile çözüleceğini söyleyen Batur, sözlerini şöyle tamamladı:

 "Otopark fiyatlarını çok yükseltilmesi gerekiyor. Bir de toplu ulaşım dediğimiz raylı ulaşımın teşvik edilmesi gerekiyor. Narlıdere metrosu bittiğinde Üçkuyular'da otopark düzenlemesi yapılacak. Yarımadadan gelecek vatandaş arabasını bırakacak ve raylı sistemle devam edecek. Bu iş teşvik işi. 3-4 misli yükselteceksiniz fiyatları. Vatandaş araçlarla değil toplu taşıma ile gelecek kente."

 
2 çocuk annesinin acı sonu: Traktör devrilince ölümden kaçamadı!
 
Işıl ÖZTÜRK yazdı... Eğitimde yepyeni bir çağ başlıyor
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 15 Nisan 2021 Perşembe 16:42

ne yapmış acaba? koca bir sıfır. yine heykel açtık açacağız diyor yaa. eşrefpaşa aynı,yağneler aynı, basmane ,kemeraltı aynı.. 100 milyon çarçöp olmuş .beceriksizler

Yorumu oyla      2      3  
Hayaller-Gerçekler 15 Nisan 2021 Perşembe 16:22

Hayaller Paris, gerçekler Gürçeşme, Basmane, Gültepe, Tepecik ... yıllardır aynı projeler anlatılıyor.

Yorumu oyla      6      5  
KSKLİ 15 Nisan 2021 Perşembe 15:12

Başkan fazla üst perdeden konuşmuş biraz Tunç beyden feyz alsa bu üslüp eskimedi mi iktidarda olsan muhalefette olsan varlık sebebiniz vatandaş uzlaşıp ayak oyunlarını kesmek lazım. Yapılanlar zaten işleriniz.

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama’da fırınlara Ramazan denetimi
Bergama’da Ramazan ayı nedeniyle tüm fırınlar denetlenmeye başladı. Belediye ...
Ödemiş'te 'sıfır atık' zamanı
Ödemiş Belediyesi “Sıfır Atık Projesi” kapsamında düzenlediği  birinci ...
Çeşme’de tapu işlemlerinde kolaylık
Vatandaşların tapudaki işlemlerini kolaylaştırmak için protokol imzalayan ...
 
Buca'nın parkları A'dan Z'ye yenileniyor
Buca Belediyesi, hemşehrilerin rahat bir nefes alabilmeleri için kısmi ...
Batur ‘durum ciddi’ dedi… 100’den fazla personel karantinada!
Konak Belediyesi Başkanı Abdül Batur, belediye personelinin koronavirüse ...
Karabağlar'da çocuklar engelsiz park tasarladılar
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Engelsiz Sanat Derneği ve Karabağlar ...
 
Büyükşehir'in örnek merkezinde sona yaklaşıldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Gökdere’de sokak hayvanları için ...
Karakayalı hobi bahçeleri için konuştu: Burası muz cumhuriyeti değil!
'Hobi bahçeleri' adı altıdan tarım arazilerinin parçalanarak konut alanına ...
Kuşların göçü İzmir'den izlenecek
Türkiye’nin en önemli sulak alan ekosistemleri arasındaki Gediz Deltası’nda, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva