HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Mart 2018 Salı - 10:40

Konak'a bahar müjdesi: Spor tesis yola çıkıyor

Konak Belediyesi’nin Gültepe’de inşa edeceği spor tesisinin temeli 15 Mart Perşembe günü düzenlenecek törenle atılacak. İçinde spor salonun yanı sıra halısaha, bireysel spor ve kurs odaları bulunan tesisin yılsonunda hizmete açılması planlanıyor.

Konak a bahar müjdesi: Spor tesis yola çıkıyor

İzmir’in kalbi Konak’ta temeli atılan yatırımlara bir yenisi daha ekleniyor. Konak Belediyesi’nin mülkiyetini Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden aldığı 5 bin 86 metrekarelik alan üzerine inşa edeceği Gültepe Spor Tesisi’nin temeli 15 Mart Perşembe günü saat 11.00’de gerçekleştirilecek törenle atılacak.

Çınartepe Mahallesi’nde, Toros Mezarlığı’nın hemen karşısında yapılacak tesisin kısa sürede tamamlanması planlanıyor. Bölge halkının talepleri üzerine hazırlanan proje, modern ve çok yönlü mimarisiyle semte yeni bir soluk getirecek. Mahalle sakinleri yapılacak tesisin biran önce hizmete girmesini bekliyor. Çınartepe Mahallesi Muhtarı Dursun Çelenk, yıllardır atıl duran ekmek fabrikasının olduğu araziyi spor tesisine dönüştüren Başkan Sema Pekdaş’a teşekkür ederek, “Burada harabeye dönmüş bir bina vardı. Yıllardır belediye başkanları burasını kurtarmak için uğraştılar ama bir türlü çözülemedi. Akabinde şimdiki belediye başkanımız Sema Pekdaş’ın çalışmaları neticesinde proje başladı. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu bizim için büyük bir hizmettir” dedi. Esnaf ve vatandaşlar da özellikle çocukların spor yapmasına imkan sağlayacak olan projeden dolayı Konak Belediyesi’ne ve Başkan Sema Pekdaş’a teşekkür etti.GÜLTEPE’YE YAKIŞIR TESİS
Başkan Sema Pekdaş da, inşa edilecek spor tesisin bölgeye değer katacağını söyledi. “Yaşanacak şehre güç katıyoruz” diyen Pekdaş, işlevselliğin yanı sıra görselliğin de ön planda tutulduğu projenin çok kısa zamanda tamamlanacağının müjdesini verdi. Pekdaş, tesisten Konak’taki amatör spor kulüplerinin yanı sıra bölge halkının da yararlanacağını dile getirerek, “Geçmiş yılların getirdiği sorunlar nedeniyle Gültepe’de bırakın spor salonu park ve yeşil alan yapacak boş alan bulmak zordu. Göreve gelir gelmez çalışmalara başladık ve Toros Mezarlığı’nın hemen karşısında yıllarca boş duran eski ekmek fabrikasının yerini Milli Emlak’tan tahsisini aldık. Ekiplerimiz arazi üzerindeki eski fabrika binasının yıkarak burası için çok güzel bir proje hazırladı. Hemşehrilerimizin özlemle beklediği spor tesisini kısa sürede inşa edeceğiz” dedi.ÇOK YÖNLÜ HİZMET VERECEK
Geçtiğimiz aylarda temel kazılarına başlanan tesisin kot farkı bulunan alanında toprak kaymasını önlemek adına boydan boya istinat duvarı örüldü. Beton kazıklarla güçlendirilen tesiste her ayrıntı düşünüldü. Hazırlanan proje iç açıcı mimarisinin yanı sıra kolay uygulanabilir bir yapıya sahip. Çok yönlü komplekste basketbol, voleybol ve hentbol gibi salon sporlarının yapılacağı bir spor salonu ile bir mini futbol sahası da yer alıyor. Komplekste ayrıca bireysel ve grup antrenmanlarına olanak sağlayan birden çok salon ve 30 araçlık bir kapalı otopark da bulunuyor. Bölge halkının buluşma mekanı olacak tesiste çeşitli alanlarda kursların verileceği atölyeler de yer alacak. Modern tesiste ayrıca gelen üyeler ve kursiyerlerin faydalanacağı bir kafeterya da olacak.

 
Jeofizik Mühendisi Öziçer: İzmir’in altı deprem faylarıyla örülmüş durumda!
 
Bornova 'Tezhip ve Minyatür ' sergisine kapılarını açtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk ziyaret Kocaoğlu'ndan: İzmir'e hoş geldiniz
Dünyanın en büyük sigorta ve varlık yönetimi şirketlerinden Allianz Grubu’nun ...
Karşıyaka'da felsefe günleri başlıyor
Karşıyaka Belediyesi ve Felsefeciler Derneği İzmir Şubesi işbirliğiyle ...
Başkan Bakıcı: 'İstiklal Marşı' bir destanın marşıdır
İstiklal Marşı’nın Kabulü ’nün 97. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü ...
 
Bornova'da 'ortak akıl' buluşmaları tam gaz!
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, mahalle gezilerinde vatandaşlarla ...
Suriyeli çocuklara İzmir şefkati: Onlar da 'Süt Kuzusu'
İzmir Büyükşehir Belediyesi, aileleriyle birlikte savaştan kaçıp İzmir'e ...
Kocaoğlu'ndan tüm vekillere 'ulaşım' mektubu: O sisteme destek istedi!
İzmir Büyükehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan da ulaşıma dair bir ...
 
Büyükşehir Meclisi’nde 164 itirazın oylanması tartışma yarattı: Gelmediniz kardeşim, kaçtınız!
Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan  1/25 bin ölçekli Nazım İmar ...
Başkan Uğurlu'dan '12 Mart' için mesaj
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün ...
Kocaoğlu o ismi görevden aldı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İtfaiye Daire Başkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva